Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ξύλο με Κνίτες στην ΑΣΟΕΕ(από indymedia)


Οταν τους λέγανε ΕΚΟΦίτες με αφορμή το ξύλωμα της πλακέτας για την Σωτηρία παρεξηγιώντουσαν. Ορίστε λοιπόν! Τα φασισταριά με αριστερή προβιά αποφάσισαν να απαγορεύσουν (και μάλιστα διά της βίας!) την πολιτική παρέμβαση της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια! Και με ποιο σαθρό επιχείρημα; Απαγορεύονται λέει (στο όνομα κάποιας ενότητας φαντάζομαι) οι παρατάξεις!
Μα και η Διαμαντοπούλου ρε καραγκιόζηδες, ένα από αυτά που θέλει να κάνει ακριβώς αυτό είναι! Να διαλύσει τις φοιτητικές παρατάξεις! Αφελείς; Αν το περιστατικό ήταν μεμονωμένο θα το δεχόμαστε ευχαρίστως. Αλλά εδώ έχουμε συνεπείς επαναλήψεις.
 Όταν προσπαθούσαν να διαλύσουν τα κλαδικά σωματεία με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ακριβώς αυτοί οι χώροι καλούσαν τον κόσμο να οργανώνεται μόνο στα ...επιχειρησιακά πρωτοβάθμια!

Είναι οι ίδιοι που είχαν την απαίτηση από τους εργάτες του ΠΑΜΕ να υποστείλουν τις σημαίες τους για να περάσουν από το «άβατο» (αλήθεια τι απέγινε με αυτήν την ιστορία;) της πλατείας συντάγματος!
Το γεγονός πως παρά την απαγόρευση των παρατάξεων (το «φοιτητικό» της ασφάλειας ξαναζεί) στην κορυφή (από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα) της πρόσοψης της κατάληψης φιγουράρει η σημαία του ...γερμανικού αντιφασιστικού μετώπου(!) κάτι λέει τόσο για την ειλικρίνεια (μία παράταξη απαγορεύεται προφανώς- όλοι ξέρουμε ποια), όσο και για την σοβαρότητα των φορέων αυτών των αντιλήψεων. Αυτοί μέχρι και με τον διάολο (η Διαμαντοπούλου και ο ΣΕΒ δεν είναι τίποτα) είναι ικανοί να συμμαχήσουν προκειμένου να κάνουν ζημιά στο ΚΚΕ. Εχουν περάσει ολοφάνερα πλέον στο στρατόπεδο του ταξικού εχθρού, και μάλιστα σε βαθμό που οι συνήθεις τραμπούκοι της άκρας δεξιάς κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους.
 Κοιτάξτε πως το παρουσιάζουν οι ίδιοι (οι «σύντροφοι» στον κοινό υποτίθεται αγώνα) και βγάλτε συμπεράσματα:

Ξύλο με Κνίτες στην Ασοεε
από Στέκι Ασοεε 12:39, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 11:46, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011)
θεματικές: Καμμία θεματική
....
Ξύλο πριν από λίγη ώρα στην ασοεε με κνίτες.
Ενημερωτικά η σχολή τελεί υπό κατάληψη μέχρι σήμερα το βράδυ και σήμερα έχει Γενική Συνέλευση και θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί ή όχι η κατάληψη. Στην κατάληψη έχει αποφασιστεί να μην υπάρχουν παραταξιακές και κομματικές αφίσες εντός του χώρου. Την προηγούμενη βδομάδα είχε γίνει λεκτικός τσακωμός με τους κνίτες που ήρθαν το πρωί της συνέλευσης να κολλήσουν αφίσες τους σε κατειλημμένη σχολή, και τις κατέβασαν αργότερα.Οι κνίτες σκάσαν σήμερα το πρωί και αφισοκόλλησαν πάλι έναν χώρο στο ισόγειο. Πήγε κόσμος απ'το στέκι και τους είπε να τις κατεβάσουν και δεν το δέχτηκαν.Πετά από λίγη ώρα πήγαν 5-6 άτομα πάλι απ'το στέκι και παίχτηκε το ίδιο σκηνικό, κατέβαζαν τις αφίσες και ξαφνικά κάποιοι θερμόαιμοι κνίτες άρχισαν να κοπανάνε. Το κλίμα είναι τεταμένο και μαζεύεται κόσμος. Σήμερα έχει γενική συνέλευση στις 13:00


συνέχεια αενημέρωσης
από Συντονιστικό Κατάληψης ΑΣΟΕΕ 4:04, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011
η απόφαση του συντονιστικού της ασοεε είναι ξεκάθαρη. Οι κομματικές-παραταξιακές αφίσες δε χωράνε σε αυτό το χώρο και το ίδιο αποφασίστηκε και σήμερα. Οι κνίτες τις πέσαν στους συντροφους και παρόλο που ήταν καμιά 30αριά, καταφέραν να φάνε ξύλο από 5 άτομα. Η φάση έληξε εκεί.
Το γεγονός ότι οι κνίτες δεν έκαναν λόγο περί αυτού στη γενική συνέλευση παρόλο που τους κατείγγειλε κόσμος,δείχνει ότι το να το πέσουν σε συντρόφους δεν αποτελούσε γραμμή του ΚΚΕ, αλλά πρωτοβουλία κνιτών που έσπασαν την κομματική γραμμή.
Συνπληρώνοντας πέρα από κάτι γρατζουνιές,δε χτύπησε κανεις σύντροφος, αλλά κάποιοι κνίτες μαζέψανε μπουκέτα στη μάπα.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332468

5 σχόλια:

  1. τι ειναι τουτο παλι? Αγανακτησμενοι/ανεξαρτητοι/ ακομματιστοι φοιτηται (κατσε, αυτοι ειναι κατα της καταληψης και εχουν και γκρουπακια στο fb)

    εμπερδευθην
    : ]]]

    (και επειδη ο παπιας - εκδικητης ειναι απο τους αγαπημενους blogger/ σχολιαστες του Manny, σου στελνει αυτο με αγαπη. Προσπαθησα να τον σταματησω αλλα δε με ακουγε:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=8772)



    : ]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "πλατεία συντάγματος" έδωσε τεχνογνωσία:
    Πως να απαγορεύσετε δια της βίας την κομμουνιστικήν επιρροήν χωρίς να χαρακτιρηστήτε φασίστες πάραυτα.
    Πιστεύω πως εάν τους έπαιρνε θα το έκαναν και στα σωματεία.
    Καλό το link, διαφωτιστικότατο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απογοητευομαι πολυ trash..ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα και βλεπεις τετοια καραγκιοζιλικια στα πανεπιστημια..Φυσικα δεν εννοω τους υποκινητες τετοιων περιστατικων (ανεξαρτητοι φοιτητες, ξυλο με κνιτες στην ασοοε) αλλα τον απλο φοιτητη που ακολουθει απο πισω.

    δλδ τι περιμενουν για να υπαρξει μια Α σοβαροτητα? Να μας σουβλισουν με το αγγουρι που μας μπηγουν στα οπισθια? (εχω φτασει σε υψηλα επιπεδα ψυχαναγκασμου, αλλα μαζοχα δεν ειμαι ακομα)

    (τωρα θα μου πεις, οι φοιτητες δικαιωνουν με κατι τετοια το γιατι ΔΕΝ ειναι πρωτοπορα ""ταξη""--> καταχρηστικά η λεξη ταξη, διοτι φυσικα δεν ανοικουν ολοι οι φοιτητες στην ιδια ταξη)

    Δεν εξεταζω μονο αυτο το περιστατικο αλλα γενικα. Δεν εξεταζω καν τις ευθυνες και σε ποιον πεφτουν..κανω απλα μια θλιβερη διαπιστωση

    Τελος παντων απλα rant ειναι ολα αυτα, μην δωσεις σημασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχάς να συμφωνήσω απόλυτα με το ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης ζητάνε την απαξίωση και την διάλυση των κομμάτων,των συνδικάτων και των παρατάξεων.Αλλά ποιων?Μα προφανώς αυτών που τάσσονται με την οργανωμένη ταξικά πάλη ενάντια στον καπιταλισμό.Ωστόσο Θα ήθελα να παραθέσω κάποια ζητήματα και ερωτήματα σχετικά με την "ελευθερη διακίνηση των ιδεών",τα οποία με προβληματίζουν κι εμένα.Η έννοια της ελευθερίας είναι,θα έλεγα,κάπως γενική κι αόριστη.Ο καθένας-και πολύ περισσότερο ανάλογα με την τάξη που ανήκει-μπορεί να δώσει διαφορετική ερμηνεία ανάλογα με τα (ταξικά) συμφέροντα του.Κάποιες λέξεις όπως φιλελευθεροποίση,νεοφιλελευθερισμός,ελευθεριακός παράγωγα από την λέξη ελευθερία,οι οποίες η καθεμία έχει διαφοερτικό νόημα.Επί του θέματος λοιπόν,σχετικά με την περιβόητη "ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα σε άσυλο" τίθενται κάποια ουσιώδη ζητήματα.Όπως,ας πούμε,τι γίνεται όταν μια ομάδα νεοναζί αφισσοκολλήσει σε πανεπιστήμιο?Τους το επιτρέπουμε στο όνομα της "ελευθερίας"?Ως κομμουνιστής αποδοκιμάζω πρακτικές τραμπουκισμού σε συντρόφους κομμουνιστές.Επίσης,αποδοκιμάζω και παρόμοιες πρακτικές σε αριστεριστές και αναρχικούς και δεν θα ήθελα να επεκταθώ πολύ εδώ παρά μόνο πως-θέλω να πιστεύω- σε κανέναν δεν αρέσει και δεν επιδοκιμάζει να την πέφτουν φασίστες σε αναρχικούς και ΕΑΚΚίτες!Άλλωστε και ο αντιφασιστικός είναι ταξικός πόλεμος.Εδώ βλέπουμε όμως ένα από τα δεκάδες περιστατικά βίας σε κνίτες αλλά και σε ΚΚΕδες από αριστεριστές και αναρχικούς(οπορτουνιστές δηλαδή),βλέποντας τα αυτά η αστική τάξη τρίβει τα χέρια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ δεν μπαίνει μόνο ηθικό ζήτημα φασιστικών πρακτικών, αλλά και πολιτικού στραβισμού κάποιων. Γιατί μπορεί (ίσως) να πετύχουν μία προσωρινή "νίκη" απέναντι στο ΚΚΕ το οποίο καταλαμβάνει τον (κατ'αυτούς πάντα) πολύτιμο ζωτικό τους πολιτικό χώρο, αλλά αυτοί ακριβώς οι χώροι είναι που σαν προνομιακό πεδίο αναπαραγωγής τους έχουν τα πανεπιστήμια. Αυτοί θα εξαφανιστούν πολιτικά μαζί με τις "παρατάξεις" από τις σχολές. Το Κόμμα εξακολουθεί να μπορεί και να θέλει να στρατολογεί κατά κύριο λόγο από τους χώρους δουλειάς.
    Ποιός τελικά βάζει αυτογκόλ υποστηρίζοντας τέτοιου τύπου απαγορεύσεις;
    @kostas xr:
    Κατ'αρχήν νομίζω πως μπερδεύεσαι. Για να αφισσοκολήσει κάποιος σε μία υπό κατάληψη σχολή, θα πρέπει αρχικά να είναι υπέρ της κατάληψης! Οπότε το επιχείρημα σου με τους ακροδεξιούς δεν στέκει. Τελικά όπως ακριβώς και στο σύνταγμα, η απαγόρευση των "παρατάξεων" πρακτικά μία και μόνο παράταξη αφορά, το ΚΚΕ! Γιατί ποιός άλλος θα πήγαινε; Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ή το ΛΑΟΣ που υπερψήφισαν τον νόμο ενάντια στον οποίο γίνονται αυτήν την στιγμή οι καταλήψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.