Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Το κόκκινο κλειδί

Απέναντι στα άνθη του - ευρωπαϊκού, του ΝΑΤΟικού, του πολυεθνικού, του ιμπεριαλιστικού, του πλουτοκρατικού, του φασιστικού - κακού, εμείς απαντάμε με το γαρίφαλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να μοσχομυρίσει η άβυσσος.

Απέναντι στα σκοτάδια, τις συνωμοσίες, τις μπίζνες του αίματος και της ντρόγκας, τις συμμαχίες των προθύμων φονιάδων των λαών, τις άγνωστες λέξεις των χρηματιστηρίων, τους εκβιαστές των πληθυσμών, τους υποδουλωτές των λαών, τους χρεώστες των ονείρων, τους δολοφόνους με την αναίδεια της γκλαμουριάς, τους εντάξει μόνον με τη δική τους τάξη, απαντάμε με το σφυροδρέπανο και τα τρία γράμματα ιστορικούς ογκόλιθους, τα τρία γράμματα ψηλά βουνά κι ανοιχτές θάλασσες, και καθαρά ποτάμια, και γερά γιοφύρια, κι ασπρισμένα σπίτια, κι έντιμους λαϊκούς αγώνες, ΚΚΕ.

Αυτές οι εκλογές, σύντροφοι και φίλοι, δεν είναι ένα απλό σπρωξίδι στα ψίχουλα, για να μοιάζει στη συνέχεια πως το άδειο τραπέζι έχει και μια μπουκιά ψωμί.

Δεν είναι μια γουλιά νερό για να πάει κάτω ένα φαρμάκι μοιρασμένο με δελτίο φόρων, κρατήσεων, επιδομάτων και ψεμάτων.
Αυτές οι εκλογές, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές δεν είναι ένα παιχνίδι εθελοντικής τυφλόμυγας για να διασκεδάσουμε τα σκοτάδια.
Με ένα κατακόκκινο ψηφοδέλτιο και στις τρεις κάλπες, τις τωρινές και τις επόμενες, πάμε όπως πάνε στη μάχη. Πάμε όπως πάνε την ώρα της αντίστασης και της πάλης για το δίκιο και την πραγματική ζωή κι όχι τη συμβιβασμένη επιβίωση, όλοι απ' τα μετόπισθεν ως την εμπροσθοφυλακή, κι απ' τους αιχμάλωτους της συγκυρίας ως τους ιχνηλάτες της πρωτοπορίας. Πάμε στηρίζοντας κι όποιον δεν τον βαστάνε τα πόδια του και τον παίρνουμε μαζί μας και του χαρίζουμε και δυο χτύπους καρδιάς άμα του λείπουν κι ένα χαμόγελο άμα τον καταθλίβουν, ένα πείσμα κι ένα αποφασισμένο βλέμμα κι ένα τεντωμένο αυτί για να ακούσει, και να δει, και να νιώσει, και να πειστεί, και να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να περάσει απέναντι, γιατί το λέει και η καρδιά μας και η δουλειά μας.

Σε 24 ώρες ανοίγουν οι κάλπες, και καθώς δεν θα 'χουν καν προλάβει να ξεκουραστούν μάτια κι αυτιά από τη σκόνη των ψεμάτων, την οδύνη των τραυμάτων, απ' τα χιλιάδες σποτ και μηνύματα, και βρωμιές, και ύπουλα χτυπήματα, και αντεστραμμένα είδωλα, και συκοφαντίες, και εξαγορές, και δειλίες, η απεξάρτηση απ' όλα τούτα τα προεκλογικά δεσμά είναι το κόκκινο κλειδί για την ίδια κλειδαριά του μέλλοντος, και στην Ευρώπη των λαών με το ΚΚΕ, και στην Ελλάδα με το γαρίφαλο και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Οταν το 90% των αποφάσεων που λαμβάνονται για μας χωρίς εμάς είναι ένα συμφωνημένο παιχνίδι, εναντίον του λαού που βαφτίζεται «πολλοί», για να αντέχει τις βουρδουλιές του κεφαλαίου απ' τις Βρυξέλλες ως την Αθήνα, απ' το Βερολίνο ως το Καστελόριζο, απ' το Μάαστριχτ ως την Πάτρα, απ' τη Νυρεμβέργη ως την Ικαριά, απ' το Αουσβιτς ως το Χαϊδάρι, κι απ' το ...ΝΑΤΟ ως το ΕΑΜ, θέλουν προσοχή οι μουτζούρες των αποχρώσεων γιατί και στέκονται και δρουν εναντίον μας και μας το λένε και κατάμουτρα.

Ανθρώπους αγωνιστές με το ΚΚΕ και το γαρίφαλο παντού χρειαζόμαστε όσο γίνεται περισσότερους, όσο γίνεται πιο δυνατούς. Και γίνεται και μπορούμε να σηκωθούμε πολύ ψηλότερα.

Καλό βόλι. Καλό στόχο. Καλή περπατησιά. Να περάσουμε απέναντι. Να διαλύσουμε τα σκοτάδια!
Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.