Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ψωροκώσταινα....

Κατάστημα της Universal Bank, θυγατρικής της Eurobank
Αναταράξεις επίσης σε εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και στον τουρισμό

Ουκρανία: Γιατί η κρίση ακουμπά και τις ελληνικές επιχειρήσεις - Μισό δισ η άμεση έκθεση τους

Του Στέλιου Μορφίδη

Οι ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία προκαλούν "ανατριχίλα" στους Έλληνες επιχειρηματίες που έσπευσαν να επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια στη χώρα ενώ επιπτώσεις αναμένονται και στην ελληνική οικονομία με δεδομένο ότι οι εξαγωγές μας ακολουθούσαν αυξητική τάση την τελευταία τριετία ενώ υπήρχε και μεγάλο ρεύμα Ουκρανών τουριστών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Κίεβο οι συνολικές ελληνικές άμεσες επενδύσεις στην Ουκρανία ανέρχονταν στα 466,1 εκατ. δολ. στις 31 Δεκεμβρίου 2012. Κατά την εν λόγω ημερομηνία, οι ελληνικές επενδύσεις αποτελούσαν το 0,9% του συνόλου των ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα.

Μεταξύ των 52 ελληνικών εταιρειών που έχουν καταγραφεί στο Γραφείο Ο.Ε.Υ. Κιέβου ως δραστηριοποιούμενες στην ουκρανική αγορά συγκαταλέγονται οι: Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Coca Cola Hellenic, Ήφαιστος, Alumil, Balkan, Etem, Profilco, Yioula, Νεοχημική, Chipita, Sunlight, Printec, Γερμανός, Σαράντης, Informer κ.α.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της ουκρανικής περιοχής της Κριμαίας αποφάσισε το τοπικό κοινοβούλιο της χώρας.

Την ίδια ώρα ο έκπτωτος Γιανούκοβιτς σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Epoch Times» κατάφερε να εξασφαλίσει άσυλο στη Μόσχα.

Η κατάσταση στη Ουκρανία βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, τη στιγμή που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ ένοπλοι έχουν καταλάβει το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται πως «διεξάγονται συνεχείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις […] αεροπορικές βάσεις».

Ποιον λαό, κύριοι της Κυβέρνησης, επικαλείστε;



Του Δημήτρη Τσιμούρα

Οι της Κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό,  υπουργοί και βουλευτές, για να δικαιολογήσουν αυτήν τους τη βάρβαρη πολιτική, για να δικαιολογήσουν αυτήν την καταστροφική πορεία  στην οποία οδηγούν τον ελληνικό λαό, πέραν όλων των άλλων, ανερυθρίαστα, επικαλούνται και τη δική του συναίνεση! Επικαλούνται την ψήφο του. Επικαλούνται τη θέληση της πλειοψηφίας, της οποίας, όπως ισχυρίζονται, εντολές εκτελούν.

Μπορεί φυσικά κανείς να απαριθμήσει δεκάδες τέτοιες αναφορές, με πιο χαρακτηριστική αυτήν του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, στις 14/1/14, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε –ψέματα-  ότι «εκπροσωπεί την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού».
Και επειδή οι κυβερνώντες, από ότι φαίνεται, δείχνουν ότι έχουν… ασθενική μνήμη, ας τους

Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Ουκρανία

Κοινή Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που συντάχθηκε από το ΚΚΕ και το Γερμανικό ΚΚ και την υπογράφουν μέχρι στιγμής 21 κόμματα.

Ολόκληρη η τοποθέτηση για την αντιδραστική εξέλιξη στην Ουκρανία:

«Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, δεν αποτελούν "νίκη της δημοκρατίας", δήθεν των "επαναστατών", όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά μια επικίνδυνη εξέλιξη, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας.

Στην πολιτική "επιφάνεια" αναρριχήθηκαν, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί, που εκτός από τις καταστροφές των γραφείων των αντιπάλων τους, μεθοδεύουν ακόμη πολιτικές διώξεις και απαγορεύσεις κομμάτων, πρώτα απ’ όλα κατά των κομμουνιστών, ακόμη και ρατσιστικά νομοθετήματα σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως αυτά που ισχύουν τα τελευταία 20 χρόνια στις χώρες της "ευρωπαϊκής" Βαλτικής, με την απροκάλυπτη πολιτική στήριξη της ΕΕ.

Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα, που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του «πακέτου Σόιμπλε»

Τελικά τι πρόκειται να γίνει εάν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση στην Ελλάδα; Θα πάει ο Τσίπρας στο πρώτο συμβούλιο κορυφής στις Βρυξέλλες, θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα κατατρομάξει Μέρκελ και λοιπούς… μερκελιστές, όπως ο ίδιος με γλαφυρότητα συνηθίζει να λέει, ή όλα θα πάρουν το δρόμο μιας πολιτισμένης και χωρίς ακρότητες διαπραγμάτευσης, όπως λέει ο βουλευτής και στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης; Εχει σημασία να παρακολουθήσουμε ολόκληρο το συλλογισμό του Σταθάκη, όπως τον παρουσίασε σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής.
 
Ο Σταθάκης ρωτιέται: «Τι θα επιλέγατε μεταξύ διαγραφής του χρέους και ενός επενδυτικού πακέτου με ευνοϊκούς όρους;». Και απαντά: «Νομίζω ότι η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να θεωρείται de facto δεδομένη. Διότι το πρόβλημα του χρέους πλέον είναι προσδιορισμένο και αφορά την αδυναμία εξυπηρέτησής του από το '14 ως το '20, ενώ είναι πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση μετά το '20, εάν και εφόσον υπάρξει μεγάλη επιμήκυνση. Αρα επειδή ταυτόχρονα η αντιμετώπιση της ύφεσης επιβάλλει επενδυτικό πακέτο κάποιας μορφής, η χρυσή τομή και η σωστή λύση είναι ένας συνδυασμός των δύο: αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους 2014-2020 και ταυτόχρονα δημιουργία των ελάχιστων προϋποθέσεων ώστε να υπάρξουν επενδυτικοί πόροι άμεσα για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, για δημιουργία επενδυτικού ταμείου ειδικού σκοπού με αναφορά στην αντιμετώπιση της ύφεσης».

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πώς η Δύση κατασκευάζει «αντιπολιτευτικά κινήματα»

Από την Αίγυπτο στην Ουκρανία, στην τουρκοσυριακή μεθόριο, στην Κούβα και στην Ταϊλάνδη
Κυβερνητικά κτίρια καταστρέφονται και λεηλατούνται.

Συμβαίνει στο Κίεβο και στην Μπανγκόκ. Και στις δυο πόλεις οι κυβερνήσεις εμφανίζονται φοβισμένες να επέμβουν δραστικά.

Τι συμβαίνει; Γίνονται οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο «μη σχετικές», καθώς τα δυτικά καθεστώτα δημιουργούν και υποστηρίζουν φονικά «αντιπολιτευτικά κινήματα» με στόχο την αποσταθεροποίηση των κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με την επιθυμία τους για πλήρη ηγεμονία στον πλανήτη;

(…) H ρητορική ποικίλλει αλλά επί της ουσίας οι «διαδηλωτές» απαιτούν τη διάλυση εύθραυστων δημοκρατιών. Οι πιο πολλοί βρίσκονται στο μισθολόγιο των ανώτερων κοινωνικών τάξεων.

Στην Ταϊλάνδη κάποιοι είναι εγκληματίες που προσλαμβάνονται με περίπου 15 δολάρια την ημέρα. (…). Φεύγοντας από την Μπανγκόκ αεροπορικώς σκεφτόμουν ότι πολλά από τα μέρη για τα οποία γράφω έχουν τελευταία παρόμοια μοίρα με την Ταϊλάνδη. Δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, προοδευτικές ή μη, ανά την υφήλιο δέχονται σοβαρές επιθέσεις από ένοπλους εγκληματίες, συμμορίτες και αντικοινωνικά στοιχεία, ακόμη και τρομοκράτες και στη Δύση τούς αποκαλούν «διαδηλωτές».

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σκέψεις για το Κυπριακό: Ιμπεριαλισμός, Σταθερότητα, Λύση και η Αριστερά.

του Λέανδρου Σαββίδη

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Κύπρο, το φάντασμα της λύσης. Μετά από μια δεκαετία ολοκληρωτικής νίκης της εθνικιστικής παράταξης στην Κύπρο μετά το δημοψήφισμα του 2004, ξαναβρισκόμαστε αν λάβουμε σοβαρά τα όσα διαδραματίζονται μπροστά στο δίλημμα της λύσης. Και ξαφνικά καλούμαστε να αποφασίσουμε σε ένα παιχνίδι τόσο στημένο που αυτό που μας μένει είναι να διαλέξουμε πλευρά. Βέβαια αυτή η πραγματικότητα δεν έπεσε από τον ουρανό, έχει να κάνει με την αποτυχία της Αριστεράς να υψώσει ανεξάρτητη φωνή στο Κυπριακό, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα θεωρητικά, τακτικής αλλά και πρακτικά. Σίγουρα δεν ξεκινάμε να συζητάμε το Κυπριακό από το μηδέν, σβήνοντας όσα έχουν γίνει στο παρελθόν. Δεν νομίζω να υπάρχει προοδευτικός άνθρωπος ο οποίος δεν δέχεται την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία σαν το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, επομένως οι διαφορές που εκφράζονται είναι στο περιεχόμενο και την όλη διαδικασία παρά στο αν η ΔΔΟ είναι στο σωστό δρόμο. Για αυτό το λόγο δεν θα ασχοληθώ καν για το αν η ΔΔΟ είναι σωστή επιλογή η όχι, αυτό έχει απαντηθεί ήδη από πάρα πολλούς καλύτερα απ’ ότι θα μπορούσα να τα απαντήσω εγώ. Δεν έχει απαντηθεί όμως το περιεχόμενο, οι «εποικοδομητικές ασάφειες» και ο τρόπος λειτουργίας αυτού του Ομόσπονδου κράτους. Πολύ περισσότερο όμως δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση στο κάτω από ποια σημαία παλεύει η Αριστερά για αυτή τη λύση. Η απάντηση ίσως να μην είναι τόσο ξεκάθαρη όσο φαίνεται.

Αντιφασιστικό μέτωπο στην Ουκρανία

Αντιφασιστική πορεία στο Κίεβο στις 8 Φλεβάρη από Ουκρανούς κομμουνιστές
Ακολουθούν βίντεο από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας:

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Μήνυμα του Α' Γραμματέα της ΚΕ Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας Πετρό Σιμονένκο, προς τους συντρόφους του στο κόμμα

σε μετάφραση Βασίλη Μακρίδη, μέσω fb
(Τα λινκ είναι δική μας προσθήκη)

Αγαπητοί σύντροφοι κομμουνιστές!

Απευθύνομαι σ’ εσάς σε μια από τις πιο δραματικές στιγμές στην ιστορία της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων των τελευταίων τριών μηνών χύθηκε αίμα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Απειλήθηκε η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η ίδια η ύπαρξή της ως ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος.

Τα γεγονότα αυτά δεν έχουν μονοσήμαντο χαρακτήρα. Η συμμετοχή σε αυτά μεγάλων μαζών ανθρώπων, αντανακλά τη βαθιά κοινωνική δυσαρέσκεια προς την πολιτική του καθεστώτος του Γιανουκόβιτς και του περιβάλλοντός του, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα με κάκιστο τρόπο, εξαπάτησε το λαό, εγκατέλειψε τις προεκλογικές του υποσχέσεις και στη δυσκολότερη στιγμή εγκατέλειψε με δειλία τη θέση του. Με το θράσος του στον πλουτισμό, το συνάφι που σχηματίστηκε γύρω από τον Γιανουκόβιτς και πήρε το όνομα "Οικογένεια", προκάλεσε απέχθεια στους περισσότερους από τους υποστηρικτές και τους ψηφοφόρους του.

Όμως οι μαζικές διαμαρτυρίες δεν απέκτησαν χαρακτήρα ταξικής σύγκρουσης. Έγινε σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο παρατάξεις της ίδιας τάξης εκμεταλλευτών – της ολιγαρχικής αστικής τάξης, εκ των οποίων πιο οργανωμένη και πλήρως προετοιμασμένη ομάδα ήταν η παράταξη, η οποία ένωσε φιλοδυτικές, εθνικιστικές και ακροδεξιές εξτρεμιστικές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις χρησιμοποίησαν με τέχνη τη δυσαρέσκεια του λαού και με την υποστήριξή του πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

H ταινία της εβδομάδας: Allonsanfàn

Το αριστούργημα των αδελφών Ταβιάνι "Αλονζανφάν".

Μια από τις σημαντικότερες πολιτικές ταινίες, η ιστορία της οποίας διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1816. 
Ο κεντρικός ήρωας, ο Φλούβιο, αριστοκρατικής καταγωγής, είχε πάει στη Γαλλία για να βοηθήσει στη Γαλλική Επανάσταση.

Κατά τη διάρκεια της Παλινόρθωσης θα φυλακιστεί από τους Αυστριακούς, οι οποίοι όμως στη συνέχεια για να τον εκθέσουν ηθικά στους συντρόφους του, θα τον αφήσουν ελεύθερο. 

Μετά την απελευθέρωσή του θα προσχωρήσει σε μια ομάδα επαναστατών και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στην Ιταλία. Θα επιχειρήσουν να ξεσηκώσουν τους χωρικούς. Στην πορεία αυτή θα προδώσει πραγματικά τους συντρόφους του. Το τέλος για την ομάδα των επαναστατών είναι αναπόφευκτο. Ο Φλούβιο θα σκοτωθεί από τους στρατιώτες και οι υπόλοιποι από τους χωρικούς. Μέσα όμως από το σωρό των πτωμάτων θα σηκωθεί ο νέος αρχηγός, ο Αλονζανφάν. 

Μια ταινία γύρω από την ουτοπία και το όραμα. Η υπέροχη μουσική είναι του Ενιο Μορικόνε,ενώ εξαιρετική είναι η ερμηνεία του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.Παίζουν επίσης οι Λέα Μασάρι, Μίμσι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι και ο Σταύρος Τορνές.

Από τον Ριζοσπάστη

Ακολουθεί η ταινία:

Ουκρανία: Καλούν σε πογκρόμ εναντίον των κομμουνιστών

Παραθέτουμε το κάλεσμα της "κεντρικής διοίκησης" του "Δεξιού τομέα" για σταμάτημα "με κάθε δυνατό διαθέσιμο μέσο" της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος το οποίο αποκαλούν "εγκληματική συμμορία"

Ακολουθεί η ανακοίνωση (οι υπογραμμίσεις δικές μας):
_______________


Κόμμα των Περιφερειών και Κομμουνιστικό Κόμμα: εγκληματικές ομάδες των οποίων οι δραστηριότητες πρέπει να τερματίζονται (κανονισμός της Κεντρικής διοίκησης "Νομικός τομέας»)

Για καθέναν στην Ουκρανία, υπάρχουν δύο αντιλαϊκές, αντι-ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες ευθύνονται για πολλά από τα δεινά ουκρανικού λαού. Αυτές είναι το Κόμμα των Περιφερειών και το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το πρώτο είναι η ραχοκοκαλιά του σημερινού καθεστώτος ποινικής ολιγαρχίας και είναι ένα με τον κρατικό μηχανισμό, στην πραγματικότητα, ταυρίζεται με μία σαφώς αυταρχική δικτατορία. Το δεύτερο είναι ο διάδοχος των εισβολέων Μπολσεβίκων και τώρα αποτελεί σημαντικό στοιχείο του ποινικού ολιγαρχικού συστήματος.

Από τη σκοπιά του περιεχομένου του δημοσίου συμφέροντος του ουκρανικού έθνους, σε σχέση με το Κόμμα των Περιφερειών και το Κομμουνιστικό Κόμμα, εκείνο που συμβαίνει είναι ότι έχουν δημιουργήσει ένα καταπιεστικό καθεστώς το οποίο:

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ουκρανός ραβίνος καλει τους Εβραίους του Κιέβου για να εγκαταλείψουν την πόλη σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης

Όποιος ξεχνάει το παρελθόν είναι υποχρεωμένος
να το ξαναζήσει...
Φοβούμενη τη βία κατά των Εβραίων της Ουκρανίας, η εβραϊκή κοινότητα ζητά από το Ισραήλ βοήθεια σε σχέση με την ασφάλεια της.

Ο Ουκρανός ραβίνος Moshe Reuven Azman, κάλεσε τους Εβραίους του Κιέβου να εγκαταλείψουν την πόλη και τη χώρα, ακόμη και αν είναι δυνατόν, φοβούμενος ότι οι Εβραίοι της πόλης θα είναι θύματα του χάους, όπως ανέφερε την Παρασκευή η ισραηλινή εφημερίδα Maariv .

"Είπα στο εκκλησίασμα μου να φύγει από το κέντρο της πόλης ή από πόλη και, ει δυνατόν, εντελώς από την χώρα και μάλιστα μαζικά», είπε ο Ραβίνος Azman Maariv. "Δεν θέλω να προδικάσω το τελικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε, «αλλά υπάρχουν συνεχείς προειδοποιήσεις σχετικά με προθέσεις να επιτεθούν εβραϊκά ιδρύματα."

Άρχισε ο διαμελισμός της Ουκρανίας;

Βαλεντίνα Ματβιένκο: στην Ουκρανία λαμβάνει χώρα προσπάθεια κρατικού πραξικοπήματος


Ως βίαιη προσπάθεια ανατροπής της νόμιμης εξουσίας στη χώρα χαρακτήρισε τα δρώμενα στην Ουκρανία η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλής) της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ στη Μόσχα. Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Βουλής της Κριμαίας δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει ως νόμιμες οποιεσδήποτε ενέργειες των ουκρανικών Αρχών, που θα εγκριθούν υπό την πίεση των εξτρεμιστών.

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάλεσε όλες τις υγιώς σκεπτόμενες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Ουκρανίας να συνενωθούν για τον τερματισμό των ενεργειών, που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, δήλωσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας:

- Δυστυχώς, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι συμμετέχουν στις συνομιλίες, και ο κόσμος στο Μαϊντάν, είναι δυο εντελώς διαφορετικές δυνάμεις. Οι ευρισκόμενοι στην Πλατεία Μαϊντάν, δεν έχουν ορισμένες πολιτικές απαιτήσεις προς την εξουσία, για τις οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν συνομιλίες. Παρόλ΄ αυτά, η θέση μας συνίσταται στο ότι πρέπει να γίνει παν το δυνατόν για την ειρηνευτική επίλυση της εξαιρετικά σκληρής πολιτικής κρίσης. Από την άλλη σε οποιοδήποτε κράτος οι Αρχές είναι υπόχρεες να εξασφαλίσουν τη διαφύλαξη του συνταγματικού συστήματος και της ασφάλειας των πολιτών στο πλαίσιο του Συντάγματος, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Νομίζω ότι όλες οι υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις της Ουκρανίας, και τέτοιες είναι η απόλυτη πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, πρέπει να συνενωθούν στην επιδίωξή τους να θέσουν τέλος σε αυτή τη βία, να θέσουν τέλος σε αυτές τις ληστρικές, αντισυνταγματικές ενέργειες, διότι διαφορετικά αυτή η κατάσταση απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Και οι αναρχικοί στο πλευρό των ναζί και ενάντια στους ...κομμουνιστές, βεβαίως-βεβαίως...

(Για την περίπτωση που νομίζατε πως ο αυτισμός της πολιτικής συνύπαρξης των χρήσιμων ηλίθιων της αναρχίας με τους δηλωμένους φασίστες περιορίζεται στην πλατεία συντάγματος ή μόνο στην χώρα μας)

Το παρακάτω κείμενο το βρήκαμε στο αναρχικό ιστολόγιο "αιχμή" και το αναδημοσιεύουμε ως έχει (είναι αρκετά εύγλωττο από μόνο του) με μόνη δική μας παρατήρηση πως ούτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι ίδιοι με "διαδηλωτές" με πλήρη στρατιωτικό εξοπλισμό και με Ουκρανικές σημαίες (τις πανταχού παρούσες κόκκινες -μαύρες της "Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών" του Μπαντέρα φιλοτιμήθηκαν να μην τις προβάλουν ιδιαίτερα) δεν μοιάζει να μπορούν να δουν...
Οι υπογραμμίσεις και η εικονογράφηση στο κυρίως κείμενο είναι δικές μας.

_________
Η Ουκρανική “Αυτόνομη Ένωση Εργατών” γράφει σχετικά με την κατάσταση στη χώρα:

Οι νόμοι που πέρασαν στις 16 Ιανουαρίου έδειξαν ότι η παράταξη της άρχουσας τάξης που ελέγχει τώρα την κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγκαταστήσει μια αντιδραστική αστική δικτατορία στο μοντέλο των καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 1970. Οι “δικτατορικοί νόμοι” ποινικοποιούν κάθε διαμαρτυρία και περιορίζουν την ελευθερία του λόγου· επίσης, καθιερώνουν την ευθύνη για “εξτρεμισμό”. [Σ.τ.μ. η κυβέρνηση τελικά πήρε πίσω τους κατασταλτικούς αυτούς νόμους 5 μέρες μετά, στις 28 Ιανουαρίου] Τα κοινοβουλευτικά φερέφωνα της ταξικής δικτατορίας της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας και της μονοπωλιακής αστικής τάξης είναι το Κόμμα των Περιφερειών και το λεγόμενο “Κομμουνιστικό” Κόμμα της Ουκρανίας που εδώ και καιρό έχει γίνει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το ΚΚ Ουκρανίας για τα γεγονότα στην χώρα

Την ευθύνη για το χάος στη χώρα φέρει η αντιπολίτευση και οι αρχές


22 χρόνια οι καπιταλιστικές δυνάμεις εκφοβίζουν τους πολίτες της χώρας μας και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον τα απεχθή σχέδιά τους για την Ουκρανία, πειραματίζονται με τους ανθρώπους της χώρας.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης συμμετείχαν διαδοχικά στην κυβέρνηση.
Η αντιπολίτευση ήταν σε θέση να εφαρμόσει τις πολιτικές της, στις υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές θέσεις (Yatsenyuk, Gritsenko, Poroshenko, κ.λπ.), αλλά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής τους δεν είχαν κάνει τίποτα χρήσιμο για τους ανθρώπους και το κράτος.

Η μόνη πολιτική δύναμη που δεν συμμετείχε ποτέ την εξουσία και δεν είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά της - ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας.
Εθνικιστικές φασιστικές δυνάμεις, τοποθετούν τους εαυτούς τους στην αντιπολίτευση, με την υποστήριξη του παγκόσμιου κεφαλαίου, και των ξένων πολιτικών δομών. Διέπραξαν απόπειρα πραξικοπήματος με τη δύναμη των όπλων. Ενώ έκαναν χρήση των πιο ύπουλων μεθόδων πολέμου (γυναίκες για κάλυψη και παιδιά ως ασπίδα, έκαψαν ζωντανούς άντρες της αστυνομίας, χρησιμοποίησαν τη δολιοφθορά, την τρομοκρατία, τη μαζική προπαγάνδα και την ξένη υψηλή τεχνολογία.).

Σοσιαλφασίστες

Η αναγγελία των σημερινών εξελίξεων στην Ουκρανία από το "αριστερό" και ανεξάρτητο "κουτί της Πανδώρας":


Προσέξτε την σκηνοθεσία. Νίκησαν οι "διαδηλωτές" ο υπέρτιτλος, και ντύσιμο με την φωτογραφία ενός ειρηνικού μουσικού μπροστά από πάνοπλα ΜΑΤ. Και αν αυτά δεν φτάνουν για να συγκινήσουν την ευαίσθητη ψυχή του μέσου αριστερούλη, στην διπλανή στήλη άρθρο με τίτλο "Ουκρανή διαδηλώτρια τουϊτάτει τον θάνατο της"
Αυτό ο κύριος Βαξεβάνης έχει το θράσος να το ονομάζει "ρεπορτάζ" και όχι προπαγάνδα. Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά (βλέπε και εδώ) που οι αριστερούληδες μας συλλαμβάνονται επ'αυτοφόρο να κάνουν πλάτες στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.
Θεωρώ δε, πως ένα ειδησειογραφικό σάιτ αποκλείεται να αγνοεί τα όσα έχω βρει εγώ με ένα απλό ψάξιμο στο ίντερνετ για who is who των ναζιστών και των πρακτόρων που ονομάζονται με το άκρως εξωραϊστικό προσωνύμιο "διαδηλωτές".
Ας αρχίσει λοιπόν το στρηπτίζ της "αριστερής" δημοσιογραφίας:

«Σιδηρούν παραπέτασμα»...

H Ουκρανία σπαράσσεται. Ορισμένες σκόρπιες σκέψεις (ίσως όχι και τόσο σκόρπιες...):


1) Ο τίτλος του άρθρου ήταν: «`Η τώρα ή ποτέ για την Ουάσιγκτον». Ιδού μερικά αποσπάσματα:
«Ο αμερικανικός στόχος στην Ουκρανία και τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι να επιβάλουν τον έλεγχό τους στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους αυτών των χωρών (...). Η ελίτ της Ουάσιγκτον βλέπει όλον τον κόσμο όπως ο πρώην πρόεδρος Ρίγκαν έβλεπε τη Λατινική Αμερική (...). Οι μέθοδοι του ψυχρού πολέμου εξακολουθούν λίγο πολύ να χρησιμοποιούνται (...). Την ώρα που ξεκινούσε η "βελούδινη επανάσταση" του 1989 ήμουν ο ίδιος βαποράκι, που μετέφερα βαλίτσες σε διαφωνούντες στην Ανατολική Ευρώπη με περιεχόμενο δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Έχω λοιπόν μια καλή ιδέα για το πόσα πολλά χρήματα και πόση ξένη βοήθεια χρειάστηκαν ώστε να ξεκινήσουν οι "αυθόρμητες επαναστάσεις" που εγκαθιστούσαν την "εξουσία του λαού" (...). Εάν η Ουκρανία γλιστρήσει στην τροχιά του ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα χάσει την πρόσβαση στις ναυτικές της βάσεις στη Μαύρη Θάλασσα και οι διαδρομές των ρωσικών πετρελαιοαγωγών και αγωγών αερίου θα περνούν από εδάφη που οι ΗΠΑ θα ελέγχουν πλήρως (...). Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό αβαντάζ πριν οδηγηθούν στην ανάγκη όπως ο Κάιζερ πριν από 80 χρόνια να αναφωνήσουν: "`Η τώρα ή ποτέ"».
Αυτά τα εξόχως αποκαλυπτικά - όχι μόνο για τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, σήμερα, αλλά για τα όσα έγιναν το 1989 στην Ανατολική Ευρώπη - δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «New Statesman», εδώ και δέκα χρόνια, στις 6/12/2004. Συγγραφέας του άρθρου, ένας πολύ γνωστός Βρετανός ιστορικός, ο Μαρκ Ελμοντ. Ένα - καθ' ομολογία του - από τα «βαποράκια» των μυστικών υπηρεσιών, που έφεραν την «ελευθερία» στην Ανατολική Ευρώπη και χρηματοδότησαν τις «βελούδινες επαναστάσεις» με βαλίτσες γεμάτες δολάρια...

Απλά μαθηματικά...

Να σου πω κάτι; Απλά μαθηματικά είναι.

Βγάζω εγώ ως σφυριζαίος ή συνεργαζόμενος "είδηση" "Ο Κουτσούμπας θεάθηκε να τρυπιέται με πρέζα στην Ομόνοια", εντάξει;

Θα την αναδημοσιεύσουν στάνταρ 40 "ενημερωτές". Εγγυημένα. Χωρίς κανένα δισταγμό.

Ωραία. Θα την διαβάσουν, πχ, 20.000 άνθρωποι.

Θα βγει μετά ο μαλάκας ο Lenin Reloaded, θα βγει το ΚΚΕ, θα βγει το Redfly και κάποιοι ακόμα παλαβοί και θα αποδείξουν το ψέμα. Πόσοι θα τους διαβάσουν και είτε θα επιβεβαιώσουν ότι η "είδηση" είναι μούφα είτε θα το κατανοήσουν εκ των υστέρων; 5.000.

Μου έμειναν οι 15.000 λοβοτομημένοι που εξασφάλισα. Που θεωρούν και τον εαυτό τους ενήμερο.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν κερδίζεις σ' αυτό το παιχνίδι, παίζεις για να κόψεις όσο μπορείς τη χασούρα.
Πηγή: Lenin reloaded

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αλήτες-ρουφιάνοι - (και "αυτοδιαχειριζόμενοι") δημοσιογράφοι

(Ο υπέρτιτλος δικός μας)

Μέχρι και τώρα (5:16 μμ, 20/2/2014), περισσότερες από 24 ώρες μετά την επίσημη διάψευση του ΚΚΕ για την προβοκατόρικη, ψευδή είδηση που διακίνησαν οι γκεμπελίσκοι του "Epirusgate" και του "Left.gr", στο σάιτ της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ παραμένει αναρτημένο το χυδαίο ψέμα.

Οι διαχειριστές του σάιτ της - δήθεν ανεξάρτητης πλέον - ΕΡΤ δεν έχουν κανει καν τον κόπο να διορθώσουν την ανάρτηση ή να προσθέσουν την επίσημη ανακοίνωση-διάψευση του ΚΚΕ. Συνεχίζουν να αναπαράγουν (με πηγή το πόρταλ του ΣΥΡΙΖΑ Left.gr) το άθλιο συκοφαντικό δημοσίευμα για την Κόνιτσα. Ακολουθούν screenshots απ' το σάιτ της ERT Social:

Συνελήφθη ένας τουλάχιστον, αποδεδειγμένα μισθοφόρος των ΕΠΑ στην Ουκρανία




Μεταφράζω από την παρουσίαση του Βίντεο στο You tube:
Χορηγοί της παγκόσμιας τρομοκρατίας  
Μισθοφόροι των ΕΠΑ στην Ουκρανία - αποδεδειγμένα! 

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Σε εξέλιξη προσπάθεια για φασιστικό πραξικόπημα;

Κίεβο: "Διαδηλωτής" με πλήρη στρατιωτικό εξοπλισμό.
κράνος, εξάρτηση, επιγονατίδες.
Μερικές ειδήσεις από την Ουκρανία:


Τα δυτικά ΜΜΕ αποσιωπούν ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κοιτάξτε πως δείχνουν τα δυτικά ΜΜΕ σκηνές από την Ουκρανία, - είπε ο υπουργός. – Οι ειρηνικοί αντιπολιτευόμενοι απαιτούν δικαιοσύνη και τάξη, ενώ οι θηριώδεις Αρχές καταστέλλουν τις ενέργειές τους με τη βία».
«Στην πραγματικότητα κρύβεται τεράστιος αριθμός γεγονότων από ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, - δήλωσε ο Λαβρόφ. – Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων αγγλόφωνων και αραβόφωνων, που δείχνουν λεπτομερώς, με τι δυνάμεις βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες οι ουκρανικές Αρχές – με καθαρά εξτρεμιστικές, αντισημιτικές. Και αυτό αποσιωπείται, δυστυχώς».

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις: ένα ακόμη εργαλείο της άρχουσας τάξης

Της Κάλι Καρά

Πολύς ο ντόρος (λες και τώρα το πληροφορήθηκαν), για την υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης IMI (International Mine Initiative - Διεθνής Πρωτοβουλία για τις Νάρκες) - η δράση της οποίας στο Ιράκ είχε καταγγελθεί μέσα από το πρώτο θέμα του «Ριζοσπάστη» στις 13 Δεκέμβρη του 2003.

Με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε, έγινε γνωστό ότι η δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ έβλαψε το ελληνικό Δημόσιο κατά εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΕ, η οποία είναι ο αρχιτέκτονας και αυτής της φάμπρικας, 
«οι ΜΚΟ είναι σωματεία και ιδρύματα με ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, τα οποία εκπληρώνουν στους διάφορους τομείς ποικίλες και σημαντικές λειτουργίες από την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών έως την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δημόσια υγεία, την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη και την έκφραση της βούλησης ορισμένων κοινωνικών στρωμάτων ή ομάδων συμφερόντων, αποτελώντας συχνά αποτελεσματική και ελαστική απάντηση στις νέες και αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών που η δημόσια αρχή δεν κατορθώνει πλέον να ικανοποιήσει πλήρως».
Στα πλαίσια της ταξικής καπιταλιστικής κοινωνίας βρήκαν τους τρόπους ώστε η διάθεση για κοινωνική προσφορά να χειραγωγηθεί από την κυριαρχία της άρχουσας τάξης και να μπει στην υπηρεσία των στενών ταξικών συμφερόντων της, να διαμορφώσουν αντιλήψεις για το πώς πρέπει να είναι η μορφή κοινωνικής συμμετοχής και δράσης.

Στέλιος Στυλιανίδης: Το κέντρο της Αθήνας«λεηλατείται» από τους ξένους, τους περιθωριακούς και τους δυστυχισμένους

Ο Στέλιος Στυλιανίδης είναι μέλος του "κοινωνία πρώτα" την συνεργασία με το οποίο ανακοίνωσε πανηγυρικά ο Αλέξης Τσίπρας πριν λίγες μέρες.

Πολύ ενδιαφέρουσες είναι κάποιες από τις απόψεις που εκφράζει σε συνέντευξη του ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012:
(οι υπογραμμίσεις, οι φωτογραφίες και τα λινκ είναι δικές μας προσθήκες)
______________
[...]

Αν πάρετε τη συγκρότηση των κομμάτων, τις συντεχνίες, τα ΑΕΙ, το ΕΣΥ, εκτός από λαμπρές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, η λειτουργία όλου αυτού του συστήματος, μέσα από μια οργανωμένη ανευθυνότητα, δημιουργεί κυριολεκτικά έναν κατακερματισμό στην έννοια του δημόσιου χώρου. Άρα συγκροτεί μια ψευδή ταυτότητα συλλογική και ατομική, η οποία είναι: «κάνω δήθεν ότι υπερασπίζομαι το δημόσιο συμφέρον, ενώ στην ουσία λειτουργώ για το δικό μου συμφέρον».

[...]

Δείτε τις συντεχνίες ή τη θέση της Αριστεράς που οποιοδήποτε μαζικό αίτημα το βαφτίζει «λαϊκό», χωρίς να αναλύσει και να επανασυνθέσει ως πολιτικό πλέον λόγο προς όφελος της κοινωνίας το αίτημα το οποίο εισπράττει.

[...]

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επίθεση φασιστοειδών σε δημοσιογράφο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συναδέλφου Διονυσίας Λάγιου στο Περιστέρι από ομάδα θρασύδειλων, πρωταγωνιστών σε ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Ομάδα τραμπούκων, γνωστών στις αστυνομικές αρχές, έσυρε βίαια την συνάδελφο σε παρακείμενη οικεία όπου την χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα, αποπειράθηκαν να την πνίξουν, βρίζοντάς την ταυτόχρονα με χυδαίο τρόπο. Ευτυχώς η συνάδελφος και παρά το ότι δεν είχε καμία βοήθεια, κατάφερε τελικώς να ξεφύγει, σώζοντας τη ζωή της από την πρωτοφανή αγριότητα των αρπαγέων της.

Η Διονυσία Λάγιου είναι γνωστή στην κοινωνία του Περιστερίου για τον προσωπικό της αγώνα κατά των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις παράνομες βιοτεχνίες της περιοχής τις οποίες κατ’ επανάληψη έχει καταγγείλει επώνυμα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».

Aυγή: Το σχήμα «Μνημόνιο - αντιμνημόνιο» έχει εξαντλήσει τα όριά του

Πάικος Βασίλης (από την αγαπημένη μας "Αυγή")

Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αντιμνημονιακός. Ε, και; Και ο Γιώργος Τράγκας είναι. Φλογερός και αδιαπραγμάτευτος αντιμνημονιακός μάλιστα. Τι θα πει αυτό; Και ποια σχέση μπορούν να έχουν με την Αριστερά οι περί ων ο λόγος αντιμνημονιακοί;

Ε, λοιπόν, αν δεν είχε υπάρξει η ιστορία με τον Καρυπίδη, καλά θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να την εφεύρει. Να την εφεύρει και να την υποστεί. Για να πάθει και για να μάθει...

[...]

Έμαθε εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητοποίησε μάλλον, το αυτονόητο. Πως το αντιπαραθετικό δίπολο «Μνημόνιο - αντιμνημόνιο» (και κατ' επέκταση ο μόνιμος και σταθερός διαχωρισμός των πολιτών, αλλά και των πολιτικών, σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς), δεν αρκεί για να ερμηνεύσει την πραγματικότητα της χώρας. Η πραγματικότητα είναι σήμερα πολύ πιο σύνθετη, πολύ πιο περίπλοκη, απ' ό,τι το απλουστευτικό και έως ένα βαθμό απολίτικο δίπολο υπονοεί. Ή, αν θέλετε, κι αν είχε έως κάποιο χρονικό σημείο την αξία του, έχει πλέον εξαντλήσει τα όριά του.

Και στο κάτω - κάτω, το δίπολο «Μνημόνιο - αντιμνημόνιο», όσο πολιτικό βάρος κι αν του αποδίδεται από κάποιους, δεν μπορεί παρά να «υποκύπτει», να υπολείπεται, να υποχωρεί απέναντι σε άλλα κυρίαρχα δίπολα. Εκείνα που ορίζουν πάγιες και αδιαπραγμάτευτες διαχωριστικές γραμμές. Τη γραμμή ανάμεσα στη Δημοκρατία και τους αρνητές της [σσ. ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ]. Ανάμεσα στον ρατσισμό και τον αντιρατσισμό. Ανάμεσα στον εθνικισμό και στον αντιεθνικισμό [σσ. ουουουου! Βλέπε Κ. Γρίβας]. Και, φυσικά, τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά... [βλ. Κ. Γρίβας και πάλι]

Διλήμματα αρχών και αξιών

Το σχήμα «Μνημόνιο - αντιμνημόνιο» δεν διαθέτει παρά τακτικών και βέβαια επικαιρικών διαστάσεων χαρακτηριστικά. Ενώ τα άλλα είναι αντιπαραθετικά σχήματα αρχών και αξιών. Και μ' αυτή την έννοια δεν απαλλοτριώνονται επ' ουδενί. Ορίζοντας την αγεφύρωτη απόσταση ανάμεσα στην Αριστερά και στις απόψεις τύπου Καρυπίδη, Τράγκα ή και Καμμένου, γιατί όχι. Απόσταση, της οποίας το ειδικό πολιτικό βάρος είναι πολύ μεγαλύτερο προκειμένου για κόμμα το οποίο χτυπά την πόρτα της εξουσίας. Καθώς, θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελεί «δοκιμαστικό πεδίο» για την επιμονή με την οποία το συγκεκριμένο κόμμα θα υπερασπιστεί μεθαύριο τις «κόκκινες γραμμές» των επιλογών του. Πρόκειται, μ' άλλα λόγια, για δείγμα γραφής ως προς την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. Για τις αρχές, στη βάση των οποίων πρόκειται να διαχειριστεί τις τύχες του λαού και του τόπου.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Γρίβα μ' σε θελ' η "αριστερά"...

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τις «Ένοπλες Δυνάμεις Νέου Τύπου». Όπως επισημαίνεται, δεύτερος εισηγητής της βραδιάς ήταν ο «αμυντικός αναλυτής, διδάκτορας γεωπολιτικής» (όπως αναγγέλθηκε) Κώστας Γρίβας, μέλος της «Επιτροπής Άμυνας» του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνέταξε και το πρόγραμμα.

Με έκπληξη για την παρουσία του στην εκδήλωση ο Δ. Ψαρράς σχολιάζει ότι «ο κ. Γρίβας είναι εδώ και καιρό θιασώτης της πιο ακραίας αντιμεταναστευτικής πολιτικής, ενώ έχει επανειλημένα αρθρογραφήσει εναντίον κάθε μορφής αντιρατσισμού». Πραγματικά, ο Καρυπίδης μοιάζει με μετριοπαθές δημοκρατικό γατάκι μπροστά στον Γρίβα, έναν άνθρωπο που ίσως δεν κατατάσσεται στην παραδοσιακή γραφική ακροδεξιά, αλλά που έχει εκφράσει εθνικιστικές απόψεις με επιστημονικό περιτύλιγμα.

Οι απόψεις του Κ. Γρίβα, φιλοξενούνται από το σύνολο του ακροδεξιού τύπου ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι συνεντεύξεις του συναντάμε στη χουντοναζιστική φυλλάδα «Στόχος», στον «Ελεύθερο Κόσμο» και το περιοδικό «Patria» του πρώην νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Ζαφειρόπουλου. Ο Κ. Γρίβας έχει γράψει μεταξύ άλλων ότι με την παρουσία των μεταναστών στην Ελλάδα «συντελείται αποεθνοποίηση και οδηγούμαστε σε Ρουαντοποίηση», «η πιο επικίνδυνη ομάδα αλλοδαπών είναι οι Αλβανοί» και πως «τα Σκόπια πρέπει να εξαλειφθούν ως κρατίδιο και να απορροφηθούν από τα γειτονικά κράτη».

Πότε θα γίνουμε Ευρωπαίοι; - Του Γιάνη Βαρουφάκη

Το παρακάτω άρθρο είναι του γνωστού και μη εξαιρετέου Γιάννη Βαρουφάκη. Μόνη δική μας προσθήκη κάποιες υπογραμμίσεις και η εικονογράφηση.  Έτσι για να ξέρουμε και εν όψη ευρωεκλογών ποιές είναι οι απόψεις που παίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ...
_____
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί των εμβασμάτων βουλευτών μας στο εξωτερικό, καθώς και η όλη κακοφωνία που δημιουργήθηκε γύρω από το «θέμα» αυτό, μου προκάλεσαν συνδυασμό περιέργειας και στενοχώριας. Το να κάνει θέμα τα «εμβάσματα» κάποιος που θέλει την Ελλάδα περιχαρακωμένη και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κατανοώ. Το να συζητούν όμως τέτοια ζητήματα οι ίδιοι άνθρωποι που συμφωνούν με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, ακόμα και στην ευρωζώνη, είναι τουλάχιστον περίεργο. Καταδεικνύει μάλιστα μια πικρή αλήθεια: ακόμα και οι υποστηρικτές της συμμετοχής της Ελλάδας στους θεσμούς της ΕΕ δεν έχουν ενστερνιστεί τις βασικές αρχές της.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερον προβολή ταινίας: Σταυροί στο μέτωπο...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της πιο "ευρωπαϊκής", της πιο "δημοκρατικής" και της πιο "πολιτισμένης" κρατικής δύναμης της Ευρώπης, στο ιμπεριαλιστικό της στάδιο, απέναντι στον ίδιο της τον λαό. Περίπου από 100 χρόνια πριν...

Η πλοκή διαδραματίζεται στο Γαλλο-Γερμανικό μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν οι Γάλλοι στρατιώτες αδυνατούν να φέρουν εις πέρας μία παράλογη επίθεση αυτοκτονίας, οι ανώτεροί τους αποφασίζουν να εκτελέσουν κάποιους για παραδειγματισμό.

Είναι η πρώτη ταινία του Stanley Kubric, και με τον Kirk Douglas στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αγγλικός Τίτλος: Paths of Glory
Διάρκεια: 87'
Γλώσσα: Αγγλικά, Γερμανικά, Λατινικά
Χώρα: Η.Π.Α.
Χρονολογία: 1957
Σκηνοθεσία: Stanley Kubrick
Σενάριο: Stanley Kubrick, Calder Willingham, Jim Thompson, Humphrey Cobb (μυθιστόρημα "Paths of Glory")
Ηθοποιοί: Kirk Douglas (συνταγματάρχης Dax), Ralph Meeker (Philippe Paris), Adolphe Menjou (στρατηγός George Broulard), George Macready (στρατηγός Paul Mireau), Wayne Morris (υπολοχαγός Roget)

Συνίσταται ανεπιφύλακτα!

Ακολουθεί το φιλμ:

Ποιόν θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα στον Β' γύρο;

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:

1. Καμίνης (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ): 20%
2. Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ): 13.4%

____________

3. Κακλαμάνης (ΝΔ): 12.4%
4. Κασιδιάρης (Χ.Α): 11%
5. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ): 9.6%
6. Καπερνάρος (ΑΝΕΛ): 6.4%
7. Σοφιανός (ΚΚΕ): 6.2%


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:

1. Καμίνης (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ): 18.4%
2. Σπηλιωτόπουλος (ΝΔ): 13.1%
______________
3. Κακλαμάνης (ΝΔ): 12.15%
4. Κασιδιάρης (Χ.Α): 10.8%
5. Σακελλαρίδης (ΣΥΡΙΖΑ): 10.7%
6. Σοφιανός (ΚΚΕ): 4.7%
7. Καπερνάρος (ΑΝΕΛ): 4.3%

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Με 20 μέρες φυλακή και στρατοδικείο τιμωρούν τους φαντάρους που αντιτίθενται στο Ευρωπαϊκό στρατηγείο και την νεα επέμβαση

Με ακραίο αυταρχισμό απαντά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στους συναδέλφους φαντάρους που βγήκαν παραπονούμενοι στην Αναφορά και εξέφρασαν την αντίθεση τους στην συμμετοχή στο Ευρωπαικό Στρατηγείο και στην επέμβαση στην Κενροαφρικανική Δημοκρατία.

Θέλοντας να τρομοκρατήσουν τους ... συναδέλφους που δήλωσαν ότι οι όροι της υποχρεωτικής στράτευσης και ο όρκος που έδωσαν να υπερασπίσουν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας δεν έχει καμιά σχέση με την επέμβαση ενάντια σε έναν λαό που δε μας χωρίζει τίποτε, για τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας και των εταιρειών της.

Διέταξαν την τιμωρία τους με 20 μέρες φυλάκιση και ξεκίνησαν ανακρίσεις ώστε να τους οδηγήσουν σε Στρατοδικείο! Απειλώντας τους γιατί ζήτησαν μετάθεση σε άλλη μονάδα και υπηρεσία.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η μεγάλη των μπάτσων σχολή...

Διαβάζουμε (η είδηση είναι πραγματική):

Οπαδοί του Ολυμπιακού χτύπησαν αστυνομικούς γιατί τους πέρασαν για Παναθηναϊκούς


Επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού δέχθηκαν 28 αστυνομικοί που είχαν μεταβεί στο Ηράκλειο για τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη, ενώ επέστρεφαν την Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι άνδρες των ΜΑΤ με τα πολιτικά τους ρούχα, κατευθύνθηκαν στη στάση του λεωφορείου, όπου όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, τους επιτέθηκαν δεκάδες Ολυμπιακοί, οι οποίοι τους πέρασαν για οπαδούς του Παναθηναϊκού. Από τη συμπλοκή προέκυψε ο τραυματισμός δέκα στυνομικών.

Οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων ενώ κατηγορούν το λιμενικό διότι δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και επέτρεψε σε χούλιγκανς με ρόπαλα και καδρόνια να βρίσκονται στο χώρο του λιμανιού.

Το παρακάτω βίντεο αφιερώνεται στους συνάδελφους του θρυλικού πλέον Μπαλούρδου...

Mείωση μισθών κατά 20% στην εφημερίδα Αυγή και μερικές σημαντικές υπενθυμίσεις #2

...Συνέχεια από το προηγούμενο


Από ότι είδατε πιάσαμε μόνο το κομμάτι του καθημερινού φύλλου και της ηλεκτρονικής έκδοσης της Αυγής. Το διαφημιστικό κομμάτι της πίττας του Κυριακάτικου φύλλου και του ραδιοσταθμού "στο κόκκινο" δεν τα πιάσαμε καν.
Μπορούμε ωστόσο εδώ να κάνουμε κάποιες ακόμη παρατηρήσεις.

Αρχικά βλέπουμε το "παράδοξο" η Αυγή με το 1/3-1/4 της κυκλοφορίας του Ριζοσπάστη να "προσελκύει" περισσότερη διαφήμιση από αυτόν. Εμείς δεν το σχολιάζουμε παραπάνω και ο νοών-νοήτω...

Ένα δεύτερο σημείο που έχει να κάνει και με την αφιέρωση μας στον εμετικό κύριο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο σχετίζεται με την διαφήμιση στην Αυγή του ΟΠΑΠ. Τι το περίεργο έχει αυτή;

Το "περίεργο" που ο κύριος Λ.Χαραλαμπόπουλος "δεν πρόσεξε" είναι πως το 33% του ΟΠΑΠ ανήκει στην εταιρεία Emma Delta εκ των βασικών μετόχων της οποίας είναι ο ...Δημήτρης Μελισσανίδης(!!!!) για τον οποίο τόσο ντόρο έκανε ο "ξεχασιάρης" Λ.Χαραλαμπόπουλος. Ο οποίος βέβαια καμμία αντίφαση δεν διαπίστωσε ανάμεσα στην καταγγελία της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ και την διαφήμηση του ιδιωτικοποιημένου πλέον ΟΠΑΠ από το κομματικό έντυπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε και το συνολικό ποσό που προσφέρθηκε από τον ΟΠΑΠ του Δημήτρη Μελισσανίδη στην Αυγή για να μπορούμε να κάνουμε και τις συγκρίσεις. Στοιχηματίζουμε πάντως πως είναι αρκετά επάνω από τα 1.500 ευρώ...

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Mείωση μισθών κατά 20% στην εφημερίδα Αυγή και μερικές σημαντικές υπενθυμίσεις

Το παρακάτω κείμενο αφιερώνεται στον κ.Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο του "ανεξάρτητου" περιοδικού unfollow

Η ιδιοκτησία επικαλείται οικονομικές δυσκολίες - Σε διαπραγματεύσεις μαζί της οι εργαζόμενοι


Σε μεσοσταθμική μείωση των μισθών των συντακτών και των υπαλλήλων της προχωρά η εφημερίδα ΑΥΓΗ επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή εργαζομένων για να διαπραγματευτεί με την ιδιοκτησία τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η μείωση των μισθών του προσωπικού της εφημερίδας της Αριστεράς ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους κατά 20%.

[...]

Είναι ο Καπιταλισμός, κύριοι…

Του Νίκου Μπογιόπουλου

  Μετά τη «λίστα Λαγκάρντ» (η υπόθεσις… ερευνάται), μετά τα εμβάσματα ύψους 54 δισ. ευρώ που το διάστημα 2008 – 2011 «έφυγαν» από την Ελλάδα (και από αυτά  τα 22 δισ. ευρώ θεωρούνται «αδικαιολόγητα» - η υπόθεσις… ερευνάται), έχουμε και τις καταθέσεις στην Ελβετία.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Eθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Ευρωλαγνεία και Ναφθαλίνη

Έληξε χθες το αφιέρωμα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με θέμα Επαναστατικά Κινήματα στη Νεώτερη Ευρώπη Πολιτική και Πολιτισμός. Ο κύκλος που διοργάνωνε το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών και ο Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών, περιλάμβανε τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
  • Γαλλική Επανάσταση
  • Ιταλία: Επαναστατικά κινήματα του 19ου αιώνα
  • Ελληνική Επανάσταση του 1821, πρώτο μέρος
  • Ελληνική Επανάσταση του 1821, δεύτερο μέρος
  • Ρωσική Επανάσταση
Με ενδιαφέρον περιμέναμε την αναφορά του κρατικού ιδρύματος στη ρωσική επανάσταση χωρίς βέβαια να τρέφουμε αυταπάτες για το τι θα ειπώνονταν σε αυτή τη θεματική ενότητα. Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ενότητας αυτής έγιναν τρεις ανακοινώσεις:
  • Ρωσική Επανάσταση: από τον Θύμιο Νικολαίδη, διευθυντή ερευνών του ΕΙΕ
  • Η Ρωσική Επανάσταση μέσα από τη ματιά του Βικτόρ Σερζ: από τον Παναγιώτη Μιχαηλάρη διευθυντή ερευνών του ΕΙΕ
  • Η τέχνη στη Ρωσία την εποχή της Επανάστασης - Ρωσική Πρωτοπορία (1910-1930): από την Αφροδίτη Κούρια ιστορικό τέχνης
Διαβάζοντας και μόνο τους τίτλους των ανακοινώσεων αναρωτιέται κανείς πως εγγράφεται ο Βικτόρ Σερζ, ένας ήσσονος σημασίας λογοτέχνης που πέρασε ως διάττοντας αστέρας από την Ρωσική Επανάσταση, στο πλαίσιο των λογοτεχνών της Ρωσικής Επανάστασης;

«ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» ΤΟΥ ΜΑΡΚ ΝΤΟΝΣΚΟΪ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Για δεύτερη εβδομάδα θα συνεχιστεί να προβάλλεται με επιτυχία, το αδιαφιλονίκητο αριστούργημα
«ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» του ΜΑΡΚ ΝΤΟΝΣΚΟΪ από τη New Star στον κινηματογράφο
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Κρέμου 141, Καλλιθέα, τηλ.:210-95.12624, 210-95.12604)


Σε καταδίκη της ναζιστικής βαρβαρότητας και των φασιστών, υπανθρώπων συνεργατών της, καλεί τους απανταχού θεατές η παρθενική ταινία του έτους 1944, με αρετές καλλιτεχνικά αξιόλογες, πέρα από την αναγκαιότητα εμψύχωσης του σοβιετικού πληθυσμού που έδινε τη μεγάλη μάχη στα μετόπισθεν. Το ποιητικό «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» του Μαρκ Ντονσκόι γυρίστηκε με αυθεντικά λυρική διάσταση πάνω στο ψυχορράγημα του ναζισμού. Διασκευή για τον κινηματογράφο της ομώνυμης νουβέλας της Βάντα Βασίλεβσκα για την κατεχόμενη Ουκρανία, αφηγείται το χρονικό των μαρτυρικών κατοίκων ενός χωριού την περίοδο της γερμανικής κατοχής και το ιερό μίσος των Σοβιετικών ανθρώπων - που έγιναν ήρωες χωρίς να το επιδιώκουν - για τους κτηνώδεις σαδιστές κατακτητές που επέτασσαν σπίτια, καταλήστευαν σοδειές και προμήθειες, βίαζαν γυναίκες, κρεμούσαν αμάχους και δολοφονούσαν εν ψυχρώ μικρά παιδιά...

Όποιου δεν αρέσει ας μην με ψηφίσει

Του  Σενέρ Λεβέντ  (ανεξάρτητου Κύπριου υποψήφιου Ευρωβουλευτή)

Μου υπέβαλε την εξής ερώτηση ένας Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος, ο οποίος ήρθε να μου πάρει συνέντευξη: «Πιστεύετε ότι θα σας ψηφίσουν οι Ελληνοκύπριοι;» «Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος για να μην με ψηφίσουν;», του είπα, «Ο μόνος λόγος για να μην με ψηφίσουν μπορεί να είναι επειδή είμαι Τούρκος. Δεν βλέπω άλλο λόγο».

Το έγραψα πολλές φορές μέχρι σήμερα. Δεν διαχωρίζω Τούρκο και Έλληνα. Όποιου δεν αρέσει ας μην με ψηφίσει. Η Κύπρος βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας για σαράντα χρόνια και πρέπει να τεθεί τέρμα μια ώρα αρχύτερα σε αυτή την κατοχή. Όποιου δεν αρέσει ας μην με ψηφίσει.

Unfollow: Δεν ακολουθείς... Παραπληροφορείσαι

Ανεξάρτητο είπατε;

Μηνιαίο Ανεξάρτητο Δημοσιογραφικό & Πολιτικό Περιοδικό.

Έτσι αυτοχαρακτηρίζεται το περιοδικό Unfollow στο οποίο δημοσιεύονται άθλια συκοφαντικά άρθρα όπως το παρακάτω. Ωστόσο, στο νέο τεύχος μας καλεί να διαβάσουμε αφιέρωμα στην Τρομοκρατία, τη Δημοκρατία κλπ. Ποιοί γράφουν στο τεύχος του Unfollow;

Μεταξύ αυτών οι... ανεξάρτητοι: Ζωή Κωνσταντοπούλου (πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), Προκόπης Παυλόπουλος (τ. Υπουργός επί θητείας του οποίου δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος, βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας). Παίρνουμε λίγο από Μπογιόπουλο, λίγο από Παναγιώτη Σωτήρη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και λίγο από καθηγητή Γ.Πανούση (ΔΗΜΑΡ) και έγινε η "ανεξάρτητη" δημοσιογραφική σούπα για να γευτούν οι αναγνώστες.

Στα δεξιά δε της ηλεκτρονικής έκδοσης του... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ περιοδικού υπάρχει εικονίδιο με link του ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο". Για τέτοια "ανεξαρτησία" μιλάμε.
Πηγή: Rev-now!

Περιοδικό Unfollow... όπως λέμε «Αυριανή»

50 χρόνια Μνημόνιο!

Του Νίκου Μπογιόπουλου

 Προσοχή: Δεν πρόκειται για σενάριο! Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση που βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας: Φέρνουν νέο Μνημόνιο διάρκειας 50 ετών! Αλλά θα το βαφτίσουν… «επιμήκυνση». Φέρνουν νέα δανειακή σύμβαση! Αλλά θα την βαφτίσουν… «τρενάκι με μπαταρίες». Φέρνουν νέο σχήμα τρόικας! Αλλά θα το βαφτίσουν… «περεστρόικα».

 «Λύση-ανάσα» θεωρείται από ορισμένους το πεντηκονταετές (!) μνημόνιο που μας ετοιμάζουν… (από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Ημερησίας)

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΥΠΕΡ ΘΛΙΨΕΩΣ, ΠΟΝΟΥ, ΟΔΥΡΜΟΥ...

Εν αρχή στην κενωνία που ζούμε πρέπει να ρυθμίσουμε την ζωή μας, γενικά, ανάμεσα στο δίπολο ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ και ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ...

Φυσικά υπάρχουν και άλλες παράμετροι πχ έρως, φίλοι κλπ.... Αλλά ανάμεσα στο δίπολο αυτό της καταναλώσεως και της εργασίας το μόνο σίγουρο είναι ότι συντρίβεται η έννοια θλίψις....

Χάνω δηλαδή ένα προσφιλές πρόσωπο. Η κοινωνία δηλαδή ο εργοδότης μου που με απασχολεί 8 ώρες ημερησίως .... λέμε τώρα γιατί πρόσθεσε ώρες.... απαιτεί να έχω μια συμπεριφορά ευθύγραμμη χωρίς μεταπτώσεις... Αν μου το συγχωρέσει μια φορά τότε "είμαι τυχερός"....

Facebook: "Πρωτιά" στις καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο

Σύμφωνα με την Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο, Safeline.gr, το Facebook έχει την πρωτιά σε καταγγελίες. Από την άλλη οι τηλεφωνικές καταγγελίες που δέχτηκε η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, αφορούν στην πλειονότητά τους θέματα συμπεριφορών εξάρτησης και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Στο περιθώριο εκδήλωσης, που έγινε την Τρίτη στο πλαίσιο του 11ου εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», η Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο, Safeline.gr, και η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 8001180015, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, έδωσαν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία, που συγκέντρωσαν κατά το 2013.

Αναλυτικά, η SafeLine έλαβε συνολικά 3.094 καταγγελίες που αφορούσαν παράνομο περιεχόμενο ή δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, το 2013. Η κατηγορία που διακρίνεται από τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών που την αφορά, είναι αυτή της παραβίασης Προσωπικών Δεδομένων (34%). Η κατηγορία της Παιδικής Πορνογραφίας (12%) καταλαμβάνει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό καταγγελιών, το οποίο συγκριτικά με το 2012 είναι αυξημένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα (το 2012 η κατηγορία αυτή αφορούσε το 11% των ληφθέντων καταγγελιών). Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το 2012 παρουσιάστηκε μια ραγδαία αύξηση των καταγγελιών (845 καταγγελίες) που αφορούσαν το Facebook και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε ακόμη περισσότερο το 2013 (η SafeLine έλαβε 1.551 καταγγελίες).

Ορέστης Κολοζώφ

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ο Ορέστης Κολοζώφ ήταν μια προσωπικότητα ξεχωριστή. Άνθρωπος σεμνός. Πράος. Ένας άνθρωπος «ενοχλητικά» ψύχραιμος για όσους δεν καταλάβαιναν ότι αυτή η ολύμπια ψυχραιμία του δεν ήταν παρά η έκφραση εκείνης της σοφίας που δεν αφήνεται να επηρεαστεί από την «σημασία» του εφήμερου. Που δεν άγεται και δεν φέρεται από τη σκοπιμότητα του  εντυπωσιασμού της στιγμής.

   Όσοι αξιώνονταν να αντιληφθούν το νόημα μιας τέτοιας στάσης, οδηγούνταν να αναγνωρίσουν, πολλές φορές ασυνείδητα κι ανομολόγητα, ότι ο Ορέστης (σσ: άλλη μια κατάκτησή του: να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα) μετατρεπόταν αυτόματα σε μέτρο σύγκρισης για τους γύρω του. Γινόταν ώθηση κι ερέθισμα για τη δική τους ποιοτική άνοδο.

Όμορφα διόδια – όμορφα ξηλώνονται!

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ληστεία άνευ προηγουμένου! Για την ακρίβεια: Η άνευ προηγουμένου ληστεία και το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων κάθε φορά που διασχίζουν κάποιο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, συνεχίζεται. Και εντείνεται!

Οι μισθοί εξατμίστηκαν, οι συντάξεις λεηλατήθηκαν, αλλά από το 2008 που ιδιωτικοποιήθηκαν οι αυτοκινητόδρομοι τα χαράτσια των διοδίων αυξήθηκαν ακόμη και… κατά 500%, ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Πλέον μια διαδρομή με ΙΧ από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη μόνο σε διόδια στοιχίζει 26,45 ευρώ και 52,90 ευρώ μετ’ επιστροφής. Αν περάσεις και από την Αττική Οδό