Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Με δισκέτες 8 ιντσών λειτουργεί το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ!

Μπορεί ο Κιμ να έχει κάποιο κουμπί που όλοι περιμένουμε να πατήσει, αλλά ο στρατός των ΗΠΑ πρέπει μάλλον να γυρίσει κάποια μανιβέλα για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Οι κάπως μεγαλύτεροι θυμούνται σίγουρα τις δισκέτες των 3.5 ιντσών που χρησιμοποιούσαμε τη δεκαετία του ’90 στους υπολογιστές μας. Κάποιοι ίσως να ‘χουν ακόμα έναν υπολογιστή στο σπίτι τους στον οποίο έχει ξεμείνει πάνω του ένα floppy drive. Μπορεί σήμερα να φαντάζει αστείο, αλλά αυτοί οι μικροί γίγαντες είχαν την εξωφρενική χωρητικότητα των 1.44 MB και χωρούσαν μέσα τους ολόκληρα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε.

Οι ακόμα παλιότεροι ίσως να θυμούνται και τις δισκέτες των 5.25 ιντσών που κατασκευάστηκαν το 1976 και είχαν φτάσει το 1986 στη δυσθεώρητη χωρητικότητα των 1.2 MB.

Όμως λίγοι ξέρουν και ακόμα λιγότεροι έχουν δει από κοντά στις δισκέτες των 8 ιντσών, χωρητικότητας 80 KB, που δημιουργήθηκαν το 1971. Οι δισκέτες αυτές, είναι σήμερα τόσο σπάνιες που δύσκολα θα τις βρείτε ακόμα και σαν απλά αναμνηστικά.

Παρόλα αυτά, αν δουλεύετε στη διοίκηση του αμερικανικού πυρηνικού προγράμματος, απ’ ότι διαβάζουμε, θα μπορούσατε να τις αγγίζετε και να τις χρησιμοποιείτε όλη την ώρα, αφού σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, αποτελούν ακόμα και σήμερα κομμάτι ενός προγράμματος επικοινωνίας των πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα οι δισκέτες αυτές είναι μέρος ενός προγράμματος με τίτλο “Σύστημα Στρατηγικής Αυτοματοποιημένης Διοίκησης και Ελέγχου” και ανήκουν σε ένα δίκτυο υπολογιστών ηλικίας 53 ετών, το παλιότερο δηλαδή του Πενταγώνου και ένα από τα αρχαιότερα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η λειτουργία του εν λόγω δικτύου υπολογιστών, είναι η αποστολή και λήψη επειγόντων μηνυμάτων, όπως η εκτόξευση πυρηνικών κεφαλών, ανάμεσα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις. Είναι υπεύθυνο για το συντονισμό των πυρηνικών όπλων, είτε αυτά βρίσκονται σε κάποιο βομβαρδιστικό αεροσκάφος, είτε σε κάποιο σιλό διηπειρωτικών πυραύλων.

Το Πεντάγωνο έχει δεσμευτεί για τον εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών του μέσων μέχρι το τέλος του 2017, αλλά δεν έχει διευκρινίσει αν αυτό σημαίνει πως θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δισκέτες 5.25» ή 3.5».
Πηγή: Σπασμένο Παράθυρο

3 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω καν πως χωραει η 8 ιντσων σε drive συγχρονου υπολογιστη. Υποψιαζομαι οτι συνολικα τα συστηματα τους ειναι απαρχαιωμενα για να χρησιμοποιουν την εν λογω δισκετα. Σε καθε περιπτωση θεωρω μαλλον απιθανο να εχουμε σκηνικο καταλαθος πυρηνικου ολοκαυτωματος :P

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Mα αυτό λέμε:
      "...οι δισκέτες αυτές είναι μέρος ενός προγράμματος με τίτλο “Σύστημα Στρατηγικής Αυτοματοποιημένης Διοίκησης και Ελέγχου” και ανήκουν σε ένα δίκτυο υπολογιστών ηλικίας 53 ετών, ..."

      Για το υπόλοιπο, δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι!

      Διαγραφή
    2. Από τότε φοβόντουσαν το skynet. gorf

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.