Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη του Ιράν

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, στην έδρα του Κόμματος, με αντιπροσωπεία της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα με επικεφαλής τον πρέσβη του Ιράν, Ahmad Naderi. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή και την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράκ και τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και Ιρακινών αξιωματούχων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταδίκασε το νέο αμερικανικό έγκλημα και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους λαούς του Ιράκ και του Ιράν και ανέδειξε τους κινδύνους που προκαλεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία του Κόμματος για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και έθεσε τη θέση του ΚΚΕ για το σεβασμό των συνόρων.

Επίσης, ενημέρωσε τον πρέσβη για την πάλη του ΚΚΕ κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι λαοί -τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας- έχουν δικαίωμα να ζούνε ειρηνικά και σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, για το ξήλωμα των ξένων στρατιωτικών βάσεων και την απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από την περιοχή.
Πηγή: 902

22 σχόλια:

  1. Σωστή κίνηση τακτικής του Γ.Γ για την καταδίκη του Αμερικάνικού Ιμπεριαλισμού και στήριξη στον λαό του Ιραν που έχει υποστεί τις συνέπειες αυτής της Βαρβαρότητας υποστηρίζοντας το δικαίωμα να καθορίζει την τύχη του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η αλληλεγγύη σε μια χώρα που βρίσκεται υπό ιμπεριαλιστική επίθεση (εδώ και δεκαετίες) στα δικά μου μάτια είναι κίνηση ουσίας (και μάλιστα μεγάλης) και όχι "τακτικής".
      Το ΚΚΕ έπραξε το σωστό.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς και έπραξε το σωστό δεν έχω διαφωνία με το ΚΚΕ. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Και ευχαριστώ πάντα για τους διαλόγους και την φιλοξενία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας λοιπόν ενάντια στο πόλεμο σε ταξική βάση χωρίς καμία πασιφιστική αυταπάτη οτι όσο θα υπάρχει Ιμπεριαλισμός θα υπάρχει πόλεμος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TRASH. Πιστεύεις πως το σύνολο της Αστικής τάξης συμφωνεί με την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ για τα ταξικά τους συμφέροντα. Απλή ερώτηση χωρίς τίποτα άλλο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτό είναι αυτονόητο.
      Εξού και το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων συμφωνεί στα παραπάνω χωρίς καμμία (ούτε καν φραστική) αμφιταλάντευση σε αυτά.
      Αυτές είναι στρατηγικές επιλογές δεκαετιών για τους αστούς μας, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης- ούτε καν φραστικής (όπως με τον Αντρέα κάποτε) πλέον.

      Διαγραφή
    2. Ολα καλά σε ευχαριστώ πολύ. Μόνο για τον Αντρέα ένα σχόλιο. Επαιξε καλλιτεχνικά το ...φιλοσοβιετικό.... χαρτί για τον εγκλωβισμό συνειδήσεων στον Καπιταλισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και για να γίνω και λίγο αναλυτικότερος:
      http://fadomduck2.blogspot.com/2016/03/blog-post_3.html

      Διαγραφή
    4. TRASH. Το διάβασα και σε ευχαριστώ. Το Εφοπλιστικό κεφάλαιο πάντα θα είναι κυρίαρχο ανάμεσα στην υπόλοιπη αστική τάξη. Περίπτωση τα συμφέροντα τους να θίγονται στην Ε.Ε το αποκλείουμε κατά την γνώμη σου. Και για να μη παρεξηγηθώ δεν θεωρώ πως ψάχνεις την ...εθνική αστική τάξη.... Σε θεωρώ καλοπροαίρετο άσχετα με τις διαφωνίες μας που έχουν καταγραφεί. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Κάθε συζήτηση περί "εθνικής αστικής τάξης" σήμερα στην χώρα μας, την θεωρώ φαιδρή τουλάχιστον.
      Αυτή η κουβέντα μπορεί να είχε κάποιο νόημα στα αντιαποικιακά κινήματα, στερείται κάθε τέτοιου όμως όταν μιλάμε για το εφοπλιστικό κεφάλαιο με το μεγαλύτερο τονάζ στον κόσμο, και πόσο μάλλον όταν το συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι "υπερεθνικό" από την ίδια του την φύση.
      Ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα έγινε εθνικό κράτος πριν από χώρες όπως η Ιταλία ή ακομη και η ...Γερμανία.
      Εδώ η αστική επανάσταση έγινε το 1821 και δεν υπάρχει λόγος να στριφογυρίζει γυρω της κανείς.
      Άλλα έχουν προτεραιότητα τώρα.

      Διαγραφή
    6. Σε παραδέχομαι και συμφωνούμε σε αυτά που λες. Στο είπα προκαταβολικά. Σε θεωρώ καλοπροαίρετο παρά τις διαφωνίες. Καλό βράδυ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Ότι η αστική τάξη στην χώρα μας έχει κάνει την επιλογή της, και ότι αυτή είναι η πρόσδεση στον ευρωατλαντικο άξονα, δεν υπάρχει κανένας που να το αμφισβητεί (πλην της ΟΑΚΚΕ βέβαια, αλλά οκ, αυτούς δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά).

    Όμως πιστεύω ότι ένα μικρό κομμάτι της άρχουσας τάξης (αμελητέο βέβαια), λοξοκοιταει προς Ρωσία μεριά (αλλιώς πώς να εξηγηθούν κόμματα όπως του Λαφαζάνη).

    Πέρα από αυτό όμως ας έχουμε υπόψιν ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Μπορούσε ας πούμε να φανταστεί κανείς ότι η Τουρκία θα συμμαχήσει με την Ρωσία; Οι δυο χώρες έχουν διαχρονικά χειριστες σχέσεις, από την εποχή του πρώτου ρωσοτουρκικού πολέμου ακόμα (πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε την γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας για τους Αμερικανούς στην σύγχρονη εποχή). Οι δυο χώρες φτάσαν μάλιστα στα πρόθυρα του πολέμου -- και λίγο αργότερα έγιναν αχώριστοι φίλοι.

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Προλεκαλτ:
      Τον "φιλορωσισμό" του Λαφαζάνη θα ήθελα να μου επιτρέψεις να μην τον πάρω και πολύ στα σοβαρά, από την στιγμή που ύπηρξε το νο2 μιας κυβέρνησης που έδινε όρκους πίστης στο ΝΑΤΟ.
      Επιπλέον ακόμη και ήταν αληθινός, και υποστηρίζονταν όντως από κομμάτι της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας μια τέτοια άποψη, τότε αυτός ή κάποιος άλλος θα είχε εξασφαλισμένη θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο αντί να τον πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι με που το τόλμησε, να σπεκουλάρει έστω, για τέτοια στρατηγικής σημασίας ζητήματα.

      Εκείνο ππου συμβάινει (και το έχω ξαναγράψει παλιότερα) είναι το εξής:
      Με γεωπολιτικό δεδομένο πως ο μόνος θαλάσσιος δρόμος για το ρωσικό εμπόριο που είναι ανοιχτός (από πάγους) όλο τον χρόνο, περνάει αναγκαστικά από το Αιγαίο, η Ελλάδα (και η άρχουσα τάξη της) δεν θα μπορούσε να κόψει την δίοδο σε μια τεράστια για την ίδια αγορά, αυτής της σημασίας.
      Εξού και ακόμη και η χούντα, είχε εμπορικές σχέσεις με την ΕΣΣΔ.

      Το γεγονός βέβαια πως οι έλληνες αστοί (ή τουλάχιστον μέρος τους) θα ήθελαν κάποιες παραπάνω μπίζνες με την Ρωσία, καθόλου δεν αναιρεί την στρατηγική και απαρέγκλητη επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης για σύμπλευση με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.
      Υ.Γ.
      Για την Ρωσοτουρκική "συμμαχία" και το πως αυτή προέκυψε, έχω κάνει κάποιες σκέψεις, αλλά δεν θέλω να το πλιατιάσω τώρα.
      Θα επισημάνω απλά την αλεργία των αμερικάνων στην ύπαρξη περιφερειακών δυνάμεων και το πραξικόπημα ενάντια στον Ερντογάν.
      Η Τουρκία παραμενει πάντως, όχι απλά μέλος, αλλά ο μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ σε όγκο.

      Διαγραφή
    2. TRASH. Πιστεύεις οτι σε επόμενη φάση η αστική τάξη δεν θα χρειαστεί ένα οπορτουνιστικό ανάχωμα με υλικά Λαφαζάνη Χάγιος Αραβανής Πετρόπουλος και λίγο απο Σύριζα με δεδομένο πως το ΚΚΕ δεν παράγει πλέον τέτοια υλικά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Όχι, δεν το πιστεύω κάτι τέτοιο.
      Αφενός γιατί η αστική ιδεολογία προελαύνει ακάθεκτη, και μάλιστα στις πιο αντιδραστικές μορφές της, οπότε πλέον δεν έχει ανάγκη κανενός οπορτουνιστικού φερετζέ, αφεταίρου γιατί όλοι όσοι αναφέρεις είναι απαξιωμένοι πλήρως.
      Όσο για το ΚΚΕ, είναι ο μοναδικός "αξιόπιστος παραγωγός" τέτοιων υλικών.
      Αλλιώς αυτά δεν έχουν καμμία απολύτως πολιτική αξία.
      -Ποιός θα τους πάρει στα σοβαρά αν δεν προέρχονται από το ΚΚΕ;
      Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάω καν, τα αποπλύματα του απέτυχαν παταγωδώς, πλην Μπαρουφάκη, και αυτό προσωρινά θεωρώ.
      Ο όποιος οπορτουνιστικός πόλος με κάποια άξια λόγου απήχηση, μόνο από διάσπαση του ΚΚΕ μπορεί να προκύψει πλέον, και δεν την βλέπω πιθανή στο επόμενο ορατό διάστημα.

      Διαγραφή
    4. Και πολύ σωστά βλέπεις. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ατομικά. Η Διαφορά είναι πως δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα για μαζική παραγωγή και επιβίωση μέσα στο ΚΚΕ και να φτάνεις να έχεις Γ.Γ τον ...φασάκο.... η 29 χρόνη δουλειά που έχει γίνει αποτελεί χρυσάφι. Επαγρύπνηση πάντα και συνεχίζουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  5. Σημαντική λεπτομέρεια, το ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της πρεσβείας του Ιράν και όχι με πρωτοβουλία του ΚΚΕ!

    Πάβελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Πάβελ:
      Στο παρελθόν έχουν γίνει τέτοιες συναντήσεις κ με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Δε νομίζω να είναι αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα δεν είναι αυτό το θέμα, αλλά πιστεύω έχει μια αξία γιατί δείχνει πως το Ιράν υπολογίζει στο ΚΚΕ, πάντα με μέτρο την αντίθεση του στα ιμπεριαλιστικά σχέδια (των ΗΠΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση).

      Πάβελ

      Διαγραφή
    3. @Πάβελ:
      Το ΚΚΕ σαν διεθνή συνομιλιτή το παίρνουν όλοι σοβαρά. Τόσο γιατί γιατί έχει όντως διεθνή επιρροή, όσο και γιατί είναι η μόνη ορατή, μη ευρωατλαντική πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.
      Θυμάμαι και παλιότερες συναντήσεις για τέτοια ζητήματα, τόσο με τον πρέσβη του Ιράν, όσο και της Λ.Δ.Κίνας, αλλά και της Ρωσίας ακόμη.

      Διαγραφή
    4. Σωστά θυμάσαι πως έχουν γίνει συναντήσεις με τους πρέσβεις Κίνας και Ρωσίας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. https://m.902.gr/node/25282

    Σωστά θυμάστε.

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.