Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ο προοδευτισμός των ηλιθίων #2

Γράψαμε σε προηγούμενα άρθρα για την λογοκρισία ως "δημοκρατική απαίτηση", γράψαμε και για τον "προοδευτισμό την ηλιθίων", που φτάνει στο σημείο να λογοκρίνει κλασσικά καλιτεχνικά έργα ή να τα ντύνει υποχρεωτικά με την δική του οπτική σαν εισαγωγή σε αυτά.
Μιλήσαμε για τον κίνδυνο του ανοιχτού πλέον δρόμου για την υποχρεωτική εισαγωγή μιας παράθεσης των "εγκλημάτων του κομμουνισμού" πριν από κάθε ταινία του Αϊζενστάιν ή κάθε ποιητική συλλογή του Ελιάρ και του Μπρεχτ ("ολοκληρωτισμός" αφού).

Τελικά μας έχουν πάρει φαλάγγι και δεν βλέπω καν την διατύπωση κάποιου δημόσιου προβληματισμού από τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους επάνω σε αυτό.
Είναι τόσο μεγάλη η ιδεολογική τρομοκρατία (+αποχαύνωση) που έχει επιβάλει το μεταμοντέρνο "πολιτικώς ορθόν" στον χώρο της αριστεράς και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που έχει χάσει και τα στοιχειώδη αντανακλαστικά του. Και αυτό είναι που πραγματικά τρομάζει...

Διαβάζουμε λοιπόν από το χθεσινό ρεπορτάζ:

Coca – cola: Παγώνει τις διαφημίσεις στα social media – «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό»

 Και που είναι το μεμπτό μπορεί να αναρωτηθεί ίσως κάποιος αφελής.
-Δεν είναι θεάρεστο πως μέχρι και μεγάλες πολυεθνικές ευαισθητοποιούνται κατά του ρατσισμού;

Μια και θεωρώ περιττό το άνοιγμα της συζήτησηςγια την "κοινωνική ευαισθησία" των παραπάνω πολυεθνικών, που έχει αποδειχτεί αυτονόητα ανύπαρκτη, θα προχωρήσω κατευθείαν στο ζουμί.

Οι κύριοι λοιπόν αυτοί δεν κάνουν καν τον κόπο να κρύψουν την τεράστια φασιστική φάκα πίσω από το μουχλιασμένο τυράκι της "πολιτικής ορθότητας".
Βλέπουμε λοιπόν λίγο παρακάτω στο ίδιο ρεπορτάζ:
__________
Με το όνομα #StopHateForProfit, η εκστρατεία μποϊκοτάζ των διαφημίσεων στο Facebook τον Ιούλιο υποστηρίζεται κυρίως από την NAACP, την σημαντικότερη οργάνωση για την προάσπιση των Αφροαμερικανών, την ColorOfChange, την ADL (Anti-Defamation League, εβραϊκή [σ.σ. σιωνιστική] οργάνωση), τη FreePress και τη Sleeping Giants.
Έχει στόχο να εξασφαλίσει καλύτερους κανονισμούς όσον αφορά τις οργανώσεις που υποκινούν το μίσος, τον ρατσισμό ή τη βία στο Διαδίκτυο. 
Εδώ να επισημάνουμε πως μεταξύ άλλων η ADL θεωρεί ως "οργάνωση που υποκινεί το μίσος, τον ρατσισμό ή την βία" μεταξύ άλλων την κορυφαία λιβανέζικη αντιστασιακή οργάνωση Χεζμπολάχ, έχει μια αρκετά πλούσια αντι-ισλαμική βιβλιογραφία (αυτό προφανώς δεν υποκινεί μίσος ή ρατσισμό), ενώ δεν διστάζει να μιλήσει μέχρι και για "δαιμονοποίηση του Σιωνισμού" (λες και την είχε ανάγκη) από τους ...Παλαιστίνιους(!!!!!), ενώ και στις παραπάνω αναλύσεις τους ταυτίζουν εμμέσως (όχι πάντα εμμέσως...) πλην σαφώς, τον αντισιμιτισμό με τον αντισιωνισμό.

 Αντί επιλόγου, θα παραθέσουμε εδώ ένα προηγούμενο άρθρο (13/12/19) με τίτλο "εγκλημασκέψης", και θα καλέσουμε τον αναγνώστη να κάνει μόνος του τις τυχόν συνδέσεις με όλα τα παραπάνω.

Στο μυαλό σημαδεύουν...

6 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν καταλαβαίνω την κάπως ανήσυχη εισαγωγική διαπίστωση.
    Το γεγονός ότι η ιδεολογική χειραγώγηση είναι προτεραιότητα για την αστική τάξη το ξέρουμε από πάντα και δεν έχει καν νόημα να δοθούν παραδείγματα, σα πως δεν ξέρουμε το τι γίνεται σε σχολεία-σχολές-πανεπιστήμια;
    Το μόνο διαφορετικό πλέον, είναι ότι αυτή γίνεται με το πρόσχημα του "προοδευτισμού" (αντιρατσισμός της εταιρικής ευθύνης, και άλλη αντίστοιχη εμετική υποκρισία) και άρα στοχεύει περισσότερο σε "προοδευτικούς" σοσιαλδημοκράτες τύπου ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Μιλάμε δηλαδή για κόσμο που είναι κιόλας χειραγωγημένος από τον αστικό τρόπο σκέψης...

    Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ίσως το πιο σημαντικό που έχουμε να κάνουμε σε σχέση με αυτό, είναι να μιλάμε για το πως αυτή η υποκριτική προοδευτικότητα είναι ψεύτικη και σκόπιμη. Να αναδείξουμε το πως ο ρατσισμός είναι εργοστασιακό χαρακτηριστικό του καπιταλισμού!
    Σχετικό είναι και το θέμα με τα σκάνδαλα, κλέγονται όλοι για αυτά, αλλά μούγκα για το γεγονός ότι οι εταιρείες που πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη, δίνουν ένα συμβολικό πρόστιμο και συνεχίζουν την "υγιή επιχειρηματικότητα" σαν να μην έγινε τίποτα.
    Πολύ σημαντικό όμως είναι να αναδείξουμε και αυτό που πολύ σωστά αναφέρει το άρθρο, ότι δηλαδή πέρα όλων των άλλων, ο αντιρατσισμός του μάρκετινγκ, στοχεύει και στο να σμπαραλιαστεί μαζί με τα κατακάθια της κοινωνίας και το εργατικό-κομμουνιστικό κίνημα.
    Οι αστοί ξέρουν τι κάνουν, δεν αφήνουν ευκαιρίες να πάνε χαμένες!

    Σταλινοφρουρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σταλινοφρουρός:
      Σε μια αστική κοινωνία, η πλειοψηφεία του κόσμου αστικοποιημένο τρόπο σκέψης θα έχει αυτονόητα.
      "Η κυρίαρχη ιδεολογία είναι η ιδεολογία της κυρίαρχης τάξης" έγραφε ο Μαρξ.

      Παρόλα αυτά, όταν επρόκειτο για ζητήματα δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθερίας της σκέψης-έκφρασης υπήρχε πάντα αντίσταση από ένα μεγάλο (και πολύ συχνά πλειοψηφικό) κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό που συνηθήσαμε να ονομάζουμε προοδευτικό και αριστερό κόσμο δηλαδή.

      Αν και αυτό το κομμάτι προσχωρήσει με το μέρος της αντίδρασης (γιατί για αυτό μιλάμε πλέον), τότε σημαίνει πως οι κομμουνιστές θα μείνουν μόνοι τους και σε αυτό το κομμάτι, και μάλιστα για πρώτη φορά με το 90% της κοινωνίας απέναντι τους.
      Αυτό είναι το νέο και αυτό είναι το τρομαχτικό, και επάνω σε αυτό βαράω τα καμπανάκια.

      Τα παραπάνω τα γράφω όσο πιο συνοπτικά γίνεται βέβαια, και δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει το άρθρο απόλυτα κατανοητό χωρίς την ανάγνωση των ηλεκτρονικών του παραπομπών.

      Διαγραφή
    2. @Σταλινοφρουρός:
      Υ.Γ.
      Φυσικά εξοργίζομαι και από το μέγεθος της υποκρισίας τους που λογοκρίνει ας πούμε το "όσα παίρνει ο άνεμος" αλλά όχι και το "Ράμπο" βέβαια.
      Άμα οι κακοί είναι κίτρινοι και όχι μαύροι, όλα καλά βλέπεις...

      Διαγραφή
    3. H προσπάθεια που γίνεται είναι όντως να στραφεί η κοινή γνώμη απέναντι σε όσους έχουν μείνει να κοντράρουν πραγματικά την αστική τάξη, τους κομμουνιστές δηλαδή.
      Από την άλλη όμως δεν νομίζω ότι ένας τέτοιος στόχος είναι εφικτός. Η αστική τάξη ακόμα και πριν εμφανιστούν τα πρώτα εργατικά-κομμουνιστικά κόμματα είχε πρόβλημα σε αυτό, γιατί σε περιόδους που διασπάται και αδυνατίζει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και η ενότητα της, η αμφισβήτηση και η κόντρα απέναντι της διαδίδονται πιο γρήγορα και από πανδημία.
      Στις μέρες μας αυτό γίνεται ακόμα πιο γρήγορα. Τέλος πάντων, έχεις δίκιο ότι θέλει πολύ προσοχή το θέμα.
      Παραμένω αισιόδοξος λόγω του ότι αν και είμαστε σε εποχή - περίοδο που η αστική τάξη ακόμα είναι παντοδύναμη, υπάρχουν αρκετές καινούργιες ρωγμές που γίνονται μέρα με τη μέρα στο αφήγημα της, νέα μέτωπα, μικρά και μεγαλύτερα, δειλά ή και πιο αποφασιστικά που δείχνουν ότι ο δρόμος άν και δύσκολος είναι φωτεινός.

      Σταλινοφρουρός

      Διαγραφή
    4. TRASH. Εχει γίνει δουλειά για την ενσωμάτωση του λαού εδώ και πολλά χρόνια. Απο την 6η Ολομέλεια και το 20ο Συνέδριο του 1956 και μετά σταδιακά και με μέθοδο έχουν γίνει όλα δυστυχώς μέχρι το 1991....Ευτυχώς απο εκεί και μετά στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε και γίνεται προσπάθεια να διαπαιδαγωγήσουμε νέες εργατικές λαικές συνειδήσεις σε σωστές βάσεις. Δυστυχώς με τους υπόλοιπους που έρχονται απο τα παλιά λίγα έχουμε να κερδίσουμε χωρίς να λέω να τους παρατήσουμε. Το βάρος πρέπει να συνεχίσει να πέφτει στους νέους. Την Καλημέρα μου όπως και στον Σταλινοφρουρό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε και το παραμικρό δικαίωμα που είναι υποχρεωμένη να παραχωρεί πιεζόμενη η αστική τάξη να εξηγούμε πως όλα στο καπιταλισμό είναι προσωρινά και πως ο στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή στην ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και πως αυτό γίνεται μέσα απο την κοινωνική συμμαχία. Μόνο έτσι κερδίζεις σταθερά χωρίς ...ταλαντεύσεις... εργατικές λαικές συνειδήσεις στέρεο έδαφος για την ανατροπή του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.