Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Βενεζουέλας

Σε μήνυμά του προς το ΚΚ Βενεζουέλας το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
____________
«Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας

Κεντρική Επιτροπή

Καράκας

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας σας που βρίσκονται αντιμέτωπα με τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά και την αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού και των αντιδραστικών δυνάμεων.

Το ΚΚΕ καταδικάζει κάθε απόπειρα ανάμειξης στα εσωτερικά της Βενεζουέλας, όπως αυτή που εκδηλώνεται στα πλαίσια του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, καθώς και τις στρατιωτικές προκλήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, την ανοικτή στοχοποίηση από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, συμμαχίες όπου και η χώρα μας συμμετέχει και εκπληρώνει αρνητικό ρόλο ενάντια στους λαούς.

Τα κόμματα του κεφαλαίου που στην Ελλάδα και άλλες χώρες σπεκουλάρουν με τα προβλήματα της Βενεζουέλας είναι εκτεθειμένα. Προσπαθούν να διαγράψουν από τη μνήμη των λαών ότι κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '60 , '70 , '80, '90 τα συγγενικά τους κόμματα κυβέρνησαν και καταδίκασαν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της χώρας σας σε ακραία φτώχεια, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές αποτέλεσαν πηγή τεράστιων κερδών για το κεφάλαιο, οι επεμβάσεις των ΗΠΑ ήταν χαρακτηριστικό στοιχείο των εξελίξεων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που προκάλεσε τη λαϊκή οργή και οδήγησε στην κυβερνητική αλλαγή του 1998 με την εκλογή του Τσάβες, καλλιεργώντας στο λαό ελπίδες για αλλαγή της κατάστασης.

Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα επιβεβαιώνουν τις θέσεις των κομμουνιστών που υποστηρίζουν πως υπεύθυνος για την κρίση που βιώνει η Βενεζουέλα είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.

Κι εδώ, στη Βενεζουέλα επιβεβαιώνεται ο κανόνας που ισχύει σε όλες τις χώρες και τονίζει πως όσο η εξουσία και η οικονομία είναι στα χέρια των μονοπωλίων, οι όποιες κοινωνικές κατακτήσεις του λαού δεν είναι διασφαλισμένες.

Ο καπιταλισμός δεν αντιμετωπίζεται με επιμέρους μικροβελτιώσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με οργάνωση και ένταση του αγώνα για την προάσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, σε σύγκρουση με την αστική τάξη και την εξουσία της, με ριζική επαναστατική ανατροπή σε όλους τους τομείς.

Το ΚΚΕ εκφράζει την υποστήριξή του στον αγώνα που δίνει το ΚΚΒ, για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, για την ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος, στην πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων, για το σοσιαλισμό».
Πηγή: 902

3 σχόλια:

 1. Το πραγματικό δίλημμα για την εργατική τάξη της Βενεζουέλας είναι απλό αλλά και αμείλιχτο: ή δικτατορία του προλεταριάτου *τώρα* ή πισωγύρισμα αιώνων.

  Η αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας ενάντια στα σχέδια της ντόπιας πλουτοκρατίας και των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών είναι αδιαπραγμάτευτη. Όμως θα είναι πιο ουσιαστική αν συνδυάζεται με την επισήμανση που έκανα παραπάνω.
  Και θα είναι ακόμα πιο ουσιαστική όσο κάνουμε εμείς βήματα στη χώρα μας στην κατεύθυνση της λαϊκής εξουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @anonymous anonymous:
  τα όρια και της πιο έντιμης και αγωνιστικής σοσιαλδημοκρατίας είναι γνωστά, και έχουμε μιλήσει για αυτά εδώ, αρκετές φορές.

  Η άποψη μου είναι πως αυτά τα γνωστά όρια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να σημαίνουν:

  α)Πως μπορεί η διεθνιστική αλληλεγγύη σε λαούς υπό ιμπεριαλιστική επίθεση να εκφράζεται υπό όρους, ή με αστερίσκους
  β)Πως τα διεθνιστικά μας καθήκοντα μπορεί να υπερκαλύπτονται από την ταξική μας δράση στο εσωτερικό της χώρας μας.
  Είναι δύο διαφορετικά και εξίσου σημαντικά καθήκοντα αμφότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μη ξεχνάμε επίσης και την αγαπημένη ανάλυση περί συσχετισμού δυνάμεων, καθώς και ωριμότητας συνθηκών, που για κάποιο περίεργο λόγο λαμβάνεται υπόψη, μόνο στο εσωτερικό τοπίο.

   Τόμας

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.