Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

5G, Καλαμάτα, και δυό ξένοι στην ίδια πόλη


Διαβάζουμε:
[...]Δευτέρα έφτασε η επίσημη πρόσκληση προς τον Μητσοτάκη για να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 7 Γενάρη.
[...]
Ομως, η ανακοίνωση της Γραμματείας Τύπου του Λευκού Οίκου, αφού ανέφερε τα καθιερωμένα (για τους ισχυρούς οικονομικούς, πολιτιστικούς και δεσμούς ασφάλειας κτλ.), κατέληγε με μια αναφορά κάθε άλλο παρά συνηθισμένη σε τέτοιες τυπικές ανακοινώσεις: «Ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει επίσης τη σημαντικότητα της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με το 5G, την αντιμετώπιση της κακόβουλης επιρροής στην περιοχή, και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως».

Το τελευταίο δεν ξέρουμε σε τι αναφέρεται (το ελληνικό κράτος, αν και έχει κυρίαρχη θρησκεία, δεν έχει κατηγορηθεί για παρεμπόδιση της θρησκευτικής ελευθερίας). Ισως να μπαίνει τυπικά σε κάθε τέτοια ανακοίνωση. Ομως η αναφορά στο νέο πρωτόκολλο τηλεπικοινωνιών 5G είναι ευθεία παρέμβαση στο διαγωνισμό που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση και τον οποίο «χτυπάει» με αξιώσεις και η κινέζικη Huawei. Αυτή είναι η «κακόβουλη επιρροή στην περιοχή», στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Το ίδιο ζήτημα είχε θέσει δημόσια και ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Οι Αμερικάνοι δεν αγνοούν το ότι ο Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη στο Πεκίνο κι αμέσως μετά ήρθε για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, έχοντας ως ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα του την προώθηση των συμφερόντων της Huawei. Επιλέγουν τον Μητσοτάκη και το ελληνικό κράτος ως τον αδύναμο κρίκο για να επιφέρουν ένα πλήγμα στο κινέζικο μονοπώλιο επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Η ελληνική δεν είναι η μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη για το 5G, μια απόρριψη της Huawei, όμως, θα είχε συμβολική σημασία.
Ο πόλεμος των Αμερικανών κατά της Huawei διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο. Κατηγορούν το κινέζικο μονοπώλιο ότι πρακτορεύει τα συμφέροντα της κινέζικης κυβέρνησης και καλούν τις κυβερνήσεις στη Δύση -ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- να μην κάνουν οποιαδήποτε συνεργασία με τη Huawei, γιατί σημαντικά κρατικά μυστικά και μυστικά του ΝΑΤΟ θα διοχετεύονται στους… κομμουνιστές (σ.σ. 😯😯😯😯😯). Πριν από μερικές μέρες, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν δήλωσε σοκαρισμένος μπροστά στο ενδεχόμενο μια δυτική χώρα που θέλει να διαφυλάξει τα στρατιωτικά της μυστικά όπως και αυτά των συμμάχων της να αναθέσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας την ανάπτυξη δικτύου 5G! Η γερμανική κυβέρνηση, πάντως, έχει δηλώσει ότι δε θα εναντιωθεί σώνει και καλά στη συμμετοχή της Huawei σε διαγωνισμούς για την ανάπτυξη του δικτύου 5G της Γερμανίας.

Το κινέζικο μονοπώλιο προφανώς προσπαθεί να αναπτύξει συμμαχίες με ευρωπαϊκά μονοπώλια, τα οποία μπορούν να βάλουν τη Huawei στις ευρωπαϊκές αγορές, με αντάλλαγμα την παροχή τεχνογνωσίας, στην οποία οι Κινέζοι αυτή τη στιγμή είναι μπροστά. Αυτή η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, γι' αυτό και καμιά ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμα τις τελικές αποφάσεις της, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό και ο Μητσοτάκης θα βρεθεί στη θέση ενός βατράχου εν μέσω μιας άγριας σύγκρουσης βουβαλιών.
[...]
ΥΓ2. Η Huawei έχει ανακοινώσει ήδη συνεργασία με τη Wind, μαζί με την οποία δημιούργησαν μια ζώνη πιλοτικής εφαρμογής δικτύου 5G στην Καλαμάτα.
Και ...ω του θαύματος:

Καλαμάτα: «Πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» - «Μπλόκο» στο δίκτυο 5G από τον δήμο


[...]
Ουσιαστικά οι 16 σύμβουλοι που τη ψήφισαν αποδέχτηκαν ότι στην Καλαμάτα γινόταν «πείραμα με πειραματόζωα τους Καλαματιανούς» και ότι είναι μη αποδεκτές οι επιστημονικές μετρήσεις του «Δημόκριτου» που καταμετρούν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου (0,2 volt με όριο 47).

Επιπλέον, στο κείμενο που διάβασαν οι εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη» η ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G, ενώ αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι υπάρχει σχέδιο… στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης. (σ.σ.😱😱😱😱😱😱😱)

Ακόμη και όταν υπάλληλος του δήμου Καλαμάτας παρέθεσε τα στοιχεία των επιστημονικών μετρήσεων, σύμφωνα με τα οποία η ακτινοβολία από τις κεραίες είναι εντυπωσιακά μικρότερη από τα όρια ασφαλείας, οι περισσότεροι σύμβουλοι τα αγνόησαν επιδεικτικά και ψήφισαν να διακοπούν οι δοκιμές, και το δίκτυο 5G να λειτουργήσει στην Καλαμάτα όταν θα λειτουργήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
[...]
Τώρα αν κάποιος πει πως υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των ψεκα(ζ)μένων δημοτικών συμβούλων της Καλαμάτας, της Πρεσβείας (ΜΙΑ-ΕΙΝΑΙ-Η-ΠΡΕΣΒΕΙΑ-τα έχουμε πεί), και του σινοαμερικάνικου εμπορικού πολέμου και ανταγωνισμού για τις νέες τεχνολογίες, θα είναι συνωμοσιολόγος, έτσι δεν είναι;
Υ.Γ.
[...]
Ουσιαστικά το Σώμα στοιχήθηκε πίσω από τη φράση του δημοτικού συμβούλου και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτη Μπεχράκη, ο οποίος είπε «βάζουμε τέλος στην τεχνοφιλία (σ.σ. -πίσω στα δέντρα όλοι!) θέτοντας σε προτεραιότητα την υγεία». 
[...]

7 σχόλια:

  1. Σύμφωνα πάντως με το άρθρο του site eleftheriaonline (https://www.eleftheriaonline.gr/local/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/201773-protofanis-apofasi-gia-diakopi-tou-5g-pou-ekthetei-tin-kalamata)και η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε υπέρ της διακοπής...:Υπέρ της διακοπής των δοκιμών του δικτύου 5G ψήφισαν επίσης οι σύμβουλοι των παρατάξεων του Βασίλη Κοσμόπουλου, του Βασίλη Τζαμουράνη, του Μανώλη Μάκαρη, της Τόνιας Κουζή, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά αδυνατώ να φανταστώ την Λαϊκή Συσπείρωση να συνυπογράφει κείμενο που κάνει λόγο για "σχέδιο στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης".

      Διαγραφή
    2. και πράγματι, η θέση της Λ.Σ. καμμία σχέση δεν έχει με τα παραπάνω.
      Στο βίντεο, μετά το 3:00
      https://www.messinialive.gr/erotiseis-tis-laikis-syspeirosis-sto-dimotiko-symvoulio/

      Διαγραφή
    3. Καλά εννοείται ότι η ΛΑ.ΣΥ. δε θα προσυπέγραψε τέτοιο κείμενο. απλά ψήφισε υπέρ της διακοπής γιατί προφανώς υπάρχουν θεματάκια. Ίσως να μην πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για τους δημότες, ίσως οι κεραίες να είναι κοντά σε σχολεία κλπ. Όσο για τις μετρήσεις του Δημόκριτου δεν είναι και λίγες οι φορές που επιστημονικοί φορείς, ερευνητικά κέντρα κλπ "μαγειρεύουν" τα αποτελέσματα των ερευνών τους για να τα φέρουν στα μέτρα των εταιρειών...Προσπάθησα να βρω μήπως κυκλοφορεί κανένα βίντεο (εκτός από αυτό που ανήρτησες) από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γιατί εκεί σίγουρα θα αιτιολογεί η παράταξη τη θέση της. Το ότι ψήφισε η ΛΑ.ΣΥ. υπέρ της διακοπής δε σημαίνει ότι συμφωνεί και με τους ψεκασμένους που μιλάν για σχέδια στείρωσης και παρόμοιες μπούρδες...

      Διαγραφή
    4. εύρηκα τελικά! η θέση της ΛΑ.ΣΥ. στη συνεδρίαση της 2/12 όπου ο Οικονομάκος εξηγεί τους λόγους που καταψηφίζει:
      https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=Ynu7EuREzpc&feature=emb_logo

      Διαγραφή
  2. Ειδικά ο (Τ)ΣΥΡΙΖΑ που είναι ανοιχτόμυαλοι, υπέρ των νεων τεχνολογιών και άλλα πολλά τέτοια χαζά είναι έναντίον μίας κίνησης που βελτιώνει την ποιότητα του ίντερνετ και των τηλεποικοινωνιακών δικτύων; Γελάει ο κόσμος!! Εκτίθενται ανεπανόρθωτα... Είπαμε "Yes Sir" άλλα όχι και έτσι ρε παιδία, όχι τόσο απροκάλυπτα η υποστήριξη στην αστερόεσσα.. Θα σας πάρουν χαμπάρι...

    Marcus Berg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρθρο του Δημήτρη Οικονομάκου

    δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με τη Λαϊκή Συσπείρωση
    Για την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που αποφάσισε την διακοπή της σύμβασης για το 5G δίκτυο με την WIND και το Κινέζικο μονοπώλιο Huawei [...] Μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. γίνεται προσπάθεια από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και άλλα γνωστά παπαγαλάκια, να τσουβαλιάσουν τις παρατάξεις μεταξύ τους, αλλοιώνοντας το τι είπε ο κάθε ένας. Η προσπάθεια να τσουβαλιαστεί η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους διάφορούς «ψεκασμένους», "σκοταδιστές" κτλ είναι τουλάχιστον γελοία. Μακριά από εμάς λογικές συνωμοσιών, υπερβολών ακροδεξιάς κοπής, τεχνοφοβιών όπως και διαφόρων δικηγόρων που βρήκαν πεδίο κέρδους και διαφήμισης. Αυτές οι λογικές μπερδεύουν, δεν δείχνουν τον ένοχο και γελοιοποιούν ουσιαστικά οποιαδήποτε κίνηση έχει και αγνά στοιχεία. Ουσιαστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ήμασταν οι μόνοι που θέσαμε αυτό το ζήτημα καθαρά και χωρίς αστερίσκους.

    Επειδή το 5G σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα, ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και να απαιτήσει:

    · από το κράτος να δώσει τις απαιτούμενες εγγυήσεις μέσα από τους επιστημονικούς φορείς και να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχει βλαπτική επίδραση στην υγεία και στο περιβάλλον.

    · Επειδή η αξιοποίηση του δικτύου 5G από το Δήμο Καλαμάτας θα απαιτήσει νέες υποδομές (πχ φωτισμό κ.τ.λ.) να μην φορτωθεί ούτε ένα ευρώ στη πλάτη των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.