Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ελεύθερος ο Κορκονέας!

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρεθεί εκτός φυλακής μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς η αποφυλάκισή του είναι ζήτημα πλέον απλώς διαδικαστικό.

"Εσπασε" τα ισόβια για τον Επ. Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθώς του αναγνωρίστηκε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Του επιβλήθηκε ομόφωνα ποινή κάθειρξης 13 έτη, ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή 15 ετών.

Στην πράξη αυτό σηματοδοτεί την αποφυλάκιση μέσα στις επόμενες ημέρες του Επ. Κορκονέα, καθώς είναι πλέον θέμα διαδικαστικό.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η ανώτατη ποινή κάθειρξης που μπορούσε να του επιβληθεί, δεν μπορούσε να ξεπερνάει τα 15 έτη. Μάλιστα, ο καταδικασθείς ειδικός φρουρός έχει ήδη εκτίσει για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματική ποινή 10 ετών, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα εντός της φυλακής, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Β. Χανή, ο οποίος είχε εισηγηθεί να χορηγηθεί στον Επ. Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Παράλληλα, απορρίφθηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα ελαφρυντικά που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης, Βαγγ. Ανδρούλας (Ανάρμοστη συμπεριφορά παθόντος, ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη, το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του και μη εύλογη διάρκεια της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου).

ΚΚΕ: Προκαλεί το αίσθημα δικαίου του λαού

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει γαι την απόφαση ότι "προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας η σημερινή απόφαση του Εφετείου Λαμίας, η οποία «έριξε στα μαλακά» τον εν ψυχρώ δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, μειώνοντας την ποινή του στα 13 έτη, αντί της ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί από το πρωτόδικο Δικαστήριο, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του".
Μάλιστα όπως συμπληρώνει "εντύπωση δημιουργεί η αναγνώριση στον συγκεκριμένο δολοφόνο του ελαφρυντικού του προηγούμενου σύννομου βίου, όταν αυτό δε συμβαίνει στην πράξη σε μια σειρά άλλους δράστες, που διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο, αλλά δεν τυχαίνει να προέρχονται από το μηχανισμό της κρατικής καταστολής ή από οικονομικά εύπορα στρώματα" και καταλήγει: "Αποδεικνύεται επιπλέον στην πράξη το προβληματικό περιεχόμενο των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, όσον αφορά στο ύψος της ποινής που προβλέπει για το συγκεκριμένο αδίκημα, τις οποίες αξιοποίησε το Δικαστήριο.

Με την ίδια απόφαση, μάλιστα, το ίδιο Δικαστήριο αθώωσε τον άλλον κατηγορούμενο, Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για συνέργεια στη συγκεκριμένη δολοφονία".


Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η απόφαση οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα

Για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Επ. Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδης μεταχείριση» μίλησε η πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, αμέσως μετά την απόφαση για τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπουλου, στο άκουσμα της κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα, γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν αναίρεση υπέρ του νόμου επί της απόφασης. «Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» δήλωσε στο δικαστήριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με το Νίκο Κωνσταντόπουλο να τοποθετείται σχετικά:

«Καταδικάσατε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος αυτός ήρθε στο δικαστήριο και ζήτησε ελαφρυντικό για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, συμπεριφέρθηκε ως τυμβωρύχος και σε αυτόν δώσατε ελαφρυντικό. Η πολιτική αγωγή θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης υπέρ του νόμου».

Υπεράσπιση: να διαγραφεί η δήλωση από τα πρακτικά...

Πολ. αγωγή: δεν μπορείτε να διαγράψετε αυτά που ειπώθηκαν. Οπως δεν διαγράφονται το «ελευθερος ο Σαραλιώτης, ελευθερος ο Κορκονέας».

Κωνσταντόπουλος: "Ακραίες νομικές επινοήσεις"

«Η απόφαση προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Θα ζητήσουμε την αναιρεση της απόφασης υπέρ του νόμου. Είναι κραυγαλέα αντίφαση. Το ίδιο δικαστηριο που καταδικάζει τον Κορκονέα ως δολοφόνο με άμεσο δόλο γιατί εκτέλεσε ενα παιδι 15 χρονών, του χορήγησε ελαφρυντικό και τον αφηνει ελεύθερο. Ο άλλος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος διότι υπηρχαν αμφιβολίες για το διπλό δόλο που απαιτείται. Πρόκειται για ακραίες νομικές επινοήσεις που δεν υπηρετούν την αναζήτησή της ουσιαστικής αλήθειας. Ο Κορκονέας αποφάσισε και σκότωσε τον Αλέξανδρο. Υπήρξε ένας παρασκηνιακός μηχανισμός με στόχο και μεθοδευμένες αναβολές για να υπαχθεί η υπόθεση στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, οι οποίες ήταν καθοριστικής σημασίας», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ν. Κωνσταντόπουλος.

Από τη μεριά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Η πολιτική αγωγή είμαστε εδώ για τον Αλέξανδρο που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Η απόφαση επιβραβεύει τους δράστες, οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα, του κάθε αστυνομικού που θα δολοφονήσει πολίτη. Ειναι πολύ μακρά η σειρά των αποφάσεων που αντί να τιμωρήσουν, χάιδεψαν τους δράστες.

Η πολιτική αγωγή προέβλεψε και κατήγγειλε τη μεθόδευση. Με πρόσχημα την αιφνίδια ασθένεια συνήγορου, δόθηκε αδιανόητη αναβολή 40 ημερών για να ισχύσουν οι ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. Είναι προκλητικό να λέμε ότι ο Κορκονέας τυγχάνει αναγνώριση ελαφρυντικού και τελικά παίρνει ποινή χάδι».

Γ. Θαλάσσης, δάσκαλος Αλεξ. Γρηγορόπουλου και μάρτυρας στη δίκη:

«Και οι δύο αποφάσεις είναι αισχρες. Ο Κορκονέας βγαίνει αύριο. Ο Σαραλιώτης ήταν εκεί στο συμβάν, αλλά κρίθηκε αθωος. Έγινε ο γάμος, η νύφη παντρεύτηκε αλλά ο γαμπρός όχι. Υπάρχει μία προσβολή νεκρού αλλά κανείς δεν ντρέπεται. Ούτε το δικαστήριο ούτε ο εισαγγελέας... Το παιδί δεν προκάλεσε. Ήταν ένα καλό και τίμιο παιδί», δήλωσε ο κ. Θαλάσσης, έξω από τα δικαστήρια.
Πηγή: 247news (1+2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.