Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

«Ας το απολαύσουν»...

Θα φάμε με 15 μασέλες...

Της Κάλι Καρά


Ο λόγος για την αύξηση του κατώτατου μισθού, από τα 586 ευρώ στα 650 ευρώ το μήνα, δηλαδή 64 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2,1 ευρώ τη μέρα. Την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού (510 ευρώ) που λάμβαναν οι νέοι εργαζόμενοι έως 25 ετών στα 650 ευρώ, δηλαδή 140 ευρώ το μήνα, δηλαδή 4,66 ευρώ τη μέρα.

Όλα αυτά τα «αριστερά» παρέα με τη μόνιμη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για το ύψος του κατώτατου μισθού, που θα καθορίζεται πλέον με υπουργική απόφαση και με βάση τα κριτήρια της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Πώς να μην αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους, άλλη μία κυβερνητική κοροϊδία και για προεκλογική χρήση, τα ψίχουλα της αύξησης του κατώτατου μισθού, αφού πίσω κρύβεται η ενεργοποίηση του πιο αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση), με τον οποίο καταργούνται μόνιμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Είναι αυτή η κυβέρνηση που στα 4 χρόνια θητείας της ξέχασε ότι διατυμπάνιζε, όταν παραμύθιαζε τον ελληνικό λαό, πως ο πρώτος νόμος της θα ήταν η επαναφορά στα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού.

«Ας απολαύσουν τώρα οι εργαζόμενοι την αύξησή τους...»,
είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός!

Σκέτη απόλαυση θα είναι ο ένας καφές, ένα κουλούρι και τόσα άλλα αγαθά που έχει να επιλέξει ο μεροκαματιάρης με ή χωρίς οικογένεια.

Ούτε λόγος για τους ιδιαίτερα νέους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (1 στους 5 εργαζόμενους) που δεν παίρνουν ούτε καν τον κατώτατο μισθό.

Ούτε λόγος, βέβαια, για την άρνηση της κυβέρνησης να εγκρίνει την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και προβλέπει, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, την πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την πλήρη αποκατάσταση του απεργιακού δικαιώματος και την πλήρη απαγόρευση κάθε μορφής ανταπεργίας.

Και μόνο ότι ο κ. Βρούτσης δηλώνει δικαιωμένος για αυτήν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη συνέχιση της πολιτικής σε βάρος του λαού, αλλά και για τις απολαύσεις που του προτείνουν.

Η απάντηση με δυνατό ΚΚΕ παντού και σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν σε λίγο.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.