Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

"Βρώμικο '89"


Βάζω εισαγωγικά στις λέξεις «βρώμικο ’89», γιατί δεν με εκφράζει η φράση, είπε ο Φίλης στη συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Και εξήγησε:
«Είναι ιστορία καταπάτησης της θεσμικής τάξης και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Για αυτό δεν είναι εύστοχο σήμερα να λέμε ότι μπορεί να επαναληφθεί το ’89 (…) Εμείς συνομολογούμε ότι προερχόμαστε από την μεγάλη παράδοση της Αντίστασης, των μεταπολεμικών δημοκρατικών αγώνων, της δημοκρατικής έκρηξης του 1981, αλλά όχι μέσα από τα σκάνδαλα του 1989. Η Αριστερά υπήρξε δύναμη κάθαρσης τότε, όχι δύναμη συνενοχής. Εκανε πολιτικά λάθη στη συγκεκριμένη συγκυρία -καμία αντίρρηση. Αλλά, ξαναλέω, υπήρξε δύναμη κάθαρσης και όχι πολιτικής συνενοχής».
Ο Φίλης είναι παλιός στο κουρμπέτι του ευρωαναθεωρητισμού. «Εσωτερικάκιας» από τα πολιτικά γεννοφάσκια του. Ζυμώθηκε μέσα στους φραξιονισμούς, τις ίντριγκες και τα αλληλοφαγώματα αυτού του χώρου. Και δε δίστασε να γυρίσει την πλάτη στον Κύρκο, τον Κουβέλη, τον Λυκούδη και τους υπόλοιπους, διαβλέποντας ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ (τον πρώιμο ΣΥΡΙΖΑ) θα έχει καλύτερο πολιτικό μέλλον.

Δεν τον έπιασε, λοιπόν, σήμερα ο πόνος για την πολιτική υστεροφημία της ΕΑΡ, που ως Συνασπισμός με τον Περισσό συνεργάστηκε με τη ΝΔ του Μητσοτάκη πατέρα και παρέπεμψαν τον Α. Παπανδρέου και άλλα στελέχη του τότε ΠΑΣΟΚ. Δε θα είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει κι αυτός για «βρώμικο '89» ή ν' αφήσει τον Τσίπρα και τους άλλους να το κάνουν χωρίς να εκφράσει καμιά αντίθεση, αν δεν έβλεπε ότι πίσω από την επαναφορά αυτού του σλόγκαν κρύβεται η προσπάθεια ενίσχυσης των πρώην πασόκων, που ως «αυλή» περιτριγυρίζουν τον Τσίπρα. Οσο ενισχύονται αυτοί τόσο αποδυναμώνονται οι «παλιοί» σαν τον Φίλη.

Ανοίγει μέτωπο, λοιπόν, για να ενισχύσει τη θέση του. Αυτός, ο Βούτσης και άλλοι παλιοί «εσωτερικάκηδες» το ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι.
Πηγή: Κόντρα

4 σχόλια:

  1. Για την ιστορική αναφορά του οπορτουνιστή δεν θα μιλήσω γιατί δεν θέλω να φύγω απο τα πλαίσια. Θα μιλήσω για την αναφορά της ανάρτησης στον Περισσό την δημιουργία του συνασπισμού και την συμμετοχή σε δύο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Στο 9ο Συνέδριο το 1973 έγινε προσπάθεια διόρθωσης του προγράμματος με κατάργηση της θεωρίας ...των σταδίων.. δεν στάθηκε δυνατό σε εκείνες τις συνθήκες και εκεί είναι το πρόβλημα για την κορύφωση των γεγονότων το 1987 1991... με τον Δεξιό και αριστερίστικο τροτσκιστικό οπορτουνισμό που είναι συγκοινωνούντα δοχεία με κοινή κατάληξη 30 χρόνια μετά. Θα περιοριστώ σε αυτά τα λίγα για να μη ξεφύγω απο τα όρια TRASH. Τα σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH. Εχουμε καινούργια προβοκάτσια απο την ..Αυγή του σύριζα με κάποιον Χρήστου... Η Αθλιότητα σπάει τα Κοντέρ. Ο Καλογρίτσας λέει ΄ήταν ...μπροστινός στο ΚΚΕ πριν 34 χρόνια... επειδή έβγαλε την ...Πρώτη το 1986... άρα λέει δεν ανήκει στον σύριζα.. Φρεσκάρισμα της μνήμης για τα οπορτουνιστικά ζώα. 1986 στο όνομα της ...ενότητας της αριστεράς... βγήκε η εφημερίδα σε ένα ΚΚΕ που έβραζε ο οπορτουνισμός με επικεφαλής τον ...,φαράκο.... κατάληξη όλων η προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ ευτυχώς με αποτυχία. Τα χρέη μείνανε στους Κομμουνιστές όπως και το δάνειο το 1988 για την Κουμουνδούρου. Χρέη που ξοφλήθηκαν πρόσφατα... Και αντί να βγάζουνε το σκασμό μιλάνε κιόλας ζητώντας τα ρέστα.... Εχεις και τα ...παιδιά.... να συνεχίζουν το ίδιο παραμύθι για ...ενότητα της αριστεράς... Η Συμβουλή μου είναι να αλλάξουνε πλευρό και χέρι. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω απο την σχεδόν 30χρονη πορεία μας. Ο Αγώνας ενάντια στους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων θα συνεχιστεί χωρίς έλεος και ταυτόχρονα θα δίνουμε το χέρι σε όποιον απλό άνθρωπο εγκλωβίστηκε στα οπορτουνιστικά αναχώματα θέλει να σηκωθεί. Βλέπεις είμαι ευγενικός με τα ...παιδιά.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '80 είναι που οι "ανανεωτικοί" έδειξαν, όχι το πολιτικό που ήταν γνωστό, αλλά το πρόσωπο τους σαν κοινοί παλιάνθρωποι.
      Τότε που χτύπαγαν πρωτοσέλιδο στην "Αυγή" για την δολοφονία του Τσαουσέσκου "πέθανε ο δικτάτορας", επάνω σε χαρτί που είχε έρθει λίγο καιρό πριν από ...το Βουκουρέστι!

      ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ (που λένε και οι φίλοι μας οι Κύπριοι)

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά TRASH. Και μη ξεχνάμε πως αυτός είναι που τους στήριξε ανοιχτά το 1968 με την κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού την λεηλασία και κλοπή του αρχείου. Μιλάμε για ανοιχτή αλητεία και ασέβεια. Χωρίς βέβαια να βγάζω αθώους τους υπόλοιπους στην Αν.Ευρώπη και τον Κολιγιάννη. Τον τελευταίο είπαμε τον τιμάμε για τα αντανακλαστικά του στις ΑΚΡΑΙΕΣ εκφάνσεις του οπορτουνισμού το 1964 68 για ...όποιον λόγο και αν το έκανε και μόνο για αυτό... ΟΒΕΡ... Εχω συγκρατήσει τα νεύρα μου γιατί με το δίκιο σου δεν θα τα έβαζες. Οσο για το δεν ξεχνώ το ορκίστηκα το 1991.... Οταν εμφανίστηκε ΑΝΟΙΧΤΑ με την Αντεπανάσταση ο ...φαράκος.... Εκεί φάνηκε καθαρά ...πως η ζημιά έχει πολύ βάθος... Συνεχίζουμε TRASH ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.