Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Η στατιστική

Όσο προσπαθούν να δικαιολογήσουν τους στρατιωτικούς νόμους που επιβάλλουν με αριθμούς και νεκροταφεία, τόσο θα είμαστε αναγκασμένοι πότε πότε να επιστρέφουμε σ’ αυτό το φρικαλέο γήπεδο.

Μεταφράζουμε την πιο πάνω (επίσημη) καταμέτρηση του 2019 – για να ξαναμιλήσουμε περί δημαγωγίας:
  • 384 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD) και 3 εκατομμύρια πεθαίνουν απ’ αυτήν κάθε χρόνο, κάνοντάς την τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου παγκόσμιου.
  • 10 εκατομμύρια άνθρωποι παθαίνουν φυματίωση και 1,6 εκατομμύρια πεθαίνουν εξαιτίας της κάθε χρόνο, κάνοντάς την την πιο συνηθισμένη φονική μεταδοτική ασθένεια.
  • 1,76 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο του πνεύμονα κάθε χρόνο, κάνοντάς τον την πιο φονική μορφή καρκίνου.
  • 334 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από άσθμα.
  • Το άσθμα είναι η πιο συνηθισμένη χρόνια παιδική ασθένεια, επηρρεάζοντας το 14% των παιδιών παγκόσμια – με αυξητική τάση.
  • 4 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μολύνσεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος και πνευμονία.
  • Κάθε λεπτό, 2 παιδιά μικρότερα από 5 χρονών, πεθαίνουν από πνευμονία.
  • Το 80% των θανάτων από πνευμονία είναι παιδιά κάτω των 2 ετών.
  • Το 99% των θανάτων συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού ή μεσαίου εισοδήματος.
  • Η πνευμονία είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους πολύ νέους και τους πολύ ηλικιωμένους.
Και επειδή ο «κόσμος» είναι πολύ μεγάλος για να μας ανησυχεί (εκτός αν το μεγάλο δάκτυλο μας δείχνει που να κοιτάμε…), τα αντίστοιχα μεγέθη για το ελλαδιστάν το 2017 (τα είχαμε ξαναδημοσιεύσει στις 25 Μάρτη, η εικονική πραγματικότητα είναι ήδη εδώ):

  • 847 νεκροί από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος (συνολικά) εκ των οποίων:
  • 7 από οξείες λειμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος
  • 93 από γρίπη
  • 188 από πνευμονία
  • 578 από άλλες οξείες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος
  • 260 από χρόνια νοσήματα του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος
  • και 3.721 από λοιπές παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.
Λογικός άνθρωπος (όσοι / όσες είναι λογικοί) αποκλείεται να μην καταλαβαίνει οτι η εκστρατεία τρόμου για τον covid19 είναι παρανοϊκή· ή, αν το θέλουν έτσι, είναι «μεγάλη τύχη» ότι δεν ζούμε μόνιμα, 365 μέρες τον χρόνο, κάθε χρόνο, με εκστρατείες τρόμου – για οτιδήποτε σχετικά με υγεία.

Αν υπήρχε ένα πραγματικό ζητούμενο τους τελευταίους covid-19 μήνες, αυτό θα ήταν η προστασία και η φροντίδα των ατόμων με βεβαρυμένη υγεία, και μάλιστα από συγκεκριμένες αιτίες. Άσχετα από ηλικία. Και δεν μιλάμε καν για «καραντίνα»! Μιλάμε, μάλλον, για (έστω κάπως ενισχυμένα) τα μέτρα που η ίδια η κοινωνική εμπειρία προτείνει και γνωρίζει καλά, σε σχέση με τις γρίπες ή άλλες ιώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πνευμονίες.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί το γιατί 1.188 θάνατοι μέσα σε μια χρονιά, ή ακόμα και 1.200 ή και 1.300 (πάνω από 100 τον μήνα σε μέσο όρο…) από πνευμονία (κυρίως από λοιμώξεις οφειλόμενες σε ιούς ή βακτήρια) είναι «ο.κ.» από επιδημιολογική άποψη ή σε σχέση με τις «απειλές στη δημόσια υγεία» αλλά ο covid-19 (για τον οποίο οι σοβαρότεροι των “ειδικών” υποστηρίζουν όλο και πιο δυνατά πως έχει φονικότητα λίγο πάνω ή και λίγο κάτω απ’ τις εποχιακές γρίπες) είναι Ο Φονιάς!
-Ή μήπως μπορεί;
Πηγή: Sarajevo 

24 σχόλια:

  1. Διάβασα και το κείμενο και το επόμενο που έχει παραπομπή στο τέλος.

    Συμφωνώ ότι υπάρχει εκστρατεία τρόμου που δεν πατάει σε καμία πραγματικότητα σε ότι αφορά το μέγεθος και την ένταση που επιχειρείται να εμπεδωθεί.
    ΑΛΛΑ το ότι έχεις έναν ιό που μεταδίδεται με τόσο μεγάλη ευκολία και με οδούς που είναι σχεδόν αδύνατο κάτω από την φυσιολογική καθημερινότητα να μην κολλήσει κάποιος δεν είναι αμελητέο. Όπως και ότι δεν υπάρχει προς το παρόν εμβόλιο. Και μπορεί να νούμερα που παρουσιάζουν ο Τσιορδας και οι λοιποί να είναι αστεία ωστόσο μην ξεχνάμε ότι δεν είναι σίγουρα πραγματικά. Τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια απλά δε γίνονται τεστ ενώ υπάρχει και η αίσθηση ότι ακόμα και τα θύματα ίσως να είναι περισσότερα μιας και υπήρξαν περιπτώσεις όπως ο θάνατος της δημοσιογραφου που μάθαμε από πέθανε ότι είχε τον ιό. Και μιλάμε για μια γυναίκα κάπως επώνυμη που μαθεύτηκε λόγω της ιδιότητας της το όλο θέμα.
    Επίσης υπάρχει η Ιταλία και η Ισπανία που τα νουμερα δεν είναι για να τα παίρνεις στην πλάκα.
    Αρα όχι στην υστερία τρόμου αλλά όχι και στο να λέμε ότι δεν τρέχει καστανο από άποψη κινδύνου για την υγεία ειδικά συγκεκριμένων ατόμων που τα λένε ευπαθείς ομάδες.

    Από κει και πέρα πρέπει να δούμε προς τι αυτή η άνευ προηγουμένου εκστρατεία τρόμου και μέτρων περιορισμου των ατομικών ελευθεριών που και ο πιο αδαής πλέον βλέπει ότι δεν έχει καμία σχέση με την καταπολέμηση του ιού μέσω της μη μετάδοσης του.
    Από τη μια συμφωνώ ότι ένα από τα κύρια ζητήματα είναι η επανανομιμοποιηση του κράτους ειδικά σε ότι αφορά τα σώματα ασφαλείας αλλά δεν είναι το κύριο εξάλλου αυτά εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες αλλά και στην Ελλάδα έχουν επανανομιμοποιειθει με αιχμές το μεταναστευτικό,το προσφυγικό, την εγκληματικοτητα, την συντηρητικό ποίηση της κοινωνίας. Δεν είναι λίγες οι μετρήσεις που στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια έδειχναν ότι οι πολίτες έχουν την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο στρατό! Ούτε θεωρώ ότι όλο αυτό γίνεται για να επανανομιμοποιειθει η κρατική παρέμβαση στην οικονομία. Αυτό αν θέλουν να το κάνουν μπορούν και θα βρουν και αποδοχή εύκολα στην κοινωνία μιας και η νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία ποτέ δεν έπεισε τις πλατιές και φτωχές μάζες όσο το Κευνσιανο μοντέλο.
    Αλλού αποσκοπούν. Το μαζικό πείραμα στην συνείδηση και την ψυχολογία του κόσμου όπως και στην καθημερινότητα θα δείξει σύντομα τα αποτελέσματα του.
    Πάντως θεωρώ ότι το κύριο είναι να μπει η οποία έννοια συλλογικότητας και διεκδίκησης στο γύψο μέσω από τη νομιμοποίηση στις συνειδήσεις κάθε παρέμβασης και παρακολούθησης στην καθημερινότητα του καθένα μας. Επίσης επειδή βρίσκοντας παπά οι αστοί θαβουνε πάντα 5-6 θα περάσουν και μέτρα στα εργασιακά που μελετάμε καιρό τώρα όπως η σε μαζική κλίμακα εκ περιτροπής εργασία και η τηλε-εργασια. Με ότι αυτά συνεπάγονται ασφαλιστικά και οικονομικά.

    ratm

    Υγ. Η επιχειρηματολογία ακόμα και αστών πολιτικών της δεξιάς που υμνεί το δημόσιο σύστημα υγείας και το "κράτος πρόνοιας" έχει να κάνει πιστεύω πιο πολύ με θέση άμυνας ότι εδώ ξεβρακωνεται όλο το σύστημα της "ελεύθερης αγοράς" και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πρέπει να παίξουμε άμυνα για να μην ταυτιστεί με την αριστερά,το σοσιαλισμό γενικά με τον αντικαπιταλισμο κάθε έννοια δημόσιας ποιοτικής παροχής υγείας και προληψης. Ειδικά όταν υπάρχει και το παράδειγμα της Κουβας. Ή σε χώρες του πρώην σοσιαλιστικού μπλοκ το ίδιο τους το παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ratm:
      Δεν νομίζω πως το ρεζουμέ είναι το "δεν τρέχει κάστανο", αλλά αυτό που επισήμανες και εσύ.
      Πως εδώ έχουμε μια εκστρατεία τρόμου που δεν πατάει επάνω σε κάποια υπαρκτή πραγματικότητα, τουλάχιστον με βάση τα επίσημα στατιστικά.
      Και αυτό είναι που (πρέπει να) προβληματίζει.
      Το γεγονός δηλαδή πως ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία-μεθολογία της "θανατολαγνείας" θα μπορούσαν να απαγορευτούν κυριολεκτικά τα πάντα. Από την Πασχαλινή έξοδο και τις καλοκαιρινές διακοπές (πόσοι νεκροί σε κάθε τέτοια από αυτοκινητιστικά), μέχρι καθημερινές μας συνήθειες (άρχισαν από το τσιγάρο-ποιός μας λέει πως δεν θα προχωρήσουν και στο σουβλάκι π.χ. όταν θεωρήσουν πως ωρίμασαν οι συνθήκες;), και το πιο τρομακτικό από όλα, πως αυτοί την στιγμή οι εξουσιαστές μας ζουν την απόλυτη ονείρωξη τους. Φοβισμένοι άνθρωποι, κλεισμένοι στα σπίτια τους, που επικοινωνούν μέσω απόλυτα παρακολουθήσιμων soscial και ψωνίζουν με απόυτα παρακολουθήσιμες κάρτες.
      Το θέμα δεν είναι αν ο covid είναι επικύνδινος (που είναι σε μεγάλο βαθμό-άσχετα αν κοντεύουν να μας τον παρουσιάσουν περίπου σαν έμπολα), το θέμα είναι πως απόλυτα συνειδητά κατ'εμέ, με την ευκαιρία του covid μας εκπαιδεύουν. Μας εκπαιδεύουν να είμαστε απόλυτα παρακολουθήσιμοι, απόλυτα μοναχικοί, απόλυτα φοβισμένοι. Και χάρη στην εκστρατεία τρόμου, σε πρώτη φάση το δεχτήκαμε και την πρώτη κρυάδα την πήραμε. Δεν μας φαίνεται πια εξωπραγματικό όλο αυτό, και αυτή είναι η πρώτη τους νίκη.

      Και δεν λέω φυσικά πως πρέπει να βγούμε στους δρόμους και να αρχίσουμε να φιλιόμαστε όλοι με όλους, αλλά κάποια πράγματα είναι καλό να επισημανθούν τώρα. Στην καρδιά του τρόμου.

      Για το Υ.Γ. σου, εγώ κάνω και δεύτερες σκέψεις.
      Πως η διαχείρηση π.χ. μιας πανδημίας, δεν είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση για τους ιδιώτες (όπως δεν ήταν κάποτε η κατασκευή των υποδομών για την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της χώρας π.χ.). Και σε αυτές τις περιπτώσεις θυμούνται πάντα το κράτος.
      Χρειάζεται βέβαια μια ιδεολογική κωλοτούμπα από τους νεοφιλελέ, αλλά μαθημένοι είναι αυτοί.
      Τις περισσότερες κρατικοποιήσεις άλωστε στην Ελλάδα τις έκανε ο Καραμανλής ο πρεβύτερος, και τις περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις ο ...ΣΥΡΙΖΑ!

      Διαγραφή
  2. Πολύ σωστές οι προηγούμενες επισημάνσεις.
    Επειδή εχω αλλεργία σε συνωμοσιολογία και όλους αυτούς που πουλάνε τρόμο και γεμίζουν τα social με αηδίες, να καταθέσω και την ταπεινή μου άποψη πάνω σε επιβεβαιωμένα στοιχεία.
    Καταρχάς, να δούμε εάν είναι προσχεδιασμένη η εξάπλωση του Ιου - Σίγουρα δεν αποτελεί βιολογικό οπλο. Δηλαδή, επιστημονικά, δεν βγαίνει απο πουθενά ότι ο ιος αυτος μπορεί να φτιάχτηκε ή να ξέφυγε από εργαστήρια. Πρόκειται ασφαλώς για μια τραγική περίοδο, αλλά, από επιστημονικής απόψεως, δεν υπάρχει τίποτε ανώμαλο στον τρόπο που απειλεί ο Covid-19 τις ευπαθείς ομάδες, καθώς ο κορονοιός υπήρχε και παλιότερα και απλώς μεταλλάχθηκε μέσω φυσικής επιλογής . Ακόμα και στην απιθανότητα να φτιάχτηκε από κάποια κυβέρνηση, τα πρώτα θύματα του ιου θα ήταν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας που το έφτιαξε και μαζί μ’αυτους και οι βιολόγοι και ερευνητές, γιατί η εξάπλωση του ιου είναι εντελώς απρόβλεπτη.
    Αρα, παραμερίζοντας το ενδεχόμενο «δόλου» από τις κυβερνήσεις, παμε στο οικονομικό κομμάτι. Ποιος θα κέρδιζε από μια πανδημία; Αν εξαιρέσουμε κάποια σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία αντε και τα κουριερ, ολες οι άλλες επιχειρήσεις κυριολεκτικά καταστρέφονται. Και όταν καταστρέφονται οι επιχειρήσεις, πανε πισω και τα δάνεια τους, επηρεάζοντας το τραπεζικό σύστημα, πανε πισω και οι οφειλές στο Δημόσιο, επηρεάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Διορθώστε με εάν γράφω κάτι λάθος, αλλά η κατάσταση είναι lose-lose κυρίως όταν βλέπω τεράστιους ομίλους και πολυεθνικές να είναι εντελώς ανέτοιμες για πανδημία (ακόμα και το…νετφλιξ).
    Τώρα για τα μέτρα: Ναι είναι υπερβολικά και αυστηρά αλλά σε μια κατάσταση που κυκλοφορεί ενας ιος που λένε ότι κολλάει ακόμα και μέσω αναπνοής(!) και δεν υπάρχει θεραπεία, τότε είναι επιβεβλημένα. Στατιστικά να το πάρουμε, κάθε 100 χρόνια ξεσπά μια επιδημία, δεν είναι πρώτη φορά που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει κατι τέτοιο, βλεπε ισπανική γρίπη με 100 εκατ. νεκρούς και παλιότερα η μαύρη πανώλη που «έφαγε» το ¼ του τοτε παγκόσμιου πληθυσμού. Οπότε αναλογικά και κυνικά να το πάρουμε, αν ξεφύγουμε από αυτή την πανδημία με κάποιες χιλιάδες θύματα, θα είμαστε τυχεροί.
    Οσον αφορά τον καπιταλισμό: Τι άλλο θα έκανε, εκτος από αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση; Δεν ξεκίνησε την πανδημία, αλλά εργασιακά και κοινωνικά εκμεταλλεύθηκε αμέσως τις έκτακτες περιστάσεις για ακόμα περισσότερη ελαστικοποίηση των εργατικών σχέσεων, καθιέρωσε σε μερικές ήμερες τα νεα φρούτα της «εργασίας από το σπίτι» και από την άλλη έχωσε τον κόσμο τρομαγμένο στο σπίτι, δοκιμάζοντας τις αντοχές μας, την υποταγή μας, επενδύοντας και στον κοινωνικό αυτοματισμό οσο ποτέ άλλοτε.
    Κρύβεται κάτι περισσότερο πισω από την πανδημία; Μπορει όχι, μπορει ναι, και αυτό θα φανεί σε λιγο καιρο. Ίσως να έχει να κανει με πράγματα που ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί και σχετιζονται με τον πλανήτη σαν περιβάλλον. Όμως κάποιες σκοτεινές εξηγήσεις τις θεωρω υπερβολικές. Πχ ειχε ανάγκη την πανδημία το κεφάλαιο για να κάνει τους εργαζομένους λάστιχο; Θεωρώ πως έτσι κι αλλιώς είχε το ελεύθερο δυστυχώς και πριν. Ειχε ανάγκη την πανδημία η κάθε κυβέρνηση για να ελέγξει τους πολίτες; Με αφμ, ταυτότητες, gps, internet και κινητά, ηδη έλεγχε οσους ήθελε να ελέγξει μια χαρα και πριν. Οπότε ποιος κερδίζει από όλο αυτό; Να πω καλύτερα ποιος χάνει που είναι πιο εύκολο: ο μεροκαματιάρης, ο υπάλληλος, ο συνταξιούχος και γενικότερα τα λαικά στρώματα που πλήρωσαν με αιμα την κρίση του 2008 και τώρα θα τους έρθει και η λυπητερή για την Πανδημία.

    Βίκος87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βίκος87:
      Για να διευκρινήσουμε κάτι. Κανείς εδώ δεν είπε ή υπονόησε πως πρόκειται για "βιολογικό όπλο" ή κάτι ανάλογο.
      Εκείνο που λέμε είναι πως η κατάσταση που προέκυψε έδωσε την ευκαιρία (με την ανάλογη μηντιακή-προπαγανδιστική τρομοκρατία πάντα) να προωθηθούν απότομα βίαια και μαζικά, τόσο οικονομικές αναδιαρθρώσεις, όσο και κατασταλτικές πρακτικές που ΗΤΑΝ ΗΔΗ στο πρόγραμμα τους.

      Αυτήν την παράμετρο συζητάμε, και τίποτε πισσότερο ή λιγότερο από αυτήν. Και είναι μια πολύ σοβαρή παράμετρος κατά την γνώμη μου.

      Διαγραφή
    2. @Βίκος87:
      Επίσης όλες οι στατιστικές λένε πως η θνησιμότητα του covid19 κυμμαίνεται ανάλογα με την χώρα, από λίγο πάνω (Ιταλία) έως λίγο κάτω (Ν.Κορέα) της κοινής εποχιακής γρίπης.
      Και εδώ μιάμε για κοινωνικά μέτρα που δεν παρθεί ούτε καν για το AIDS (όταν είχε εμφανιστεί κ δεν υπήρχαν καν φάρμακα για αυτό) ή τον Έμπολα.
      -Μόνο εγώ το βλέπω όλο αυτό περίεργο;

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Trash. Θεωρώ πως αυτά που αναφέρει το άρθρο και κατ'επέκταση αυτά που λες κι εσύ δεν είναι ακριβώς έτσι. Για παράδειγμα, το πόσο θανατηφόρος είναι ο ιός SARS-CoV-2 (COVID-19 είναι η ασθένεια) κυμαίνεται με βάση τα καταγεγραμμένα στοιχεία από 5 έως 10 φορές πάνω από τον ιό της γρίπης. Από περίπου 0,5% θανάτους επί των καταγεγραμμένων περιστατικών γρίπης - δηλαδή αυτά που είναι τόσο βαριά ώστε να δηλωθούν - φτάνει στο 2,5%-5% θανάτους επί των καταγεγραμμένων περιστατικών COVID-19. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων περνάνε την γρίπη με πολύ ελαφριά συμπτώματα, πρακτικά όλοι νοσούμε κάθε χρόνο από τη γρίπη και άρα το ποσοστό είναι απείρως πιο μικρό.

      Επιπλέον, ο ιός της γρίπης δεν είναι τόσο μεταδοτικός όσο ο κορονοϊός, ούτε έχει τόσο μεγάλη περίοδο επώασης. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει εποχική γρίπη και εμφανίσει συμπτώματα , παίζει να έχει κολλήσει 5-10 άτομα ακόμα τις προηγούμενες 1-2 μέρες. Αν κάποιος έχει COVID-19 και εμφανίσει συμπτώματα, παίζει να έχει κολλήσει και πάνω από 100 άτομα τις προηγούμενες 1-2 βδομάδες.

      Τα παραπάνω, δεδομένου και του πόσο λίγα πράγματα ήταν γνωστά στην αρχή, σημαίνουν ότι αν δεν υπήρχε η αντιμετώπιση αυτή που υπάρχει, με κλείσιμο καταστημάτων, χώρων εστίασης, περιορισμό κυκλοφορίας (σε συνδυασμό με όλα όσα προτείνει το κόμμα βέβαια – όπως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη των ιδιωτικών δομών, αύξηση των δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς, μέτρα στους μαζικούς χώρους δουλειάς όπως τηλεφωνικά κέντρα, εργοστάσια, κτλ.) η εξάπλωση του ιού θα ήταν τόσο μεγάλη και τόσο ξαφνική που το σύστημα υγείας – ακόμα και αν είχαμε αυτό της Κούβας ή της ΕΣΣΔ – θα βρισκόταν ξαφνικά με μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες νοσούντες από COVID-19 και ένα 20% βάσει στοιχείων με βαριά συμπτώματα.

      Αυτά τα λέω γιατί καλό είναι να βλέπουμε τι ας ετοιμάζουν (αντεργατικές ρυθμίσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας, ηλεκτρονική παρακολούθηση, ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, κτλ) αλλά ακόμα καλύτερα είναι να πατάμε γερά στην πραγματικότητα. Επίσης, ας δούμε και πως το χειρίζεται το κόμμα όλο αυτό.

      prolet

      ΥΓ: συμφωνώ μέχρι κεραίας με αυτά που γράφει ο Βίκος87

      Διαγραφή
    4. @prolet:
      Η θνησιμότητα είναι πολύ συζητήσιμη όταν μιλάμε μόνο για τα περιστατικά που έχουν καταλήξει σε νοσοκομεία, πόσο μάλλον που η μεγάλη πλειοψηφεία των νεκρών έπασχε ήδη κ από άλλο νόσημα (κατά συνέπεια δεν ξέρουμε τι ακριβώς τους σκότωσε).
      Η συντριπτική πλειοψηφεία που ασθενεί από το την νέα "πανδημία" αναρώνει μετά από μερικές μέρες στο σπίτι με ντεπόν και ζεστά, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός που δεν καταλαβαίνει καν πως νοσεί.
      Αυτό ρίχνει τον δείκτη θνησιμότητας ακόμη χαμηλότερα.
      Το μόνο ζήτημα (από όσα έχω καταλάβει εγώ) με τον covid είναι η μεταδότικότητα του, μια και μένει αρκετά ζωντανός σε ξηρό περιβάλον (αέρας).
      Επίσης νομίζω πως είναι χρήσιμο να δει κάποιος την θνησιμότητα από την κοινή γρίπη στην Ιταλία (πολύ μεγαλύτερη του Μ.Ο.) και να βγάλει κάποια συμπεράσματα.
      Για την Ελλάδα τώρα, νομίζω πως τα στοιχεία από το '17 μιλάνε από μόνα τους.
      Του χρόνου μάλιστα (πρώτα ο "θεός" που λένε) σκέφτομαι μια σύγκριση σε νεκρούς με φέτος την ίδια εποχή, με δεδομένο πως θα γλυτώσουμε την εκατόμβη της πασχαλινής εξόδου.
      Αν είναι λιγότεροι, δεν θα είναι λογικό να απαγορευτεί δια νόμου και η τελευταία;
      Σκέψεις κάνω... (και κάνουν και αυτοί)

      Διαγραφή
    5. @@prolet:
      Υ.Γ.
      Τα ό,ποια στοιχεία, τα είχα βρει στο sarajevo, που με την σειρά του παρέπεμπε στην επίσημη ιστοσελίδα του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.
      Αν δεν βαριέσαι να το ψάξεις λίγο, θα τα δεις

      Διαγραφή
  3. Να διευκρινίσω και εγω ότι τα περι συνωμοσιολογίας δεν αφορά τα παραπάνω σχόλια και το άρθρο τα οποια βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία και δεν τα αμφισβητώ !
    Όταν λεω για συνωμοσίες εννοώ αυτούς που εχουνε γεμίσει τα σίριαλ με θεωρίες που συνδυάζουν τη καραντίνα με το ψέκασμα, με το τσιπάρισμα, τον έλεγχο μυαλού μεσω 5g και αλλα φαιδρά.
    Αντι να κάτσει ο κόσμος να σκεφτεί την κοινωνία που ζεί, την οικονομία, την εργασία τώρα που έχει καιρό, κάθεται και αναλώνεται σε γελοιότητες. Ο Κιμούλης σε γενικές γραμμές το έπιασε σε γενικές γραμμές σωστά: «Η "πανδημία" ως εργαλείο περίσπασης, στοχεύει στη φυσικοποίηση της κρίσης». Γιατί δεν έφερε η πανδημία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων «φυσικα», ούτε το σύστημα δημόσιας υγείας είναι αδύναμο και ανέτοιμο «φυσικά». Το καπιταλιστικό σύστημα είναι που διαμορφώνει «φυσικα» αυτές τις κραυγαλέες ανισότητες και όχι ο ιος και κάθε ιος. Κανονικά το Κόμμα θα ηταν καλή ιδέα να ξεκινούσε σεμινάρια σοσιαλισμού online τώρα που κάθονται σπίτι όλοι, μπας και ξεστραβοθούν, γιατι την επόμενη μέρα, μπορεί να αναπολούμε μέχρι και την καραντίνα με αυτά που έρχονται…

    Βίκος87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Βίκος87:
    Μην ορκιζεσαι για τις πολυεθνικές. Ήξεραν πριν την πανδημία τι έρχεται και φρόντισαν να αποχωρήσουν απο τα πόστα τους.Είναι τυχαίο που πολλοί CEO πούλησαν εγκαίρως μετοχές των εταιριών τους, βάζοντας στην τσέπη δισεκατομμύρια, προτού η αξία τους κατακρημνιστεί;
    Η «μεγάλη έξοδος των CEO», όπως την αποκαλούν, ξεκίνησε τους δύο τελευταίους μήνες του 2019, όταν υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα, χωρίς, όμως, να έχουν ανακοινωθεί επισήμως.Στο χρηματιστήριο βγάζεις χρήματα μόνο όταν αποχωρήσεις (πουλώντας) την κατάλληλη στιγμή και φαίνεται ότι πολλοί από την επιχειρηματική ελίτ είχαν την ίδια..έμπνευση. Δες λίστα απο τα γνωστά ονόματα:

    Bill Gates - Microsoft

    Larry Page - Alphabet (Google).

    Dennis Muilenburg - Boeing.

    Adam Neumann - WeWork.

    Mark Parker - Nike.

    Jesse Angelo - New York Post.

    Tom Kingsbury - Burlington Stores.

    Kevin Tsujihara - Warner Bros.

    Steven Tempers - Bed, Bath & Beyond.

    Dave Hagan - Boingo Wireless.

    Victor Herrero - Guess.

    Dion Weisler - HP.

    Bernardo Hees - Kraft Heinz.

    Carl Liebert - AutoNation.

    Kevin Plank - Under Armour.

    Scott Key - David’s Bridal.

    Steve Easterbrook - McDonald’s.

    Melanie Whelan - SoulCycle.

    Mark Okerstrom - Expedia.

    Oscar Munoz - United Airlines.

    Steph Korey - Away.

    Kevin Burns - Juul.

    Steven Mandarin - MetLife.

    Ian Cook - Colgate-Palmolive.

    Devin Wenig - Ebay.

    Hubert Joly - Best Buy.

    John Stanley - Rite Aid.

    Steve Stagner - Mattress Firm.

    Jerry Stitzke - REI.

    Chris Beard - Mozilla.

    Steve Nelson - UnitedHealthCare.

    Dave Hagan - Boingo Wireless.

    Geisha Williams - PG&E.

    Dion Weisler - HP.

    Sheila Lirio Marcelo - Care.com

    Brad Dickerson - Blue Apron.

    Patrick Byrne - Overstock.

    Tim Sloan - Wells Fargo.

    Art Peck - Gap.

    Mandy Ginsberg - Tinder, OKCupid, Match and Hinge.

    Randy Freer - Hulu.

    Kevin Mayer - Disney.

    Adam Bierman - MedMen.

    Tidjane Thiam - Credit Suisse.

    Tyler Haney - Brand Outdoor Voices.

    Terry Booth - Aurora Cannabis.

    Lex Wexner - L Brands, Victoria Secret, Bath & Body Works.

    Bob Iger - Disney.

    Ginni Rometty - IBM.

    Keith Block - Salesforce.

    Matt Levatich - Harley Davidson.

    Arthur Bergman - Fastly.

    Jay Banga - Mastercard

    John Legere - T-Mobile.

    Jeff Weiner - LinkedIn.

    https://www.businessinsider.com/bob-iger-keith-block-ceos-t…

    https://markets.businessinsider.com/…/ceo-departures-begin-…

    https://www.forbes.com/…/four-ceos-were-dethroned-just-th…/…

    https://www.nbcnews.com/business/business-news/why-have-more-1-000-ceos-left-their-post-past-n1076201?fbclid=IwAR0IpZfbtRdv63J_SZE-Qg_cTip74GgDJh0Z3ZMhdI_R_1YlPs1r_u5Nvvs

    Κάποιοι γνώριζαν τι θα γίνει. Και αφού γνώριζαν οι κορυφαίοι επιχειρηματίες, είναι δυνατόν να μην γνώριζαν οι κυβερνήσεις; Πολυ χλωμό το κόβω.

    Επίσης, το ότι τα κανάλια συμετέχουν μαζικά σε αυτή την υστερία, παραπλανώντας με ψευτικα μονταζ και πλάνα που έντεχνα δειχουν γεματους δρόμους, ενω είναι άδειοι σε αθηνα και θεσσαλονίκη, δε σου λέει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προχειρα θα έλεγα οτι ο Η1Ν1 οταν εσκασε μυτη στην Ελλαδα σκοτωσε το 2009 150 ατομα ενώ αρρωστησαν 11.000!
    Επίσης η ασιατικη γριπη το 57 -58 σκοτωσε 110 άτομα,όμως δεν ήταν πρωτη είδηση.Πρωτοσελιδα ήταν για το κυπριακό και τις διαδηλωσεις που συγκλόνιζαν την Αθηνα τότε.Δεν λέω οτι δεν τρεχει τίποτα.Η διαχειριση όμως γίνεται αφενος γιατι εχει διαλυθει το συστημα υγειας σε σχεση με το 2009 και αφετερου γιατι δημιουργουνται τετελεσμενα που θα τα βρουμε μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο,
    Αυτά που αναφέρεις για τους CEO, είναι εντυπωσιακά αλλά επειδή εγώ δουλεύω με λογική, θα πρέπει να δω τα στοιχεία των περσινών αντίστοιχων μηνών με παραιτήσεις CEO και να τα συγκρίνω με τα φετινά, για να βγάλω συμπέρασμα.

    Έστω όμως ότι οι παραιτήσεις CEO είναι μαζικές πριν ξεσπάσει η πανδημία. Τότε αυτό δεν είναι παράλογο, αλλά είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της πανδημίας, δηλαδή οι CEO κρίνανε ότι έστω και μιας μικρής έντασης επιδημίας που έρχεται, θα έριχνε έξω τις επενδύσεις και αποφάσισαν να ταμπουρωθούν πουλώντας μετοχές. Είναι τόσο παράλογο ή συνομωσιολογικό; Δεν νομίζω, όταν μιλαμε για την αιχμή του δόρατος της Αστικής τάξης που μόνο χαζοί δεν είναι και ο καλύτερος από αυτούς θα πούλαγε και τη μάνα του για να βγάλει φράγκα, ακόμα και σε πανδημία.

    Επίσης, τα πλάνα του οπεν στη Θεσσαλονίκη τα είδα, όπως και του Πρώτου Θέματος για τις δηθεν γεμάτες παραλίες και τα θεωρώ ποταπά σαν δημοσιογραφική πρακτική αλλά όχι συνομοσιολογικά. Οι τύποι χρησιμοποίησαν τηλεφακό για να φανεί πολυς ο κόσμος στη Νέα Παραλία και παλιά βίντεο και φωτο για να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Πάλι με τη λογική και χωρίς σε καμία περίπτωση να τους δικαιολογώ, το κάναν σε σύμφωνη γνώμη με την κυβέρνηση ώστε να πείσουν τον κόσμο για τα μέτρα απαγόρευσης.

    Επίσης, γνωρίζω ότι κάποιους θανάτους ηλικιωμένων τους καταγράφουν σαν «θάνατοι από κορονοιο» ενώ δεν είναι, για να αυξήσουν τα θύματα. Γιατι;
    Γιατί αντε κράτα τον Ελληνα μαντρωμένο σπίτι με 30 θύματα κορονοιού. Ενώ με εκθετική αύξηση νεκρών κάθε μερα, ακομα και ο άπιστος Θωμάς το σκέφτεται 2 φορες να βγει.
    Γενικά, δεν χρειάζομαι τη συνομοσιολογια για να διακρίνω απλές πρακτικές προπαγάνδας, άσε που και η συνομοσιολογία και τα 5g και οι ψεκασμοί σε ξεστρατίζουν από το τι πραγματικά συμβαίνει. Στο μονο που έχουν δίκιο οι συνομοσιολόγοι είναι στο περίφημο «Τι μας κρύβουν;» που αναρωτιόμαστε όλοι, στο οποίο όπως ανέφερα δεν υπάρχει σαφής απάντηση, καθώς βλέπω παντού lose-lose, μια απίθανη κατάσταση στην οποία πχ χάνουν απο τον μικρομαγαζάτορα, τον υδραυλικό και τον λαχειοπώλη της γειτονιάς, εως τον Βακάκη και τον Αλαφούζο. Ισως και να μην μας κρύβουν κάτι, όλοι μοιάζουν ανέτοιμοι, αλλά οι από πάνω θα βρούν τόπο να βγούν κερδισμένοι ακόμα και από αυτή την άρρωστη κατάσταση.

    Βίκος87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - Αφηνω αυτα εδω για σκέψη.
    Το ένα ειναι απο τον κορυφαιο επιδημιολόγο
    https://www.youtube.com/watch?v=4phXRZJcs08
    και εδω
    https://www.youtube.com/watch?v=9V3jK2peC9w

    και απο ιατροδικαστή στη Κύπρο:
    https://www.youtube.com/watch?v=_QVWQrefEkU&t=18s

    Και οι δυο συμφωνούν οτι, οι θάνατοι απο κορονοιό είναι ένα ελάχιστο ποσοστό στο συνολο των θανάτων που συνέβαιναν κάθε μέρα απο άλλες παθήσεις.
    Δεν μου βγάζετε απο το μυαλό οτι η καραντίνα ειναι κυρίως πολιτικό μέτρο σε κοινωνικό πείραμα υποταγής και πολύ λιγότερο μέτρο αντιμετώπισης ιού.
    Δεν υπάσρχει καμία λογική σε αυτό που ζούμε και μόλις ο κόσμος έπειτα απο το σόκ καταλάβει ότι δεν κινδυνεύει άμεσα, πιστεύω θα αντιδράσει και θα ξεσηκωθεί σε μαζική κλίμακα, διεθνώς.
    Αυτή τη στιγμή οι θάνατοι σε όλη την ελλάδα είναι πιο λιγοι και απο τους θανάτους σε τροχαία το πάσχα. Βάζουν ηλίθιους σελέμπριτι καθε μέρα να δηλώνουν θύματα για να πανικοβάλουν τον κόσμο. Πάω να ακούσω τον Τσιόδρα και με ενημερώνει για τους θανατους σε ισπανία και ιταλια.Βαζουν πλάνα αρχειου με κοσμο στο δρόμο για να δικαιολογήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Κανείς δε βλέπει το παράλογο του πράγματος;

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Ελλάδα πεθαίνουν περίπου 120 χιλιάδες άνθρωποι τον χρόνο. Χοντρικά δηλαδή 10 χιλιάδες τον μήνα (απ’ όλες τις αιτίες). Κανείς δεν μας λέει πως μέσα σ’ ένα εξάμηνο π.χ. θα έχουν πεθάνει περισσότεροι λόγω κορωνοϊού. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να μας δείξει πώς κινήθηκε η ίωση. Αν, δηλαδή, συνέβαλε σε περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο.
    Κάτι, φυσικά, που ισχύει για κάθε χώρα. Και για την Ιταλία και για την Ισπανία και για όλες.
    Η τρομοκρατία με το να ανακοινώνεις θανάτους μόνον από κορωνοϊό είναι προφανής.
    Κανείς δεν ξέρει, κατ’ αρχάς, αν αυτοί που πεθαίνουν υποκύπτουν όντως από τον κορωνοϊό ή απλώς έχουν και κορωνοϊό.
    Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει, επίσης, πόσοι είναι αυτοί που θα πέθαιναν ούτως ή άλλως σε 15, 20 μέρες, 1 μήνα ή 2 μήνες και απλώς πεθαίνουν τώρα, όλοι μαζί, πιο γρήγορα, εξ αιτίας του κορωνοϊού.
    Θέλω να πω πως κανένα νούμερο αυτή τη στιγμή δεν λέει την αλήθεια. Όλα σπεκουλάρονται, αναλόγως με το τι ζητάς. Π.χ. με το να παρουσιαστούν οι Χαρδαλιάδες ως σωτήρες του ελληνικού λαού.

    V for Vassilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά στο Καπιταλισμό ο οποίος χρησιμοποιεί τα πάντα για να περάσει τα μέτρα που θέλει. Και ούτε βέβαια μπορεί να εφαρμοστεί πραγματική καραντίνα ακόμα και να χρειάζεται απο την στιγμή που υπάρχει το Καπιταλιστικό κέρδος. Θα σε κυνηγάει στο δρόμο και την άλλη στιγμή μέσα στο εργασιακό κάτεργο θα γίνεται το ανάποδο. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει παιδιά, ας σκεφτόμαστε και λίγο λογικά. Καταρχάς, το ότι υπάρχουν δύο γιατροί που εκφράζουν αμφιβολίες για το αν τα μέτρα δεν αντιστοιχούν με την έκταση των θανάτων, δε λέει κάτι από μόνο του. Υπάρχουν και γιατροί που συμφωνούν ή προωθούντον αντιεμβολιασμό. Επιδημιολόγος ήταν κι αυτή που βγήκε και είπε ότι η θεία κοινωνία είναι μυστήριο της εκκλησίας και δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός μέσω αυτής.

    Επιπλέον, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους νεκρούς από μια επιδημία με τους νεκρούς από τα τροχαία, γιατί υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά: ο ιός μεταδίδεται ενώ το τροχαίο δυστύχημα, όχι.

    Επίσης, την περσινή περίοδο της εποχικής γρίπης (ΌΛΗ την περίοδο 2018-2019) νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ με γρίπη 374 άτομα και πέθαναν 154, με σχετικά χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, χωρίς μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και χωρίς κλειστά καταστήματα, χώρους μαζικής εστίασης κτλ. Τον τελευταίο μήνα έχουν πεθάνει περίπου οι μισοί με απαγόρευση της κυκλοφορίας, και πρακτικά τον καθένα κλεισμένο σπίτι του. Πιστεύει κανείς ότι θα μιλούσαμε για τον ίδιο αριθμό θανάτων αν δεν είχαν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και αν δεν είχαν κλείσει όλες αυτές οι επιχειρήσεις; Ή φαντάζεστε τι θα γινόταν στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ έτσι και τον τελευταίο μήνα δεν είχαμε πάρε κανένα μέτρο; Αρκεί να δούμε τις ΗΠΑ ή την Ιταλία και την Ισπανία, που δεν είναι ότι δεν πήραν κανένα μέτρο, απλά άργησαν να πάρουν μέτρα.

    Αφήνω εδώ και την ετήσια έκθεση γρίπης 2018-2019 από τον ΕΟΔΥ (στην οποία παρεμπιπτόντως γίνεται και λόγος για κίνδυνο πανδημίας της γρίπης σε περίπτωση που δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα όπως ο εμβολιασμός):
    https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/etisia_ekthesi_gripis_2018_2019.pdf

    Τέλος, προφανώς και οι αστικές τάξεις και τα κράτη τους εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να περάσουν μέτρα που θέλουν εδώ και καιρό (ενδεικτικά για την τηλεργασία: https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/220346/tilergasia-i-aformi-gia-ergodotiko-xesaloma). Αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο να λέμε ότι δεν είναι τόσο μεταδοτικός ή τόσο φονικός ο κορονοϊός. Για ακόμη μια φορά θα πω να έχουμε εμπιστοσύνη και στο κόμμα. Υπάρχουν πολλοί σύντροφοι γιατροί - και στην ΟΕΝΓΕ - αλλά κανείς δεν έχει πει ότι είναι υπερβολικά τα μέτρα που παίρνονται. Αλλά είναι τα αιτήματα που πρέπει να προβάλουμε και όχι να ψάχνουμε συνωμοσιολογικές αιτίες.

    prolet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @prolet:
      Το παράδειγμα με τα αυτοκινητιστικά είχε να κάνει με το γεγονός πως αν 50-60 νεκροί "δικαιολογούν" μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, τότε γιατί δεν τα δικαιολογούν οι πολλαπλάσιοι των αυτοκινητιστικών σε κάθε έξοδο Πάσχα;
      Και το ερώτημα είναι πολιτικό.
      -Επίσης κανείς δεν είπε να μην παρθούν μέτρα, αλλά ...πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας;
      Αυτό δεν είχε γίνει ούτε για το πολύ πιο θανατηφόρο τον καιρό της πρώτης του εμφάνισης AIDS.
      Η μεγάλη πλάκα πάντως είναι πως η έκφραση "κοινωνικό πείραμα" ακούγεται πλέον και από επίσημα εξουσιαστικά χείλη

      Διαγραφή
    2. Οχι μόνο. Είναι και τα παπαγαλάκια στα κανάλια. Αυτό έλεγε ο Βασίλης Χιώτης στο ΣΚΑΙ. Είναι εξαιρετικά καλό η αντοχές που δείχνει ο κόσμος. Απαγόρευση ΝΑΙ μόνο που αυτά στον Καπιταλισμό δεν γίνονται. Ποιός θα δώσει την δουλειά πίσω στον άνεργο..... η στον Αυτοαπασχολούμενο. ΚΑΝΕΙΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  11. Αφήνω εδώ και αυτό:
    http://fadomduck2.blogspot.com/2020/03/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH. Σωστή η παραπομπή και αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω το σημερινό άρθρο του Μάκη Παπαδόπουλου πως σημαδεύουμε τον Ορατό εχθρό. Σε ευχαριστώ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  12. Παιδιά, εγώ θα σας τα πω. Ο ιός δενν υπάρχει στην πραγματικότητα, έτσι όπως σας τα λέω είναι. Τον ιό τον έφτιαξε ο Ερντογάν για να μας κλείσει μεσα, και όσο εμείς θα είμαστε σε καραντίνα, αυτός τσουπ, θα και βρει ευκαιρία και θα μπουκαρει. Να δείτε που θα μας πάρει μέχρι και την Ακρόπολη στο τέλος. Αφού τα εξηγώ ωραία, μάθε μπαλιτσα στον άρχοντα.

    Ιδού και το αποκαλυπτικό βίντεο. Δείτε το πριν το κατεβάσουν!

    https://m.facebook.com/543857307/posts/10157160392087308/?sfnsn=mo&d=n&vh=i

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι μια κουβέντα του στυλ είναι πιο φονικός ο κορονοιος ή η γρίπη ή άλλα πράγματα δεν έχει πολύ μεγάλη αξία γιατί εν προκειμένω δεν είναι το επίδικο η επικινδυνότητα αλλά το αν η υψηλή οπωσδήποτε μεταδοτικότητα της δικαιολογεί το όργιο τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ και μέτρα ακραίας περιστολής ατομικών ελευθεριών και κοινωνικής απομόνωσης.
    Αυτά δεν μπορούν κατά τη γνώμη μου να δικαιολογηθούν για τον απλό λόγο ότι όσο οι εταιρείες και οι βιομηχανίες λειτουργούν κανονικά και όπως καταγγέλλεται χωρίς να τηρούνται πολλά μέτρα προστασίας τότε αρκεί και μόνο ένα κρούσμα για να κάνει την οποία απαγορεψη κυκλοφορίας μια τρύπα στο νερό και οι αστοί ότι κάτι τους ενδιαφέρει πραγματικά δεν κάνουν τρύπες στο νερό...
    Εγώ νιώθω σαν να παίζουν μια καλοστημένη παράσταση όχι γιατί δεν υπάρχει ο ιός ή γιατί δεν υπάρχει ο κίνδυνος όντως να κολλήσει τεράστιο κομμάτι κόσμου με κίνδυνο για τις ευπαθείς ομάδες αλλά γιατί δεν πιστεύω ότι τους καίγεται καρφακι αν πεθάνουν κάποιες χιλιάδες συνταξιούχοι αυτό όμως που τους καίει είναι τα φέρετρα, η οικονομική δυσχέρεια που αναγκαστικά θα φέρει αυτή η κατάσταση και η οργή για την περιστολή ελευθεριών να μην τους δείξει με το δάχτυλο αλλά να δείχνει το κακό ριζικό, τον "αόρατο εχθρό" όπως λένε τον ιό.

    ratm

    Υγ. Το νήμα από το άρθρο "δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα" είναι ενδεικτικό για το που πο πάνε όσο ακραίο και να μας φαίνεται τη δεδομένη στιγμή. Και μη νομίζετε ότι από μια κοινωνία βσε κοινωνική απομόνωση θα χάσει το κεφάλαιο. Ίσως χάσει ένα τμήμα του και οι μικροαστοί που δουλεύουν με τον τουρισμό ή την εστίαση αλλά σκεφτείτε αν μπορούσαν οι καπιταλιστές να έχουν εργαζόμενους στις πιο νευραλγικές επιχειρήσεις τους που να εργάζονται από το σπίτι σε μαζική κλίμακα. Πόσα γλιτώνουν από σταθερό κεφάλαιο μακροπρόθεσμα και πόσα μπορούν να γλιτώσουν και από μεταβλητό κεφάλαιο μιας και η δυνατότητα για οργάνωση,συλλογική δράση και διεκδίκηση θα είναι άπειρα πιο δύσκολη. Άντε κάνε απεργία όταν όλοι θα δουλεύουν από το σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να δούμε την μεγάλη εικόνα του ιού στην Ελλάδα, θα πρέπει να συγκρίνουμε τις απώλειες απο γρίπη τα τελευταία 5 χρόνια με φέτος, μεχρι το τέλος του έτους. Εκει θα δείτε, εκτιμώ, χαμηλότερους θανάτους φέτος άπο οποιαδήποτε χρονιά, όσον αφορά θύματα απο συμπτώματα γρίπης γενικά.
    Οι ειδήσεις έχουν λόγο που κάθε μέρα μας βομβαρδίζουν με θανάτους απο άτυχους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ήδη κλονισμένη υγεία, αλλά στιγματίζονται σαν "θάνατοι απο κορωνοϊό" και ο λόγος είναι η δημιουργία πανικού και προσπάθεια παράτασης τών μέτρων με τη σύμφωνη γνώμη μας!

    Δεν με προβληματίζει τόσο η καραντίνα, όσο η υπομονή του κόσμου που δύσκολα θα αντέξει άλλον ένα μήνα μέσα. Ήδη στην Ιταλία, παρά τον φόβο, κάποιοι αποφάσισαν να αντιδράσουν:

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-neos-echthros-sten-mache-kata-toe-koronoioe-e-koerase-tes-karantinas_gr_5e899494c5b6cbaf282aa75e

    Ένα άλλο που προβληματίζει είναι η κατάσταση του Κινήματος μετά απο αυτον τον ψυχολογικό πόλεμο και την κορωνοφοβία: Θα μπορέσουμε να μαζέψουμε άτομα σε μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνουν στο τέλος της Πανδημίας ενάντια στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων; Ή πλέον ο φόβος για την πολυκοσμία μπήκε για τα καλά στο υποσυνείδητό μας και γίναμε όλοι αγοροφοβικοί; Θα μπορούμε να κάνουμε γενικές συνελεύσεις ή θα μας βάλουν να μιλάμε απο τηλεδιάσκεψη; Αυτά με προβληματίζουν πιο πολύ, ακόμα και απο τις μάσκες, πού μαλώνουν κυβερνήσεις ποιος πήρε τις πιο πολλές παραγγελίες και ποίος όχι.

    Και ένα τελευταίο πολιτικό θέμα που θα μας προβληματίσει τα επόμενα χρόνια: Ο ρόλος της Κίνας σαν ηγέτιδα δύναμη. Όταν ακόμα και ο κολλητός της πρεσβείας (μία είναι η πρεσβεια) απογοητεύεται και ζητά βοήθεια απο Κίνα και μιλάει για κρατικό καπιταλισμό, όταν η Φον ντερ Λαιεν ζητα "νεο Σχεδιο Μάρσαλ" φυσικά απο την χώρα που έμεινε αλώβιτη σχεδόν και με γεμάτα τα θυσαυροφυλάκια της, τότε νιώθω οτι τα κόζα αλλάζουνε στον πλανήτη και μάλιστα χωρίς να πέσει ντουφεκιά, απλά και μόνο απο έναν ιό!

    https://www.kathimerini.gr/1070341/opinion/epikairothta/politikh/tipota-den-8a-einai-opws-prin

    https://www.fortunegreece.com/article/oursoula-fon-nter-laien-i-evropi-chriazete-ena-schedio-marsal/


    V for Vassilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.