Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Γαλλία: «Είμαστε οργισμένοι εργάτες»!

Με άγρια καταστολή και βία απαντά η γαλλική κυβέρνηση στον απεργιακό αποκλεισμό των διυλιστηρίων


«Ελπίζουμε πως και άλλοι σύντροφοι θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση. Όπως είπαμε δεν καταστρέφουμε τίποτα. Είμαστε οργισμένοι εργάτες και απογοητευμένοι πολίτες»!

Ετσι απαντά ένας εργάτης απεργός της γαλλικής πετρελαιοβιομηχανίας στην κυβέρνηση της χώρας του, η οποία, σήμερα τα ξημερώματα, έστειλε ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας για να σπάσει τον απεργιακό αποκλεισμό έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της «Esso» και των δεξαμενών του Φο-συρ-Μερ στην περιοχή της Μασσαλίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στον αντιδραστικό νόμο που σαρώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα και παρά την σθεναρή αντίσταση των εργατών, κατάφερε να σπάσει τον αποκλεισμό σε τουλάχιστον ένα διυλιστήριο.

Οπως μεταδίδουν τα διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το γνωστό «επιχείρημα» περί… «ομηρίας» των «καταναλωτών» από τους απεργούς!
Σύμφωνα με τις αρχές, οι δυσκολίες στον ανεφοδιασμό επέφεραν πλήρη ή μερική έλλειψη ορισμένων τύπων καυσίμου σε περίπου 1.500 από τα 12.000 πρατήρια της χώρας.

«Τα ΜΑΤ έφτασαν περίπου στις 04:30. Έκαναν χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών» δήλωσε στο Reuters ο Ολιβιέ Ματε, εκπρόσωπος των συνδικάτων και επικαλείται η Le Monde.

«Η βία που χρησιμοποιήθηκε ήταν πρωτοφανής» δήλωσε ο Εμμανουέλ Λεπίν, ομοσπονδιακός γραμματέας του πετρελαϊκού κλάδου της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGT. Σύμφωνα με τους δύο εκπροσώπους, πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν με την αστυνομία.

Την αντίθεση του στον αποκλεισμό των διυλιστηρίων και στις αποθήκες καυσίμων εξέφρασε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Culture, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο αποκλεισμός είναι μια στρατηγική που υποστηρίζεται από μια μειοψηφία, η οποία είναι αντίθετη στην εργασιακή νομοθεσία».

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των μπλόκων στα διυλιστήρια.

«Η εργατική νομοθεσία δεν θα αποσυρθεί, όπως απαιτούν οι απεργοί. Περισσότερα διυλιστήρια θα απελευθερωθούν από τους καταληψίες» διαβεβαίωσε ο κ. Βαλς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος επέκρινε τους αποκλεισμούς ως «μη θεμιτούς», επανέλαβε το πρωί της Δευτέρας ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει «όλα τα εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να τους σταματήσει.

Είναι προφανές ότι αν για την γαλλική αστική κυβέρνηση είναι επιλογή η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα με κάθε μέσο και με άγρια καταστολή, η απάντηση της γαλλικής εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού συνολικά, με την αντίστασή του, είναι μονόδρομος.
Πηγή: to periodiko

10 σχόλια:

  1. Η Απουσια ΚΚ και Ταξικου πολου στο Συνδικαλιστικο κινημα ειναι ενα εγκλημα διαρκειας και για την Εργατική Ταξη και τον λαο της Γαλλιας. Αν δεν υπαρξει Κ.Κ και Ανασυγκροτηση του Σ.Κ δεν προκειται να δει ασπρη μερα κανεις. Τα καθαρματα του Ευρωκομμουνισμου εχουνε κανει θαυμασια την δουλεια τους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν νομίζω πως με τις κινητοποιήσεις που έχει κάνει η CGT την τελευταία εικοσαετία μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για "έλλειψη συνδικαλιστικού ταξικού πολου" στην Γαλλία. Για την ακρίβεια νομίζω πως αυτό είναι λάθος.
      Έλειψη κομμουνιστικού ...ΚΚ, υπάρχει στην Γαλλία, με αποτέλεσμα η αρκετά υψηλή (σε σχέση με την Ελλάδα π.χ.) ταξική συνείδηση των Γάλλων να μην μπορεί να μετατραπεί σε πολιτική, και η εργατική της τάξη να παραμένει σε αποσπασματικούς συνδικαλιστικούς αγώνες (όσο ηρωικοί και αν είναι αυτοί) χωρίς ένα γενικότερο πολιτικό σχέδιο.

      Διαγραφή
    2. Εχεις δίκιο στο Συνδικαλιστικο κομματι γραψε λαθος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Συμβαίνουν αυτά στην πολιτισμένη Ευρώπη που όλα πάνε ρολόι και είναι τέλεια; Εντάξει κατάλαβα, εχθροί της ανάπτυξης και της προόδου είναι κιαυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      "Εκθέτουν την χώρα τους στην Ευρώπη..." 😜

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα. Ναι, ποιος θα πάει να επενδύσει τώρα εκεί;

      Διαγραφή
  3. Νομίζω είναι καθαρά θέμα χρόνου, αυτοί οι άνθρωποι που τρώνε το ξύλο και που απεργούν/δρούν οργανωμένα και με στόχο, να δούνε ότι καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί και δεν θέλει να τους εκφράσει, και να κάνουν το δικό τους κόμμα. Πιθανά να είναι ένα νέο εργατικό κόμμα με επαναστατική κατεύθυνση! Τουλάχιστο αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε..

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Στο επόμενο ποστ, υπάρχει μια φωτό με μια ευχάριστη έκπληξη. Το ΚΚ Γαλλίας στα οδοφράγματα!
      Η ταξική πάλη λοιπόν μπορεί να πάρει και πολύ περίεργους δρόμους. Όπως το να ξαναπάρουν οι γάλλοι εργάτες στα χέρια τους, το ....Κόμμα τους

      Διαγραφή
    2. @Κώστας:

      https://twitter.com/Trash2003/status/735390592876875777

      Διαγραφή
    3. Το ΚΚ Γαλλιας συνεργάστηκε με τον Μελανσον;Τι παίζει με τους κομμουνιστες της Γαλλιας, έχεις ενημέρωση;

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.