Βλέπε ακόμη:
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.
Χωρίς να θέλω, Γρηγόρη, να αδικήσω την Λιάνα και πολύ περισσότερο τον ανδρείο και σημαντικό ποιητή μας Λορέντσο Μαβίλη (1860-1912), στον οποίο ανήκει η ρήση που επικαλέστηκε η Λιάνα ("Χυδαία γλώσσα δεν υπάρχει. Υπάρχουσι χυδαίοι άνθρωποι, και υπάρχουσι πολλοί χυδαίοι άνθρωποι ομιλούντες την καθαρεύουσαν". ["Εφημερίς των συζητήσεων της Βουλής", Β' Αναθεωρητική Βουλή, 1911, σελ. 689, συνεδρίασις 36]), χρειάζεται να επισημάνω πως η συχνά επαναλαμβανόμενη αυτή ρήση έχει σχετική μόνο ισχύ και να υπενθυμίσω ό,τι είχε πει o σπουδαίος γάλλος διαφωτιστής Ντε Μπυφόν : "Το ύφος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος" (27/8/1753) που θεωρώ εξίσου σωστό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓραμματικός
@Γραμματικός:
ΔιαγραφήΔεν θεωρείς δηλαδή πως ταιριάζει το συγκεκριμένο "τσιτάτο", ταμάμ που λέμε, στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Γιατί εγώ, για αυτό το διάλεξα για τίτλο...
Μα είπα, Γρηγόρη, δε θέλω στο ελάχιστο να αδικήσω ούτε τη Λιάνα ούτε τον Μαβίλη, απλά θεωρώ ότι το "τσιτάτο" δεν έχει απόλυτη ισχύ, μόνο αυτό. Αρμόζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν λέω, αλλά όχι σπάνια το ύφος προδίνει και το χαρακτήρα του ανθρώπου. Κρίμα που το δοκίμιο του Ντε Μπυφόν δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, είναι πολύ καλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓραμματικός