Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Δολοφονήθηκε ο υποστράτηγος Φέλιξ Βελάσκες, πρώην διοικητής της Μπολιβαριανής Πολιτοφυλακής στη Βενεζουέλα

H κυβέρνηση της Βενεζουέλας ερευνά την δολοφονία


O Φέλιξ Βελάσκες υπηρέτησε ως διοικητής της Μπολιβαριανής Εθνικής Πολιτοφυλακής κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Το 2003 ήταν επικεφαλής της Προεδρικής Φρουράς. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Βενεζουέλας ανέθεσε στην 5η Εισαγγελέα της Μητροπολιτικής Περιοχής του Καράκας Ιντάλμις Μέντες να ερευνήσει την δολοφονία του απόστρατου υποστράτηγου Φέλιξ Βελάσκες, ο οποίος το Σαββάτο δέχτηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς στην περιοχή Σάντα Μόνικα του Καράκας. Εκτιμάται ότι πρόκειται για προμελετημένη δολοφονία, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Γκουστάβο Γκονσάλες Λόπες, στην βενεζολάνικη τηλεόραση.

“Μέσα σε ένα αντιδημοκρατικό κλίμα που επιχειρείται να επιβληθεί στον λαό της Βενεζουέλας, σήμερα χάθηκε μια ζωή, του υποστράτηγου Φέλιξ Αντόνιο Βελάσκες, ο οποίος δολοφονήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Σάντα Μόνικα, κάτω από συνθήκες υποτιθέμενης κλοπής του αυτοκινήτου του”, δήλωσε ο Γκονσάλες, υπενθυμίζοντας ότι ο Φέλιξ Βελάσκες ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, Τσαβίστα, πιστός και με σταθερές επαναστατικές πεποιθήσεις.
Σε Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι εκπρόσωποι της Εισαγγελίας μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος για να συντονίσουν τις έρευνες που ξεκίνησε το Επιστημονικό Σώμα Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών (CICPC).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου στις 9.30 π.μ, ο υποστράτηγος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο οποίο βρισκόταν και η εγγονή του στην περιοχή Σάντα Μόνικα, όταν ανακόπηκε από δύο ένοπλους άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα που τον πυροβόλησαν για να κλέψουν το όπλο του.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έγινε η εγκληματολογική έρευνα στο τόπο του εγκλήματος, φωτογράφηση, βαλλιστική έρευνα, λήψη φυσικών ευρημάτων και εξέταση μαρτύρων, αναφέρει η Εισαγγελία στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
Πηγή: Prensa rebelde

11 σχόλια:

  1. Αυτα ειναι τα τραγικα αποτελεσματα συντροφε με το Σοσιαλισμο του 21ου αιωνα.........Εχουνε συμβει Ξανά και Ξανά. Μερικοί δεν βγαζουνε συμπερασμα με τιποτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτά τα έχουμε ξαναπεί και συμφωνούμε. Το θέμα είναι πως η αντίδραση στην Βενεζουέλα περνάει πλέον σε ανοιχτά τρομοκρατικές μορφές πάλης, οι οποίες μάλιστα βρωμάνε και CIA.
      O συγκεκριμένος διοικητής είχε πρωτοστατήσει στγην ματαίωση δύο πραξικοπημάτων εναντίον του Τσάβες.

      Εδώ προέχει η καταγγελλία των γκανγκστερικών τακτικών της πιο μαύρης και αμερικανοκίνητης αντίδρασης, παρά η για μια ακόμη επισήμαση των αυταπατών και των αντιφάσεων των Τσαβίστας των ίδιων.

      Διαγραφή
    2. Η Γκανγκστερικες ενεργειες του Αμερικανικου Ιμπεριαλισμου ειναι διαχρονικες και ασφαλως τις καταδικαζουμε δεν το συζηταμε. Αλλα το ρημαδι αυτο το Αστικο κρατος ουτε μπαλωμα δεν παιρνει ποσο αιμα πρεπει να χυθεί για να γινει αντιληπτο...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Στην λατινική αμερική αυτό θα γίνει αντιληπτό πολύ αργότερα από ότι οπουδήποτε αλλού. Η λατινοαμερικάνικη σοσιαλδημοκραία βλέπεις όχι μόνο δεν έχει το προδοτικό ιστορικό της ευραωπαϊκής, αλλά έχει και την έξωθεβ καλή μαρτυρία ως προς τη ειλικρίνεια των προθέσεων της.
      Επιμένω όμως πως είναι αποπροσανατολιστικό αυτή την στιγμή να σχολιάσουμε αυτό.
      Οι ιδεολογικές κουβέντες δεν είναι για όταν πέφτουν οι σφαίρες.

      Διαγραφή
    4. ΟΚ. το δεχομαι. Οχι σαν την Ευρωπαικη δεν ειναι το ξερω ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Αξιζει να σημειωθει οτι περα απο την cia στην δολοφονια ως αυτουργοι τοποθετουνται απο την ιδια την κυβερνηση ακροδεξιες συμμοριες μεσα στην αστυνομια στις οποιες η αντιπολιτευση δινει πολιτικη καλυψη.

    Αυτο που δεν χωρα ο νους μου απο την μερια μου ειναι πως η κυβερνηση διατηρει ακομα και σημερα συνομιλιες με μια αντιπολιτευση που η ιδια συνδεει εμμεσα με τον φονο ενος εστω και πρωην κυβερνητικου αξιωματουχου. Και αυτο ειναι μονο το κερασακι μετα την προσπαθεια να καθαιρεθει με υπογραφες ο εκλεγμενος προεδρος της χωρας χρονια πριν το τελος της θητειας του.

    Και εχεις απο την αλλη την ακατασχετη μπουρδολογια των δυτικων περι δικτατορα Μαδουρο. Αν μη τι αλλο μια δικτατορια ξερει να προστατευει τους δικους της. Αυτο εδω κανονικα θα επρεπε να εχει αλλο ονομα. Ξεφραγκο αμπελι ας πουμε ή κατι τετοιο.

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο.Χ.Ε.Π Υπομονή.....ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Κοίτα το πρώτο μου σχόλιο στον Παναγιώτη.
      Οι ανεπάρκειες του τσαβισμού είναι γνωστές και τις έχουμε συζητήσει, όχι μια και δύο φορές. Αλλά το πρωτεύων σήμερα είναι η καταγγελλία της αντίδρασης και όχι η συζήτηση για αυτές.
      Υ.Γ.
      Στην Βενεζουέλα οι επιδιώξεις της ντόπιας πλουτοκρατίας και του αμερικάνιου ιμπεριαλισμού ταυτίζονται σε βαθμό που είναι αξεχώριστες.

      Διαγραφή
    3. Τρας ολο μου το σχολιο κατεληξε στην καταγγελια της γελοιας προπαγανδας των δυτικων και απαντα σε αυτη αφου εκει καταληγει.

      Υ.Γ. Εκκινησα απο αυτα που ειπε ο υπουργος δικαιοσυνης για το περιστατικο. Αυτος κατεγγειλε κυριως ντοπιους παραγοντες. Απο εκει και περα ο καθενας νομιζω καταλαβαινει καλυτερα.

      Υ.Γ.2 Ασχετο. Δεν ξερω αν το επιασαν τα ρανταρ σου. Απο οτι φαινεται περασε απο τα δικα μου για πανω απο ενα μηνα.
      https://m.youtube.com/watch?v=-inOV9Zaa-4

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
    4. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Όχι την ομιλία σε αγγλική μετάφραση δεν την είχα δει

      Διαγραφή
  3. Ιδρύθηκε από τον Ούγκο Τσάβες και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ως έκφραση της στρατιωτικής-πολιτικής ενότητας. Έχει μονάδες σε κάθε επαρχία καθώς και σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Η δεξιά υποστηρίζει ότι διαθέτει 500.000 μαχητές με οπλισμό όλων των τύπων και είναι άριστα εκπαιδευμένη και αξιόμαχη.
    https://www.youtube.com/watch?v=SFtxLAywcng

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.