Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα SUPER MARKET

Παίρνουμε μέρος στις εκλογές του κλαδικού μας σωματείου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Από 16 ως 23 Ιουνίου διεξάγονται εκλογές στο κλαδικό μας σωματείο, για να εκλέξουμε τους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Απευθυνόμαστε σε σένα που από τη σκληρή σου δουλειά θησαυρίζουν ο Σκλαβενίτης, τα MyMarket, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, τα Μarket In, ο Μασούτης και ο κάθε μεγαλέμπορος.
Σε σένα που δουλεύεις 4ωρα και ευέλικτα ωράρια, σχολάς πολλές φορές και μετά τη λήξη του ωραρίου σου, που εργάζεσαι χωρίς ανάσα κάτω από δύσκολες συνθήκες, που μοχθείς καθημερινά στο ταμείο, στα ψυγεία, στις αποθήκες, στα ράφια.

Σε σένα που ζεις με την αγωνία της ανανέωσης της σύμβασης σου, που αντιμετωπίζεις καθημερινά πιέσεις, που μετράς το μισθό ευρώ το ευρώ για να δεις αν θα σε φτάσει ο μήνας.
Είναι φανερό πλέον πως δεν πρόκειται για μπόρα που έχει περάσει, πως καμία ανάπτυξη που δεν θίγει τα κέρδη των μεγαλεμπόρων δεν μπορεί να είναι δίκαιη και φιλεργατική. Πως με τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η 7ημερη εργασία είναι ήδη πραγματικότητα, ανεξάρτητα αν στο κυβερνητικό τιμόνι βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ.

Αλήθεια πώς θα ακουστεί η δική μας φωνή, αν όχι οργανωμένα, μέσα από το σωματείο μας; Πώς θα διεκδικήσουμε τον μισθό, το ωράριο και τα υπόλοιπα δικαιώματά μας; Το μέλλον δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν μπορεί να είναι η μόνιμη ανασφάλεια, η εργοδοτική τρομοκρατία, η φτώχεια, η ανεργία, η ζητιανιά για ψίχουλα. Απάντηση μπορεί να είναι μόνο ένα σωματείο μαζικό, δυνατό. Σωματείο - οργανωτής της πάλης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Πως θα τσακίσουμε τα στηρίγματα που έχει η εργοδοσία μέσα στο εργατικό κίνημα; Έχεις πείρα και μνήμη πως σε αρκετά σωματεία προσπάθησαν να εκβιάσουν τη συμμετοχή σου με πιέσεις και τρομοκρατία μέσω των διευθυντών-προϊσταμένων.
Αυτών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη ΓΣΕΕ, καθορίζοντας τους συσχετισμούς υπέρ της εργοδοσίας. Πραγματοποιούν συνέδρια μαϊμούδων στα πιο απομακρυσμένα και πολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία, φέρνουν ποινικούς και ανθρώπους της νύχτας για να προστατεύσουν την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, που επιδίωκε να πάρει μέρος με φυσική παρουσία στα συνέδρια.

Μονόδρομος για να σπάσει το εργοδοτικό απόστημα είναι η ισχυροποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σωματείου που η εργοδοσία δε μπορεί να βάλει στο χέρι, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη από τη σήψη και τη δυσοσμία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που οι εργαζόμενοι γνωρίζουν γιατί συμμετέχουν, ποιους και τι ψηφίζουν και όχι γιατί πιέστηκαν ή τους ήρθε εργοδοτική εντολή στα καταστήματα ότι «πρέπει να πάνε».

16 έως 23 Ιούνη κάνουμε το βήμα, συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου μας


Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ - Κανείς κάτω από 751€ - Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας – Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς –Κατάργηση των σπαστών ωραρίων – Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας – Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας – Φοιτητικές άδειες με αποδοχές.
Πηγή: ΣΕΑ
Πρόγραμμα εκλογών συλλόγου εμποροϋπάλληλων Αθήνας: 


ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β – ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ –
ΤΗΛ. 210 3236 287- 210 3232 463
Ημέρα
Ημερομηνία
Ώρα
Κυριακή
16 Ιούνη
9:00 – 21:00
Δευτέρα
17 Ιούνη
10:00 – 18:00
Τρίτη
18 Ιούνη
10:00 – 18:00
Τετάρτη
19 Ιούνη
10:00 – 18:00
Πέμπτη
20 Ιούνη
13:00 – 21:00
Παρασκευή
21 Ιούνη
13:00 – 21:00
Σάββατο
22 Ιούνη
13:00 – 21:00
Κυριακή
23 Ιούνη
9:00 – 21:00
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 (Θεόφραστου & 40 Εκκλησιών 20, Περιστέρι)
Κυριακή
16 Ιούνη
10πμ – 6μμ
Δευτέρα
17 Ιούνη
11πμ – 7μμ
METRO MALL
(Άγιο Δημήτριο – Λεκανίδη 10, πλ. Παναγούλη)
Τετάρτη
19 Ιούνη
1πμ – 7μμ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
( Αραπάκη 69, Καλλιθέα – στοά Καραντινού 1ος όροφος )
Πέμπτη
20 Ιούνη
11πμ – 7μμ
PRAKTIKER Ελληνικό
(στα γραφεία του Επιχειρησιακού Σωματείου – Βοσπόρου 24, Ελληνικό) 
Παρασκευή
21 Ιούνη
11πμ – 7μμ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
( Δεκελείας 42, Μενίδι)
Κυριακή
23 Ιούνη
10πμ – 6μμ
ΙΛΙΟΝ
( Χρυσηίδος & Μενελάου, Ίλιον- Παράρτημα Οικοδόμων)
Κυριακή
23 Ιούνη
10πμ – 6μμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.