Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ο Ραμζάν Καντίροφ για την "παράξενη" συμπεριφορά μέρους της ρωσικής ελίτ

Τον τελευταίο καιρό, ο Ραμζάν Καντίροφ, επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας και Αντιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, επικρίνει σταθερά ενέργειες και δηλώσεις μέρους του κατεστημένου του Κρεμλίνου. 

Στις 3 Απριλίου, ο Ραμζάν Καντίροφ δημοσίευσε μια άλλη δήλωση επικρίνοντας τις ενέργειες του γραμματέα Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είναι γνωστός για τους δεσμούς του με το φιλελεύθερο τμήμα του ρωσικού κατεστημένου, καθώς και με τις δυτικές και τουρκικές ελίτ.

 «Δεν είχα ιδέα, αλλά αποδεικνύεται ότι για να γίνεις πατριώτης της χώρας σου, πρέπει να επικρίνεις τις ενέργειες της Ρωσίας δυνατά και μεγαλόπρεπα, να πας στο εξωτερικό, να δημιουργήσεις διαφημιστική εκστρατεία γύρω σου και μετά, όταν η πολιτική αντιπαράθεση έχει υποχωρήσει, να έρθεις πίσω σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Αυτό το σχέδιο λειτουργεί, χρησιμοποιήστε το. Αυτό έκανε περίπου ο Ivan Urgant (Ρώσος σόουμαν που έφυγε από τη Ρωσία μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία), και ο οποίος πρόσφατα χαρακτηρίστηκε «μεγάλος πατριώτης» για αυτό, από τον Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Είναι τόσο εύκολο να είσαι πατριώτης, έτσι δεν είναι; Δεν είναι σαν να τρέχεις ανάμεσα σε σωρούς από τούβλα και τσιμεντένιους τοίχους φορώντας στολή και να κάθεσαι σε παγωμένα χαρακώματα για μέρες. 

Προφανώς, δεν έχουμε παρατηρήσει, ότι έχει επαναξιολογηθεί η ίδια η έννοια του πατριωτισμού.

Στην πραγματικότητα εξεπλάγην όταν ο Πεσκόφ δεν σχολίασε την προαγωγή μου στον βαθμό του Αντιστράτηγου, καθώς φέρεται ότι «δεν είχε δει ακόμη το διάταγμα». 

Είμαστε εδώ με όλες τις δυνάμεις ασφαλείας και τους εθελοντές μας για να πάρουμε μέρος ειδική επιχείρηση, μέρα και νύχτα. Θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να μας ανυψώσει το ηθικό ή να μας σχολιάσει πιο απαλά, χωρίς όμως να πει το δικό του «δεν έχω δει το διάταγμα». 

Αλλά ο δειλός που έφυγε σε μια στιγμή αστάθειας, δήθεν στις διακοπές του (μιλώντας για τον Ivan Urgant) και επέστρεψε σε μια στιγμή ηρεμίας στην πολιτική σκηνή υποτίθεται από διακοπές, είναι αληθινός πατριώτης. ⠀ 

Περίεργος τρόπος σκέψης στις μέρες μας. Οι ήρωες δεν λέγονται ήρωες, οι στρατηγοί δεν λέγονται στρατηγοί, οι δειλοί φυγάδες λέγονται πατριώτες και μάλιστα μεγάλοι. Η κλίμακα προτεραιοτήτων του Πεσκόφ είναι κατά κάποιο τρόπο ανώριμη. Κάτι πρέπει να γίνει για αυτό…» 

Πηγή: South Front

Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.