Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Καταγγέλλει την άθλια αντικομμουνιστική διακήρυξη της ΕΕ

Η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που υπέγραψαν χτες οι ηγέτες της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, στο Σιμπίου της Ρουμανίας, κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ξεπερνά και τις πιο μαύρες και σκοτεινές περιόδους του μουχλιασμένου αντικομμουνισμού και αντισοβιετισμού που οργάνωναν οι κυβερνήσεις των καπιταλιστικών κρατών αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενάντια στο Σοβιετικό λαό και τους άλλους λαούς, τους λαούς των χωρών της ΕΕ, που με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά Κόμματα αγωνίστηκαν και τσάκισαν το φασισμό και το ναζιστικό τέρας πληρώνοντας με αίμα και ανείπωτες θυσίες αυτό τον ηρωικό αγώνα, ενάντια στους λαούς που μετά τη νίκη κατά του φασισμού οικοδομούσαν τη νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

«Φιλελεύθεροι» και «σοσιαλδημοκράτες», «συντηρητικοί» και «προοδευτικοί» υπέγραψαν από κοινού τη διακήρυξη που λέει: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα»! Σε αυτό το κείμενο έβαλε την υπογραφή της η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που αυτοπροβάλλεται κάλπικα ως το «ανάχωμα» στην ακροδεξιά και το φασισμό, ταυτιζόμενη με αυτούς που υποτίθεται ότι αντιπολιτεύεται.

H Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το νέο αυτό αντικομμουνιστικό μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ανιστόρητοι ηγέτες της ΕΕ, υπέγραψαν αυτή την άθλια διακήρυξη τη μέρα της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που κάνουν ότι μπορούν για να τη θάψουν.
Αλλά κανείς δεν μπορεί να σβήσει από την μνήμη των λαών την ιστορία που έγραψαν στις μεγαλύτερες στιγμές των αγώνων τους.

Επιβεβαιώνουν και μ' αυτόν τον τρόπο τον αντιδραστικό - αντικομμουνιστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που μόνο προς το χειρότερο αλλάζει... Και αθωώνουν το φασισμό-ναζισμό δίνοντας αέρα στα πανιά του και ας καμώνονται ότι θέλουν να τον εξωστρακίσουν.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, οι επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη μεγάλη προσφορά των πρώην σοσιαλιστικών χωρών όχι μόνον στους λαούς τους αλλά στους αγώνες των λαών άλλων χωρών. Δέχτηκαν οι ίδιοι τη διεθνιστική βοήθεια και, ιδιαίτερα, τη φιλοξενία στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και την ΕΣΣΔ, όπου φιλοξενήθηκαν, σπούδασαν και εργάστηκαν συμβάλλοντας και αυτοί στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού και καμιά αντικομμουνιστική προπαγάνδα δε μπορεί να τους εξαπατήσει.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταδικάζει για μια ακόμα φορά την αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ και καλεί τους αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τα παιδιά τους, με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών, αλλά και των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, να καταδικάσουν την ΕΕ. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα που έχουν θεό τους την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, συνυπογράφουν και στηρίζουν τα αντικομμουνιστικά μνημόνια.

Να ψηφίσουν και να δυναμώσουν, τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.