Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Εμποροϋπάλληλοι: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ-Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΟΧΙ "ΣΥΝΕΔΡΙΟ" ΠΑΡΩΔΙΑ ΜΕ ΜΑΤ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει την απόφαση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος- Κιουτσούκης- Βασιλόπουλος- Καραγεωργόπουλος) να πραγματοποιήσει ένα «συνέδριο» φαστ τρακ, μόνο και μόνο για να κατοχυρώσουν τις καρέκλες τους και να κατσικωθούν στο σβέρκο των εργαζομένων και για τα επόμενα χρόνια.

Οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα καταστατικά των σωματείων ή η συζήτηση που θα έπρεπε να αναπτυχθεί σε ένα τέτοιο συνέδριο με βάση τα οξυμένα προβλήματα που όλοι βιώνουμε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς είναι για αυτούς πολύ ψιλά γράμματα. Αποτελούν διαχρονικά τους στυλοβάτες της εκάστοτε κυβέρνησης και εργοδοσίας για να περνάει ανεμπόδιστα η σφαγή των δικαιωμάτων μας.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ γνωρίζουν από πρώτο χέρι την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να παρέμβει στο εργατικό κίνημα. Στήνοντας σωματεία σφραγίδες, με εκβιασμούς, απειλές και νοθείες εκλέγονται οι έμπιστοι της εργοδοσίας των σουπερ μάρκετ ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Δεν μπορούν πια να κρυφτούν για αυτό φτάσανε στον απόλυτο εξευτελισμό να ζητάνε την προστασία της κυβέρνησης και να ανακοινώνουν ότι το «συνέδριο» θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού προστασίας του Πολίτη, του εισαγγελέα του Αρείου πάγου και πλήθους κατασταλτικών μηχανισμών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να επιβάλουμε με την παρουσία μας να γίνει ένα πραγματικό Συνέδριο, με πραγματικούς αντιπροσώπους, να γίνει συζήτηση πάνω στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, συζήτηση για την οργάνωση της πάλης.

Προχωράμε σε στάση εργασίας την Τρίτη 25 Φλεβάρη, 8.00πμ – 2.00μμ προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή μας στην κινητοποίηση των σωματείων, στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου - παρωδία, στο ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ στο Καβούρι Αττικής.

  • ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΏΝ 
Πηγή: ΣΕΑ
Βλέπε ακόμη: 

2 σχόλια:

  1. Δεν έχουν εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες ηγεσίες της εργατικής αριστοκρατίας και του οπορτουνισμού και επιχειρούν πλέον να περάσουν σαν ...συνδικαλιστές... Βιομήχανους εφοπλιστές και άλλα τέτοια παράσιτα. Προκαλούν ανοιχτά πλέον για να σπρώξουν τις ταξικές δυνάμεις να αποχωρήσουν για να διασπαστεί το συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα με διάφορους Μανιαδάκηδες προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες και στο ΠΑΜΕ για όλο αυτό τον βόθρο. Το Ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι Κομμουνιστές δεν πρόκειται να πέσουμε σε αυτό το σεκταριστικό λάθος της Διάσπασης. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ για τα καθημερινά προβλήματα του λαού ότι μπορέσει να αποσπάσει και ταυτόχρονα μέσα στην ιδεολογική πάλη θα προβάλουμε και την πρόταση εξουσίας των Κομμουνιστών για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Είναι ο μοναδικός τρόπος να μην εγκλωβιστούν οι αγώνες του λαού σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες και εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων στην πλαστή αντίθεση δεξιά αριστερά που κατέστρεψε τον λαό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8.000 ευρώ ο μισθός του εργατοπατέρα προέδρου της ΓΣΕΕ 800 ευρώ ο μισθός των Κομμουνιστών συνδικαλιστών. Και μετά έχει το θράσος να μιλάει το θρασίμι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.