Βουλή: Απείλησε τη Λιάνα Κανέλλη ο χρυσαυγίτης Λαγός - Αρνήθηκε να καταδικάσει η Ζ. Κωνσταντοπούλου
Ενα ακόμα επεισόδιο, που επιβεβαιώνει τον αντικομμουνιστικό χαρακτήρα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, καταγράφηκε την Πέμπτη στη Βουλή, με την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Την ίδια ώρα, με τη στάση της σε σχέση με την εν λόγω τραμπούκικη συμπεριφορά, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε στην πράξη συνέχεια στην προσπάθεια που κάνει η συγκυβέρνηση για κάλυψη και εξωραϊσμό του ναζιστικού μορφώματος.Απειλητικά προς τη Λιάνα Κανέλλη κινήθηκε στους διαδρόμους της Βουλής ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Γιάννης Λαγός, ενοχλημένος επειδή η βουλευτής του ΚΚΕ είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, η Λιάνα Κανέλλη, αφού τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος βγήκε από την αίθουσα. Αμέσως την ακολούθησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός, ο οποίος, στον διάδρομο πια, κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, λέγοντάς της ταυτόχρονα «σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, να δεις πώς θα φύγεις».
«Με απειλείς;», τον ρώτησε η Λιάνα Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», συνέχισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λιάνα Κανέλλη.
Βλέποντας το περιστατικό έσπευσαν στο πλευρό της Λ. Κανέλλη, εμποδίζοντας τον Γ. Λαγό να της επιτεθεί, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός και Χρήστος Σμίας και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.
Η Λιάνα Κανέλλη επέστρεψε στην αίθουσα της Επιτροπής καταγγέλλοντας το γεγονός. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Β. Κατριβάνου, ενημέρωσε για το περιστατικό τη διάσκεψη των Προέδρων που ήταν σε εξέλιξη. Επιτόπου από τους βουλευτές του ΚΚΕ που συμμετέχουν σε αυτή, τέθηκε το αίτημα να συζητηθεί το θέμα και να πάρει η διάσκεψη των Προέδρων θέση.
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα ούτε καν να το καταδικάσει και παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. Μάλιστα μετά την αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ, έθεσαν θέμα ψηφοφορίας οι βουλευτές από ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και την αρνήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.
Καταγγέλλει επίσης τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, "παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής".
Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό».
Παραλίγο να ζητήσουν και τα ρέστα
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, προσπάθησε στη συνέχεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα του καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η Λ. Κανέλλη από τον χρυσαυγίτη βουλευτή και ότι θα διερευνηθεί το περιστατικό στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η δε πρόεδρος της Βουλής, στη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις ξεπέρασε τα όρια της πρόκλησης απέναντι στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, κάνοντας λόγο για σπέκουλα!
Η Δ. Μανωλάκου από την πλευρά της τόνισε ότι «σας πονάει ότι το ΚΚΕ σας αποκαλύπτει», καταγγέλλοντας ότι «η Πρόεδρος της Βουλής εξωραΐζει την Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας μάλιστα ότι «πάει πολύ να συμμετέχει, σε αυτή την Επιτροπή» η Χρυσή Αυγή, οι απόγονοι του Χίτλερ (δείτε ΕΔΩ βίντεο).
Κατήγγειλε ακόμα ότι σκόπιμα δεν γίνεται δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ να προσέλθουν στην Επιτροπή οι αρμόδιοι υπουργοί για να πουν συγκεκριμένα τι ενέργειες θα αναλάβουν για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Τα άλλα κόμματα
Για «χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη» επίθεση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, και πρόσθεσε ότι «είναι απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δε θέλησε να καταδικάσει η διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή».
«Το λυπηρό και περισσότερο ανησυχητικό γεγονός το οποίο και καταγγέλλουμε είναι η προσπάθεια που κατέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων να μην πάρει θέση τόσο η ίδια όσο και η Διάσκεψη και να μην καταδικάσουν την ωμή επίθεση του υπόδικου Χρυσαυγίτη Βουλευτή, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή:
Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή
Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή για το νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση», που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέγνωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Η δήλωση έχει ως εξής:
«Η Χρυσή Αυγή αξιοποιώντας τη στάση της προέδρου της Βουλής, κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.
Η ΚΟ του ΚΚΕ που έχει ήδη δηλώσει ότι ψηφίζει "παρών" επί της αρχής του συζητούμενου νομοσχεδίου, επί της αρχής δεν θα συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που μεθοδεύτηκε για να δώσει άλλοθι στην παρουσία των προφυλακισμένων της ΧΑ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, που σχεδιασμένα καλλιεργούν κλίμα ανοχής για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».
Πηγή
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: Περίεργα «παιχνίδια» με τη Χρυσή Αυγή
Η επαναφορά της επικίνδυνης θέσης ότι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής θα εξαρτώνται από το αν θα είναι παρόντες οι προφυλακισμένοι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ήταν αυτό που κυριάρχησε στη χτεσινή, πρώτη συνέντευξη Τύπου της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε «ευθέως», όπως είπε η ίδια, ότι «υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν με ονομαστική ψηφοφορία, έλαβαν λιγότερες από 151 ψήφους και χωρίς τη συμμετοχή προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που η Ζ. Κωνσταντοπούλου θέτει τέτοιο ζήτημα, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για το «πού το πάει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με αυτό το φασιστικό μόρφωμα. Οπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση αυτή της προέδρου της Βουλής πήρε τα εύσημα από τη Χρυσή Αυγή, της οποίας το Γραφείο Τύπου έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με τίτλο: «Σύμφωνη με το Σύνταγμα η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής για τους νόμους που πέρασαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής».
[...]
Πηγή:
Μια λεξη μονο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιώτη το σόσιαλ που το βρήκες;
Διαγραφή9.31 Απο τους Σοσιαλδημοκρατες του 20 και του 30. Ετσι τους λεγανε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή πολλοί μπορεί να σκεφτούν ή να πουν: "Αυτή είναι η δημοκρατία", να τους θημίσουμε ότι η ίδια "δημοκρατία" και με τους ίδιους νόμιμους τρόπους, έδωσε την εξουσία στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ συριζα της Βαϊμάρης πχ. έλεγε ότι θα ελέγχουν τον Χίτλερ μέσο της βουλής... Όταν αυτός συγκέντρωσε την εξουσία πάνω του, και άρχισε να κυνηγά αριστερούς, ο τότε συριζα παρακάλαγε να τον αφήσουν ελεύθερο, επειδή οι ίδιοι ήταν πολύ καλοί με τους ναζί πριν αυτοί πάρουν την εξουσία...
Κώστας