Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι Αμερικανοί πουλάνε την ηρωίνη


Εμπλοκή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών από το Αφγανιστάν καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διαψεύδοντας ως “ψευδείς ειδήσεις” το δημοσίευμα των Νιου Γιορκ Τάιμς ότι η μυστική υπηρεσία του ρωσικού στρατού (GRU) έδινε αμοιβή σε Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες.

Το ρωσικό υπουργείο χαρακτηρίζει τη διαρροή “χοντροκομμένο fake news”, που διακινήθηκε στα ΜΜΕ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα για “χαμηλές διανοητικές ικανότητες των Αμερικανών προπαγανδιστών”, οι οποίοι αναγκάζονται “να επινοούν τέτοιες ανοησίες”, αντί να χρησιμοποιήσουν κάτι πιο αξιόπιστο.

Ειρωνεύεται μάλιστα τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι δεν θα μπορούσε να αναμένεται κάτι διαφορετικό από αυτές, καθώς έχουν “τραγικά αποτύχει” στον 20ετή πόλεμο, που διεξάγουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο σε μια σπάνια για τα διπλωματικά χρονικά δήλωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, που δεν κατονομάζεται, εμπλέκει ευθέως τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με το εμπόριο ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για “καλώς γνωστά γεγονότα”, καθώς “δεν είναι μυστικό στο Αφγανιστάν ότι μέλη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, σε πληρωμές μετρητών σε ενόπλους για να επιτρέπουν τη διέλευση αυτοκινητοπομπών μεταφοράς τους, σε ‘μίζες’ από συμβόλαια υλοποίησης διαφόρων προγραμμάτων, που πληρώνονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους”.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος εκτιμά ότι οι διαρροές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ίσως να οφείλονται στο γεγονός ότι Αμερικανοί και Ρώσοι διπλωμάτες έχουν ενώσει τις προσπάθειές τους για να διευκολύνουν την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της επίσημης Καμπούλ και των Ταλιμπάν και πιθανώς ανησυχούν ότι θα χάσουν το “εκτός βιβλίων εισόδημά τους”.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ασίας του ρωσικού ΥΠΕΞ Ζαμίρ Καμπούλοφ σχολίασε στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι τις αμερικανικές διαρροές, εκτιμώντας ότι πρόκειται για συνέχιση της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ και αντίδραση των “δυνάμεων εκείνων, οι οποίες δεν θέλουν να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους”. 
Πηγή: Κοσμοδρόμιο

6 σχόλια:

  1. Εαν κερδιζαν τον πολεμο θα ηταν αποτυχια για τις εταιριουλες που προμηθευουν οπλα, εξοπλισμο, μεχρι και χαμπουργκερς... οχι τωρα.... μετα απο τα 400 χρονια θα ειναι αποτυχια (βλεπε Γκρηκς βι ας Τουρκς)... τωρα με τεχνολογια του 2020 πολεμανε οι Αμερικανοι ξεβρακωτους με φορητα οπλα του 1949 και αυτοσχεδιους μηχανισμους και το χρημα ρεεε... το χρημα ρεεε... ρεει αφθονο ηθελα να γραψω... 4 UAVs plus 4 F-18 fighters planes and 2 B-52, with 4 Apache A64 Longbow -vs- 4 ksevrakotous with kalashnikov ak-47 in a mountain sto kheri, καλη φαση για τους μπιζναδορους... εαν βαλουμε και τα εξτρα απο τα ναρκωτικα για τους "εργατες" του δολοφονικου μοχθου... καθως και τις ιδιωτικες εταιριες με τους μισθοφορους που ειναι περισσοτεροι..... καλα δουλευει το μαγαζι... πλεον εχουν φτιαξει και στην Ρωσια εταιριουλα, την Wagner (ισως και αλλες?) που κανει αναλογες δουλιτσες αλα Βλακ Water, ισως ακομα αυτοι ειναι Γ' κατηγορια, αλλα ποιος ξερει, στο μελλον αμα συνεχισουν ετσι καπιταΛηστικα, ισως να ανεβουν Α'Εθνικη...

    απο MiG-23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @MiG-23:
      Νομίζω πως θα διαφωνήσω μαζί σου.
      Μια ματιά στον χάρτη δείχνει πως το Αφγανιστάν είναι ακριβώς το κομβικό σημείο για το Ευρασιατικό πρότζεκτ των ΕΠΑ. Όποιος ελέγχει αυτή την περιοχή, έχει πρόσβαση στο "μαλακό υπογάστριο" της Ρωσικης ομοσπονδίας (και παλιότερα της ΕΣΣΔ), αλλά και πάτημα τόσο προς το Ιράν, όσο και προς την Κίνα.
      Είναι δηλαδή το Αφγανιστάν το κλειδί για την εφαρμογή του σχεδίου "μεγάλη μέση ανατολή" (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7064245) που αποτελούσε και την βασική στρατηγική επιδίωξη των ΕΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες.
      Άρα η κατοχή του Αφγανιστάν σήμαινε για το αμερικάνικο κεφάλαιο πολύ περισσότερα από την ευκαιρία να πουλήσει αναλώσιμα στους πεζονάυτες ή να εισπράξει κάποιο ακόμη συμβόλαιο για τις μισθοφορικές του εταιρείες.
      Υ.Γ.
      Για την wagner θεωρώ πως είναι μια κάπως διαφορετική ιστορία από τις αμερικάνικες μισθοφορικές, καθώς ελέγχεται απευθείας, και δεν χρηματοδοτείται απλά από το Κρεμλίνο. Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα...

      Διαγραφή
  2. ξεχασα να βαλω κατω απο το κειμενο στους 2 συνδεσμους και σε ταλαιπωρω, οτι το κειμενο και η απαντηση ειναι απο μενα, δηλαδη απο MiG-23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγραψα ενα σεντονι @trash, και μετα εστειλα αυτο εδω το δευτερο μηνυμα επειδη νομιζα οτι ειχα ξεχασει την "υπογραφη"... αλλα μαλλον ξεχασα να πατησω δημοσιευση για να μην το δεις το προηγουμενο μηνυμα ως απαντηση :-( και εκανα ανανεωση στελνοντας το δευτερο μηνυμα.... σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου για το σχεδιο στην περιοχη, καθως και με το κειμενο του Ριζοσπαστη, απλα εαν δεν ειχα χασει το κειμενο θα εξηγουσα οτι πιστευω οτι κραταει χρονια αυτη η κολωνια και για το χρημα... 2 ΤΡΙΣ εχει παει η υποθεση Αφγανισταν μονο για τον Αμερικανικο λαο.... οπως και ναχει αμα βρω ορεξη και χρονο να μαζεψω και τα στοιχεια στους συνδεσμους θα το ξαναγραψω, σορρυ....

      απο MiG-23

      Διαγραφή
    2. @MiG-23:
      Μπορείς να στείλεις όσο μεγάλο ...σεντόνι θέλεις φυσικά, ή μπορείς και να μου στείλεις ένα μέηλ αν έχεις πολύ μεγάλο κείμενο για να το κάνω ξεχωριστή ανάρτηση αν θες.

      Επί της ουσίας τώρα, καμμία αμφιβολία δεν υπάρχει πως καποιοι κονομάνε από αυτές τις ιστορίες.
      Και στο Βιετνάμ π.χ. κάποιοι κονομήσανε πολύ χοντρά, αλλά αυτό δεν έκανε την ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού εκεί λιγότερο ήττα, μιας και οι επιδιώξεις του ήταν πολύ ευρύτερες από αυτό. Εκεί ήθελα να εστιάσω.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.