Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Αντιδράσεις για την βράβευση της Charlie Hebdo στην Ν.Υ.

"Οικογενειακή επανένωση στη Μεσόγειο".
«Σατυρικό» σκίτσο της Charlie Hebdo.
Η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo βραβεύεται στο ετήσιο γκαλά του Αμερικανικού Κέντρου PEN στην Νέα Υόρκη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δύο μέρες μετά την επίθεση δύο ενόπλων στο Τέξας, σε έκθεση σκίτσων που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο αρχισυντάκτης της σατιρικής εφημερίδας Ζεράρ Μπιάρ, καθώς και ο Ζαν Μπατίστ Τορέ, που γλίτωσε από την επίθεση καθώς άργησε να πάει στη δουλειά του εκείνη την ημέρα, αναμένεται να παραλάβουν το βραβείο ελευθερίας της έκφρασης PEN/Toni and James C. Goodale για λογαριασμό των συναδέλφων τους.

Το βραβείο θα απονεμηθεί από τον γαλλόφωνο Κονγκολέζο συγγραφέα Αλέν Μαμπανκού, συγγραφέα του μυθιστορήματος Mémoires de porc-épic.

Η απόφαση του αμερικανικού κέντρου PEN να απονείμει στο γαλλικό περιοδικό τιμητική διάκριση για την προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση έξι διάσημων συγγραφέων, που δήλωσαν πως δεν θα παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ο Πίτερ Κάρεϊ, ο Μάικλ Ονταάτζε, η Φρανσίν Προζ, ο Τέτζου Κόουλ, η Ρέιτσελ Κούσνερ και η Τάιγιε Σελασί, μεταξύ άλλων, είχαν δηλώσει πως δεν θα συμμετάσχουν στο ετήσιο γκαλά του αμερικανικού κέντρου PEN.

Η ΔΥΣΗ:
Σκιτσάρεις εβραίους...
-Είναι Αντισιμητισμός!
Σκιτσάρεις μουσουλμάνους...
-Είναι ελευθερία έκφρασης!
Ο Πίτερ Κάρεϊ, που έχει τιμηθεί 2 φορές με το βραβείο Booker, είχε εξηγήσει στην εφημερίδα ότι αποφασίζοντας να απονείμει το βραβείο αυτό, η PEN υπερβαίνει τον παραδοσιακό της ρόλο, αυτόν της προάσπισης της ελευθερίας της έκφρασης εναντίον της κυβερνητικής καταστολής.
 
«Ο ρόλος των σατιρικών συγγραφέων σε κάθε ελεύθερη κοινωνία είναι να προκαλούν τους ισχυρούς και τα ιερά, σπάζοντας τα όρια με τρόπους που κάνουν την έκφραση πιο ελεύθερη και πιο σθεναρή για όλους εμάς», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια Σούζαν Νόσελ στην ανακοίνωση του βραβείου.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.