Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Σιγά το ντέρμπυ...

1. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα από το 1981 και για πολύ μεγάλο μέρος της 32ετίας ως σήμερα. Προφανώς, σ' αυτό το διάστημα είχε την ευκαιρία να διαφθαρεί σε πολύ ευρύτερη κλίμακα και να κάνει πολύ περισσότερη ζημιά από ό,τι μπόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά το Μάη του 2012.
0-1 υπέρ ΣΥΡΙΖΑ με "τραβηγμένο" πέναλτι.

2. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στην εξουσία μετά από συστηματική οργανωτική δουλειά σε τοπικό και επαρχιακό επίπεδο, όταν ωρίμασε δηλαδή ως "grassroots" κόμμα. Έφαγε πολύ χώμα μέχρι να το καταφέρει, και ήρθε κοντά στις λαϊκές μάζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια λάιφσταιλ φούσκα με μηδενική επαφή με τους χώρους δουλειάς, μια μιντιακή επινόηση και μια λύση μικροαστικής απελπισίας. Χαώδης η ποιοτική διαφορά. 1-1 με γκολ απ' τα 30 μέτρα.

3. Το ΠΑΣΟΚ, πριν οδηγήσει το λαό στην καταστροφή έκανε πέντε πράγματα σε προοδευτική κατεύθυνση, έστω με ξεκάθαρο στόχο τον εγκλωβισμό των πιο ριζοσπαστικοποιημένων στρωμάτων στο αστικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στα λαϊκά στρώματα πέρα από ιριδίζουσες ρητορικές φούσκες made in επικοινωνιακά γραφεία. Ούτε και πρόκειται να πλησιάσει το μικρό δαχτυλάκι της πρακτικής αλλαγής στην ελληνική ζωή στην τετραετία 1981-84.
2-1 υπέρ του ΠΑΣΟΚ με προσωπική διείσδυση και άψογο πλασέ στο Γ.


4. Σαφώς και σε επίπεδο βάσης αλλά και θεωρίας, το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1981-84 είχε περισσότερη σχέση με τον μαρξισμό της εποχής του από ό,τι είχε ποτέ ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά στο ζήτημα του αντι-ιμπεριαλισμού και της σκέψης πάνω στις δυνατότητες της μεικτής οικονομίας ήταν πολύ προοδευτικότερο από ό,τι ήταν ποτέ ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε με κάτι χίπυ σαχλαμάρες με εξωτικό άρωμα Τσιάπας και κατέληξε στα μονοπώλια στο πι και φι. 
3-1 ΠΑΣΟΚ.

5. Σόρι, αλλά τον βαθμό διαφθοράς που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα χρόνο αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τον έφτασε το ΠΑΣΟΚ μετά από 4 χρόνια κυβέρνησης. 
4-1 υπέρ ΠΑΣΟΚ με ανάποδο ψαλιδάκι λίγο έξω απ' την περιοχή.
Πηγή: Lenin reoloaded

4 σχόλια:

  1. σωστότατο

    Το ΠΑΣΟΚ ήταν SPD ή Άγγλοι Εργατικοί
    Ο συριζα είναι το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ

    τηρουμένων των αναλογιών τα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ούτε Καν:
    Ναι με την διαφορά πως οι δημοκρατικοί στις ΕΠΑ έχουν υπέρ τους την διαφορά πως έχουν μεγάλες ιστορικές ρίζες και δεν είναι μερικών μηνών κόμμα-φούσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σύμφωνοι απλά το είπα για τονίσω τη διαφορά εργατικού κόμματος με την σοσιαλδημοκρατικη έννοια] και φιλελεύθερου με κοινωνικές ευαισθησίες κόμματος

    γενικά καμία διαφωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.