Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Η "στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ" τελικά πραγματοποιήθηκε

Διαβάζουμε στο MAO.gr:

Επιβεβαιώνονται οι διάχυτες πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα δρομολογήσει την ίδρυση νέου κόμματος του θα κινείται στο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο τέως πρωθυπουργός είχε ήδη ενημερώσει πριν τις εκλογές σχετικά τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το «κόμμα Τσίπρα» που θα αποτελεί τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει επισήμως αίτημα για τη συμμετοχή του ως επίσημο μέλος στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει εδώ και χρόνια ως κόμμα-παρατηρητής.

Εκτός βουλής ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Η «μάχη του σταυρού» στις εκλογικές περιφέρειες επεφύλασσε ένα μικρό σοκ για δεκάδες κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου που είδαν τους ψηφοφόρους να τους γυρίζουν την πλάτη προτιμώντας τηλεοπτικά αναγνωρίσιμα πρόσωπα προερχόμενα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι π.χ στον Βόρειο Τομέα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πήρε περισσότερους ψήφους από τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Στον Δυτικό Τομέα ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Θανάσης Παπαχριστόπουλος συγκέντρωσε περισσότερους σταυρούς από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Ρήγα. Από το ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι δύο πρώτοι σε σταυρούς στη Β’ Πειραιά Νίνα Κασσιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης. Μάλιστα ο τελευταίος ήταν πέρσι υποψήφιος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής. Εκτός βουλής μένουν και ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης καθώς η πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Οι πολίτες έδωσαν εντολή μετασχηματισμού μας!»


Στη χθεσινή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στο Ζάππειo ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σε εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες ενάντια στη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντίθετα εστίασε στο ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, 31,5% που όπως είπε «μας καθιστά την μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας». Μάλιστα χαρακτήρισε την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ «εντολή μετασχηματισμού μας με γοργά βήματα». Σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις του δοθούν στην προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε «μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου».



Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, τότε η "στρατηγική ήττα" του ΣΥΡΙΖΑ ως τέτοιου έχει πραγματοποιηθεί ήδη, όχι διά της εκλογικής συρρίκνωσης αλλά δια της (και της πιο επίσημης πλέον) μετάλλαξης, καθώς ακούγονται ήδη φήμες μέχρι και για αλλαγή του ονόματος του πρώην οπορτουνιστικού και νυν αστικού αρχηγοκεντρικού μορφώματος.
Ακόμη και αν αυτό δεν σημαίνει και "στρατηγική ήττα" του αρχηγού του λοιπόν, η πιθανότητα να μην ξαναβρούμε μπροστά μας τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές είναι πολύ σοβαρές πλέον...
Υ.Γ.
Με τις υγείες των αριστερών που τους ψήφισαν...

11 σχόλια:

  1. Μα ο σύριζα έτσι κι αλλιώς δεν ήταν αριστερό κόμμα, δεν βλέπω κάτι περίεργο εδώ. Ενα κεντροαριστερό σχήμα ήταν. Οπότε δε βλέπω κάτι περίεργο εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Αυτό που λες είναι σωστό, αλλά ανάλογα από πότε μετράμε.
      Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτική (όσο κ σε επίπεδο διακηρύξεων), κατ'εμέ δεν ήταν ούτε καν κεντροαριστερό, αλλά μάλλον κεντροδεξιό μόρφωμα.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ '12-'12 ήταν σίγουρα, τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και διακηρύξεων ένα μάλλον κενροαριστερό-σοσιαλδημοκρατικό, παρά ένα αριστερό κόμμα.
      Πιό πριν όμως, από την ίδρυση του (ως ΣΥΝ ακόμη) ως τότε, ήταν σίγουρα ένα αριστερό (με όλη την θολούρα αυτού του ορισμού) ακραία οπορτουνιστικό φυσικά-αλλά αριστερό, πολιτικό μόρφωμα.
      Με βάση μάλιστα τα χαρακτηριστικά εκείνης ακριβώς της περιόδου προσπαθούσε μέχρι προχθές να πλασάρεται ως "αριστερά" και μάλιστα και "ριζοσπαστική" (μην χέσω) κιόλας.
      Για την "στρατηγική ήττα" αυτής ακριβώς της παπάτζας (που λέει κ το λαϊκό στρώμα)μιλάω.
      Τίποτε το περίεργο φυσικά.
      Εμείς αυτά τα λέγαμε από το '10-'11 σαν φυσική πορεία αυτού του μορφώματος.
      Το νέο εδώ είναι πως πλέον το παραδέχονται κ οι ίδιοι.
      Πως ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα παραμύθια που πούλησε εδώ και μια δεκαετία, δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης πλέον.
      Όσο να πεις, για τους αριστερούς που τον ακολούθησαν (και εμάς που τα λέγαμε, μας θεωρούσαν "εμπαθείς"), είναι μια πραγματικότητα την οποία πλέον οφείλουν να αναλύσουν...

      Διαγραφή
    2. "Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ '12-'12 ήταν σίγουρα,"
      να διαβαστεί ως:
      Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ '12-'15 ήταν σίγουρα,

      Διαγραφή
    3. Η παραδοχή έχει ήδη γίνει πριν από τις εκλογές με τις εκκλήσεις για σχηματισμό ενός πλατιού προοδευτικού μετώπου ό,τι και να σημαίνει η λέξη προοδευτικός εδώ. Ο Σύριζα σαν ΣΥΝ ήταν αυτό που λες αλλά αυτό ήταν αρκετά πριν αρχίσει να διεκδικεί εξουσία. Πλέον είναι ένα ΚΙΝΑΛ.

      Διαγραφή
    4. @experience:
      Μήπως είναι κ δεξιότερα του ΚΙΝΑΛ δεν ξέρω, τα μέλη του οστώσο, ακόμη με την ταμπέλα του "αριστερού" αυτοπασάρονται.
      Μέχρι το '12 μάλιστα, τόλμαγαν να μας κάνουν κ μαθήματα ...λενινισμού!

      Διαγραφή
    5. Ο Τσίπρας γενικά έχει πουλήσει πολύ αριστεροσύνη και αυτό είναι μία από τις απάτες του. Και πολλοί αριστεροί τον ψήφισαν "επειδή είναι αριστερός"

      Διαγραφή
    6. @experience:
      Πράγματι, για αυτό θεωρώ πως θα έχει ενδιαφέρον το τι θα ακολουθήσει το σταμάτημα αυτού του παραμυθιού...

      Διαγραφή
    7. TRASH μην αποκλείεις να μας κάνουν και τώρα παρόμοια "μαθήματα". Έτσι κι αλλιώς είναι ικανοί για τα πάντα.

      Διαγραφή
    8. @zoot horn rollo:
      Νομίζω πως ότι από εμάς το έχουν πάρει απόφασει, πως πολύ λίγα έχουν να ροκανίσουνε πια.
      Τώρα ο στόχος τους είναι το ξεπάτωμα του ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
    9. Ισχύει πιστεύω η απόπειρα αποψίλωσης του ΠΑΣΟΚ, όπως κι ότι δεν πρόκειται το μάτι τους, έστω η άκρη του, να σταματήσει να κοιτάζει προς το ΚΚΕ. Φάνηκε και με τον Τσακαλώτο πριν κάτι εβδομάδες, θα συνεχιστεί και τώρα.

      Διαγραφή
    10. @zoot horn rollo:
      Πιστεύω πως εδώ και αρκετό καιρό, οι επιθέσεις στο ΚΚΕ έχουν μάλλον χαρακτήρα προλπτικής καταστολής παρά απόπειρας ενσωμάτωσης (είδαν πως αυτό τελικά δεν βγαίνει)

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.