Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Ιράν: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα και προειδοποίηση για τις βάσεις

Σαφή μηνύματα έστειλε η Τεχεράνη στην Αθήνα.

Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε σήμερα ότι το Ιράν έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη δολοφονία Σουλεϊμάνι. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι:
«Μάλιστα, υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Ζαρίφ, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει. Με χαρά πάντως θα τον ακούσω».
Οι δηλώσεις Δένδια έγιναν στη Φαίη Μαυργάνη στο Open, ενώ αρχικά την πληροφορία είχε δημοσιοποιήσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσιγουρής.

Το ζήτημα είχε θέσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Ιρανός πρεσβευτής στην Αθήνα Άχμαντ Ναντέρι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. Ο κ. Ναντέρι εξέφρασε την ενόχληση της ιρανικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον. Ο Ιρανός πρεσβευτής είπε στον κ. Τσίπρα ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ήταν πιο σκληρές από άλλων Ευρωπαίων ηγετών οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν διάκεινται φιλικά με την Τεχεράνη.

Στο πλευρό των ΗΠΑ

Μιλώντας στο think tank Atlantic Council στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει το εξής σχόλιο για τη δολοφονία Σουλεϊμάνι:

Αμερικανοτσολιάδες...
«Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση και πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν κινήσεις που θα αποκλιμακώσουν την ένταση. Είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και θεωρούμε τους εαυτούς τίμιους παίχτες στην περιοχή, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».
Προειδοποίηση για τις βάσεις

Σε μια άλλη κίνηση που πέρασε απαρατήρητη αν και μεγάλης βαρύτητας, η ιρανική κυβέρνηση έστειλε σαφές μήνυμα στην Αθήνα σχετικά με ενδεχόμενη χρησιμοποίηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα σε αμερικανική επίθεση. Το Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έστειλε επιστολή στην Καθημερινή όπου αναφέρει:
Ναι, οι Ιρανικοί πύραυλοι φτάνουν σε όλη την Ελλάδα...
«Κύριε διευθυντά

Αναφορικά με το άρθρο του κ. Βασίλη Νέδου στο φύλλο της Κυριακής (5/1/2020), με τίτλο «Ανησυχία στην Αθήνα για την κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν» και συγκεκριμένα τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα θα έχει κάποια συμμετοχή σε ενδεχόμενη αμερικανική επέμβαση κατά του Ιράν, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλικές παραδοσιακές και ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών Ιράν και Ελλάδος και την απουσία οποιασδήποτε διαφοράς και έντασης μεταξύ τους στους τελευταίους αιώνες, πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση αυτή δεν μπορεί να είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης της Ελλάδος και οι φιλικές και ιστορικές μας σχέσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει δηλώσει πολλές φορές ότι επιθυμεί φιλικές και ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορη και με σταυρωμένα χέρια απέναντι σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια κατά της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Είναι προφανές ότι η Τεχεράνη θα σταθεί ηρωικά απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση και προσπάθεια επιβολής πολέμου και θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους εισβολείς.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση επιβολής πολέμου κατά της χώρας από την Αμερική, η διάθεση βάσεων από οποιαδήποτε χώρα στον αμερικανικό εισβολέα θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει με σαφή και αποφασιστικό τρόπο».
Η προειδοποίηση μπορεί να είναι διπλωματικά διατυπωμένη, αλλά είναι σαφής.
Πηγή: CNN Greecce

20 σχόλια:

  1. Κάτι αντίστοιχο είχε ειπωθεί από το Ιράν και παλιότερα νομίζω, ενώ επίσης έχει ειπωθεί και από Ρωσία αν δεν κάνω λάθος. Όχι ότι χρειαζόταν να μας το πουν βέβαια, όποιος έχει 2 γραμμάρια μυαλό καταλαβαίνει ότι αυτά εννοούνται.

    Το ΚΚΕ τα λέει εδώ και πολύ καιρό, οι περισσότεροι κάνουν την πάπια μιας και είναι πολλά τα λεφτά (και η προπαγάνδα αυτών που έχουν τα λεφτά), και στο κάτω κάτω δεν θα σκοτωθούν οι αστοί και οι υπηρέτες τους, αλλά τα φτωχαδάκια και όσοι μένουν κοντά σε λιμάνια και στρατιωτικές βάσεις...

    Ας μην είμαστε party poopers, ήρθε η ανάπτυξη και η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ΟΥΑΟΥ!!!

    Πάβελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσιολογική αντίδραση στην επιθετικότητα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Η Αστική τάξη της χώρας θα συνεχίσει να είναι Σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα προσφέρει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ με τις συμφωνίες που υπόγραψαν Σύριζα και Ν.Δ Η Μοναδική διέξοδος για την Εργατική τάξη και τον λαό είναι ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο με στόχο την Εξοδο απο το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με ξήλωμα των Αμερικάνικων βάσεων. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε οι Κομμουνιστές μέσα απο το ΠΑΜΕ και την Λαική Συμμαχια και χωράμε όλοι σε αυτό τον αγώνα που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Δίνουμε το χέρι σε όλους. Το θέμα της Εξουσίας είναι ζήτημα ιδεολογικής πάλης και ζύμωσης που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται μέσα στην Λαική Συμμαχία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΚΚΕ τι θέσει παίρνει για το αν ο πόλεμος είναι δίκαιος από την πλευρά του Ιράν;

    https://avantgarde2009.wordpress.com/2020/01/10/ypekfyges-ypokrisia-aristeros-pacifismos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @krs:
      Εγώ δεν είμαι το ΚΚΕ για να σου απαντήσω, οπότε δεν έχει και μεγάλο νόημα να απευθήνεις το ερώτημα σου εδώ, μια και δεν νομίζω πως ούτε ο Δ.Κουτσούμπας ανήκει στους φανατικούς αναγνώστες του μπλογκ, προκειμένου να απαντήσει σε αυτό.

      Η θέση του ΚΚΕ πάντως έχει εκφραστεί από το ίδιο:
      "Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταδίκασε το νέο αμερικανικό έγκλημα και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους λαούς του Ιράκ και του Ιράν και ανέδειξε τους κινδύνους που προκαλεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών. "

      http://fadomduck2.blogspot.com/2020/01/blog-post_32.html

      Διαγραφή
    2. Να γραψω μια απάντηση χωρίς να πλατιάσω. Εσυ αποφασίζεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Η Μεγαλύτερη πλάκα πάντως TRASH είναι να κατηγορεί κάποιος το ΚΚΕ μετά το 1991... για πασιφιστικές θέσεις. Τι να πει κανείς.... Μιλάμε σπάει τα κοντέρ η Αντικομουνιστική λύσσα. Χρειάζεται Ψυχίατρος.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @krs

      Όχι άλλο repost με τροτσκιστικές αρλούμπες, παρακαλώ...

      Ιωσήφ (όχι από Αριμαθαίας, αλλά εκ Γεωργίας)

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Νομίζω πως η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη, ώστε να χρειάζεται να απαντήσει κάποιος άλλος αντ'αυτού.
      Ας την αφήσουμε ως έχει καλύτερα...

      Διαγραφή
    6. @Ιωσήφ (όχι από Αριμαθαίας, αλλά εκ Γεωργίας):
      Το ζήτημα με τους συγκεκριμένους (avaguarde)είναι πως ενώ κάποιες φορές, έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν μία ανάλυση της προκοπής, αυτό αυτοακυρώνεται από την ίδια τους την πολιτική προϊστορία.
      Μοιάζουν δηλαδή να μην κατανοούν (ή να μην θέλουν να κατανοήσουν) την φαιδρότητα του να έχεις ψηφίσει και προπαγανδίσει τον δαγκωτό ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ που γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες βάσεις και έκλεισε τις συμφωνίες για να δημιουργηθούν άλλες τόσες, και μετά να κατηγορείς για "μη επαρκή αντιαμερικανισμό" το ...ΚΚΕ.
      Δεν είναι μόνο φαιδρά τα παραπάνω, δεν είναι μόνο πολιτικό θράσος.
      Είναι έλειψη στοιχειώδους φιλότιμου...

      Διαγραφή
    7. Νόμιζα ήσουν ΚΚΕ γι αυτό ρώτησα. Αν δεν είσαι πες μου την δική σου θέση κανένα πρόβλημα.

      Για την θέση Κουτσούμπα (αυτός είναι ΚΚΕ άραγε;) ποιος είναι ο ανταγωνιστής των ΗΠΑ στην περιοχή, και αν πρόκειται για ανταγωνισμούς και μάλιστα ιμπεριαλιστικούς, γιατί να πάρουμε θέση με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή; Το Ιράν είναι ιμπεριαλιστές, αυτό λέει ο Κουτσούμπας;

      Διαγραφή
    8. Α και για το λινκ που έβαλες, τις θέσεις του το ΚΚΕ τις έχει για να τις ανακοινώνει στο Ιράν, όχι στον ελληνικό λαό;
      Είπε στον ελληνικό λαό το ΚΚΕ ότι ο πόλεμος είναι δίκαιος από την πλευρά του Ιράν;
      Μήπως αντί αυτού το ΚΚΕ είπε ότι ο ελληνικός λαός γίνεται «μαγνήτης επιθέσεων»; Ο λαός δηλαδή, και όχι οι αμερικάνικες βάσεις;

      Διαγραφή
    9. @krs:
      Από το "καταγγέλλουμε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς του Ιράν και του Ιράκ", αυτό κατάλαβες;
      Αν ναι, συγνώμη αλλά κάτι δεν πάει καλά...

      Διαγραφή
    10. @krs:
      Ο Δ.Κουτσούμπας είναι ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οπότε αυτοδίκαια εκφράζει και τις θέσεις του Κόμματος του.
      Οι οποίες θέσεις ανακοινώνονται από τα κομμματικά όργανα του ΚΚΕ (εδώ το 902) για να τις διαβάσει ο ελληνικός λαός, και όχι ο πρέσβης του Ιράν βέβαια.

      Από εκεί και πέρα τώρα, χρειάζεται θράσος χιλίων πολιτικών πηθίκων (το επαναλαμβάνω ξανά), από την μία να έχεις ρίξει δαγκωτό και να έχεις προπαγανδίσει ανοιχτά την ψήφο σε μία φαιορόζ κυβέρνηση που γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες βάσεις, και έκλεισε συμφωνίες για να ανοίξουν και άλλες τόσες, μια κυβέρνηση που βάθυνε την στρατιωτική (και όχι μόνο) συνεργασία με το Ισραηλινό απαρτχάιντ, όσο καμμία μέχρι τότε, και μετά να βγαίνεις να καταγγέλεις το ΚΚΕ γιατί ζήτησε (και μάλιστα αυτολεξί!) από τον πρέσβη του Ιράν, να βομβαρδίσει η χώρα του την Σούδα ή κάτι ανάλογο.
      Χρειάζεται ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ για κάτι τέτοιο.

      Υ.Γ.
      Ναι είμαι ψηφοφόρος και υποστηρικτής του ΚΚΕ, αλλά δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ για να απαντάω εξ'αυτού.
      Σε επί μέρους ζητήματα εξάλλου, μπορεί να η σκέψη μου να διαφοροποιείται από αυτήν του Κόμματος.
      Υ.Γ.2
      Δεν ξέρω πραγματικά πόση αφέλεια χρειάζεται για να προσπαθήσεις να καθησυχάσεις έναν λαό, πως μπορεί να έχει στην χώρα του στρατιωτικές βάσεις μια εμπόλεμης δύναμης και ο ίδιος να παρόλα αυτά να πρέπει να αισθάνεται με κάποιον τρόπο ασφαλής ("είπε ότι ο ελληνικός λαός γίνεται «μαγνήτης επιθέσεων»; Ο λαός δηλαδή, και όχι οι αμερικάνικες βάσεις;")
      Περεταίρω δε, αδυνατώ να δω ποιόν άλλον εκτός της ως άνω αναφερόμενης στρατιωτικής ιμπεριαλιστικής δύναμης (δηλαδή των ΕΠΑ) μπορεί να συμφέρει η καλιέργεια ενός τέτοιου εφησυχασμού, και πολύ δε περισσότερο μετά την σαφή προειδοποίηση εκ μέρους του Ιράν πως σε περίπτωση πολέμου με τις ΕΠΑ, οι βάσεις τους είναι νόμιμος στρατιωτικός στόχος.
      Δεν πρέπει να δώσεις στον ελληνικό λαό να καταλάβει πως οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, όχι απλά δεν τον προστατεύουν όπως θέλει να λέει η κυρίαρχη προπαγάνδα, αλλά αντίθετα τον καθιστούν και "μαγνήτη επιθέσεων", όπως πολύ σωστά ανάφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ;
      -Δεν πρέπει να δώσεις στον κόσμο να καταλάβει τον άμεσο κίνδυνο για τον ίδιο από την ύπαρξη αυτών των βάσεων, προκειμένου να τον κινητοποιήσεις ενάντια τους;

      Εσύ προφανώς λες όχι, και πως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις το Ιράν να βομβαρδίσει το Άκτιο π.χ. (γιατί είσαι και γκράντε διεθνιστής επαναστάτης) και μετά να ψηφίσεις και τον Τσίπρα για να μας κουβαλήσει και άλλες 50 αμερικάνικες βάσεις και καμμιά 20αριά Ισραηλινές, γιατί δεν είσαι και σεχταριστής άμα λάχει...

      -Τα λέω σωστά;
      (Για την περίπτωση που έχεις γράψει το κείμενο που ποστάρισες ή ταυτίζεσαι με το avanguard πάντα)

      Διαγραφή
    11. "και μετά να βγαίνεις να καταγγέλεις το ΚΚΕ γιατί ζήτησε (και μάλιστα αυτολεξί!) από τον πρέσβη του Ιράν, να βομβαρδίσει η χώρα του την Σούδα ή κάτι ανάλογο."
      να διαβαστεί:
      "και μετά να βγαίνεις να καταγγέλεις το ΚΚΕ γιατί δεν ζήτησε (και μάλιστα αυτολεξί!) από τον πρέσβη του Ιράν, να βομβαρδίσει η χώρα του την Σούδα ή κάτι ανάλογο."

      Διαγραφή
    12. ....ντάξει μωρέ θα γίνει ο καπιταλισμός ανθρώπινος την 2α παρουσία αμα λάχει να ...ουμε..... Υποκλίνομαι TRASH. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    13. @Krs:
      Και για μην αφήσω και ασάφειες όσο αφορά την δική μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη, θεωρώ την θέση "δεν διαλέγουμε ιμπεριαλισμό" μη-λενινιστική, και πιστεύω πως το καθήκον των κομμουνιστών ενόψη ενός τέτοιου πολέμου, είναι η ήττα του "δικού μας" ιμπεριαλισμού.
      Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση, του ευρωατλαντικού άξονα, οργανικό μέρος του οποίου είναι και ο ελληνικός καπιταλισμός.
      Τα παραπάνωπολύ χοντρικά βέβαια, και σαν γενικός μπούσουλας.
      Ελπίζω να ήμουν σαφής.

      Διαγραφή
    14. @krs
      Κοίτα να δεις που διάβαζα χτες το κείμενο σας (σου;) και έλεγα να απαντήσω, αλλά σκέφτηκα ότι είναι χαμένος κόπος. Αν δεν πάει όμως ο Σταλινικός στον Τροτσκιστή θα γίνει το αντίθετο τελικά...
      Για να μην το κουράζουμε, το κείμενο εκτός από το να προσπαθεί να αναγάγει το παιχνίδι με τις λέξεις σε βαρβάτη και "επαναστατική" πολιτική θέση, καταδεικνύει και έλλειψη ενημέρωσης, γιατί στο παρόν post αναφέρετε μόνο η πιο πρόσφατη περίπτωση όπου το Ιράν λέει ότι θα στοχοποιήσει την Ελλάδα αν συνεχίσουμε στον ίδιο χαβά, κάτι που στο κείμενο σου αμφισβητείται!
      Κάτι ακόμα, το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζει διπλωματικά το Ιράν και όσους έχουν μπει στο στόχο του ΝΑΤΟ. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν το κάνει για να διαλέξει ιμπεριαλιστή (το Ιράν είναι ιμπεριαλιστική χώρα 100%), αλλά για να εκμεταλλευτεί τους ενδοιμπεριαλιστικούς και ενδοαστικούς ανταγωνισμούς, ειδικά τώρα που αυτοί φουντώνουν!

      Υ.Γ: Εκμετάλλευση των ανταγωνισμών σημαίνει μέχρι και συνεργασία, αρκεί βέβαια αυτό να γίνετε 1000% με τους όρους που θέτει η εργατική τάξη, το Κόμμα της και η εξουσία της!

      Πάβελ

      Διαγραφή
    15. "και μετά να βγαίνεις να καταγγέλεις το ΚΚΕ γιατί δεν ζήτησε (και μάλιστα αυτολεξί!) από τον πρέσβη του Ιράν, να βομβαρδίσει η χώρα του την Σούδα ή κάτι ανάλογο."

      Δεν είπα κάτι τέτοιο. Για το τι συζήτησε ο Κουτσούμπας με τον πρέσβη του Ιραν δεν δίνω καμία σημασία (εσύ μου έβαλες αυτό το λίνκ στην τελική). Θα με ενδιέφερε μόνο αν ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης ή αν είχε πάρει το ΚΚΕ την εξουσία. Αλλά δεν είναι.
      Ο πρέσβης του Ιραν επίσης δεν είναι ο ελληνικός λαός.
      Το ΚΚΕ απευθύνεται στον ελληνικό λαό με τις ανακοινώσεις του, με την εφημερίδα, με το 902, με την παρουσία του στα ΜΜΕ κλπ, όχι μέσω Τεχεράνης.
      Αυτά θα μετρήσω λοιπόν. Γιατί και εγώ όταν μαζεύομαι με τους φίλους μου είμαι σούπερ επαναστάτης.

      Διαγραφή
    16. @krs:
      Κατανοώ τον εκνευρισμό σου, αλλά το τελευταίο σου σχόλιο, μόνο σαν παραλλήρημα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.
      Αυτά που είπε ο Κουτσούμπας με τον πρέσβη του Ιράν, είναι η γραμμή του ΚΚΕ για το ζήτημα, και δημοσιεύτηκαν και στον κομματικό τύπο (902 και "Ρ"-από εκεί πήρα και εγώ τις πληροφορίες μου εξάλλου-https://www.902.gr/eidisi/politiki/211660/synantisi-toy-gg-tis-ke-toy-kke-d-koytsoympa-me-ton-presvi-toy-iran-, αλλά δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις καν αυτό που σου έστειλα) ο οποίος στον Ελληνικό λαό απευθήνεται.

      Μια και το επιχείρημα σου καταρρίπτεται εκ των προτέρων λοιπόν, καλό θα ήταν να παραδεχτείς πως έκανες εξαρχής λάθος, και να λήξει εδώ.
      Όλοι εξάλλου κάνουμε κάνουμε λάθη κατά καιρούς.
      Εκτός εάν δεν ήταν λάθος, αλλά "λάθος", οπότε η δουλειά πάει αλλού.

      Και κάτι ακόμη.
      Εφόσον είσαι ο βασικός αρθροθράφος του Avanguard, έχεις κατά καιρούς δείξει αξιόλογα δείγματα ναλυτικής ικανότητας, που είναι κρίμα να υποτιμάς τον εαυτό σου τόσο πολύ παριστάνοντας τον κουτό, μόνο και μόνο για να συνεχίζεις να υποστητρίζεις κάτι που απλά και ολοφάνερα δεν στέκει, όσο και να το τραβήξεις από τα μαλλιά.

      Θα ήταν λοιπόν τίμιο εκ μέρους σου, να παραδεχτείς την αρχική σου άγνοια πληροφορίας επί του θέματος (αν είναι όντως τέτοια και δεν είναι μαύρη προπαγάνδα) αφενός, και να προχωρήσεις και στην αυτοκριτική σου για την έμπρακτη εκλογική υποστήριξη αυτών που γέμισαν την χώρα αμερικάνικες βάσεις αφεταίρου, προκειμένου να μπορέσει κάποιος να πάρει στα σοβαρά την ευαισθησία σου γύρω από το ζήτημα.

      Και ειδικότερα όταν συνομιλείς με εμένα, που έχω αποδείξει πως παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, έχω απέναντι σου (σας;) κρατήσει μια αρκετά έντιμη στάση, έχοντας κάνει και αρκετές αναδημοσιεύσεις όταν θεώρησα πως έλεγες (λέγατε;) κάτι αξιόλογο.

      Το να μην μου πουλάνε τρέλλα λοιπόν, είναι η μικρότερη απαίτηση που θα μπορούσα να έχω.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.