Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Kαι ναι, παραμένουμε άνθρωποι...

 

Σε προηγούμενη ανάρτηση (αθλητικού περιεχομένου) μας ήρθε ένα σχόλιο (και μάλιστα δις) που χοντρικά μας έλεγε "εδώ ο κόσμος καίγεται, και εσείς ασχολείστε με την μπάλλα".

Αυτό μας δίνει μια πολύ καλή πάσα για δηλώσουμε ανερυθρίαστα πως:

Πράγματι λοιπόν, ο κόσμος καίγεται, και σαν συνειδητοί εργάτες πέρα από το καθήκον μας να τον μπουρλώσουμε μια ώρα αρχίτερα, εξακολουθούμε να ενδιαφερόμαστε για το ποδόσφαιρο, να ακούμε μουσική, να βλέπουμε ταινίες και θέατρο, να συγκινούμαστε από την αγάπη, να  εκτιμάμε την ποίηση, να απολαμβάνουμε το χαμόγελο μιας γυναίκας, και όλα τα υπόλοιπα που μας κάνουν εν ολίγοις ανθρώπους, σε μια απάνθρωπη κοινωνία, και σε πείσμα της αποστεωμένης καρικατούρας που εχουν χτίσει για εμάς οι ταξικοί μας εχθροί.

Ελπίζω πως έγινα κατανοητός...

6 σχόλια:

  1. Είναι κατανοητό να μην αρέσει σε κάποιον το ποδόσφαιρο.
    Αλλά είναι ανόητο αυτό να προσπαθεί να το ντύσει ιδεολογικά και πολιτικά.

    Εξάλλου δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένος άνθρωπος και κομμουνιστής που να μην τον συγκινούν όλα όσα έγραψες στο κείμενό σου.
    Και αν το πάμε και πολιτικά και ιδεολογικά αν όλα τα παραπάνω ήταν άχρηστα δε θα έδινε και τόση σημασία το κεφάλαιο πέρα από το να τα κάνει εμπορεύματα , να τα κάνει και όσο πιο δύσκολα προσβάσιμα στην εργατική τάξη περιορίζοντας της κάθε πιθανότητα ελεύθερου χρόνου ώστε να ασχοληθεί με τα παραπάνω.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας και το φέρε η συζήτηση. Παρόλο που μας αρέσει η Πρέμιερ λιγκ και η Λίβερπουλ. Ήμασταν μονομπλοκ σχεδόν όλος ο κύκλος μου υπέρ της Ιταλίας.
    Θες ότι ανήκουμε στη γεννια που η τηλεόραση στα 90s έδειχνε Καμπιονάτο με αποτέλεσμα να δεθουμε με Μπάτζιο,Ντελ Πιέρο,Τότι κλπ? Θες ότι Μ;ς κέρδισε το παιχνίδι της στο τουρνουά? Θες ότι δεν αντέχαμε στην ιδέα να χτυπήσει το γραφικό μέτρο των Άγγλων και φίλων τους κόκκινο με ενδεχόμενη κατάκτηση από την Αγγλία?
    Όλα αυτά μαζί?
    Ίσως. Το θέμα είναι ότι πανηγυρίσαμε στο άστοχο πέναλτι του Σακα.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ratm:
      Ένα από τα πράγματα που καθιστούν γοητευτικό το βρετανικό ποδόσφαιρο για τους λάτρεις του, είναι ακριβώς η γραφικότητα του.
      Εδώ για να καταλάβεις με ένα φιλαράκι μου, όταν άρχισαν οι άγγλοι να παίζουν με την μπάλλα κάτω, καθόμαστε και βλέπαμε β' κατηγορία Σκωτίας για να δούμε το ®...! :P

      Διαγραφή
  3. Ξεφεύγοντας λίγο από το πόσο καλή ήταν φέτος η αγγλική ομάδα - που ήταν, καθώς έπαιζε το πιο ορθολογικό ποδόσφαιρο της διοργάνωσης- θα πω και εγώ ότι στο τελικό υποστήριξα την Ιταλία και για πολιτικούς λόγους.

    Οι Άγγλοι , σαν βρετανική αυτοκρατορία έχουν προκαλέσει τα μεγαλύτερα δεινά σε σχεδόν όλες τις χώρες που έτυχε να "επισκεφτούν". Ξεκινώντας από τους συμπαθείς Σκοτσέζους μέχρι και το Χονγκ Κονγκ και τη Παλαιστίνη, χρησιμοποίησαν την πολιτική του Διαιρει και Βασίλευε τόσο κυνικά, που ακομα και τόσο χρονια μετα παραμένουν ακόμα σε κατάσταση διχόνοιας και πολιτικών αναταραχών. Δεν είναι τυχαίο που οι Παλαιστίνιοι αρχίζουν και αυτοί να αντιδρούν στους ηθικούς αυτουργούς για την Νακμπαλ:

    https://gr.euronews.com/2020/10/23/palaistinioi-minioun-th-m-vretania-gia-tin-diakirixi-mpalfour-toy-1917

    Ενδόμυχα έχω μια τεράστια αντιπάθεια για τους Άγγλους για αυτο το γεγονός και για τη στάση που έχουν γενικότερα σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, όπου φέρονται και δρουν σαν να είναι ακόμα αυτοκρατορία. Το μόνο πολιτιστικό κομματιπου δεν θα μπορούσα να μην αναγνωρίσω, είναι το μουσικό, αφού τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα και τραγούδια έρχονται από κει. Κατά τα άλλα σαν κοινωνία τη θεωρώ εντελώς παρακμιακή, τόσο σε ήθη και συνήθειες κάτι που φαίνεται και από το πώς συμπεριφέρονται στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι. Είναι ένας λαός που θα πίνει μέχρι θανάτου, θα διατηρεί τη βασιλεία μόνο και μόνο για να έχει σκάνδαλα να διαβάζει και θα βρίσκει τρόπους να χάνει η εθνική τους ομάδα με όλους τους τρόπους από πέναλτι.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βασίλης:
      Όπως έγραψα και αλλού, σίγουρα στα μάτια ενός έλληνα, οι Ιταλοί σαν λαός είναι πολύ πιο συμπαθείς και πιο οικείοι από τους άγγλους και αυτό ισχύει και για μένα.
      Πολιτικά τώρα θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι λογικό να υποστηρίξεις τους συμμάχους ενάντια στις δυνάμεις του ...άξονα, αλλά φυσικά μόνο σαν καλαμπούρι, όπως και τα περισσότερα όσα θέλουν να ντύσουν πολιτικά τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις μας.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.