Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Εφετείο Γρηγορόπουλου: Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις για να πέσουν «στα μαλακά» Κορκονέας-Σαραλιώτης

Μέσα σε κλίμα έντασης εξελίχθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας οπού εξελίσσεται η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το δικαστήριο είχε προσδιορίσει ότι σήμερα θα υπήρχε η ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής αλλά και επί των ποινών, όμως το ίδιο το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει τη δίκη για 29 Ιουλίου καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, εισήχθη και νοσηλεύεται στη μονάδα στεφανιαίων νόσων του Νοσοκομείου της Λαμίας με καρδιολογικά προβλήματα.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εξελίχτηκε ένα θρίλερ με τις ημερομηνίες καθώς η πολιτική αγωγή ζητούσε συνεδρίαση έως 30 Ιουνίου για να έχουν ισχύ οι διατάξεις του παλιού ποινικού κώδικα αφήνοντας αιχμές για πιθανή συνεδρίαση μετά την 1 Ιουλίου. Το δικαστήριο μετά από πολλές διακοπές καθόρισε την συνεδρίασή του για 29 Ιουλίου.

Για «ακραία μεθόδευση» έκανε λόγο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του προσδιορίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη έχει σχέση με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

«Οι κατηγορούμενοι επιδόθηκαν σε μία μεθόδευση ακραία μόνο και μόνο να διακόψουν τη συνεδρίαση και την έκδοση της απόφασης» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και εξήγησε ότι «θέλουν με κάθε τρόπο η απόφαση να εκδοθεί μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα δηλαδή μετά την 1η Ιουλίου 2019».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για «μεθόδευση που είναι ακραία, είναι διαβλητή, είναι προκλητική και βλάπτει και την κοινωνία αλλά και την δικαιοσύνη και συγχρόνως δίνει ένα δείγμα του πώς χρησιμοποιούνται ήδη οι νέοι κώδικες και γίνονται εργαλεία εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων», όπως σημείωσε.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος σχολίασε συγχρόνως και την αναφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου λέγοντας πως «προχθές ο υπουργός δικαιοσύνης σε συνέντευξή του είπε ότι είναι ζοφερό το κλίμα στη δικαιοσύνη. Αν είσαι υπουργός Δικαιοσύνης και διαπιστώνεις ζοφερό κλίμα, πας στο σπίτι σου, αποκαλύπτεις ποιοι το δημιουργούν το εκμεταλλεύονται και ποιοι το χρησιμοποιούν». Προσέθεσε δε πως «ήδη εντός της δικαιοσύνης υπάρχουν απαράδεκτες καταστάσεις και ήδη η κοινωνία διαπιστώνει ότι χρησιμοποιούνται όλα, μόνο και μόνο να εξυπηρετήσουν πολιτικές, κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες».

Ιδιαίτερα σκληρή σε δηλώσεις της ήταν και η συνήγορος πολιτικής αγωγής Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι «δυστυχώς είναι ξεκάθαρο ότι το δικαστήριο μετέχει και αυτό σε αυτή τη μεθόδευση» και μάλιστα προσδιόρισε ότι «κεντρικός στόχος είναι να έχει ευνοϊκή μεταχείριση η πλευρά των κατηγορουμένων».

Όπως εξήγησε η κ. Κωνσταντοπούλου «αν γίνει δεκτή η πρόταση του κ. εισαγγελέα για μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεσο σε ενδεχόμενο δόλο ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης θα έχουν ευμενέστερη μεταχείριση για δε τον Κορκονέα θα σπάσουν τα ισόβια» όπως είπε.

Μάλιστα η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι «αυτό είναι επιδίωξη της υπεράσπισης και με λύπη διαπιστώνουμε ότι και το δικαστήριο και ο εισαγγελέας συμμετέχει σ' αυτή τη διαδικασία». «Για μας είναι αναπάντητο το ερώτημα γιατί δεν διεκόπη η δίκη για την ερχόμενη εβδομάδα, για οποιαδήποτε μέρα της ερχόμενης βδομάδας μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να ισχύσει το ποινικό καθεστώς που ισχύει τα τελευταία 10 χρόνια και 6 μήνες από την στυγνή δολοφονία του Αλέξανδρου» σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου, αποδίδοντας ευθύνη στην κυβέρνηση και τη Βουλή που ψήφισαν το νέο Ποινικό Κώδικα αλλά και το δικαστήριο που διέκοψε για μετά τις 30 Ιουνίου. Μάλιστα όπως είπε «φέρουν πλήρη την ευθύνη για αυτή την ακραία μεθόδευση απέναντι στην οποία εμείς δεν θα σιωπήσουμε».
Πηγή: Το Ποντίκι από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.