Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Jumbo: Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με το «έτσι θέλω»

Η αρχή έγινε από τα υποκαταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη - Σφοδρές αντιδράσεις

«Αγαπητοί μας πελάτες σας ενημερώνουμε ότι από τον Ιανουάριο, όλες τις Κυριακές το κατάστημά μας θα είναι ανοιχτό με ωράριο λειτουργίας 11.00 – 18.00. Ευχαριστούμε πολύ».

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία Jumbo ανακοίνωσε το «σπάσιμο» της κυριακάτικης αργίας στην Πρέβεζα (εδώ) και στην Κατερίνη (εδώ):

Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία λίγους μήνες επιδίωξε να περάσει την 6ημερη εργασία με το «έτσι θέλω», όπως είχε καταγγείλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Η απόφαση για τη λειτουργία της Κυριακής σε Πρέβεζα και Κατερίνη, που προφανώς είναι απόφαση – «λαγός» και για υποκαταστήματα σε άλλες πόλεις, έχει ήδη φέρει αντιδράσεις. Σε ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πρέβεζας δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
«Ζητάμε την άμεση αναίρεση της απόφασης της εταιρείας JUMBO για τη λειτουργία του καταστήματος Πρέβεζας τις Κυριακές και δηλώνουμε ότι από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αποτροπή λειτουργίας του καταστήματος τις Κυριακές», αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας δηλώνει:

 «Αντί να προσλάβει προσωπικό, αντί να κάνει μόνιμους και πλήρους απασχόλησης τους 4ωρους και τους εποχιακούς, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας, επιβάλλοντας 7ήμερη εργασία, στερώντας στους συναδέλφους το ρεπό τους. Απαιτούμε η “Jumbo” να πάρει πίσω το 
7ήμερο». 

Επίσης, το Επιμελητήριο Πρέβεζας έχει προχωρήσει στην έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πρέβεζας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων- μελών του.
Πηγή: Ημεροδρόμος
Βλέπε ακόμη:
  • Δελτίο τύπου του Σύλλογου εμποροϋπάλληλων  Αθήνας σχετικά με το ζήτημα

1 σχόλιο:

  1. Η Κατάργηση των δικαιωμάτων της Εργατικής τάξης και του λαού συνεχίζεται απο εκει που τα άφησε ο Σύριζα. Είναι δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και με διαφορετικό διεθνή συσχετισμό που υποχρέωνε τις αστικές τάξεις να παραχωρήσουν κάτι για να μην ανατραπούν και να ενσωματώσουν εργατικές λαικές συνειδήσεις. Και σε πολύ μεγάλο βαθμό το πέτυχαν. Σήμερα σε αντεπαναστατικές συνθήκες με τον Καπιταλισμό κυρίαρχο παγκόσμια για να μπορέσουμε να φρενάρουμε την κατάσταση και να έχουμε ορισμένα προσωρινά μέτρα ανακούφισης χρειάζεται ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού κινήματος και ενίσχυση παντού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία με τελικό στόχο την έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Τρόπος για καπιταλισμό με ...ανθρώπινο πρόσωπο.... με ....ςνδιάμεση εξουσία..... δεν υπάρχει. Η Κριτική TRASH δεν αφορά εσένα πιστεύω να το κατάλαβες. Αφορούν την συγκεκριμένη Ιστοσελίδα και τους ...συντελεστές της...... Και βέβαια καλά έκανες και το έβαλες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.