Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Το μινόρε της "Αυγής"...

Αφορμή για να σπάσει η σιωπή του μπλογκ, είναι τα τελευταία τεκτενόμενα σε σχέση με την εφημερίδα “Αυγή”, το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που βρέθηκε στα πρόθυρα της “αυτοκτονίας”.

-Τι συμβαίνει πραγματικά; Όντως δεν μπορεί κοτζαμάν “κόμμα εξουσίας” όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ βαυκαλίζεται πως είναι, να συντηρίσει ένα καθημερινό φύλο, την στιγμή που μπορεί το “ταπεινό” ΚΚΕ π.χ. Του 5%; Δεν μοιάζει πολύ πειστικό κάτι τέτοιο.

Και δεν μοιάζει πειστικό γιατί ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ έχει προφανώς αρκετά χρήματα για να συντηρεί τις δικές του στρατιές τρολ στα σόσιαλ, έναν ραδιοφωνικό σταθμό, και μια αναγνωστική βάση που συντηρεί τουλάχιστον δύο τουλάχιστον“ανεξάρτητες” κομματικές του ντουντούκες, το Documento και την ΕΦ.ΣΥΝ.

-Τι συμβαίνει λοιπόν με την “Αυγή”;

Όπως με τα περισσότερα περί τον ΣΥΡΙΖΑ πράγματα, και εδώ η αλήθεια είναι πολιτική*, και καλά κρυμμένη.
 

Οι πολύωρες συνεδριάσεις του ΚΣ του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το τι μέλλει γεννέσαθαι αναφορικά με το κομματικό του φύλο, δεν είχαν ποτέ σχέση με τα υπαρκτά ή μη οικονομικά προβλήματα της εφημερίδας (όπως είπαμε, για άλλα προγανδιστικά μέσα -λεφτά μια χαρά υπάρχουν), αλλά με την εσωκομματική πάλη εξουσίας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Τσίπρας και οι συν αυτώ ΠΑΣΟΚοι που έχουν μαζευτεί εκεί μέσα, την Αυγή την θεωρούν ουσιαστικά ένα βαρίδι που πλέον κανέναν λόγο ύπαρξης δεν έχει, σε ένα αστικό κόμμα εξουσίας, που μπορεί να χρησιμοποιεί τα πολύ πιο δυνατά αστικά μέσα για την προπαγάνδα του.

Ένα δαπανηρό δηλαδή κατάλοιπο του οπορτουνιστικού παρελθόντος του μορφώματος αυτού (αρνούμαι να χαρακτηρίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ως “κόμμα”), ενός παρελθόντος που ο Τσίπρας και οι συν αυτώ λίμπεραλς της Κουμουνδούρου θα ήθελαν και να ξεχαστεί το γρηγορότερο δυνατό.

Επί του παρόντος, ο πρώτος γύρος της εξουσιαστικής αυτής διαπάλης έληξε με ισοπαλία μεν, αλλά και εκτός έδρας γκολ για τους αντίπαλους του Τσίπρα, αφού η καθημερινή έκδοση θα συνεχιστεί τελικά, έστω και με τις απαραίτητες περικοπές κονδυλίων, που ήταν αυτό που μπόρεσαν να αποσπάσουν αυτοί που μεθόδευσαν το κλείσιμο της εφημερίδας εξαρχής.

Και για να μην μπερδευτούν οι αναγνώστες, όταν μιλάω για πολιτική διαπάλη εντός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω για εσωτερική διαπάλη μοιράσματος εξουσίας, όχι για ιδεολογική τέτοια. Άλωστε τίποτε που έχει να κάνει με οποιασδήποτε μορφής ιδεολογία (οπορτουνιστική ή σοσιαλδημοκρατική έστω) δεν έχει κάποια σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον εδώ και μια δεκαετία, αν όχι κ παραπάνω.
Υ.Γ.
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα ανάφερε ο παραιτηθής διευθηντής της Αυγής, Άγγελος Τσέκερης, και που επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό “κόμμα-φούσκα” για τον ΣΥΡΙΖΑ (που μπορούσε να συντηρεί άνετα κομματικό έντυπο όταν ήταν στο 3,5%, αλλά όχι τώρα υποτίθεται, που έχει σχεδόν δεκαπλασιάσει τα εκλογικά ποσοστά -και μαζί με αυτά και τα έσοδα- του). Μπορεί κανείς να βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από αυτό.
_________
*Θυμάμαι ΣΥΡΙΖΑίους σχολιαστές, όταν τους τρίβαμε στα μούτρα τις θέσεις της Αυγής για το ένα ή το άλλο ζήτημα, να μας λένε πως η Αυγή δεν ήταν ...κομματικό έντυπο αλλά ...ανεξάρτητη εφημερίδα!!!! Τι ζήσαμε τόσα χρόνια θε μου...

7 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη. Ελπίζω να είσαι καλά. Τα σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου χρονιά Παναγιώτη και καλά κουράγια...

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πάντα να είσαι καλά και καλή δύναμη. Οσο ζω Θα βάζω και εγω το λιθαράκι μου στην υπόθεση του Σοσιαλισμού. Δεν τα παρατάμε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. τι μέλλει γεννέσαθαι = τι μέλλει γενέσθαι

    Με τους χαιρετισμούς μου
    και τις ευχές μου για καλή χρονιά,
    Γραμματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Trash! Τί θυμήθηκα τώρα. Μέχρι το φθινόπωρο του '12 οι συριζαίοι έβριζαν το κκε για μονολιθικό γραφειοκρατικό κόμμα, και ότι αυτοί είναι ''πολυσυλλεκτικές δυνάμεις''. Μόλις οι δημοσκοπήσεις τους έβγαζαν πρώτο κόμμα , και επειδή το μπόνους των 50 εδρών δεν το έπαιρναν αν δεν ήταν ενιαίο κόμμα, εν μιά νυκτί έγιναν ένα ενιαίο κόμμα, γλείφοντας εκεί που έφτυναν. Άλλωστε αυτός ήταν ένας λόγος δυσαρέσκειας του Γλέζου. Συμφωνώ με όσα λες, προφανώς το θέμα της Αυγής είναι πολιτικό, προφανώς και ένα πολιτικό κόμμα πρέπει να ελέγχει μια εφημερίδα.
    Σκουπιδοτενεκές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σκουπιδοτενεκές:
      Φυσικά, για το τελευταίο που λες, αλλά τα αστικά κόμματα το βολεύει περισσότερο να μην έχουν επίσημα κομματικά έντυπα, ώστε και την γραμμή τους να περνάνε, αλλά και να μπορούν να την αποκυρήξουν ανά πάσα στιγμή. Κουτοπόνηρο, αλλά δουλεύει...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.