Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ζητούνται νέοι με έφεση στην περιπέτεια

Το μοντέλο στρατολόγησης είναι αμερικάνικο· και post modern. Μια σειρά κράτη ψάχνουν για τους εθνικούς (και μη…) μισθοφόρους τους, σε πολέμους που δεν απαιτούν μαζικούς στρατούς και (ακόμα) γενικές επιστρατεύσεις· αλλά είναι πόλεμοι· κομμάτια του παζλ του 4ου παγκόσμιου πολέμου, που έχει ακόμα περιθώρια όξυνσης.

Και τι παθαίνουν όλοι αυτοί οι (είτε από ανάγκη είτε από γούστο) «εθελοντές», αμερικάνοι, γάλλοι, γερμανοί, οτιδήποτε, όταν τελειώσει η «φασούλα» της εύκολης εκκαθάρισης «μαυριδερών», κι αρχίσει ο πόλεμος να γίνεται πιο σοβαρός;

Το καθεστωτικό αμερικανικό cnn έκανε ένα ρεπορτάζ στην αμερικανική αεροπορική βάση στο ιράκ, στην Ayn al-Asad, μετά την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης στις 8 Γενάρη. Αξίζει να αφιερώσετε 7 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα απ’ την ζωή σας για να δείτε το video που ακολουθεί. (Θα χρειαστούν και τα αγγλικούλια σας…)

Πρώτον επειδή δείχνει ότι οι πύραυλοι των “τρομοκρατών” (των φρουρών της επανάστασης), εκτός απ’ το να ρίχνουν κατά λάθος πολιτικά αεροπλάνα, είναι πραγματικά πολύ ζημιάρικοι. Κυρίως, όμως, για το δεύτερο: το πόσο “χέστηκαν”, και πόσο “χεσμένοι” θα παραμείνουν οι αμερικάνοι πεζοναύτες στο ιράκ από ‘δω και στο εξής.

Γιατί πράγματι, εκείνη την ημέρα η Τεχεράνη ειδοποίησε (μέσω ενδιάμεσων) ότι “τις επόμενες ώρες θα απαντήσουμε” – χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς ούτε το πως ούτε το πότε. Τους νέους με έφεση στην περιπέτεια της Ayn al-Asad τους έχωσαν οι διοικητές τους στα μπούνκερ που είχε φτιάξει ο Hussein (ένα είδος ιστορικής δικαίωσης του ιρακινού δικτάτορα;;)· κι όσους δεν χωρούσαν εκεί τους έδιωξαν μακριά.

Και περίμεναν. Και περίμεναν. Και περίμεναν, αποκλεισμένοι μέσα στα τσιμέντα, χωρίς να ξέρουν τι περιμένουν…Και ύστερα νύχτωσε, και ήρθε αυτό που περίμεναν… Και δεν το είχαν ξαναζήσει αυτό… Και δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν… Και προσεύχονταν σε θεούς και δαίμονες να αντέξουν τα μπετά των μπούνκερ…

Και μετά από ώρες τους είπαν «ντάξει, τέλειωσε», και βγήκαν έξω. Και είδαν τι έγινε… Και πήραν μια γεύση του τι θα είναι ένας πόλεμος «πιο κανονικός» απ’ το να σκοτώνεις (κατά προτίμηση από αέρα) «μαυριδερούς». Και χέστηκαν ακόμα περισσότερο οι αμερικάνοι πεζοναύτες στο ιράκ. Επειδή καταλαβαίνουν ότι η Τεχεράνη (ή οι ιρακινοί συμμαχοί της) δεν θα προειδοποιεί πάντα… Επειδή καταλαβαίνουν ότι «ο καλύτερος στρατός στον κόσμο» είναι τα δικά τους πτώματα…

Όπως χέζονται οι γάλλοι ή οι γερμανοί νέοι (που ακολουθούν την κλίση τους κάτω απ’ την Sahara) όταν άλλοι «μαυριδεροί» στο Sahel, παλιάνθρωποι αναμφισβήτητα, «κατεβάζουν» κανά στρατιωτικό ελικόπτερο, μαζί με το περιεχόμενό του. Αλλά έχουν υπογράψει συμβόλαιο, και δεν μπορούν να φύγουν, να αναζητήσουν τίποτα άλλες «κλίσεις» τους…

Κι έτσι… Περιμένουν, και περιμένουν, και περιμένουν… Για την τελευταία κλίση: την οριζοντίωση! Είτε στο μέτωπο είτε μετά, αυτοκτονώντας…

Πηγή: Sarajevo

6 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το ίδιο ισχύει και για τους προβληματισμούς που θέτει!
    Οι Αμερικανοί στρατιώτες/πεζοναύτες κλπ. κάνανε ζωάρα μέχρι τώρα, με την ιμπεριαλιστική "μαμά πατρίδα" να τους παράσχει πρωτοβουλία κινήσεων, κάλυψη εγκλημάτων, "προστασία", σιγουριά και ανωτερότητα μέσων, πόρων σχεδιασμού με παράλληλο ντάντεμα από την κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ και το Χόλιγουντ.
    Τώρα το πράγμα αλλάζει σιγά σιγά και η πραγματικότητα χτυπάει την πόρτα...
    Αλήθεια από ηθικό πως τα πάνε οι μισθοφορικοί στρατοί, OEO;;;

    Πάβελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Πάβελ:
      Κατατοπιστικότατο νομίζω το βιντεάκι από το CNN, για το ηθικό των μισθοφόρων της USA.
      Από το Βιετνάμ είχαν να πάθουν τέτοιο κάζο...

      Διαγραφή
    2. TRASH. Δεν θα έπρεπε να είχαν κλείσει το αεροδρόμιο στην Τεχεράνη για να μη συμβεί η τραγωδία με το επιβατικό αεροπλάνο.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Οι ΗΠΑ μετά το 1945 μπήκαν επικεφαλής όλων των καπιταλιστικών χωρών στον Αντικομουνιστικό αγώνα παραμερίζοντας τις μεταξύ τους διαφορές. Ολες οι αστικές τάξεις βγήκαν κερδισμένες. Ετσι μετά την ολοκλήρωση των ανατροπών το 1991... βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση απέναντι σε όλους τους ανταγωνιστές τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Οι αμερικάνοι σε πλεονεκτική θέση βρέθηκαν ήδη από το 1945 με την κατάρρευση των πρώην αποικιακών αυτοκρατοριών (Αγγλία-Γαλλία) και την πλήρη καταστροφή της Γερμανίας.
      Βρέθηκαν να παίζουν μπάλλα στον καπιταίστικό κόσμο σχεδόν μόνοι τους...

      -Για το θα μπορούσαν να κάνουν ή να μην κάνουν οι Ιρανοί δεν έχω άποψη, μια και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.
      Το τελευταίο που θα ήθελαν φαντάζομαι ήταν η παγκόσμια καταξραυγή, επάνω ακριβώς που η κοινή γνώμη ακόμη και στην δύση, έβλεπε το δίκιο τους.
      Μου μυρίζει ιδιέταιρα αυτή η ιστορία...

      Διαγραφή
    5. TRASH. Οπως το λες είναι για μετά το 1945 να συμπληρώσω μόνο πως συνειδητά όλες οι καπιταλιστικές χώρες παραμέρισαν τις διαφορές τους για να ασχοληθούν αποκλειστικά με τον Αντικομμουνιστικό αγώνα έχοντας μάθει απο την φαγωμάρα τους που βρέθηκαν σε πόλεμο με τον Χίτλερ πριν αυτός χτυπήσει την ΕΣΣΔ και ο αποκλεισμός της Ιαπωνίας απο τις ΗΠΑ που τους οδήγησε να χτυπήσουν τους Αμερικάνους στο Περλ Χάρμπορ και όχι την ΕΣΣΔ απο την Ανατολή σε συνδυασμό με τον Χίτλερ. Σε συνδυασμό με την ήττα τους το 1939 στην Μογγολλια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.