Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ιερουσαλήμ: Η Αντίσταση σηκώνει το γάντι της σύγκρουσης

Ελάχιστα λεπτά μετά από τη λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει η Ενιαία Διοίκηση της Αντίστασης στους σιωνιστές για να αποσύρουν τις αστυνομικές δυνάμεις τους από το τέμενος Αλ Ακσα και τη συνοικία Σεΐχ Τζαρά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, οι σειρήνες της αεράμυνας άρχισαν να ουρλιάζουν στο νότιο Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ, στέλνοντας χιλιάδες «αθώους και ανυποψίαστους» Ισραηλινούς στα καταφύγια. Ταυτόχρονα, όμως, προκάλεσαν χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης σε όλους τους Παλαιστίνιους όπους Γης και σε όποιον στέκει αλληλέγγυος στο λαό της Παλαιστίνης, χωρίς προκαταλήψεις. Πλέον, η Αντίσταση έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, προκαλώντας απανωτούς πονοκεφάλους στο Ισραήλ.

Αιτία για τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες συμπεριφορές ήταν η εκτόξευση δεκάδων ρουκετών της Αντίστασης από τη Γάζα, με στόχο περιοχές στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ, καθώς και η καταστροφή ενός ισραηλινού στρατιωτικού τζίπ με αντιαρματικό πύραυλο «Κορνέτ», ως απάντηση στην κατακόρυφη όξυνση της βίας σε βάρος των Παλαιστίνιων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Οχθης από τον ισραηλινό στρατό, τους μπάτσους και τον αφιονισμένο όχλο των εβραίων εποίκων, που με την πλήρη κάλυψη των σιωνιστών επιχειρεί να καταλάβει την παλαιστινιακή συνοικία Σεΐχ Τζαρά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και να εκδιώξει τους παλαιστίνιους προσκυνητές του ραμαζανιού από το τέμενος Αλ Ακσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο των όπου Γης μουσουλμάνων και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας.

Η οργάνωση Αμ Καλαβί, που κάθε χρόνο από το 1967, που οι σιωνιστές έθεσαν υπό την κατοχή τους την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διοργανώνει το διαβόητο «χορό των σημαιών», κατά τον οποίο εκατοντάδες ακροδεξιοί εβραίοι έποικοι παρελαύνουν με σημαίες μέσα στις παλαιστιανικές γειτονιές της πόλης, δήλωσε ότι ακυρώνει τη φετινή πορεία, γιατί δήθεν αρνείται να παρελάσει σε μια «διαιρεμένη» πόλη. Η αλήθεια είναι ότι ο παλαιστινιακός λαός και η Αντίσταση σήκωσαν χωρίς δισταγμό το γάντι της σύγκρουσης, που τους πέταξαν με ποταπότητα οι σιωνιστές, υψώνοντας πύρινα οδοφράγματα στις γειτονιές και υπερασπίζοντας το δικαίωμά του να συνεχίσει να ζει στα πατρογονικά του εδάφη όπως αυτός ορίζει, με αξιοπρέπεια και όχι σαν σκλάβος.

Μπροστά σε αυτή την αντίσταση, πανικόβλητοι οι σιωνιστές έδωσαν εντολή σε όλες τις «παρακρατικές» ομάδες να περιορίσουν προσωρινά τις προκλήσεις, φοβούμενοι το ξέσπασμα μιας νέας Ιντιφάντα, κάτι που θα ήταν γι’ αυτούς ένας δρόμος χωρίς επιστροφή, καθώς ξέρουν ότι είναι άγνωστο πόσες και τι είδους απώλειες θα τους προκαλέσει, όχι μόνο σε έμψυχο υλικό αλλά με ευρύτερους όρους. Εξάλλου, δεν ξεχνούν ότι η δεύτερη Ιντιφάντα δεν περιορίστηκε στη Δυτική Οχθη, αλλά μετέφερε τον πόλεμο στο εσωτερικό του Ισραήλ, κάτι που οι σιωνιστές προσπαθούν να αποφύγουν πάση θυσία. Οι μνήμες των παλαιστίνιων μαχητών να ανατινάζονται μέσα στα ισραηλινά λεωφορεία ακόμα στοιχειώνουν τους σιωνιστές.

Τη Δευτέρα 26 Απρίλη, το Ισραήλ φάνηκε να κάνει πίσω προσωρινά από την προσπάθειά του να εκδιώξει πλήρως τους παλαιστίνιους προσκυνητές από το Αλ Ακσα και ανέβαλε για λίγες μέρες την εκδίωξη των δεκάδων παλαιστινιακών οικογενειών από τη συνοικία Σεΐχ Τζαρά, προκειμένου να εγκαταστήσει έποικους, για να επανέλθει δριμύτερο. Εδώ και μια βδομάδα, η ισραηλινή αστυνομία επιτίθεται βάρβαρα σε όποιον Παλαιστίνιο επιχειρήσει να εισέλθει στο Αλ Ακσα, ενώ δε δίστασε να πετάξει χημικά ακόμα και μέσα στο ναό, όπου βρισκόταν ένα μεγάλο πλήθος, αδιαφορώντας αν η κίνηση αυτή προκαλούσε ακόμα και θανάτους. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός δολοφόνησε εν ψυχρώ στη Δυτική Οχθη μια εξηντάχρονη γυναίκα και ένα δεκαεξάχρονο παιδί.

Οι οργανωμένοι ένοπλοι πυρήνες της Αντίστασης στη Δυτική Οχθη δεν άργησαν να απαντήσουν στους σιωνιστές στη μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν, τη γλώσσα των όπλων. Μαχητές της Αντίστασης επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Οχθη τραυματίζοντας τρεις στρατιώτες. Οι τραυματίες Παλαιστίνιοι από τις συγκρούσεις με τους ισραηλινούς μπάτσους στο Αλ Ακσα ξεπέρασαν σήμερα τους 300, ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων είναι απροσδιόριστος.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ισραηλινά μαχητικά σφυροκοπούν κατοικημένες περιοχές στη Γάζα, δολοφονώντας 9 άμαχους (ανάμεσά τους και τρία παιδιά_, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Αυτό έκαναν πάντα οι σιωνιστές, αυτό κάνουν και τώρα. Πιστοί στη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, δολοφονούν αμάχους, πιστεύοντας ότι έτσι θα αφαιρέσουν τα ερείσματα της Αντίστασης μέσα στον παλαιστινιακό λαό, αφού δεν μπορούν να βάλουν την ίδια την Αντίσταση στο στόχαστρό τους. Στην πράξη, όμως, το μόνο που καταφέρνουν είναι να φουντώσουν το μίσος του παλαιστινιακού λαού εναντίον τους, που βλέπει στην Αντίσταση τον απελευθερωτή του και τιμωρό των δημίων του.

Πηγή: Κόντρα

Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.