Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Πρέσπες: Το τελευταίο σύνορο στα Βαλκάνια απέναντι στο ΝΑΤΟ, έπεσε...


Αυτό δηλαδή που ήταν από το 1949 και δώθε. Πλέον δεν υφίσταται, μετά την ιστορική (και χωρίς εισαγωγικά το ιστορική -ακριβώς για τον παραπάνω λόγο) συμφωνία «Τσίπρα-Ζάεφ».

Το σπυρί λοιπόν έσπασε και το απόστημα πιτσιλάει, εν πρώτης, τους τόσες δεκαετίες τροφούς του. Τον ελληνικό δηλαδή εθνικισμό (και «αλυτρωτισμό», για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, αφού ο ελληνικός ιμπεριαλισμός είναι που διεκδικεί με το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία κ ελληνική», εδάφη από 3-4 χώρες).

-ΟΠΟΊΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΙΣ! Η Μακεδονία ούτε μία είναι, ούτε ελληνική (ολόκληρη τουλάχιστον!!!!) ...τελικά.

70 χρόνια μαλακίας για να ανακαλύψει (σιγά-σιγά και με ...τρόπο) η ελληνική κοινωνία το αυτονόητο!

Το αυτονόητο που δεν χρειάζεται για το ανακαλύψει κανείς, παρά ένα search στο wiki

Όσο για τον «αλυτρωτισμό» των γειτόνων μας((Για τον δικό μας ..τουμπεκί ψιλοκόμμένο...), μία και μόνο ματιά στην στρατιωτική ισχύ της Ελλάδας και  της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, φτάνει για να γελοιοποιήσει κυριολεκτικά τον κάθε φόβο, οποιουδήποτε συμπατριώτη μας,  για τις «αλυτρωτικές τάσεις» των γειτόνων...

Πιθανό να συνεχιστεί.... (αν βρω χρόνο κ όρεξη...) μια και αυτή η ιστορία έχει πολλές ουρές....


24 σχόλια:

  1. Υ.Γ.
    Ναι πράγματι δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης (εντός 3-4 χωρών)περιοχής τη3 μακ3δονίας, σλαβομακεδόνες, ούτε αυτοί φυσικά αποτελούν σήμερα πλειοψηφικό στοιχείο εντός της ελληνικής Μακεδονίας (αυτό που καίει κάποοιυς). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πω3 οι σλαβομακεδόνες δεν υπάρχουν (ή ακόμη χειρότερα δεν ύπηρξαν ποτέ) ως ένα από τα νεοτερικά (όπως όλα)έθνη της βαλκανικής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια συγνώμη για τα γραμματικά, έχω βάλει μεμβράνη γι;α την σκόνη στο πληκτρολόγιο κ κατά διαστήματα βαράει ό,τι θέλει... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω ότι δεν υφίσταται απειλή από τα Σκόπια. Αν όμως βάλει το χεράκι του ο θείος Σαμ, με λίγη καλή θέληση ολα γινονται.

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Προλεκαλτ:
      Το σενάριο με το χέρι του θείου Σαμ, θα είχε κάποιο νόημα αν η Ελλάδα ήταν η Συρία του Άσαντ π.χ. και όχι ο βασικός πυλώνας στρατιωτικής ισχύος του ΝΑΤΟ στα βαλκάνια (τουλάχιστον), και πιστό σκυλί των ΕΠΑ τα τελευταία 70 χρόνια.
      Η μόνη συζήτηση που έχει υλική βάση είναι αυτή που αφορά τον ελληνικό επεκτατισμό.

      Διαγραφή
    2. Καλά, πιστό σκυλί των Αμερικάνων και των δυτικών ειμασταν πάντα, αλλά έχουμε φάει κατραπακιες, από την μικρασιατική καταστροφή, την Κύπρο έως τα Ιμια. Οι ιμπεριαλιστές συμμαχοι μια χαρά σε πουλάνε. Και βέβαια δεν το αρνούμαι, αν το θελήσει ο θείος Σαμ, μπορεί να κανουμε εμείς τα Σκόπια οικόπεδο -- αλλά όχι μόνο επειδή το θέλουν οι Αμερικάνοι, έχει και η δόλια αστική μας τάξη δικές της βλέψεις.

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
    3. @Προλεκαλτ:
      Επί της πραγματικότητας η Ελλάδα είναι το μαντρόσκυλο στα βαλκάνια από την δεκαετία του '40 ως σήμερα, και μάλιστα μετά την όξυνση των σχέσεων ΕΠΑ-Τουρκίας προορίζεται για τέτοιο στην ευρύτερη περιοχή της μέσης ανατολής.
      -Λες οι αμερικάνοι να είναι τόσο ηλίθιοι που να θέλουν να την αποδυναμώσουν;
      Προφανώς οι γειτονικοί μας λαοί έχουν στην πράξη λόγους να φοβούνται μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις της δυνάμεις στην Ευρώπη και την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στα βαλκάνια (παραμένει τέτοια μετά μια δεκαετία κρίσης...)

      Διαγραφή
    4. Κοίταξε, και οι Τουρκοι ήταν το μαντροσκυλο των Αμερικάνων στην περιοχή, και μάλιστα το προκεχωρημένο φυλάκιο απέναντι στο Σοσιαλιστικό Στρατόπεδο. Και βέβαια βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη στρατηγικά περιοχή, αλλά οι Αμερικάνοι παίζοντας με τη φωτιά (εν προκειμένω με το κουρδικό), κοντεύουν να τους χάσουν -- αν δεν τους έχουν χάσει ήδη (πάντως η Τουρκία είναι ένα εκκρεμές που ταλαντεύεται ανάμεσα στους Αμερικάνους και τους Ρωσους).

      Αυτό που θέλω να πω δηλαδή, είναι ότι η δυναμική των εξελίξεων είναι τέτοια, και οι συμμαχίες τόσο ρευστές, που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

      Επί της ουσίας δεν διαφωνώ πάντως: ο πιο επικίνδυνος ιμπεριαλισμος στην περιοχή είναι ο δικός μας.

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
    5. @Προλεκαλτ:
      Η Τουρκία προσπάθησε να παίξει έναν αυτόνομο ρόλο τοπικής υπερδύναμης, κάτι στο οποίο οι αμερικάνοι έχουν αλεργία.

      Οι δική μας αστοί πάλι, μετά την μικρασία και την Κύπρο έχουν γίνει μάλλον αρκετά σοφότεροι ως προς αυτό.
      Εάν πάντως το δοκιμάσουν, δεν χρειάζονται την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας οι αμερικάνοι για να της κόψουν τα φτερά (δεν έχει κ την δύναμη να παιξει τέτοιον ρόλο).
      Δίπλα είναι η "φίλη και γείτονας" Τουρκία για τέτοιες περιπτώσεις...

      Διαγραφή
  4. Δε νομίζω ότι ο κόσμος τόσο πολύ διαμαρτύρεται για το ότι υπάρχει η λέξη Μακεδονία στο όνομα, εντάξει υπάρχουν και αυτοί αλλά δεν είναι πλειοψηφία νομίζω. Κυρίως για την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας (έχω χάσει τη μπάλα με τις μεταφράσεις που έχουν γίνει) έχει πρόβλημα. Αν λεγόταν πχ Σλαβομακεδονία -που είναι και σωστό- και Σλαβομακεδόνες οι κάτοικοι θα ήταν όλοι υπέρ και εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Για να "παραχωρήσεις" κάτι πρέπει να είναι και δικό σου. Και φυσικά δεν υπάρχει κανένα κοπυράιτ που να επιτρέπει στον ελληνικό ιμπεριαλισμό να επιβάλει σε άλλους λαούς την άποψη του για το πως πρέπει να λέγονται ή το ποια γλώσσα πρέπει να μιλάνε.

      Η σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα είναι το ζήτημα, και αρκετά πιο ποταπά το τι θα απογίνει με τις περιουσίες των σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων που εξαιρέθηκαν από τον επαναπατρισμό ως "μη έλληνες το γένος". Γιατί κάποιοι έχουν πατήσει σπίτια και χωράφια εκεί...
      Βλέπεις η "εθνικοφροσύνη" είχε πάντα υλικότατες (και ποταπότατες) αφορμές σε αυτήν την βρωμοχώρα που μας έλαχε να γεννηθούμε...

      Διαγραφή
    2. Εσύ δηλαδή είσαι εντάξει με τη συμφωνία; Για να μιλάμε πάνω σε κάτι συγκεκριμένο πέρα από τις περιουσίες.

      Διαγραφή
    3. @experience:
      Εντάξει με την συμφωνία δεν είμαι, γιατί αναπόσπαστο κομμάτι της είναι η ισχυροποίηση της ΝΑΤΟϊκής κρεατομηχανής στην περιοχή.
      Κάτι που φυσικά δεν είναι σε όφελος κανενός λαού, ούτε των Ελλήνων, ούτε φυσικά και των σλαβομακεδόνων.

      Διαγραφή
    4. @experience:
      Υ.Γ.
      Το μόνο συγκεκριμένο είναι οι περιουσίες, για τις οποίες εντός της Ελλάδας επικρατεί ομερτά...

      Διαγραφή
  5. Επιτέλους, μια ανάρτηση που λέει τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διευκρινίζοντας ότι συμφωνώ απόλυτα με τον Trash, θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις.
    1. Υπάρχει σε πολλούς συντρόφους και συναγωνιστές η εντύπωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού τάσσεται εναντίον της "παραχώρησης" του ονόματος Μακεδονία. Πέρα του αυταπόδεικτου, ότι δηλαδή δεν μπορείς να παραχωρήσεις κάτι που δεν είναι δικό σου όπως λέει ο trash, έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσο υπάρχει αυτή η δήθεν συντριπτική πλειοψηφία. Το τελευταίο αποτυχημένο «συλλαλητήριο» λέει πολλά.
    2. Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί σύντροφοι από τον χώρο του ΚΚΕ, εκφράζουν απόψεις του τύπου «δεν μπορούμε να χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους εθνικιστές». Δηλαδή η υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού μιας χώρας στον αυτοπροσδιορισμό πάει περίπατο για να μην «χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους εθνικιστές»; Το ότι οι έλληνες αστοί ανάγκασαν μια μικρή και αδύναμη χώρα να συμπεριλάβει στο σύνταγμα της απίστευτους όρους του τύπου «δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους μακεδόνες» ή το ότι την ανάγκασαν να αλλάξει ονόματα αεροδρομίων κλπ., μας είναι αδιάφορο;
    3. Επειδή τελευταία γίνεται πολύς λόγος για αλυτρωτισμούς κλπ., είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάνε οι έλληνες γα αλυτρωτισμό, όταν για πάνω από 100 χρόνια θέτουν αυτοί τέτοια ζητήματα για την βόρεια Ήπειρο, για την Μικρά Ασία και για την «Πόλη», ονειρευόμενοι την «μεγάλη Ελλάδα».
    4. Γίνεται πολύς λόγος για «πατριωτισμό». Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των εργατικών τάξεων όλων των χωρών (και εν προκειμένω ακόμα περισσότερο των βαλκανικών) είναι το κύριο και το ζητούμενο για τους κομμουνιστές και όχι ο «πατριωτισμός». Γιατί πατριωτισμός χωρίς προμετωπίδα την ταξική πάλη και την διεθνιστική αλληλεγγύη, είναι εθνικισμός και τίποτα άλλο. Μάλιστα στην εποχή μας, εποχή που και ο ελληνικός καπιταλισμός έχει φθάσει στο ιμπεριαλιστικό στάδιο, ο πατριωτισμός υποχρεωτικά είναι πρώτος ξάδελφος (ή μήπως αδελφός;) του εθνικισμού.
    5. Τέλος, νομίζω ότι το μόνο καθήκον των ελλήνων κομμουνιστών σε σχέση με το ζήτημα, είναι πρώτα η πάλη για την έξοδο της δικής μας χώρας από όλες τις ιμπεριαλιστικές οργανώσεις και ταυτόχρονα η συμπαράσταση στην πάλη των κομμουνιστών των άλλων χωρών στον δικό τους αγώνα. Γιατί μη ξεχνάμε ότι οι κομμουνιστές πρώτα αγωνίζονται για την ήττα της δικής τους αστικής τάξης. Πολύ περισσότερο όταν η δική τους αστική τάξη είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι στα βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Cos:
      Να συμπληρώσω σε όσα λες πως ο όρος "σοσιαλπατριωτισμός" κάθε άλλο παρά θετική σημασία έχει στην Μ-Λ βιβλιογραφία.
      Μάλιστα όσο αφορά στα κινήματα εντός των ιμπεριαλιστικών χωρών, ο Λένιν ταυτίζει τους "σοσιαλπατριώτες" με τους "σοσιαλπροδότες".

      Και αυτοδίκαια μάλιστα θα έλεγα, καθώς ο όρος πατριωτισμός για τους κομμουνιστές μπορεί να έχει θετικό πρόσημο μόνον και μόνον τότε, όταν αφορά εξαρτημένες χώρες και εθνικά καταπιεσμένους λαούς.
      Όταν μιλάμε για ιμπεριαλιστικά κράτη ο όρος "πατριωτισμός" αναγκαστικά θα ταυτιστεί με τον
      ιμπεριαλιστικό σωβινισμό και συνακόλουθα με την σοσιαλπροδοσία.

      Αυτά τουλάχιστον είναι λυμένα θεωρητικά για το κομμουνιστικό κίνημα εδώ και 100 χρόνια τουλάχιστον...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως στα παραπάνω, θα ήθελα να προσθέσω μια ακόμη παρανόηση που διαβάζω από πολλούς συντρόφους.

      Δεν βάζει η Ελλάδα την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ όπως ευρέως γράφεται. Η Ελλάδα ως ισχυρότερο κράτος επιβάλλει στην ΠΓΔΜ να εισέλθει στο ΝΑΤΟ μόνο με όνομα και Σύνταγμα που το ελληνικό κράτος επιθυμεί.Έχει διαφορά.

      Δημήτρης Κ.

      Διαγραφή
    3. @Δημήτρης Κ.:
      Το άρθρο 2 της συμφωνίας είναι κατατοπιστικότατο

      Διαγραφή
  7. Σε άλλα νέα, πως βλέπεις την κατάσταση στην Βενεζουέλα;

    Προλεκαλτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Προλεκαλτ:
      Δεν την βλέπω καθόλου καλά (όπως κ εσύ κατά πάσα πιθανότητα...)

      Διαγραφή
    2. Ε, ναι, προφανώς.

      Προλεκαλτ

      Διαγραφή
  8. Οι Σλαβομακεδόνες πολέμησαν σκληρά το μοναρχοφασισμό έδωσαν το αίμα τους στο πλευρό του ΔΣΕ, γιαυτό και όλα τα μαυροκούναβα λύσαξαν. Όλα τα τ άλλα είναι τρίχες πιο όνομα πια αλυτρωτικά και τρίχες. Αχαριστία μας τουλάχιστον αν όχι καθαρό πούλημα, κρίμα. Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε εκτός από τους Σλαβομακεδόνες που θα πρέπει να κάνουν τεστ DNA http://maccinema.com/info/filmovi/crveniotkonj.mp4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κλιμεντ Β.:
      Αφήνω το λινκ μόνο κ μόνο για μην κατηγορηθώ για εθνικισμό. Ο καθένας μπορεί να δει πως πρόκειται για μια ταινία που μιλάει για τον δεύτερο ελληνικό εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο της δεκαετίας του '40, στην οποία κανείς εκ των συντελεστών της δεν ξέρει ...ελληνικά!
      Ο καθένας τα συμπεράσματα του...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.