Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

“Κατάπτυστη η αγωγή της Ενωσης Αποστράτων κατά του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου” – Ομόφωνο Ψήφισμα του Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ

Σε ομόφωνο Ψήφισμα καταδίκης της αγωγής της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου κατέληξε το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) που συνήλθε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το ψήφισμά του Συνεδρίου καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει την ένωση ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και τονίζει ότι ακροδεξιές θέσεις και απόψεις ενισχύονται και ως αποτέλεσμα του αντικομμουνισμού και της θεωρίας των δυο άκρων.

Αναλυτικά στο Ψήφισμα σημειώνεται:

Για τη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Το 9ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει της δίωξη του δημοσιογράφου Νίκου μπογιόπουλου από την Ένωση αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Η Ενωση με αγωγή της ζητάει την εξάμηνη φυλάκιση του Νίκου Μπογιόπουλου και την καταβολή 70.000 ευρώ για δημοσιεύματα και αναφορές του δημοσιογράφου που αφορούν τις “γιορτές μίσους”, με αφορμή τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.

Παρά την απόρριψη προηγούμενης πανομοιότυπης αγωγής που εκδικάστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο, η ένωση αποστράτων επανέρχεται και απαιτεί εκ νέου την καταδίκη του δημοσιογράφου.

Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός όταν ένας δημοσιογράφος διώκεται για τη γνώμη του ιδιαίτερα σε συνθήκες που ακροδεξιές θέσεις και απόψεις ενισχύονται και ως αποτέλεσμα του αντικομμουνισμού και της θεωρίας των δυο άκρων.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη αγωγή της ένωσης αποστράτων Αξιωματικών στρατού σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει την ένωση ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς, που έχουν ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση τους, στεκόμαστε στο πλευρό του δημοσιογράφου κατά την εκδίκαση της αγωγής στις 27 Οκτωβρίου. 

Πηγή: Ημεροδρόμος

Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.