Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Λεπτές διαφορές: Χιούμορ και τρομοκρατία

"Ζε σουί Σαρλί!"

"Πας φυλακή!"
16 χρονος από την Ναντ της Γαλλίας συνελήφθη από την αστυνομία διότι κυκλοφόρησε στο Facebook την δεύτερη εικόνα, όπου ένας λευκός σκιτσογράφος που κρατά το γνωστό πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo δέχεται πυρά, ενώ η λεζάντα είναι πλέον "Η Σαρλί Εμπντό είναι σκατά, δεν σταματά τις σφαίρες." Η κατηγορία; "Απολογητική της τρομοκρατίας."
Πάνω στην λεπτή διαφορά την οποία δεν κατανόησε ο ανήλικος έχει χτιστεί ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού --πιο συγκεκριμένα, του δικαιώματός μας ως Ευρωπαίων να κοροϊδεύουμε τους μη Ευρωπαίους (ελευθερία της έκφρασης) και να συλλαμβάνουμε όποιον κοροϊδεύει εμάς (ανοχή στην τρομοκρατία)-- συνεπώς η σύλληψή του ήταν αναπόφευκτη.
Πηγή: Lenin reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.