Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Οι αγανακτισμένοι στο γκουβέρνο

απ’ την πλατεία στην Ηρώδου του Αττικού: μια μούτζα δρόμος (οι αγανακτισμένοι στο γκουβέρνο)


Δεν θα αρνηθούμε, το αντίθετο, πως πρέπει νάσαι πολύ λέρα για να κυβερνάς γαλέρα! Θα σημειώσουμε, κατά συνέπεια, σε ότι αφορά τους γαλεροκυβερνήτες, την δόση κυνισμού που αναλογεί στα “καθήκοντά” τους. Είναι άλλο θέμα, τώρα, (σοβαρό;) το πόσα κότσια έχουν οι γαλεροκυβερνήτες και οι βοηθοί τους να κάνουν την αυτοκριτική τους (για παλιότερες γνώμες τους τις οποίες, γινόμενοι ρεαλιστές, ανατρέπουν) το ίδιο δημόσια όσο εκδήλωσαν την όποια ανώριμη βιασύνη.

Ύστερα απ’ αυτά, εκείνο που πρέπει να πούμε όσο πιο δυνατά γίνεται είναι αυτό: σε πολλά, πάρα πολλά, η Κουμουνδούρου έχει πει ψέμματα προκειμένου να μεγαλώσει την δεξαμενή της με τα κουκιά... Όχι όμως σ’ αυτό: ότι είναι διατεθειμένη να συγκυβερνήσει ακόμα και με το “διάολο”: (εκλεκτά κομμάτια της ντόπιας άκρας δεξιάς), αν πρόκειται για το “αντιμνημονιακό καλό του τόπου”. Όλα κι όλα!!! Σ’ αυτό κανένας ψηφοφόρος δεν έχει το ελάχιστο δικαίωμα να γκρινιάξει, ή να πει πως ξεγελάστηκε! Σ’ αυτό το θέμα η Κουμουνδούρου έχει κάθε δίκιο. Το είπε και το έδειξε με κάθε τρόπο, εδώ και 2,5 χρόνια, ότι το εννοεί. Και τελικά το έκανε.

Η αμνησία, λοιπόν, είναι πολύ κακή αλλά και πολύ βολική. Επιτρέπει στους ανθρώπους με ελαστική πολιτική / εκλογική ηθική (και ακόμα ελαστικότερη προσοχή) να παριστάνουν τα θύματα, εκεί που έχουν υπάρξει συνέταιροι του εγκλήματος. Η αμνησία είναι τόσο βολική που μας εξοργίζει: εξασφαλίζει αθωώτητα εκεί που μόνο αθωώτητα δεν χωράει.

Για να βοηθήσουμε: να τι έγραφε η καθεστωτική οικονομική εφημερίδα “ημερησία” στις 28 Απρίλη του 2012, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των τότε βουλευτικών εκλογών, κάτω απ’ τον τίτλο: Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ για το “ειδύλλιο” Τσίπρα-Καμμένου. Ο τονισμός δικός μας:

Θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί η δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι θα συνεργαστεί και με τον Π. Καμμένο προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση με κοινοβουλευτική αντιμνημονιακή πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αξιοποιούν τον... αυτοτραυματισμό και να κάνουν λόγο για “κλεισμένη συμφωνία”, το δε ΚΚΕ και η ΔΗΜ.ΑΡ. για “ανιστόρητη συμμαχία”.



Αν το δει κανείς σαν προεκλογική
συγκέντρωση, μάλλον καλά πήγε... Ε;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδικτυακή του συνέντευξη τόνισε ευθαρσώς ότι ”αν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε, δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε”, ενώ επιφύλαξε θέση πρωθυπουργού στην Αλ. Παπαρήγα σε μια κυβέρνηση που θα επιδιώξει, όπως είπε, “την ανατροπή του Μνημονίου”.

Παρά την οξύτατη αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων, την πρόταση Τσίπρα δεν απέρριψε ο άμεσα ενδιαφερόμενος, Π. Καμμένος, καθώς οι “Ανεξάρτητοι Ελληνες”, με ανακοίνωσή τους, απάντησαν με την ίδια λογική σημειώνοντας πως “όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να το ψηφίσουν όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά μνημόνια, τους τοκογλύφους δανειστές, τα εθνικά μας ζητήματα και άλλα κρίσιμα θέματα”.

Την ίδια ώρα, η δήλωση του κ. Τσίπρα προκάλεσε σφοδρές και αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές Δημ. Παπαδημούλη και Παν. Λαφαζάνη να απορρίπτουν κάθε προοπτική συνεργασίας με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” και κύκλους του προέδρου του κόμματος να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Ο Δημ. Παπαδημούλης, έγραψε χθες στο twitter ότι “η διαδρομή και οι θέσεις του Π. Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της Ν.Δ.”, επισημαίνοντας πως “δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κυβερνητικής σύμπραξης με τον Π. Καμμένο. Ανήκει στη πολυκατοικία της δεξιάς”, ενώ απαντώντας στα περί ψήφου ανοχής ή στήριξης που υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι “μια αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται από την ψήφο του Πάνου Καμμένου είναι αδύνατο να σταθεί”. “Μας χωρίζει πολιτική και ιδεολογική άβυσσος με τον Π. Καμμένο”, επισήμανε σε τηλεοπτική του παρέμβαση και ο Παν. Λαφαζάνης, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, αν και υποστήριξε ότι “υπάρχει μεγάλη φαντασία και αδημονία να πιαστούν από τα μαλλιά τους οι πνιγμένοι”, επέμεινε στη λογική της συνεργασίας και με τον Π. Καμμένο υποστηρίζοντας πως “αν αθροιστικά οι δυνάμεις της Αριστεράς είναι πλειοψηφούσα δύναμη, τότε θα δικαιούμεθα να διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή πάνω στο δικό μας πρόγραμμα και όποιος μας δώσει την ψήφο του θα τη δεχθούμε”.
“Πού είναι το παράλογο;”
, διερωτήθηκε. Παράλληλα, στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Σκουρλέτης, επιχείρησαν χθες να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι “όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά και μιλάμε πάντα για μια οριακή κατάσταση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα συμφωνούσαν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά και θα έλειπαν 4-5 ψήφοι για σχηματισμό κυβέρνησης”. Είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις όλων των άλλων κομμάτων, που φυσικά δεν άφησαν αναπάντητη την προεκλογική “γκάφα” του κ. Τσίπρα.

Μιας και κανένας δεν έκανε μήνυση, τότε, στην “ημερησία” για συκοφαντική δυσφήμηση, παραπληροφόρηση, κλπ, μπορείτε να είστε βέβαιοι / βέβαιες πως ακριβώς έτσι έγιναν (ειπώθηκαν) τα πράγματα τότε - ακόμα κι αν η μνήμη σας δεν σας βοηθάει. Πέρασαν βέβαια σχεδόν τρία χρόνια...

Και τι άλλαξε;

Άλλαξε ότι “μια αριστερή - αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα εξαρτάται απ’ την ψήφο του Πάνου Καμμένου είναι επιθυμητό να σταθεί”... Κι αυτό χωρίς να πάψουν οι αν.ελ. να είναι “πολύ δεξιοί”, συνιδιοκτήτες στη δεξιά πολυκατοικία. Ευτυχώς η Κουμουνδούρου είναι σ’ εκείνη την λαμπρή εξουσιαστική κατάσταση όπου “αφού εκεί μέσα ανέχονται ο ένας τον άλλο, μπορούν να ανεχτούν τα πάντα” - για να παραφράσουμε μια κουβέντα του αγαπημένου μας Μουσταφά Καγιατί...

...η συνέχεια στο έντυπο τεύχος του Sarajevo.
Πηγή: Sarajevo.mag via troMPAxtiko

14 σχόλια:

  1. η λογική του κειμένου θυμίζει λίγο «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Μυωπική προσέγγιση των πραγμάτων και αβίαστη κριτική.

    Ο καμμένος σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες αριστερού. Θυμίζω όμως ότι έφυγε από τους ακροδεξιούς του σαμαρά και δημιούργησε ένα κόμμα με σημαία το αντιμνημόνιο. Ο κόσμος για αυτό τον ψήφισε, ο λόγος του κόμματος του ήταν πάντα αντιμνημονιακος. Ποιος το αμφισβητεί ; Η κυβέρνηση είναι αντιμνημονιακη, άρα δεν βρέθηκε εκεί από το πουθενά.

    Δεν σας αρέσει ο καμμένος; ούτε σε μένα και σε πολλούς άλλους. Ας ψηφίζατε και εσείς αριστερά για αυτοδυναμία, ωστε να μην υπάρχει κανένας καμμένος.Αν μπορούμε όμως με τους ανελ να συμφωνήσουμε στα βασικά και να υπάρχει κοινή γραμμή κατά του μνημονίου και υπέρ του ελληνικού λαου, τοτε είναι χρήσιμοι. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.

    γιατί κατηγορείται όμως ο συριζα για την συνεργασία με τον καμμένο; Αυτός που εξαπολύει αυτή την κατηγορία, δεν ήθελε κυβέρνηση συριζα αλλά να πάμε σε δευτέρες και τρίτες εκλογές με απρόοπτα αποτελέσματα; Μήπως θα του άρεσε οι φυλακισμένοι ναζι να λάβουν διερευνητική εντολή; Που και για αυτή την εικόνα ο συριζα θα έφταιγε πάλι, κλασσικά!

    Για την στάση του κκε πάλι, τι να πεις. Δυο μήνες πριν τις εκλογές, προετοίμαζε τον κόσμο για μια διαβόητη επίθεση φιλίας του συριζα, ότι είχε βάλει στο μάτι τα ποσοστά του και θα πίεζε ασφυκτικά για να μπει στην κυβέρνηση. Τόσο μέσα έπεσε που τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και το κκε έμεινε με την επαγρύπνηση στο χέρι.

    Άμα δεν αντέχει κάποιος να πάρει την ευθύνη να κυβερνήσει, δεν το βάζεις με το ζόρι στα δύσκολα.

    Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα κάποιος που απορρίπτει και την απαιτητική θέση της κυβέρνησης της χώρας αλλά και την ευκαιρία να πιέσει κυβερνητικά για την ανακούφιση του λαού, να κατηγορεί τον συριζα ότι ανέλαβε αυτή την ευθύνη. Αλλού λοιπόν οι φωνές και το διδακτικό ύφος από θέση ασφαλείας και εύκολης κριτικής.

    Όσο για τον κόσμο που βγαίνει στις πλατιές, άμα κατεβαίνατε και εσείς θα καταλαβαίνατε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας για εκδηλώσεις του σορος, για φασίστες, για πληρωμένους και ότι άλλο σκέφτονται νοσηροί εγκέφαλοι για να υποτιμήσουν ότι δεν τους βολεύει, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και επιστρέφονται στους κατηγόρους τους. Ευτυχώς ο κόσμος και στην ελλάδα και εδώ στο εξωτερικό που βγαίνει στο δρόμο, έχει κρίση, πληροφορείται καλά και όταν έρθει η στιγμή ,δε θα ξεχάσει ποιοι τον στήριξαν στα δύσκολα και ποιοι τον λασπολογούσαν τολμώντας μέχρι και φασίστες να μας πουν, παίζοντας το παιχνίδι των συμφερόντων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα.

    Άκης Ελ-Χαμζάουι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άκης Ελ-Χαμζάουι:
      Την κυβερνητική συνεργασία με τους βασιλοχουντικούς την επιλέξατε εσείς και δεν σας φταίει για αυτό κανείς. Ούτε το ΚΚΕ ούτε κανένας άλλος.
      Και είναι γνωστή η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήδη από το '12 (το δημοσίευμα επάνω) Οπότε τα ψόφια αλλού.
      Και τα "αντιμνημονιακά" αλλού. Εκτός από το γεγονός πως και η ΧΑ "αντιμνημονιακή" δηλώνει, εκτός από το ότι και ο Σαμαράς το ίδιο δηλωνε πριν το '12, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο Μπαρουφάκης μας πληροφόρησε πως ξεκινάει διαπραγματεύσεις θεωρώντας το 70% του μνημόνιου σωστό.
      Οπότε πάει και αυτή η μπαρούφα.

      Και φυσικά καμμία "συνωμοσεολογία" δεν υπάρχει. Η στήριξη από τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι φανερή και απροκάλυπτη και πλήρως τεκμηριωμένη.

      Γιάνης Μπαρουφάκης: Ο Σόρος και εγώ:

      "...Όλα αυτά σας τα γράφω, με αφορμή τις φήμες για του λόγου μου, επειδή κάτι σημαντικό μας λένε ως προς το βάθος της Κρίσης που περνά η Ευρώπη. Δεν ξέρω, και δεν θέλω να ξέρω, τι κάνει ο Soros, και ο κάθε Soros, στις αγορές χρήματος που αντιπαθώ. Αυτό που μπορώ να σας πω, και νομίζω ότι έχει σημασία, είναι ότι από τότε που ξέσπασε η Κρίση, το 2008, ο Soros καταθέτει συνεχώς προτάσεις επίλυσής της οι οποίες, αν γίνουν αποδεκτές, θα βοηθήσουν την χώρα μας (και βέβαια όλη την Ευρώπη). Και παράλληλα θα εξαφανίσουν τα αμύθητα κέρδη που θα έβγαζε ο ίδιος αν κράταγε το στόμα του κλειστό και απλά «έπαιζε» στις αγορές..."
      https://ecoleft.wordpress.com/2012/04/26/%CE%BF-soros-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7/


      Όσο για την "ανακούφιση του λαού" να δω πως θα κάνετε το θαύμα να την πετύχετε εντός ΕΕ και χωρίς να θίξετε το κεφάλαιο, κάτι που δεν κατάφερε εν μέσω κρίσης ποτέ και κανένας.
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_77.html

      Ο αρρωστημένος αντικομμουνισμός σας δε, σας κατατάσει επάξια στις φασιστικές δυνάμεις, ενώ δεν είναι και λίγοι οι φασίστες που φιλοξενείτε στις τάξεις σας.
      Να σου θυμίσω τα χαϊδολογήματα της Μακρή με τον Μπούκουρα;
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_53.html
      Υ.Γ.
      "Για την στάση του κκε πάλι, τι να πεις. Δυο μήνες πριν τις εκλογές, προετοίμαζε τον κόσμο για μια διαβόητη επίθεση φιλίας του συριζα, ότι είχε βάλει στο μάτι τα ποσοστά του και θα πίεζε ασφυκτικά για να μπει στην κυβέρνηση. Τόσο μέσα έπεσε που τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και το κκε έμεινε με την επαγρύπνηση στο χέρι."

      Τσίπρας: «Αν χρειαστούμε την ψήφο ανοχής του ΚΚΕ θα είναι αδιανόητο να αρνηθεί»
      http://www.tanea.gr/news/politics/article/5198090/tsipras-an-xreiastoyme-thn-pshfo-anoxhs-toy-kke-tha-einai-adianohto-na-arnhthei/
      -Να υποθέσω πως τον περασμένο μήνα ζούσες σε άλλη χώρα;

      Διαγραφή
    2. @Άκης Ελ-Χαμζάουι:
      Υ.Γ.
      Πραγματικά και εγώ ελπίζω πως ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποιός στάθηκε στο πλάι του, στην πρώτη γραμμή όλων των μικρών και μεγάλων αγώνων, την ώρα που κάποιοι προσέβλεπαν στην εξαθλίωση του που θα τους έφερνε ως "ώριμο φρούτο" την κυβέρνηση στα χέρια.
      Υ.Γ.2
      Γιορτές εμφυλιοπολεμικού μίσους στην Φλώρινα παρουσία της κυβέρνησης της "αριστεράς"
      http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_16.html
      Όχι καλέ που είστε φασίστες...

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ.3
      Το παραπάνω κείμενο δεν το έγραψαν ΚΚΕδες.
      Αναρχοαυτόνομοι το έγραψαν...

      Διαγραφή
    4. Υ.Γ.4
      "Ας ψηφίζατε και εσείς αριστερά για αυτοδυναμία"
      Αρχικά εμείς αριστερά ψηφίσαμε, για εσάς δεν παίρνω και όρκο, με το μισό κυβερνητικό συμβούλιο να αποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (+1 της ΔΗΜΑΡ).

      Από την άλλη μεριά δεν ξέρω, θέλατε εσείς αυτοδυναμία με 37-38%;
      Και μέχρι πριν δύο χρόνια τα συστήματα που δίνουν τέτοιες αυτοδυναμίες τα καταγγέλατε ως καλπονοθευτικά και παραβιάζοντα την λαϊκή βούληση.

      Ή μήπως τότε εσύ ήσουν ακόμη ΠΑΣΟΚ και δεν γνωρίζεις τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
    5. ""Για την στάση του κκε πάλι, τι να πεις. Δυο μήνες πριν τις εκλογές, προετοίμαζε τον κόσμο για μια διαβόητη επίθεση φιλίας του συριζα, ότι είχε βάλει στο μάτι τα ποσοστά του και θα πίεζε ασφυκτικά για να μπει στην κυβέρνηση. Τόσο μέσα έπεσε που τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και το κκε έμεινε με την επαγρύπνηση στο χέρι."

      Απόφαση 8ης Συνόδου ΚΣ Νεολάιας ΣΥΡΙΖΑ:
      "...Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το εγχείρημα της κυβέρνησης της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ως μία ακόμα πράξη υποταγής στο καπιταλιστικό σύστημα. Δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις πολλαπλές δυνατότητες που προκύπτουν, αδυνατεί να συμβάλει σε μία ριζοσπαστική στρατηγική και καταλήγει να λειτουργεί σαν συντηρητική πολιτική δύναμη. Το επόμενο διάστημα θα έρθει αντιμέτωπο με αυτά τα αδιέξοδα και είναι πολύ σημαντικό να εντείνουμε τις πιέσεις και τη προσπάθεια για συμμαχική δράση των δυνάμεων της αριστεράς απευθυνόμενοι στον κόσμο του, αναδεικνύοντας τον ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος που επιβάλει στο ΚΚΕ σήμερα αλλαγή προσανατολισμού..."
      http://neolaiasyriza.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-8%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%83/

      Εξυπνάκιας άλλος κανείς;

      Διαγραφή
  2. Συγγνώμη αλλά θεωρώ ότι δεν έχεις απαντήσει ουσιαστικά στα θέματα που θέτω. Κριτική χωρίς αντιπρόταση δεν είναι κριτική αλλά «κουβέντα να γίνεται».

    η συνεργασία με τους ανελ(που τώρα έγιναν και ...βασιλοχουντικοί!χαχα) έγινε για κάποιους συγκεκριμένους λόγους. Είναι οι ανελ αντιμνημονιακοι; ΝΑΙ.Ήταν πάντα αντιμνημονιακοι και όχι κωλοτούμπες σαν τον "αντιμνημονιακο" σαμαρά; ΝΑΙ. Αν δε υπήρχε η συνεργασία με τους ανελ θα πηγαίναμε σε εκλογές ξανά με απρόβλεπτες καταστάσεις που σίγουρα δεν θα ευεργετούσαν τον λαό; ΝΑΙ. Το κκε, αν ποτε του προτεινόταν, θα δεχόταν να μπει στην κυβέρνηση; ΟΧΙ . Έχει δικαίωμα το κκε και το κάθε κόμμα που αποφεύγει την κυβερνητική ευθύνη να υποδεικνύει ποιος και πότε έπρεπε να είναι στην κυβέρνηση; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

    Η κυβέρνηση της ελλάδας, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για συνολικά αλλαγή πολιτικής της ευρώπης και σπάσιμο της λιτότητας, βρήκε στο δρόμο και κάποιους μη αναμενόμενους συμμαχους. Όπως μαθαίναμε παλιά για το ποσο σημαντικό είναι να εκμεταλλεύεσαι τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαράθεσεις προς όφελος των δικών μας συμφερόντων, έτσι γίνεται και τώρα. Εμείς κοιτάμε να πάρουμε αυτά που θέλουμε για το καλο του λαου μας και αυτοί τα δικά τους. Ο λαός όμως θα επωφεληθεί περισσότερο. Η δικια σου λύση πια είναι; Να τσακωθούμε και με τους έστω κατά ανάγκη συμμάχους μας; Τόσο εξπέρ στην απομόνωση πιά;

    Όσο για τις κατευθυνόμενες συγκεντρώσεις που επιμένεις, σε ενημερώνω ότι ουτε σεντς δεν πήρα από κανένα και ας τα έχω πολύ ανάγκη δουλεύοντας σε μπαρ μέχρι να βρω μια δουλειά σε ότι έχω σπουδάσει. Ένα απλό μήνυμα πήρα στο facebook και κάλεσα και τους δικούς μου φίλους που φυσικά δεν είναι όλοι αριστεροί, να κατέβουν για να πιέσουμε την ευρώπη να μας ακούσει. Η λάσπη και αισχρά μηνύματα περί συνωμοσίας, σκοτεινών κέντρων και «φασιστάκια που βγαίνουν στους δρόμους»,μη στεναχωριέσαι, τα προωθώ στη ελληνική κοινότητα για να θυμούνται όπως σου είπα, τι γνώμη έχει το κκε για τον κόσμο που τολμά να βγαίνει στις πλατείες χωρίς να ανήκει αναγκαστικά σε κάποιο κόμμα η στο παμε.

    όσο για την στάση της μακρη στο μπούκουρα, σκάνδαλο πραγματικό. Ένας μετανοημένος χρυσαυγίτης θα έπρεπε να εκτελείται για παραδειγματισμό, όπως και οι υπόλοιποι μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι του. Και γαμώ τις λογικές. Και μετά κατηγορείτε τον συριζα για εμφυλιοπολεμικό μισος;

    υγ. Επειδή κάθε αριστερός θεωρώ ότι πρέπει να απεγκλωβιστεί από στενά κομματικές λογικές, προσδοκούσα δυο πράγματα: Πρώτον το κκε να κάνει πάλι το λάθος, να αγνοεί και να τσουβαλιάζει τους αγανακτισμένους. Το δεύτερο, να βγει ο κουτσούμπας και να πει στον κόσμο του συριζα αυτή τη φορά, κάτι αντίστοιχο με το παπαρηγικο «να διορθώσει ο λαός τη ψήφο του». Το πρώτο, ανέλπιστα, έχει πραγματοποιηθεί ξανά (!) και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Το δεύτερο ελπίζω να γίνει σύντομα και να ξυπνήσουν ακόμα περισσότεροι.

    υγ. Καλή και άγια η κριτική από την απομόνωση. Κάποια λύση για το τώρα υπάρχει; Υπενθυμίζω δεν έχουμε 1917 αλλά 2015

    υγ. Το υπονοούμενο για χρυσαυγουλα και αντιμνημονιο , επιστρέφεται. Στην δικιά σου λογική, και η λεπέν είναι κατά της ΕΕ, όπως το κκε. Άρα;

    Άκης Ελ-Χαμζάουι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άκης Ελ-Χαμζάουι

      Σου απάντησα σε όλα και μάλιστα και ντοκουμενταρισμένα, αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις τίποτε. Μπορεί να φταίνε οι ψεκασμοί που λέει και ο «αντιμνημονιακός», αλλά θα προσπαθήσω και πάλι.

      Αρχικά ο Καμένος δεν έγινε τώρα βασιλοχουντικός (το βιντεάκι από την τελετή εμφυλιοπολεμικού μίσους στην Φλώρινα δεν το κοίταξες), αλλά είναι γνωστός τέτοιος από τότε που ήταν στην ΝΔ. Και τα γελάκια να τα προσέξεις λίγο, καθότι μπορούν να στο επιβεβαιώσουν και πολύ φιλικά (για να μην πω τίποτε πιο χοντρό) προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα και δημοσιογράφοι.
      Προς γνώση:
      http://archive.efsyn.gr/?p=45920
      Περιτό να σου πω πως οι συγγραφείς του άρθρου δραστηριοποιούνται πολιτικά με την ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δουλεύουν και στα κομματικά μέσα του.
      Επίσης στο άρθρο που προφανώς και δεν διάβασες, τα όσα λέμε για τους ΑΝΕΛ επιβεβαιώνονται από τον Παπαδημούλη, τον Λαφαζάνη, κλπ.
      Οπότε αν εμείς είμαστε χαζοί-τρελλοί-εμπαθείς, τότε αυτοί που πήγες και ψήφισες, τι ακριβώς είναι;

      Το «αντι-μημόνιο» δεν σημαίνει τίποτε απολύτως όπως σου απόδειξα ήδη, αφού το δέχεται ως σωστό και ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 70%.
      Και το ερώτημα παραμένει. Και η ΧΑ «αντιμνημονιακή» δηλώνει. Θα κάνατε συγκυβέρνηση; (όχι πως δεν τους έχω ικανούς τους ΣΥΡΙΖΑίους, την άποψη σου θα ήθελα)

      Τις εξυπναδούλες περί Λεπέν, αλλού.
      Πρώτον γιατί η Λεπέν δεν είναι έλληνας πολιτικός για να συγκυβερνήσεις μαζί της, δεύτερο γιατί το ΚΚΕ έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ κυβέρνηση, οπότε οι ενδοαστικές διαφορές δεν το ενδιαφέρουν, και τρίτο γιατί η γνωστή Γαλλίδα φασίστρια δήλωσε προ ημερών φαν του ...Τσίπρα!
      Πάρτο και από ΣΥΡΙΖΑίκο σάιτ για να μην λες:
      http://www.koutipandoras.gr/article/131648/fovoy-tetoioys-filoys-yper-toy-syriza-i-marin-le-pen

      Παρακάτω. Ναι έχεις απόλυτο δίκιο, μισούμε τον φασισμό και όσους του κάνουν πλάτες. Αν κάποιοι «συγκινούνται» με το κλάμα ενός θρασύδειλου ναζιστή μαχαιροβγάλτη που κάθε άλλο παρά για κάτι μετάνιωσε («εγώ δεν ήξερα» έλεγε το κάθαρμα, ενώ έχει λάβει μέρος σε επιθέσεις αυτοπροσώπως, τι «δεν ήξερε»;), δικαίωμα τους και θα κριθούν για ότι κουβαλάνε στην ψυχή και το κεφάλι τους.
      Αλλά όχι στο όνομα της αριστεράς! Αιδώς!

      Αλλά αφού τελικά εσύ με τον φασισμό δεν τραβάς κανένα ζόρι και μας καλείς σε συμφιλίωση μαζί του.
      -«Και μετά κατηγορείτε τον συριζα για εμφυλιοπολεμικό μισος;» μας λες και δείχνεις πως δεν κατάλαβες τίποτε. Δεν κατηγορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει εμφυλιοπολεμικό μίσος, (δεν είμαστε εμείς υπέρ της ταξικής συμφιλίωσης) αλλά για το που το κατευθήνει. Και όλως περιέργως δεν το κατευθήνει στους νικητές του εμφύλιου. Συντάσεται μαζί τους ανοιχτά.
      -Πρότι φορά αρυσταιρά!
      συνεχίζεται....

      Διαγραφή
    2. @Άκης Ελ-Χαμζάουι
      Καλό επίσης θα ήταν να μην χρησιμοποιείς λέξεις που δεν καταλαβαίνεις ή εναλλακτικά να σταματήσεις (στην περίπτωση που τις καταλαβαίνεις αλλά το κάνεις συνειδητά) να τις κακοποιείς.
      Για να «εκμεταλευτείς ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις» λοιπόν, προϋπόθεση είναι εσύ να είσαι έξω από αυτές. Και με δεδομένο πως η Ελλάδα δεν είναι Λαϊκή δημοκρατία το προφανές είναι πως καμμία «εκμετάλευση ενδοϊμπεριλιστικών αντιθέσεων» δεν μπορεί να κάνει η αστική της τάξη. Εκείνο που μπορεί (και κάνει) είναι να διαλλέγει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Δεν θα τα κάνετε εσείς όλα ίσιωμα για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα...

      Την γελοιότητα να μου λες πως κατεβαίνεις για να υποστηρίξεις μια κυβέρνηση «ακομμάτιστα», να την πεις σε κανέναν από τους ψεκασμένους συγκυβερνήτες σου και όχι σε εμάς. Ούτε θεωρώ σοβαρό να μου λες πως ότι σου λέει ένας άγνωστος στο φατσοβιβλίο εσύ πας και το κάνεις. Ακόμη λιγότερο σοβαρό είναι να θες πιστέψουμε (ή ακόμη χειρότερα να το πιστεύεις και ο ίδιος) πως όλα αυτά είναι «αυθόρμητα».
      Όχι μόνο γιατί έχουμε την εμπειρία του τι είδους «αυθόρμητα κινήματα» είναι αυτά από τις «πολύχρωμες επαναστάσεις» (φιλοαμερικάνικα πραξικοπήματα) σε ένα σορό χώρες, αλλά γιατί για έναν περίεργο λόγο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή να διαφημίζονται και να προμοτάρονται από εφημερίδες, κανάλια, σάιτ, κλπ, όταν για να κάνουμε μια σύγκριση οι αναφορές στις αποφάσεις πάνω από 1000 (ολογράφως χίλιων) σωματείων-φορέων να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ δύο μήνες πριν, οι αναφορές ήταν από ελάχιστες έως καθόλου.

      Και όχι δεν θεωρώ πως παίρνεις λεφτά από κάπου. Πως είσαι χειραγωγούμενο κορόιδο πιστεύω.
      Και φυσικά το πλαίσιο των «πλατειών» είναι από την μάνα του φασιστικό. Ο φασισμός θέλει θολά νερά για να αναπτυχθεί, και το δήθεν ακομμάτιστο του τα προσφέρει σε αφθονία.
      Άλωστε σε πρώτη φάση και ο ίδιος ο φασισμός πάντα «υπεράνω ιδεολογιών» το παίζει. Μήπως αυτό σου θυμίζει κάτι από το πλαίσιο με το οποίο κατέβηκες να «αγωνιστείς»;
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6.html
      Γιατί εγώ έχω ανατριχιάσει....
      Πάρε και άλλο ένα παλιότερο (εσύ που νομίζεις πως το 2015 δεν έχει σχέση με το ...1919):
      «Απεχθανόμαστε τα θεωρητικά και φιλοσοφικά αιτήματα, αφού η δική μας ιδιοσυγκρασία είναι ενάντια σε κάθε προκατειλημμένη ιδεολογία»

      χαρακτηρίζουν το «κίνημα» τους «επαναστατικό επειδή είναι αντιδογματικό και αντιδημαγωγικό, ανατρεπτικά νέο, επειδή είναι ενάντια σε κάθε είδους προλήψεις»

      η φιγούρα του παλιού, άπληστου και εκμεταλλευτή βιομήχανου θα πρέπει τώρα να κάνει τόπο στον καπετάνιο-βιομήχανο, που θα μπορεί να αξιώνει τα αναγκαία για τον εαυτό του, αλλά και που δεν θα επιτρέπει να φέρνει αθλιότητα στους παραγωγούς του πλούτου»

      Αν συμφωνείς με τα παραπάνω, πρόσεξε το λίγο γιατί είναι του ...Μουσολίνι (του «αυθόρμητου» και του «ακομμάτιστου» και αυτός)
      Κλείνοντας με αυτά τα λίγα (γιατί θα μπορούσα να γράψω εγκυκλοπαίδεια) περί φασισμού (που σας «συκοφαντούμε κιόλας) σου αφιερώνω μια υπέροχη φωτό από την πλατεία συντάγματος:
      https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/64262_10153139555658447_8739032612175322588_n.jpg?oh=d7925b4f1101ae3df836ca8412e49b0c&oe=555118CC&__gda__=1435478029_ec3addc4e06e9edc10c4004cff8dde14

      Διαγραφή
    3. Παρακάτω τώρα:
      Έχεις κάθε δικαίωμα να μην θες να «είσαι απομονωμένος» από αυτούς που υποστήριξαν το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία π.χ. (λέγε με ΕΕ), ή έχουν ισοπεδώσει τα μισά βαλκάνια (ΝΑΤΟ), ή και να νομίζεις πως μέσω "διαπραγματεύσεων" με αυτούς μπορείς να "βγάλεις κάτι καλό για τον λαό". (Και η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν μπόρεσε;)
      Και εμείς όμως έχουμε κάθε δικαίωμα να σας κρίνουμε για το πως διαλλέγετε τους «φίλους» σας. Ο καθένας όπου τάχτηκε.
      Η φασιστική απαίτηση να μην σας γίνεται κριτική πάντως δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή. Γαιτί σε δύο σχόλια-σεντόνια αυτό απαιτείς. Κυβέρνηση είσατε πουλάκια μου, και εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης.
      Αφού σας άρεσε τόσο ο χορός, χορέψτε τώρα.
      Σιγά μην φιμώσετε και τους πάντες. Αυτό ούτε καν ο Σαμαράς το διανοήθηκε ως «αυτονόητο» δικαίωμα του.
      Και ήταν ο πιο ελεϊνός πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση να σκεφτείς...

      Και να πιάσω και τα πιο λιανά τώρα, γιατί κατέβασες όλη την γραμμή οπότε και οι απαντήσεις οφείλουν να είναι εφ’όλης της ύλης:

      Α)Δεν υπάρχει «αναλαμβάνω ή όχι κυβερνητική ευθήνη» ως δείλιμα. Οι κυβερνήσεις δεν ιφύστανται σε χωροχρονικό κενό, αλλά εντός πολύ συγκεκριμένων πλαισίων.
      Αυτά στην Ελλάδα σήμερα είναι ο καπιταλισμός και η δέσμευση της χώρας σε δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Είναι ακόμη η διεθνής καπιταλιστική χρήση υπερσυσώρευσης-υπερπαραγωγής.
      Οι κομμουνιστές λοιπόν πιστεύουν (και έχουν την ενοχλητική τάση να δικαιώνονται σε κάτι τέτοια) πως στην παρούσα φάση λύση για τον λαό θα δώση μόνο η ριζική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, δηλαδή του καπιταλισμού.
      Με βάση τα παραπάνω, εάν αναλάμβαναν από κυβερνητική θέση να «εξανθρωπίσουν» τον καπιταλισμό για το οποίο έχουν αποδείξει πως δεν εξανθρωπίζεται σε αυτό του το στάδιο, ή σχιζοφρενείς θα ήταν, ή απατεώνες.

      Για το πόσο απατεώνες είναι αυτοί που λένε πως θα φιλώσουν τους λύκους με αρνιά και το μεγάλο κεφάλαιο με τον λαό, θα σε παραπέμψω σε έναν πολύ απλό και καθόλου επιθετικό άρθρο από αυτό το μπλοκ, εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_77.html

      Εδώ θα βρεις και γιατί ή σε δουλεύουν ή μας δουλεύεις.
      Υ.Γ.
      Τα εκλογικά ποσοστά ως επιχείρημα πολιτικής δικαίωσης από ένα κόμμα που είχε κάνει σημαία του την «ανώτερη» μειοψηφικότητα του και που οι οπαδοί του μας παρακάλαγαν πριν από κάθε εκλογές να του χαρίσουμε κανένα ψηφαλάκι μπας και μπει στην βουλή, είναι πολύ θλιβερό κατάντημα.
      -Γιατί πιστεύετε πως έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου;

      Διαγραφή
    4. Σόρυ η φωτό δεν είναι από το Σύνταγμα αλλά από άλλη "αυθόρμητη" συγκέντρωση.
      Διατηρεί όμως την αξία της...
      https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/64262_10153139555658447_8739032612175322588_n.jpg?oh=d7925b4f1101ae3df836ca8412e49b0c&oe=555118CC&__gda__=1435478029_ec3addc4e06e9edc10c4004cff8dde14

      Διαγραφή
  3. @Άκης Ελ-Χαμζάουι
    ΜΗΝ ξεχνάς πως η διαγραφή των μνημονίων που ζήταγες, έγινε αποδοχή του 70% και διόρθωση του 30%.
    Και πριν βγεις στην γύρα για ευθύνες, ΜΗΝ ξεχνάς - εάν έχεις τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό* - να απολογηθείς στον εαυτό σου πρώτα-πρώτα.

    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι λέγαμε και για τους "αντιμνημονιακούς". Εγώ μόλις δύο μέρες υπομονή έκανα για να δικαιωθώ:
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/1722015.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.