Ο Πέτσας στρίβει διαρκώς το μαχαίρι στην πληγή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις, να πει αν ήξερε για τα νταλαβέρια με τον Μιωνή, να διώξει τον Παππά κτλ. Οσο ο Τσίπρας αντιδρά αμήχανα τόσο ο Πέτσας επανέρχεται. Σε τι συνίσταται η αμηχανία του Τσίπρα; Στο ότι φόρεσε τη λεοντή του Ανδρέα Παπανδρέου, μιλάει για «αναβίωση του βρόμικου '89» (έχοντας δίπλα του τον Δραγασάκη και τον Κουβέλη, που ήταν υπουργοί το '89), προβάλλει το στήθος του και λέει «χτυπήστε εμένα», αλλά δε δίνει απάντηση επί της ουσίας.
Θα ήταν βλάκας ο Μητσοτάκης να μην εκμεταλλευτεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τσίπρας. Ειδικά αν έχει πάρει την απόφαση να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο. Την ίδια στιγμή, όμως, βλέπει τον Σαμαρά να ενισχύεται πολιτικά και να ζητάει «αίμα». Ο Σαμαράς ήταν αυτός που έλεγε «θα τους πάω μέχρι το τέλος», ο Σαμαράς διαφωνούσε με την παραπομπή μόνο του Παπαγγελόπουλου, αλλά ήθελε και τον Τσίπρα, το πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά (Γεωργιάδης) έχει σκαρφαλώσει στα κάγκελα και κρατάει το ζήτημα ψηλά. Το πήγε ακόμα και στη Βουλή, ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναμιχθεί σ' αυτή τη διαδικασία.
Ετσι, την ώρα που ο Πέτσας έχει εντολή να συντηρεί την πίεση πάνω στον Τσίπρα με καθημερινές δηλώσεις (όχι στο ύφος Γεωργιάδη, αλλά μέσα σε ένα αυστηρό πολιτικό πλαίσιο), η Ντόρα Μπακογιάννη, με άρθρο στην «Καθημερινή», έστειλε το μήνυμα «Οχι στην παγίδα της ποδοσφαιροποίησης». Δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, «εάν χειριστούμε τα γεγονότα αυτά με λογική ποδοσφαιροποίησης, μετρώντας δηλαδή τα γκολ που βάλαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε, κατά τη γνώμη μου, υποπέσει σε μικροκομματική παγίδα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό. (…) Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κόμματά μας. Το θέμα σήμερα για όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας οφείλει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη Δικαιοσύνη».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Πελώνη, που είναι «καντάρια» πιο ικανή από τον Πέτσα, λόγω της δημοσιογραφικής της θητείας σε μεγάλα συγκροτήματα, και μάλλον θα τον αντικαταστήσει μετά τον ανασχηματισμό. Η Πελώνη μίλησε για πράγματα «που δεν έχουμε ξαναζήσει ούτε ξανακούσει στην μεταπολίτευση», τόνισε ότι «όλα αυτά έχουν οσμή παρακράτους που τραυματίζουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία», κάλεσε τον Τσίπρα να απαντήσει πολιτικά «αν γνώριζε για όλα αυτά» και κατέληξε με νόημα ότι «το θέμα είναι να μην τραυματιστούν οι θεσμοί και να μην ποδοσφαιροποιηθεί η πολιτική ζωή». Οπως είπε, «για την κοινωνία, το μήνυμα είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί εδώ κινδυνεύουν να απαξιωθούν τα πάντα».
Ετσι, έγινε προφανές ότι ειδικά σ' αυτό το θέμα Ντόρα και Κούλης βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και απέναντι στον Σαμαρά, που με τους ανθρώπους του θέλει να «πατήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για τους Μητσοτάκηδες είναι τυχοδιωκτισμός του Σαμαρά που για προσωπικούς λόγους επαναλαμβάνει αυτό που έκανε το 1993, όταν έριξε την κυβέρνηση του πατέρα τους. Θυμούνται καλά πως ο πατέρας τους έκανε μεν το λάθος να στείλει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, όμως δεν έκοψε τις γέφυρες μαζί του. Συγκυβέρνησαν στην κυβέρνηση Ζολώτα [...] και έτσι διαμορφώθηκε εναλλακτική λύση εξουσίας, όταν έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993.
Η γραμμή των Μητσοτάκηδων είναι γραμμή ευθύνης απέναντι στο σύστημα. Θέλουν να φθείρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δε θέλουν να «τελειώσουν» τον Τσίπρα. Του αφήνουν έξοδο κινδύνου, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο κόμμα (μακράν του τρίτου) και χωρίς αυτόν το σύστημα θα γίνει ασταθές.
Πηγή: Κόντρα
Για ...τρεις ψήφους.... θα είχε βγεί ο ...Δραγασάκης Γ.Γ στο ΚΚΕ το 1991.. αντί για την ΑΛΕΚΑ και θα είχαν τελειώσει όλα ΟΡΙΣΤΙΚΑ για τους Κομμουνιστές και τον λαό. Δεν θα είχε ακολουθήσει η 29 χρονη πορεία αποκατάστασης των επαναστατικών χαρακτηριστικών του κόμματος. Μιλάμε για τραγωδία και εφιάλτη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.kathimerini.gr/1086105/opinion/epikairothta/politikh/giati-aytonohth-h-e8elodoyleia
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ύστερα του κόσμου!
Προλεκαλτ
@Προλεκαλτ:
ΔιαγραφήΠροετοιμασία για νέα "εθνική" κωλοτούμπα βλέπω.
Για να γίνω και πιο συγκεκριμένος, μιλάω για τις "εθνικές" φιλοδοξίες σε σχέση με τον άξονα Ουάσιγκτον-Αθήνα-Τελ Αβίβ.
Δεν θέλω να βιαστώ να το ερμηνεύσω, γιατί το ζήτημα έχει πολύ μεγάλο βάθος, αλλά πάντως δεν περίμενα να διαβάσω τέτοιο άρθρο στην καθημερινή.
ΔιαγραφήΠρολεκαλτ
@Προλεκαλτ:
ΔιαγραφήΠαραδοσιακά πάντως, το αστικό τμήμα που θα ήθελε περισσότερες μπίζνες με τους Ρώσσους εκφράζεται από την δεξιά.
Οι "κεντρώοι" και οι "κεντροαριστεροί" (σιμητικό ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) είναι που είναι άνευ όρων με την αστερόεσσα από τα '90ς και δώθε.
Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Καραμανλής έκανε ένα άνοιγμα στους Ρώσους (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλαξε ο προσανατολισμός της αστικής τάξης), αλλά... ξαναλέω, εδώ πρόκειται για την καθημερινή, η οποία έχει πολύ συγκεκριμένες απόψεις για το ποιος πρέπει να είναι ο προσανατολισμός των διεθνών συμμαχιών της χώρας. Γι' αυτό λέω, θέλει σκέψη το πράγμα.
ΔιαγραφήΠρολεκαλτ
@Προλεκαλτ:
ΔιαγραφήΑν εννοείς πως την "Κ" την έχουμε μάθει σαν "την φωνή της πρεσβείας" (ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ), προφανώς έχεις δίκιο.
Και σίγουρα μπορούν να γίνουν αρκετές σκέψεις επάνω σε αυτό, ακόμη και για το γεγονός πως σαν άρθρο είναι εντελώς ασόβαρο, ακόμη και τα αστικά δεδομένα της "Κ".
Είδομεν...
Επειδή έχω ακούσει και διαβάσει διάφορα από γραφίδες που δεν τις λες και αντιαμερικανικες, λέω ας περιμένουμε να δούμε που θα πάει το πράγμα. Νομίζω η κατάσταση στην Λιβύη θα περιπλέξει πολύ τα πράγματα. Είναι γεγονός πάντως ότι στον αστικό κόσμο υπάρχει προβληματισμός. Θα δούμε.
ΔιαγραφήΠρολεκαλτ
@Προλεκάλτ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτοιμάζονται για μεγάλο μαλλιοτράβηγμα...!
Χρήστος Κ.