Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

«Ξύπνησαν» οι αλητήριοι της ΓΣΕΕ…


Οι αλητήριοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ «ξύπνησαν» ξαφνικά και εξέδωσαν γιορτάρα μέρα (25η του Μάρτη) ανακοίνωση για να εκφράσουν «την κατηγορηματική τους αντίθεση στην κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό».

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες Εργατικών Κέντρων για μια σειρά εταιρίες του αεροδρόμιου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Swissport, Skyserv και Goldair), που με SMS απέλυσαν όλους τους συμβασιούχους (γι' αυτούς οι εργατοπατέρες δε βρήκαν ούτε δυο λόγια υποκριτικής αλληλεγγύης) και έθεσαν τους μόνιμους σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. Οπότε, για να μη μείνουν πίσω, αναγκάστηκαν και οι Παναγοπουλοκουτσιούκηδες να βγάλουν αυτή την ανακοίνωση.

Η ΠΝΠ της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στις 20 Μάρτη. Γιατί δεν είπαν κουβέντα τότε οι εργατοπατέρες; Δεν το πήραν χαμπάρι; Αστεία πράγματα.
Και νομικούς έχουν στη δούλεψή τους και στρατιά μισθοδοτούμενων ειδικών στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Και βέβαια, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στον Τύπο. Απλά, δεν ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Της το χρωστάνε και αυτό, επειδή τους προσέφερε αστυνομική προστασία (με ΜΑΤ, καπελάκηδες και ασφαλίτες) για να κάνουν το συνέδριο-παρωδία (μόνο με το στήσιμο μιας κάλπης για να νομιμοποιήσουν την εκλογή τους) στο πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, ότι σε σύναξη των «κοινωνικών εταίρων», που οργάνωσε ο Βρούτσης στις 10 του Μάρτη, ο Παναγόπουλος δήλωσε με γεμάτο το στόμα: «Βεβαίως, είπαμε ότι το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι»! Γεγονός που οδήγησε τον Βρούτση στο να ευχαριστήσει «όλους τους κοινωνικούς εταίρους για την άμεση ανταπόκρισή τους στη σημερινή μου έκτακτη πρόσκληση και, κυρίως, για το πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης που επιδεικνύουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει «διαμοιρασμός του κόστους» ανάμεσα σε καπιταλιστές και εργάτες. Και ξέρουμε το ρόλο που παίζουν ο Παναγόπουλος και η κλίκα του. Η υποκρισία τους δεν μπορεί να πείσει κανέναν.
Πηγή: Κόντρα

1 σχόλιο:

  1. Η Συνδικαλιστική Αλητεία της ΓΣΕΕ στην υπηρεσία πάντα των Καπιταλιστών για την προστασία των συμφερόντων τους. Η Απαξίωση και η καταρράκωση της μέσα στους εργάτες είναι το αποτέλεσμα των αγώνων των ταξικών δυνάμεων μέσα απο την 20 χρονη δράση του ΠΑΜΕ. Είναι πολύτιμη παρακαταθήκη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.