Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση Σύλλογου εμποροϋπάλληλων Αθήνας

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για τα συνέδρια των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας(ΕΚΑ).

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων (ΔΑΣΕ) έλαβε 804 ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο και τις 15 έδρες στη Διοίκηση και 724 για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά εκλέγοντας 7 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας(ΟΙΥΕ) και 10 αντιπροσώπους για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους εκατοντάδες συναδέλφους που έκαναν το βήμα και με την ψήφο τους στήριξαν και ενίσχυσαν το κλαδικό μας σωματείο. Η αυξημένη συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές συναδέλφων από δεκάδες εμπορικά καταστήματα ήταν η καλύτερη απάντηση στη προσπάθεια της εργοδοσίας του κλάδου και των δυνάμεων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να εμποδίσουν συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο.

Συνεχίζουμε δυναμικά το επόμενο διάστημα και καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο, να οργανωθεί και να συμμετέχει στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στο σωματείο του για να σπάσει ο φόβος και η τρομοκρατία στα εμπορομάγαζα, τα πολυκαταστήματα, τα σουπερ μάρκετ, τις αποθήκες, για να μπορούμε από καλύτερη θέση να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωής.
Κανένας εμποροϋπάλληλος μόνος του, ανοργάνωτος.

Μπορεί να έχουμε κυβερνητική αλλαγή αλλά όλα τα αντεργατικά μέτρα είναι ψηφισμένα και είναι εδώ.
Είναι εδώ η δουλειά τις Κυριακές, τα 6ημερα και τα σπαστά ωράρια εργασίας, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι μισθοί ψίχουλα, η εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα. Αυτά και πολλά άλλα που καθημερινά μας πνίγουν θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι. Σε όλα αυτά μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε εμπόδια και να έχουμε κατακτήσεις με την μαζικοποίηση του σωματείου μας, με το δυνάμωμα της πάλης μας.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα μας για να απομονωθούν τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό κίνημα, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ. Αυτούς που με νόθους, με πλειάδα διευθυντικών στελεχών και με τους ίδιους τους εργοδότες σε ρόλο συνδικαλιστή, με μπράβους και πρακτικές μαφίας προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτούς που σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία μπροστά και στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ξεπέρασαν εαυτό για να εμποδίσουν συναδέλφους να ψηφίσουν στις εκλογές του κλαδικού τους σωματείου. Δεν τους πέρασε, οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη.

Δυναμώνουμε το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.

Παλεύουμε για :

  • Νοµοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
  • Κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε απομακρυσμένα εμπορικά κέντρα µε ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Καθορισµός καθηκόντων & πόστων, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων.
  • Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα.
  • Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων & υποδοµών για αθλητισµό, πολιτισµό, ψυχαγωγία
  • Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Άδειες µε αποδοχές στους εργαζόμενους φοιτητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.