Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Για τους "βιασμούς" από τον στρατό της Ρώσσικης Ομοσπονδίας

Τους τελευταίους μήνες τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, και φυσικά και τα ελληνικά, είχαν γεμίσει με ιστορίες φρίκης για τους βιασμους που κάνουν οι Ρώσοι στρατιώτες. Μας είπαν ότι βίαζαν μωρά, για τα 25 ανήλικα κορίτσια που βίαζαν σε ένα υπόγειο οι Ρώσοι και τώρα τα 9 είναι έγκυες, για βιασμενα και ακρωτηριασμενα παιδιά, για το βιασμό ενός αγοριού μπροστά στη μητέρα του αφού το έδεσαν σε σταυρό.. Αυτά σε καθημερινή βάση. Πριν προχωρησω να ξεκαθαρίσω κάτι. Η σεξουαλική βία και ο βιασμός στον πόλεμο είναι πραγματικότητα και κατά παράβαση κάθε ιχνους διεθνούς δικαίου χρησιμοποιείται συχνά ως όπλο πολέμου. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη.

Οι αφηγήσεις που είχαν γεμίσει τον διεθνή τύπο για τους ομαδικούς βιασμούς ανηλίκων κοριτσιών στην Ουκρανία είχαν μια και μόνη πηγή: τη Lyudmila Denisova, την επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ουκρανικής Βουλής. Συνήθως ανεβαζε τις ιστορίες αυτές στο προφίλ της στο ΦΒ και έπειτα οι καταγγελίες γίνονταν πρωτοσέλιδα σε μεγάλα μέσα, όπως οι Times, και ο Μπάιντεν ζητούσε την παραπομπή των Ρώσων σε δίκη για εγκλήματα πολέμου. Τις τελευταίες μέρες έγινε κάτι που μάλλον δεν θα περίμενε κανείς, και που ελάχιστα ελληνικα μέσα ανέφεραν. Η ουκρανική βουλή (καλά διαβάσατε η Ουκρανική Βουλή) ψήφισε την αποπομπή της Denisova και την απόλυση της από τη θέση της Επιτρόπου διότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν παρείχε καμία απόδειξη για τις καταγγελίες της για βιασμούς στα κατεχόμενα(sic) από τη Ρωσία εδάφη με αποτέλεσμα να στρέψει την κοινή γνώμη μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του ουκρανικού λαού.

Την κατηγόρησαν ότι εσκεμμένα παρουσίαζε αβάσιμες καταγγελίες βιασμών ενώ ήταν ανεπαρκής στα καθήκοντά της ως Επίτροπος, παρεμπόδισε τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρομών για την εκκένωση αμάχων και υπονόμευε την μεταφορά Ουκρανών από τις κατεχόμενες(sic) περιοχές στην υπόλοιπη χώρα ενώ περνούσε τον περισσότερο καιρό στο εξωτερικό και όχι στην Ουκρανία. Η απόλυση της επιτρόπου και το σκεπτικό της απόλυσης δημοσιεύτηκε και στην Wall Street Journal, Interfax, Politico και αλλού, πηγές που σίγουρα δεν είναι φίλορωσικες. Η Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζήτησε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του ρόλου του Επιτρόπου και διαμαρτυρήθηκε χλιαρά, χωρίς όμως να γίνει αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης. 

Όταν μιλούσα για τον πόλεμο της προπαγάνδας, για το που θα οδηγήσει αυτή η μονομερής πληροφόρηση, γιατί δεν πρέπει να αποκλειστούν τα ρωσικά μέσα από την ενημέρωση, εδώ σε αυτό προφίλ κάποιοι με έβριζαν. Βλέπετε τώρα που οδηγούμαστε. Από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο περάσαμε στο ότι θα το αγοράσει η ΕΕ για να μην το πουλήσει άλλου ο Πούτιν και από τις φωνές για διεθνή δικαστήρια περάσαμε στην απόλυση της Ουκρανης επιτρόπου από την ίδια της τη Βουλή. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει συμφωνίες πίσω από την πλάτη μας και στέλνει όπλα και τα μαθαίνουμε από ξένα μέσα, τα κανάλια και τα ελληνικά sites μας ταιζουν σανό και τελικά τι μαθαίνουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο; Τίποτα απολύτως. Μενουμε στο να κρυβόμαστε πίσω από σλόγκαν, να βλέπουμε παντού εχθρους και να κάνουμε τους έξυπνους. 

Καλή σας μέρα. 

Από το facebook της Φραγκίσκας Μεγαλούδη

2 σχόλια:

  1. Εδώ και χρόνια οι Αμερικανοί θέλουν να παρουσιάζουν τους Ρώσους περίπου σαν βάρβαρους υπανθρωπους και πλέον στον πόλεμο της Ουκρανίας βρήκαν την ιδανική ευκαιρία να ξεσπασουν από τα αμερικανικών συμφεροντων σοσιαλ όλο τον αντιρωσισμο τους με τερατώδη ψέματα. Οι ρωσσοι στρατιώτες παρουσιάζονται καθημερινά σαν λυσασμενα διποδα,ικανοί για κάθε αδιανόητη φρίκη σε αμαχο πληθυσμό ενώ αντίθετα οι Ουκρανοί στρατιώτες παρουσιάζονται σαν ηρωικοι αρχαγγελοι, μαχητές του φωτός και του ήθους. Εντάξει, συνηθισμένες πρακτικές σε έναν πόλεμο, αλλά το να ακούς κάθε μέρα χαζομάρες, πχ ο Πουτιν έχει 3 μήνες ζωής, πέθανε και βάλανε κλώνο του, εκτελεί κάθε μεσημέρι 1 από τους στρατηγούς κτλ είναι γελοίο, αλλά πιο γελοίο είναι ότι τα κανάλια μεταδίδουν αυτές τις σαθρες ειδήσεις σαν αλήθεια. Φυσικά, μεταδίδουν το ψεμα μαζικά αλλά όταν έρχεται η διάψευση πχ βλέπε υπόθεση Mariana Vishegirskaya, δεν παίζει πουθενά και ο μέσος τηλεθεατής μένει με την εντύπωση που θέλει ο νατοϊκος.
    Για να δουμε πόσο εμμονή έχουν οι Αμερικανοί με τους Ρώσους, έδωσαν το πράσινο φως να πάρει πετρέλαιο η Ευρώπη από την κατά τα άλλα μισητή για τις ΗΠΑ Βενεζουέλα, παρά να δώσουν έστω μισό ευρώ στον Πουτιν. Και είμαστε ακόμη στην αρχή του πολέμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης: Πλέον έχω την εντύπωση πως δεν είναι μόνο ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός, ούτε μόνο ο αστείρευτος φυσικός πλούτος της Ρωσσίας, που τους ενδιαφέρει τους ευρωατλαντιστές. Τους ενδιαφέρει επίσης να εξοντώσουν και να ταπεινώσουν (προς παραδειγματισμό) έναν λαό, που περίπου έναν αιώνα πριν έδωσε ελπίδα και και έναν εναλλακτικό δρόμο, στους άλλους λαούς της γης. Και αυτό οι πρώην αποικιοκράτες δεν το ξεχνάνε καθόλου-μα καθόλου)

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.