Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Συντεταγμένη υποχώρηση Πούτιν-Μεντβέντεφ;

Αναδημοσιεύουμε εδώ ένα άρθρο από την "φωνή της Ρωσίας", που παρουσιάζει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην χώρα, καθώς προέρχεται και από ΄σχετικά "φιλοκυβερνητική" ρώσικη πηγή.
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε, είναι πως κάτι δείχνει να κινείται και τα υπόλοιπα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους αναγνώστες...


Το καλύτερο μέρος της ρωσικής κοινωνίας απαίτησε σεβασμό

23.12.2011, 14:48

Photo: RIA Novosti


Το καλύτερο μέρος της ρωσικής κοινωνίας απαιτεί σεβασμό προς τον εαυτό του. «Παρόλο που οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους αποτελούν μειονότητα, η γνώμη τους δεν πρέπει να απορρίπτεται υπεροπτικά. Και είναι πολύ ορθό το ότι μετά από αυτό το γεγονός ακολούθησε ευμενής αντίδραση των προσώπων της εξουσίας»

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Α΄ Αναπληρωτής Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντισλάβ Σουρκόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ισβέστια» σχετικά με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, που έλαβαν χώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές. Η υποχώρηση στις λογικές απαιτήσεις του ενεργού μέρους της κοινωνίας, κατά την άποψή του, δεν είναι αναγκαστικός ελιγμός, αλλά υποχρέωση και συνταγματικό χρέος του κράτους.
Οι αλλαγές στη χώρα ήδη πραγματοποιούνται, υπογράμμισε ο Σουρκόφ. «Αυτό το έδειξαν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, το συλλαλητήριο στην Πλατεία Μπολότναγια, οι συζητήσεις στο Διαδίκτυο, η απευθείας επικοινωνία του πρωθυπουργού στις 15 Δεκεμβρίου, το Διάγγελμα του Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Απέμεινε μόνο να εξασφαλιστούν αυτές οι αλλαγές νομικά, δηλαδή να υιοθετηθούν νόμοι για τις απευθείας εκλογές κυβερνητών και για την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής των κομμάτων, καθώς και τεχνικά – να εξοπλιστούν τα εκλογικά τμήματα με διαδικτυακές κάμερες και ούτω καθεξής».
Κάποιες από αυτές τις αποφάσεις ορισμένοι άνθρωποι με επιρροή θα προσπαθήσουν να τις καθυστερήσουν, υπόθεσε ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ, όμως αυτό δεν θα σταματήσει τη διαδικασία. «Οι τεκτονικές δομές της κοινωνίας άρχισαν να κινούνται, ο κοινωνικός ιστός απόκτησε νέα ποιότητα. Βέβαια, δεν θα είναι ήρεμα τα πράγματα. Όμως δεν πρέπει να φοβούμαστε. Η αναταραχή, ακόμα και η πιό δυνατή, παρόλ΄ αυτά δεν είναι καταστροφή, αλλά ένα είδος σταθερότητας».
Από την άλλη ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ δεν απόκλεισε ότι το πλήθος μπορεί να προβάλει και παράλογες απαιτήσεις και ακόμα και να παρασυρθεί από τους προβοκάτορες. Όμως για τους προβοκάτορες υπάρχει ο νόμος, υπάρχει το χρέος του κράτους να περιφρουρεί τις βάσεις του συνταγματικού συστήματος, υπενθύμισε ο Αναπληρωτής Επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ρωσίας.
Το ηθικό πλεονέκτημα που είχαν οι κρατικές αρχές ως πρόσφατα, πρέπει έστω και εν μέρει να ανακτηθεί. Και τα σχέδια, που έχει προτείνει ο Πρόεδρος, απ΄αυτή την άποψη είναι πολύ ορθά. Οι ανανεωμένοι ανοικτοί, έντιμοι, κατανοητοί στους ανθρώπους πολιτικοί θεσμοί αξίζουν τον κόπο να αγωνιστεί κανείς γι΄αυτούς, να τους περιφρουρεί και να τους υπερασπίζεται.
Το κύριο τώρα, λέει ολοκληρώνοντας ο Σουρκόφ, είναι να υλοποιηθούν όλες αυτές οι προθέσεις. «Γιατί μπορεί να συμβεί και διαφορετικά – να συγκεντρωθεί στο επόμενο συλλαλητήριο λιγότερος λαός, να ηρεμίσει λίγο ο θόρυβος στο Ίντερνετ και κάποιοι θα νομίσουν ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνει. Και να αναβάλουν και πάλι τις μεταρρυθμίσεις ώσπου να έρθουν καλύτεροι καιροί, όπως ήδη έχει συμβεί, ή να τις ευνουχίσουν. Όμως ας ελπίζουμε στο καλύτερο – να δώσει ο Θεός, να ηρεμίσει ο δρόμος και να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις».

Bonus, gallop της "φωνής της Ρωσίας"(σχετικό ή άσχετο με το θέμα, το κρίνετε εσείς):

Η διάσπαση της ΕΣΣΔ είναι:

Η μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή της εποχής μας / 56.5%


Αποτέλεσμα νομοτελειακών πολιτικών και κοινωνικών διαδικασιών / 22.2%


Το προοίμιο της οικοδόμησης ενός πολυπολικού κόσμου / 18.1%


Τυχαίο τραγικό συμβάν / 1.2%


Άλλες απαντήσεις:/ 2.0%






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.