Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Μακεδονία: Νέα τροφή για εθνικισμούς.

Στις Σέρρες γίνεται δικαστήριο για αναγνώριση σωματείου «ντόπιων» Σερραίων (Σλαβομακεδόνων) και πήραν φωτιά οι εθνικισμοί.

Στις Σέρρες λένε, οι αντίπαλοι της αναγνώρισης, δεν είναι σλαβική η γλώσσα των αυτοαποκαλούμενων «ντόπιων». Αυτοί δεν ξέρουν ότι 120 χρόνια η σλαβική εκεί λέγεται «ντόπια». Ισχυρίζονται ότι ντόπια γλώσσα είναι η ελληνική επειδή οι Έλληνες είναι… πιο πολλοί! Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η ονομασία δεν έχει να κάνει ούτε με την πραγματικότητα ποιος είναι ντόπιος και ποιος δεν είναι, ούτε με το ποιοι είναι πιο πολλοί αλλά ήταν ένας αναγκαστικός προσδιορισμός των Σλαβομακεδόνων για να αποφύγουν τις διώξεις από Έλληνες και Βούλγαρους εθνικιστές που δεν τους αναγνώριζαν καμία εθνική (Σλάβοι της Μακεδονίας ) καταγωγή.

Όσο για το ποιος είναι ντόπιος, η ιστορία λέει πως εκεί κανένας δεν είναι ντόπιος αφού και οι Σλάβοι και οι Έλληνες ήρθαν στη Μακεδονία και υπέταξαν, εξόντωσαν ή αφομοίωσαν τους ντόπιους, κατά κύριο λόγο τους Παίονες. Ο Παίονας, αν υπάρχει, θα μπορούσε να πει ότι είναι ντόπιος αλλά όχι οι μετέπειτα έποικοι Έλληνες, Σλάβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, Τούρκοι κλπ. Κανένας από αυτούς δεν είναι ντόπιος.

Δεν ξέρω τι λέει το καταστατικό του σωματείου αλλά το να αμφισβητούν ότι στις Σέρρες υπάρχουν ακόμη υπολείμματα Σλαβικής καταγωγής ατόμων είναι γελοιότητα. Μπορεί να μη συγκροτούν μειονότητα κατά τα διεθνή πρότυπα, όπως δεν συγκροτούν οι Αρμένιοι, οι Βλάχοι, οι Εβραίοι, οι Αλβανοί που υπάρχουν εκεί, αλλά το "δεν υπάρχουν" είναι υπερμεγέθη βλακεία. Υπάρχουν!
Υπάρχουν και από τη δεκαετία του ΄50 αφομοιώνονται γοργά με τους Έλληνες και έχουν αποκτήσει οι περισσότεροι ελληνική συνείδηση. Αυτό όμως δεν αλλάζει την καταγωγή. Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μακρινούς συγγενείς στη βουλγαρική και στη Β. Μακεδονία. Ο εθνικισμός όμως τυφλώνει. Σε λίγο θα βλέπουν και στη Β. Μακεδονία… μόνο Έλληνες!

Όσο για την ίδρυση σωματείων, φυσικά και έχουν δικαίωμα, αρκεί να τηρηθεί ο νόμος και να μην έχουμε και από εκεί αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς. Και είναι δικαίωμά τους να αναγνωρίζουν την εξέγερση του Ίλιντεν ως εξέγερση όλων των Μακεδονικών φυλών που συμμετείχαν ενεργά, πλην Τούρκων. Γιατί κάνουν οι δικοί μας πως δεν ξέρουν πως και ελληνικά τμήματα ανταρτών συμμετείχαν στην εξέγερση, άσχετα αν μετά αποσύρθηκαν; Και γιατί τη λένε βουλγάρικη εξέγερση αφού είναι γνωστό ότι οι Βούλγαροι δολοφόνησαν τους ηγέτες του Ίλιντεν γιατί δεν υποτάσσονταν στη Σόφια και δεν δήλωναν Βούλγαροι; Ανιστόρητοι είναι ή ο εθνικισμός τους τυφλώνει;

Φυσικά και οι Έλληνες της Β. Μακεδονίας έχουν ίσο δικαίωμα να αναγνωριστεί σωματείο τους εκεί. Εκτός και αν οι "σκοπιανοί" εθνικιστές μας πουν πως… «δεν υπάρχουν Έλληνες» επειδή δεν είναι μειονότητα κατά το μοντέλο του ΟΗΕ και κατ αντιστοιχία του επιχειρήματος των Ελλήνων εθνικιστών. Το ένα χέρι νίβει το άλλο…

Σκεφθείτε τώρα κάθε κράτος και όχι μόνο η Β. Μακεδονία να απαγόρευε την ίδρυση ελληνικών σωματείων με τα επιχειρήματα των εθνικιστών, ας πούμε η Τουρκία. Θα μας άρεσε ή θα ξεσηκωνόσασταν;
Πηγή: Αριστερά και πολιτική *
*Με δική μας προσθήκη των ηλεκτρονικών συνδέσμων του κειμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.