Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανικό: Αρχή ή τέλος του πολέμου;

«Μπορούμε να αναπνεύσουμε πιο ελεύθερα, το περιμέναμε χρόνια»

Πρόκειται για την αρχή ή το τέλος ενός πολέμου; 

Μια φωνή από τις Λαϊκές Δημοκρατίες παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Καθώς η κατάσταση κλιμακώθηκε στο Ντονμπάς τα ξημερώματα μετά τη ρωσική επέμβαση, εικόνες βομβαρδισμών έκαναν τον γύρο του πλανήτη.
Ωστόσο, την αισιοδοξία του για το μέλλον εκφράζει στο Sputnik ο Αντρέι Κότσετοφ, εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

«Δεν είμαστε πια μόνοι, μπορούμε να αναπνεύσουμε πιο ελεύθερα. Όλοι οι κάτοικοι των Δημοκρατιών του Ντονμπάς είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι με την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών από τον Πούτιν. Ήταν σαν να μπήκε το φως του ήλιου από το παράθυρό μας. Το περιμέναμε εδώ και οχτώ χρόνια» εξηγεί.

Οι "ένδοξοι" Ουκρανοί ¨πατριώτες"
Κάποιοι από αυτούς, αυτή τη «μαύρη οκταετία» έμεναν στα υπόγεια επειδή φοβούνταν τις βόμβες και την καταδίωξη από τους Ουκρανούς νεοναζί.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν μας βοηθούσε βήμα βήμα στις δυσκολίες μας. Υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί πρέπει να μιλήσουν ο ένας με τον άλλο, να συνεννοηθούν εν μέσω του εμφυλίου πολέμου. Όμως η κυβέρνηση της Ουκρανίας μάς αντιμετώπιζε ως τρομοκράτες και δεν ήθελε τον διάλογο μαζί μας. Πρόβλημα αντιμετωπίσαμε τόσο εγώ ως εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας καθώς και η γυναίκα και τα παιδιά μου».

Μετά το πραξικόπημα του 2014, όπως εξηγεί ο κ. Κότσετοφ, το ναζιστικό καθεστώς που ανήλθε στην εξουσία έδειξε ότι μισούσε οτιδήποτε έχει σχέση με τη Ρωσία.

«Όπως ξέρετε η Ουκρανία είναι χωρισμένη σε πέντε ζώνες και το Ντονμπάς είναι το ανατολικότερο προς τη Ρωσία. Τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι είναι Ρώσοι, αν και η δική μου οικογένεια είναι Ουκρανοί. Μετά από οχτώ χρόνια θέλουμε επιτέλους ειρήνη».

Ο Αντρέι Κότσετοφ
Τον περασμένο μήνα, όπως αναφέρει ο ίδιος, η ουκρανική κυβέρνηση έστειλε πάνω από 1.000 στρατιώτες που εισέβαλαν σε δύο ομάδες, η μία από το βορρά και η άλλη από τον νότο.
«Επί της ουσίας θέλησαν να μας σκοτώσουν. Μετά από αυτό, πως γίνεται να μη χαιρόμαστε με τη ρωσική αναγνώριση; Πάντα οι ναζί καταδίωκαν την ανθρώπινη ύπαρξη».

Οι ρωσικές επιχειρήσεις και οι Έλληνες

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού στην ευρύτερη περιοχή.
«Τα τελευταία χρόνια τα δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν συνέχεια ότι η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία» σχολιάζει με μια δόση ειρωνείας στη φωνή του.
Περίπου στις 02:00 ο Ζελένσκι φέρεται να έλαβε τελεσίγραφο για την αναγνώριση των συνόρων των Λαϊκών Δημοκρατιών και την τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ, όπως αναφέρει.

«Μετά από διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ουκρανία φαίνεται ότι αρνήθηκε να το κάνει. Μέχρι την τελευταία στιγμή μπορούσε να είχε σώσει την κατάσταση.
Μετά από αυτό ο Πούτιν ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση ώστε να προστατέψει τους πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών και τα εδάφη μας. Αυτή είναι η γνώμη μας και είναι η αλήθεια».

Τέλος, αναφέρει ότι έχουν καλές επαφές τους Έλληνες της περιοχής που κατοικούν εδώ και αιώνες κοντά στη Μαριούπολη.

«Η πλειονότητα των Ελλήνων υποστηρίζει τη ρωσική αναγνώριση, επειδή υπέφεραν τα ίδια όπως και εμείς. Θα ήταν ευτυχία ένα ελληνικό προξενείο εδώ» καταλήγει.

Πηγή: Sputnik

2 σχόλια:

  1. Μερικοι "τρελοι" Ρωσοι εχουν Σοβιετικες σημαιες πανω στα αρματα μπαινοντας Ουκρανια LoL... πολυ σπασιμο στα ναζιδια...

    βιΔεο συνδεσμοι...

    https://twitter.com/RALee85/status/1497128689384919040

    https://vk.com/video-123538639_456275516?list=361f077753a7986fbd


    MiG-23MLD

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.