Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν περίπου το 50% των άρθρων του νομοσχεδίου

Αν οι αριθμοί λένε την αλήθεια, τότε η κυβέρνηση και ο Κωστής Χατζηδάκης έχουν λόγους να χαμογελούν μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το Kίνημα Aλλαγής ψήφισαν περίπου το 50% των άρθρων του νομοσχεδίου το οποίο είχαν χαρακτηρίσει με πύρινες ομιλίες αντιδραστικό, νεοφιλελεύθερο, μεσαιωνικό, ολετήρα και είχαν ζητήσει την απόσυρσή του.

Πιο αναλυτικά από τα 128 άρθρα του νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε "ναι" σε 56 άρθρα, "όχι" σε 56 και παρών σε 17 άρθρα. Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν "ναι" σε 74 άρθρα του νομοσχεδίου, το ΚΚΕ καταψήφισε τόσο επί της αρχής όσο και επί του συνόλου των άρθρων το νομοσχέδιο, το ΜέΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη υπερψήφισε έξι άρθρα, ενώ η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έδωσε θετική ψήφο σε 21 άρθρα.

Πάντως τη θετική ψήφο που έδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ σε 56 και πλέον άρθρα που συγκέντρωσαν πάνω από 250 ψήφους, την ερμήνευσαν ως υπερψήφιση διεθνών οδηγιών για την εργασιακή ασφάλεια και την αντιμετώπιση της βίας στους χώρους δουλειάς.

Επί της αρχής το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ 42 άρθρα από τα 128 εγκρίθηκαν μόνο με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Τα προκλητικά "παρών" του ΣΥΡΙΖΑ

Η θετική ψήφος που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 56 άρθρα αλλά και τα "όχι" και τα "παρών" στα υπόλοιπα άρθρα προκάλεσαν την αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη και του Υπουργείου Εργασίας, καθώς σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για "πολιτική υποκρισία" και "ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας".

Στο μεταξύ οι δεξιοί τρολλάρουν αγρίως...
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην πολιτική του σύγχυση καταψήφισε το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8ωρο.

Ακόμα ότι καταψήφισε τις διατάξεις της Επιθεώρησης Εργασίας, περιλαμβανομένων των άρθρων 122 και 123 που προβλέπουν ευκολότερη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και
έκδοση διαταγής πληρωμής, ενώ:

  • Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 14 που προβλέπει τη δυνατότητα να διεκδικεί, σε περίπτωση βίας ή παρενόχλησης, τα δικαιώματά του μέσω της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.
  • Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 31 που ορίζει τα νέα "ευέλικτα" ωράρια, μολονότι προέρχεται από την Οδηγία 1158/2019 που οι ίδιοι υπέγραψαν.
  • Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στα άρθρο 37 και 45 που ορίζουν την άδεια φροντίδας τέκνου και την άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 56 που περιορίζει τη δυνατότητα των εργοδοτών να καταστρατηγούν το διάλειμμα για να επεκτείνουν αυθαίρετα το ωράριο των εργαζομένων.
  • Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 70 που προβλέπει τη δυνατότητατων παρόχων υπηρεσιών delivery να συνδικαλίζονται.
  • Ψήφισε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 85 που απαγορεύει τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες και πολιτικά κόμματα".

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή έκανε λόγο για αποκαλυπτήρια του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ότι 56 άρθρα του νομοσχεδίου συγκέντρωσαν πάνω από 200 θετικές ψήφους:

"Η ονομαστική ψηφοφορία που προκαλέσαμε, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε σχεδόν τα μισά άρθρα αυτού του "τρισκατάρατου" νομοσχεδίου. Αποκλειστικά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπερψηφίστηκαν μόλις 42 από τα 128 άρθρα ενώ τα υπόλοιπα 86 άρθρα υπερψηφίστηκαν και από βουλευτές της αντιπολίτευσης. 56 άρθρα συγκέντρωσαν πάνω
από 200 ψήφους.
Υπογραμμίζοντας την πολιτική του σύγχυση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8ωρο". 

Πηγή: The toc

6 σχόλια:

  1. Να δηλώνεις "αριστερός", να περνάει το πιο εκτρωματικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά από την εποχή του Τρικούπη, και να δίνεις στον Χατζηδάκη το δικαίωμα να σε τρολάρει κ από πάνω γιατί συμφώνησες σιωπηρά ("παρόν") ή και άμεσα υπερψηφίζοντας τα, πάνω από μισά άρθρα του εκτρώματος.
    -Πόσο χοντρόπετσος μπορείς να είσαι για να μην αυτοκτονήσεις μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε και θα δεις... πάλι "ενότητες" και "μέτωπα" θα πουλάνε σε λιγάκι.
      Είναι χειρότεροι από το όποιο χειρότερο έχουμε στο μυαλό μας γι'αυτούς.

      Διαγραφή
    2. @zoot horn rollo:
      Μετά το "όχι" που έγινε σε μια ώρα "ΝΑΙ" μρ μεγάλα γράμματα σε εκείνο το δημοψήφισμα της ντροπής, δεν πρέπει να μας εκπλήσει απολύτως τίποτα από δάφτους.
      Απολύτως τίποτα όμως...

      Διαγραφή
  2. Έλεγα οτι τα είχα δει όλα αλλά ο συριζα παντα με κανει να αναθεωρώ.Ο κυνισμός και ο αμοραλισμός τους με τρομάζει και νομιζω οτι φτάνει τους δεξιους ,οι οποίοι βεβαια παραμενουν πιο ικανοι " παικτες".Οι Συριζαιοι οτι έκαναν μεχρι το καλοκαιρι του 15 έπιανε.Απο τότε οτι κάνουν πάει κουβά Για αυτοκριτικη ουτε λόγος.Τωρα τελευταια απο την υπόγα της Κουμουνδουρου παιζουν το έργο " ολη η αριστερα μαζι εναντια στην ακροδεξια κυβερνηση".Εχουν κ το θρασσος να χαρακτηριζουν "δεκανικι της δεξιας" όποιον δεν το μασαει.Σε αυτό παιζει πολύ και συμπαθητικός καλλιτέχνης που ενώ τους έβριζε για κωλοτουμπες είδε το φως το αληθινό (αφου χώθηκε σε μια παρασταση) .Ετσι τωρα στου τουιτερ ,το γνησιο πεδιο παλης των συριζαιων,δινει τα ρεστα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Λώλος Δροσινός:
      Η βασική διαφορά των Ζαίων με τους "κανονικούς" δεξιούς, είναι πως οι δεύτεροι τουλάχιστον το παραδέχονται πως είναι τέτοιοι και δεν ξεφτιλίζουν αγώνες και αίμα δεκαετιών της (άνευ εισαγωγικών) αριστεράς...

      Διαγραφή
    2. TRASH. Οπως ακριβώς τα λες. Οσο για τα ..πολιτικά μέτωπα και τα στάδια... δεν είμαστε ούτε στο 2012 ούτε στο 2015...και δεν μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο ΚΚΕ πλέον όπως τότε.... Τα υπόλοιπα εδώ θα είμαστε και θα μας βρούνε απέναντι μέχρι το τέλος.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.