Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Σύγκριση συστημάτων κοινωνικής οργάνωσης

Εδώ και λίγο καιρό ο Καναδάς συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τη γενοκτονία του ιθαγενούς πληθυσμού. Πέρα από τις υπόλοιπες διώξεις που υπέστησαν οι φυλές των αυτόχθονων, από το 1880 μέχρι το 1990, η καναδική κυβέρνηση άρπαξε βιαίως τουλάχιστον 150.000 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) ιθαγενών και τα έκλεισε σε ορφανοτροφεία που διηύθυνε η Καθολική Εκκλησία.

Τα παιδιά αυτά υπέστησαν κάθε είδους βασανιστήρια, προκειμένου να αποκοπούν από την κουλτούρα των φυλών τους. Στην ημερήσια διάταξη ήταν και οι βιασμοί, αγαπημένο… σπορ των… αγίων της Καθολικής Εκκλησίας.

Τα παιδιά που προσπαθούσαν να δραπετεύσουν δε δίσταζαν ακόμα και να τα σκοτώσουν. Χιλιάδες αγόρια και κορίτσια «αγνοούνται», ενώ συνεχώς ανακαλύπτονται ομαδικοί τάφοι παιδιών. Η «Επιτροπή Αλήθειας και Συμφιλίωσης» υπολογίζει ότι «εξαφανίστηκαν» περίπου 5.000 παιδιά. Ο ιθαγενής Μάρεϊ Σινκλέρ, πρώην δικαστικός, θεωρεί ότι ο πραγματικός αριθμός ξεπερνά τα 10.000 παιδιά.

Μιλάμε για ναζισμό χωρίς τους ναζί του Χίτλερ. Προσέξτε τις ημερομηνίες: από το 1880 μέχρι το 1990. Μέχρι πρόσφατα δηλαδή. Για πάνω από έναν αιώνα το «ένοχο μυστικό» κρατιόταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πολλοί ήξεραν και δεν μιλούσαν, άλλοι δεν ήξεραν, άλλοι παρίσταναν ότι δεν ήξεραν. Τίποτα δε θα ερχόταν στο φως, όπως έγινε με ανάλογες απόπειρες στο παρελθόν, αν οργανώσεις ιθαγενών δεν επέμεναν και δεν είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν υπόγεια ραντάρ σύγχρονης τεχνολογίας, με τα οποία ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους. Παντού: στη Βρετανική Κολούμπια, στο Καμλούπς, τη Μανιτόμπα, το Μπράντον. Πλέον, το «ένοχο μυστικό» έπαυσε να είναι μυστικό.

Γιατί συνέβη αυτό το έγκλημα; Η απάντηση είναι απλή: για να αρπάξουν τη γη στην οποία ζούσαν οι φυλές των ιθαγενών. Χτύπησαν μέχρι και τους Ινουΐτ στον παγωμένο Βορρά, στον αρκτικό κύκλο. Τους Εσκιμώους όπως τους λέμε εμείς. Ηθελαν να ψάξουν για ενεργειακά κοιτάσματα. Τους μάζεψαν σε άθλιους καταυλισμούς και άρχισαν να αρπάζουν τα παιδιά τους και να τα στέλνουν στα οικοτροφεία-κολαστήρια, όπου υπέφεραν από τους ξυλοδαρμούς σαδιστών δασκάλων και τους βιασμούς διεστραμμένων παπάδων, καλόγερων και καλογριών.
Αστικό κράτος και Εκκλησία συνεργάστηκαν αρμονικά σ’ αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος εκπολιτισμού που ξέρει ο καπιταλισμός. Οπου επεκτάθηκε, από την Αφρική μέχρι την Ασία και από την Αρκτική μέχρι τα δάση του Αμαζόνιου (περνώντας από την επικράτεια αυτών που σήμερα ονομάζονται Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής), έφερνε τον "πολιτισμό" με το κνούτο και το μουσκέτο, με τον ξυλοδαρμό και το βιασμό, με το φόνο.

Στον αντίποδα έχουμε το παράδειγμα της Σοβιετικής Ενωσης, της πρώτης χώρας που το προλεταριάτο κατάφερε να πάρει επαναστατικά την εξουσία.

Στα εδάφη της αχανούς Ρωσικής Αυτοκρατορίας κι αν υπήρχε το σύστημα των φυλών. Από τον αρκτικό κύκλο μέχρι τη μουσουλμανική ανατολή. Η προλεταριακή εξουσία, υπό την ηγεσία των μπολσεβίκων, δεν επέδραμε στις περιοχές των φυλών για να τους αρπάξει τη γη και να τους εξαναδραποδίσει. Πήγε ως αρωγός, προσφέροντας εφόδια, αναπτύσσοντας τίμιο εμπόριο (πάντα σε όφελος των ανθρώπων των φυλών), προσφέροντας παιδεία και πολιτισμό στον τόπο τους (και όχι σε οικοτροφεία-κολαστήρια), τραβώντας τους στην ταξική πάλη ενάντια στους μπέηδες και τους κάθε είδους φυλάρχους.

Ο Τζίγκα Βερτόφ, αυτός ο πρωτοπόρος σκαπανέας του κινηματογράφου τεκμηρίωσης, γύρισε πολλές φορές τη Σοβιετική Ενωση απ’ άκρου σε άκρο και κατέγραψε με την κάμερά του τον πρωτογονισμό των φυλών και το βαθμιαίο τράβηγμά τους στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε «Το ένα έκτο του κόσμου», που γύρισε το 1926:

Πολύ νωρίς για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, με την ανθρωπιστική-σοσιαλιστική προσέγγιση παρούσα από την πρώτη στιγμή, όμως.

Δείτε το ντοκιμαντέρ του Βερτόφ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τη σύγκριση ανάμεσα στα δυο κοινωνικά συστήματα. Οταν οι μεν άρπαζαν, εξανδραπόδιζαν, φυλάκιζαν, βίαζαν, σκότωναν, οι δε έφερναν αέρα ελευθερίας, προόδου, ανάπτυξης, πολιτισμού. Κι αφού κάνετε τη σύγκριση, τρίψτε τη στη μούρη εκείνων που μηρυκάζουν τα σκατά της κάθε Αρεντ και του κάθε Αρόν περί «ολοκληρωτισμών».

Πηγή: Κόντρα

4 σχόλια:

  1. Η Σύγκριση με την επανάσταση των Μπολσεβίκων βγάζει μάτια. Ο Σοσιαλισμός είναι το ανώτερο σύστημα που γνώρισε η ανθρωπότητα. Η Ανατροπή του Σοσιαλισμού δεν δικαιώνει σε τίποτα την ζούγκλα του Καπιταλισμού. Σε όλη την Αμερικανική ήπειρο γίνανε τα ίδια όπως και στην Αφρική για να μεταφέρουν σκλάβους στην Αμερική. Αυτός είναι ο Καπιταλισμός με το αποκρουστικό δολοφονικό του πρόσωπο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστος! Εδω να συμπληρωσω και για κατι ακουσιες στειρωσεις που έκανε η προοδευτικη Σουηδια σε Ρομά κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://atexnos.gr/%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B7%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-6/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Λώλος Δροσινός:
      Ναι, είναι γνωστό εξάλλου πως η Σουηδία προηγήθηκε στην "ευγονική" της ναζιστικής γερμανίας.
      Εκτός και αν κάποιος πιστεύει πως τυχαία μέχρι τα 70ς, οι Σουηδοί είχαν όλοι τα ίδια πάνω-κάτω χαρακτηριστικά...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.