Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ


Ανακοίνωση για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ κατά του Ιράν εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, που έχει ως εξής:

«Οι τελευταίες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, που έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν, δυναμιτίζουν για μια ακόμη φορά τις εξελίξεις γύρω από το Ιράν. Οι ΗΠΑ, "σαν έτοιμες από χτες", στοχοποιούν το Ιράν και συγκεντρώνουν νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά του Ιράν κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες, με το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, τις πιέσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που συνδυάζονται με απειλές και σχεδιασμούς του Ισραήλ για βομβαρδισμό ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ στην περιοχή, χωρίς άλλο, συνδέονται με τη διαπάλη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της Ενέργειας, τους δρόμους περάσματος της Ενέργειας και των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, τα γεωπολιτικά "στηρίγματα", που διαθέτει κάθε φορά η κάθε δύναμη.

Η όξυνση της κατάστασης γύρω από το Ιράν δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους λαούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και όλα τα άλλα κόμματα, που στηρίζουν τη "στρατηγική συνεργασία" με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, την ενεργή συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, είναι έκθετα, γιατί με τη στάση τους θέτουν το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ, που απαιτεί καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που εκτυλίσσονται και σε βάρος του λαού του Ιράν και άλλων λαών της περιοχής.

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Πηγή: Ριζοσπάστης
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.