Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΜΕ: Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου θα μας συντροφεύουν «στους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν»

Με «θλίψη και συγκίνηση» αποχαιρετά με ανακοίνωσή του το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Ειδικότερα αναφέρει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αποχαιρετά με θλίψη και συγκίνηση τον μεγάλο λαϊκό μουσικό, κορυφαίο εργάτη της Τέχνης, Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε χθες, Σάββατο 28 Δεκέμβρη, μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Για το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, η απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου θα είναι απώλεια ενός συντρόφου που, με τα τραγούδια του, βάδιζε μαζί με τους απεργούς, τους εργάτες, τους νέους που αγωνίζονταν να ανοίξουν τον δρόμο στο αύριο. Με τη μουσική του, αλλά και πολλές φορές και με τη προσωπική του παρουσία, έδωσε δύναμη σε απεργίες, κινητοποιήσεις, διεκδικήσεις. Μετουσίωσε τους αγώνες, τον πόνο, τα βάσανα, αλλά και την ελπίδα του ανθρώπου σε τραγούδια, που τραγουδήθηκαν στις πύλες των εργοστασίων και στους δρόμους του αγώνα.

Τραγούδια με τα οποία θα μας συντροφεύει και αύριο. Τραγούδια που θα τραγουδάμε και θα τον θυμόμαστε, "…στους σεισμούς που μέλλονται να έρθουν".

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, την σύντροφο του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του».
Πηγή: 902

1 σχόλιο:

  1. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του. Ενας μεγάλος συνθέτης και άξιος Κομμουνιστής. Αθάνατος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.