Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κυκλοφόρησε το πρώτο τέυχος της Επιθεώρησης Κριτικών Κοινωνικών Ερευνών Praxis


Με την μαρξιστική επιθεώρηση PRAXIS, μπορεί κάποιες φορές να συμφωνούμε, κάποιες να διαφωνούμε, οστώσο παρακολουθούμε πάντα με εξαιρετικό ενδιαφέρον τους προβληματισμούς που αναπτύσει, αναλύοντας πράγματα και καταστάσεις μέσα από την μαρξιστική οπτική. Υπό αυτό το πρίσμα, η κυκλοφορία του πρώτου τεύχους της «επιθεώρησης κριτικών κοινωνικών ερευνών PRAXIS», δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί, σαν ένα βήμα για ουσιαστικότερους προβληματισμούς, σε μία εποχή που η έλλειψη μαρξιστικών θεωρητικών αναζητήσεων είναι κραυγαλέα. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια τους.
Ακολουθεί η αναδήμοσιευση της ανακοίνωσης της:

Όπως είχε ανακοινώσει η συντακτική επιτροπή, κυκλοφόρησε το πρώτο τέυχος τής επιθεώρησης κριτικών κοινωνικών ερευνών Praxis. Η προσβαση στο τέυχος γίνεται μέσω του site του και είναι ελέυθερη. Το link είναι https://sites.google.com/site/reviewpraxis/. Εκεί μπορούν να βρεθούν και οι εισηγήσεις και η βιβλιογραφία του 1ου σεμιναρίου: "Θεωρία της Αξίας-Υπεραξίας και της αναπαραγωγής του κεφαλαιοκρατικού συστήματος"
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν και ενθάρρυναν την προσπάθεια.
Παρακάτω τα τέσσερα πρώτα άρθρα:





υπερβαίνοντας το σύστημα

ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ_ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΙΣΘΩΝ-ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ RICHARD M. GOODWIN

ΜΑΡΙΟΛΗΣ_ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΖΕΡΒΑΣ_Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ SLAVOJ ZIZEK

2 σχόλια:

  1. Eυχαριστούμε για την αναδημοσίευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Praxis red:
      Η ευχαρίστηση όλη δική μας, να βλέπουμε τέτοιες προσπάθειες.
      Καλή συνέχεια...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.