Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

"Εγκλημασκέψης"


Ένας αυθεντικός αντι-σημίτης σαν το ψόφιο κουνάβι (Βλέπε Ντόναλντ Τράμπ) ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νόμο υπέρ του «αντισημιτισμού 2.0». Και ένας «νεοφιλελεύθερος» ρημαδοΚούλης ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο.

Ο καινούργιος ορισμός, ο «αντισημιτισμός 2.0», είναι έργο κουραστικής δουλειάς της διεθνούς συμμαχίας για την μνήμη του Ολοκαυτώματος. Μιας οργάνωσης που δημιουργήθηκε απ’ το Τελ Αβίβ μόλις το 1998, με φανερό σκοπό την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος (ως εδώ σωστά), αλλά με πραγματικό στόχο να συνδράμει το ρατσιστικό, απαρτχάιντ κράτος για να ξανακερδίσει διεθνώς το χαμένο έδαφος «ηθικής ανωτερότητας» απέναντι στον απελευθερωτικό αγώνα των παλαιστινίων, το έδαφος που είχε χάσει οριστικά μετά την πρώτη intifada.

Τι ήθελε το Τελ Αβίβ μετά την στρατηγική ιδεολογική ήττα που υπέστη απ’ την εξέγερση των παλαιστινίων ανάμεσα στο 1987 και στο 1992, όπου ο αληθινός Δαβίδ φορούσε πια keffiyeh και κρατούσε πέτρες και ο αληθινός Γολιάθ ήταν το ισραηλινό κράτος με αρβύλες και τανκς; Ήθελε μια στρατηγική ιδεολογική «αναβάθμιση», μια ιδεολογική προσθήκη / διαστροφή που θα μπορούσε να αξιοποιήσει την παγκόσμια μνήμη του Ολοκαυτώματος όχι εναντίον κάθε είδους φασισμού (όπως μέχρι τότε) αλλά υπέρ ενός συγκεκριμένου πρωτοκοσμικού φασισμού, εκείνου του ισραηλινού κράτους και των διεθνών συμμάχων του.

Αυτή ήταν η συνεισφορά του IHRA: μαζί με τους πάγιους και ευνόητους ιστορικούς αντιφασιστικούς ορισμούς του αντισημισμού (όπως, για παράδειγμα, «μια συγκεκριμένη αντίληψη για τους εβραίους που μπορεί να εκφραστεί σαν μίσος απέναντί τους») πρόσθεσε και ανακάτεψε την κριτική απέναντι στο κράτος του ισραήλ αν θεωρείται εβραϊκό.

Για το δεύτερο φρόντισε αυτό ακριβώς το κράτος, όταν πριν σχεδόν 1,5 χρόνο (στις 19 Ιούλη του 2018) έκανε συνταγματικό νόμο τον αυτοπροσδιορισμό του ως «κράτος των εβραίων» – αποκλειστικά και χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε φασισμός και αντισημιτισμός (όπως και είναι!) τόσο από κάποιες μειοψηφίες εντός ισραήλ, όσο και απο πολλούς και πολλές εκτός. Κανένα πρόβλημα! Το απαρτχάιντ ισραηλινό καθεστώς και οι διεθνείς πρωτοκοσμικοί σύμμαχοί του ορίζουν (δηλαδή προσπαθούν να επιβάλλουν αστυνομικά) αυτοί οι ίδιοι τα νοήματα των λέξεων, που γίνονται πια αγνώριστες: τα κατασκευάζουν, τα διαστρεβλώνουν, τα κουρντίζουν, πληρώνουν όποιους χρησιμοποιούν αυτές τις “ντοπαρισμένες” λέξεις, και κάνουν την δουλειά τους – όπως στην «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»…

Η κριτική, ακόμα και ο πόλεμος κατά του ρατσιστικού, απαρτχάιντ καθεστώτος του Τελ Αβίβ στρέφεται κατά των εβραίων; Όχι – το διατρανώνουν δεκάδες χιλιάδες εβραίοι σ’ όλο τον κόσμο (κάποιοι λίγοι γενναίοι και γενναίες ακόμα και μέσα στην ισραηλινή επικράτεια). Είναι αντισημιτισμός αυτή η κριτική κι αυτός ο πόλεμος; Όχι! Ποτέ δεν ήταν! Δεν ήταν ούτε τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80, όταν υπήρχε διεθνής ένοπλος αγώνας κατά της ισραηλινής κατοχής – τότε που το μεν Τελ Αβίβ έλεγε οτι ο Αραφάτ είναι «τρομοκράτης», κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος έλεγε ότι η «οργάνωση για την απελευθέρωση της παλαιστίνης» κάνει έναν έντιμο και εντελώς δικαιολογημένο απελευθερωτικό αγώνα.

Τότε, στα ‘60s, στα ‘70s, στα ‘80s, καμμία επιτροπή «ειδικών» δεν θα μπορούσε να τολμήσει καν και καν να πουλήσει την θεωρία ότι η παλαιστινιακή αντίσταση (ένοπλη, το επαναλαμβάνουμε…) και η συμπαράσταση σ’ αυτήν είναι «αντισημιτισμός»!! Τότε τα σύκα ήταν σύκα και η σκάφη σκάφη! Ο αντισημιτισμός ήταν φασισμός και η παλαιστινιακή αντίσταση ήταν στην ακριβώς απέναντι άκρη – εναντίον ενός μιλιταρισμού / φασισμού.

Αλλά στα τέλη των ‘90s, κι ακόμα χειρότερα στα ‘00s, στα ‘10s και στα ‘20s η ιδεολογική σαπίλα στον πρώτο κόσμο, η δικτατορία του Θεάματος, η κακοποίηση και η αντιστροφή των εννοιών και των λέξεων (ειδικά εκείνων με ιστορικό ανταγωνιστικό νόημα…), η μετατροπή των πάντων σε επίπεδη φλυαρία, έχουν ωριμάσει! Τώρα πια οι κυβερνήσεις και τα κράτη / παρακράτη / κεφάλαια που χρειάζονται σαν γενική επιστράτευση τον ρατσισμό, τον νεοφασισμό, τον αντιμουσουλμανισμό (και δεν είναι λίγα…) έχουν το περιθώριο να ανοίξουν όσο πιο επίσημα μπορούν τα φτερά τους. Επικυρώνοντας την ισραηλινή αντιστροφή: όποιος κάνει κριτική στο ισραηλινό κράτος διαπράτει «έγκλημα σκέψης» και «διασπορά μίσους» – και θα έχει την τιμωρία που του αξίζει! Έτσι, μια και καλή, οι οριτζινάλ φασίστες και οι οριτζινάλ αντισημίτες (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι) κρύβονται μέσα στη γενική και σκόπιμη θολούρα του «αντισημιτισμού 2.0».

Αν νομίζετε ότι αυτή η εξέλιξη (στο ψοφιοκουναβιστάν, στο ελλαδιστάν και οπουδήποτε αλλού) αφορά μόνο το απαρτχάιντ ισραηλινό καθεστώς και την παλαστινιακή αντίσταση κάνετε λάθος! Απο κει γίνεται η αρχή· η διαμόρφωση του Νέου Παραδείγματος εξουσίας!  Όπως για την καταστολή και το έλεγχο πλήθους οι αιχμάλωτοι της παλαιστίνης έχουν γίνει το «αντικείμενο» του ισραηλινού εργαστηρίου με διεθνή «ακτινοβολία», έτσι συμβαίνει και για την καταστολή και τον έλεγχο των ανταγωνιστικών εννοιών! Εδώ, και εδώ οφείλουμε να πολεμήσουμε!

Απ’ την μια μεριά θα λέγαμε: Τέρμα οι μεταμοντέρνες μαλακίες και οι λεκτικοί σχετικισμοί! Επιτέλους κάποιες καθαρές απόψεις και η αντικαπιταλιστική, αντικρατική κριτική ξαναγίνονται επικίνδυνες! Επιτέλους έχουν αρχίσει τα αφεντικά και οι λακέδες τους να φοβούνται ότι δεν είναι ακλόνητη η ιδεολογική κυριαρχία τους σε βάθος χρόνου, τόσο ακλόνητη ώστε να αδιαφορούν «δημοκρατικά» για τους «περιθωριακούς» – οπότε δίνουν καινούργια καθήκοντα στους μπάτσους και στους δικαστές τους… Που σημαίνει ότι αυτή η κριτική σπρώχνεται ήδη στην παρανομία!

(Το ξέρουμε πως αυτή η ολοφάνερη και αναλύσιμη διεθνής κρατική / καπιταλιστική τάση θα απωθηθεί…. Το ξέρουμε ότι σε δέκα χρόνια πολλοί θα μας λένε «είχατε δίκιο»…. Αν ζούμε τότε, δεν θα έχουμε σάλιο για να τους φτύνουμε…)

Το BDS, που προς το παρόν είναι ο κύριος διεθνής στόχος του newspeak και της αστυνομίας του, είναι μόνον η αρχή…
Πηγή: Sarajevo
Υ.Γ.
Μια δικιά μου αφιέρωση για όλους εμάς τους αντισιωνιστές (βλέπε αντιρατσιστές-αντιφασίστες) που παραμένουμε φίλοι των εβραίων του κόσμου τούτου...



Bλέπε ακόμη:
  • Αντιστροφή των εννοιών, παραχάραξη της ιστορίας (1,2+3)

10 σχόλια:

  1. Η Διεκδίκηση κράτους απο τους Παλαιστίνιους είναι νόμιμο και δίκαιο αίτημα διαχρονικά. Τα εγκλήματα σε βάρος του όλα αυτά τα χρόνια απο το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ είναι πάρα πολλά. Μέχρι και τείχος έχουν χτίσει μέσα στην Παλαιστίνη. Ταυτόχρονα ο λαός του Ισραήλ έχει δικαίωμα στο δικό του κράτος πολύ μακριά βέβαια απο το σημερινό εγκληματικό σε τελείως διαφορετική βάση. Την καλησπέρα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    Η πλάκα εδώ είναι πως εβραϊκό κράτος υπάρχει ήδη από το 1928, πολύ πριν την ίδρυση του Ισραήλ, καθώς η ΕΣΣΔ παραχώρησε ολόκληρη περιφέρεια (Μπιρομπιτζάν) για την ίδρυση του, αλλά οι εβραίοι της ΕΣΣΔ (ή άλλων χωρών) δεν βρήκαν κανέναν λόγο για να μετακομίσουν εκεί.
    Η αυτόνομη εβραϊκή περιφέρεια, υπάρχει ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7_%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1

      Διαγραφή
    2. Αυτό με την αυτόνομη περιφέρεια στην ΕΣΣΔ δεν το ήξερα τώρα το μαθαίνω. Το γιατί δεν μετακόμισαν εκεί είναι εύκολο να το καταλάβει καθένας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Ναί ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,
      είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς.
      Είναι γιατί " Ταυτόχρονα ο λαός του Ισραήλ έχει δικαίωμα στο δικό του κράτος".
      ( από δικό σου προηγούμενο σχόλιο )

      TALIBAN

      Διαγραφή
    4. Δεν το έγραψες όλο. Δεν μιλάω για Καπιταλιστικό κράτος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις, μια και το Ισραήλ ιδρύθηκε με την προοπτική να γίνει σοσιαλιστικό (όσο περίεργο κι αν ακούγεται σήμερα κάτι τέτοιο).
      Κατάλοιπο εκείνης της εποχής είναι τα "κιμπούτζ", οι περίφημες Ισραηλινές αγροτικές κολεκτίβες.
      Το ζήτημα κατ'εμένα βρίσκεται αλλού.
      Αρχικά στο ότι "ισραηλινός λαός" υπάρχει από το '49 και μετά (για να μην πω και πολύ αργότερα, όταν δηλαδή ενηλικιώθηκε η πρώτη γενιά που γεννήθηκε εκεί).
      Ως τότε δεν ήταν Ισραηλινοί αλλά εβραίοι. Δηλαδή θρησκευτική κοινότητα και όχι έθνος.
      Οι αξιώσεις των σιωνιστών επί της Παλαιστίνης (έτσι ήξεραν όλοι αυτό το κομμάτι γης μέχρι το '49) προέρχονται αποκλειστικά από δύο σημεία της εβραϊκής μυθολογίας.
      1)Του "περιούσιου λαού" που ο θεός του, του έδωσε αυτήν την γη και το δικαίωμα να εξολοθρεύσει τους ως τότε κατοίκους της, τους "φιλισταίους", που με σημερινή προφορά λέγονται ... Παλαιστίνιοι (και άρα είναι κάτι χιλιάδες χρόνια εκεί, ακόμη και σύμφωνα με την ίδια την εβραϊκή μυθολογία).
      2)Του μύθου της "διασποράς", δηλαδή πως η κοιτοίδα όλων των εβραίων του κόσμου ήταν η Παλαιστίνη, και "άρα δικαιούνταν να γυρίσουν εκεί από όπου εκδιώχθηκαν διά της βίας".
      Έλα μου όμως ντε, που μια και ο Ιουαδαϊσμός ήταν θρησκεία, μπορούσε να την ασπαστεί ο ο,ποιοσδήποτε. Και εγώ και εσύ δηλαδή, κυριολεκτικά αύριο το πρωί. Αυτό φυσικά δεν θα αλλάξει την καταγωγή μας...
      Έτσι έχουμε τους Χάζαρους (τους εβραίους της Ουκρανίας) που ήταν μια νομαδική φυλή της στέπας, η οποία όταν έφτασε στο μονοθεϊστικό στάδιο του πολιτισμού της, ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό και όχι τον Χριστιανισμό ή αργότερα το Ισλάμ.
      Έχουμε επίσης εβραίους στο θρήσκευμα από την Αφρική, που κσμμία σχέση με την Παλαιστίνη δεν έχουν επίσης.
      -Τόμπολα!
      Το τρίτο επιχείρημα υπέρ της ύπαρξης του Ισραήλ είναι το μόνο που δεν έχει μυθολογική βάση, και είναι ίσως και το πιο πειστικό.
      Πως δηλαδή η ύπαρξη ενός εβραϊκού κράτους ήταν επιβεβλήμένη για να μην βρεθούν ξανά οι εβραίοι θύματα πογκρόμ ή κάποιου νέου ολοκαυτώματος.

      Έλα ντε όμως που με την ίδια ακριβώς λογική θα είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν δικό τους κράτος και τα υπόλοιπα θύματα του ολοκαυτώματος (τσιγκάνοι, ομοφυλόφιλοι, κλπ), αλλά σήμερα θα δικαιούνταν να ζητήσουμε κάτι τέτοιο και οι εμείς οι ...κομμουνιστές, που είχαμε και τα περισσότερα θύματα από όλους.

      Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός που είδαμε πριν, πως δηλαδή εβραϊκό κράτος υπάρχει ήδη από το 1928 (και άρα τα περί προστασίας των εβραίων είναι καθαρό πρόσχημα), εγώ πραγματικά δεν βλέπω πουθενά από που προέκυψε το δικαίωμα του σημερινού Ισραήλ να ιδρυθεί στην Παλαιστίνη, και πόσο περισσότερο το δικαίωμα του στην συστηματική εθνικάθαρση των γηγενών παλαστίνιων.

      Τα παραπάνω σαν κάποιες προσωπικές σκέψεις, όσο ακόμη δεν είναι παράνομη η διατύπωση τους δημόσια, μια και εντός ολίγου θα είναι...

      Διαγραφή
    6. Την καλημέρα μου. Συμφωνούμε δεν έχω να πω κάτι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. όπως είπε και ο Ιρανός πρώην πρόεδρος Mahmoud Ahmadinejad αν οι Εβραίοι ( που είναι θρήσκευμα ) είχαν πρόβλημα με τους Γερμανούς, γιατί δεν ζητούσαν ένα κομμάτι της Γερμανίας για κράτος ?
      Αλλά όχι ! Ο Θεός Γιαχβέ τους υποσχέθηκε την γή Χαναάν και συνεπώς όλοι οι εβραιοκινούμενοι "αντισιωνιστές" υποστηρίζουν το κράτος του Ισραήλ.

      TALIBAN

      Διαγραφή
    8. Οσο για μας τους Κομμουνιστές ο μεγάλος Γεωργιανός με το Μουστάκι ζει βρίσκεται ανάμεσα μας και σπέρνει εφιάλτες στους καπιταλιστές και στα τσιράκια τους. Σοσιαλισμός θα γίνει ξανά η ιστορία δεν σταμάτησε. Φρενάρισε. Φτάνει να κάνουμε ότι πρέπει ενάντια σε εχθρούς και ...φίλους.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.