Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

-Την Κική ή την Κοκό;Της Κάλι Καρά

Η πόλωση που προέρχεται από το ρήμα πολώνω είναι μια κατάσταση αδιαλλαξίας, αντιπαράθεσης που ανακύπτει ανάμεσα σε δύο πλευρές (πόλους), λέει η ετυμολογία της λέξης. Μιας λέξης που μετατράπηκε σε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλες τις άρχουσες τάξεις σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο όπου Γης.

Μπροστά στις εθνικές εκλογές με πολύ στοχευμένα βήματα στη χώρα μας δουλεύουν όλοι οι μηχανισμοί ώστε να εγκλωβιστεί ο λαός ανάμεσα στους δύο πόλους από τους οποίους δεν κινδυνεύει η ρότα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, για να μην κινδυνεύσουν τελικά τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, των τραπεζών, των εφοπλιστών και όλων αυτών που αυγατίζουν τα κέρδη τους από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών, γίνεται και πιο ορατός ο επιδιωκόμενος στόχος. Να εγκλωβιστούν οι ψηφοφόροι στο δίλημμα..., «Ψήφισε ΝΔ για να φύγουν αυτοί» ή «Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθουν εκείνοι».

Στα τηλεοπτικά πάνελ τελευταία η εκπροσώπηση των κομμάτων γίνεται όχι με έναν, αλλά με δύο από τους δύο μονομάχους και για «ξεκάρφωμα» πού και πού και κάποιος του ΚΚΕ.

Ίδια η εικόνα και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αληθινούς, αντικειμενικούς, πλουραλιστικούς και άλλους!

Σκυλοκαυγάς μεταξύ των δύο πόλων για το ποιος από τους δύο ευθύνεται περισσότερο για την αθλιότητα στην οποία έφθασαν τον ελληνικό λαό και προπαντός ποιος θα γίνει πιο αξιόπιστος σ' αυτούς που καθορίζουν το πολιτικό τους προσωπικό, ώστε να παγιώσουν - διαιωνίσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Έτσι ο στίχος «Την Κική ή την Κοκό, ποια να διαλέξω;» βρήκε τη χρησιμότητά του στον πολιτικό στίβο. Εκβιάζοντας το λαό, που τον θέλουν θεατή στις κερκίδες του παιχνιδιού τους, να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να διαλέξει το σχοινί που θα τον κρεμάσει, χωρίς να του δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτεί ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσει άλλη μία φορά η λαϊκή οικογένεια, αφού εντός των τειχών της ΕΕ και των μονοπωλίων ούτε με την Κική ούτε με την Κοκό μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση.

Ήδη στις 8 Ιούλη συνεδριάζει το Γιούρογκρουπ για να στείλει το «σωστό» μήνυμα στη νέα κυβέρνηση και τη νέα «λυπητερή» στους εργαζόμενους και τον λαό.

Αυτές τις μεθοδεύσεις μόνο το ΚΚΕ μπορεί τις ανατρέψει, γιατί μόνο το ΚΚΕ θα είναι η πραγματική - λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή την επόμενη μέρα.

Γι' αυτό στην κάλπη ρίξ' το στο ΚΚΕ που είναι η μόνη ελπίδα για το σήμερα και το αύριο.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.