Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Καλή χρονιά!


Ευτυχές το 2014!

Άγιες μέρες, ας μιλήσουμε για Άγιους...

Και συγκεκριμένα για τους δικούς μας "Άγιους". Αυτούς της επανάστασης, που ένας από τους "προφήτες" της παρουσιάζεται παρακάτω:

Ζαν Πωλ Μαρά (Jean Paul Marat, Boudry Πρωσίας, 24 Μαϊου 1743 – Παρίσι, 13 Ιουλίου 1793). 


Γαλλόφωνος Ελβετός ιατρός, πολιτικός, εκδότης, συγγραφέας, ρήτορας και επαναστάτης, ένας από τους ηγέτες του κόμματος των «Ορεινών» Ιακωβίνων της Γαλλικής Επανάστασης, υπερασπιστής (και μάρτυρας) της απόλυτης ελευθερίας του λόγου.

Γεννήθηκε στο Boudry του υπό πρωσικό έλεγχο Νεσατέλ (Neuchatel, που σήμερα ανήκει στην Ελβετία), δεύτερο από τα εννέα συνολικά παιδιά του καταγόμενου από το Κάλιαρι (Cagliari) της Σαρδηνίας εύπορου καλβινιστή Ζαν ή Τζιοβάνι Μαρά (Jean ή Giovanni Mara) και της γαλλίδας Λουϊζας Καμπρόλ (Louise Cabrol), καταγόμενης από οικογένεια ουγενότων του Καστρ (Castres). Το 1759, χρονιά κατά την οποία πέθανε η μητέρα του, ο 16χρονος Ζαν Πωλ έφυγε από το σπίτι του προς αναζήτηση της τύχης του («ευαίσθητο στα 15, παρατηρητή στα 18 και στοχαστή στα 21», περιέγραψε ο ίδιος αργότερα τον εαυτό του σε ένα άρθρο του), μελέτησε αρκετά τα έργα των συγγραφέων του «Διαφωτισμού» και μετά από λίγο έπιασε την πρώτη του αξιόλογη δουλειά στο Μπορντώ (Bordeaux) της Γαλλίας, ως κατ’ οίκον δάσκαλος. Εκείνη την εποχή πιστεύεται ότι συνέγραψε το πρώτο του βιβλίο, το ρομάντζο «Les Aventures du comte Potowski», που όμως εκδόθηκε μισόν αιώνα μετά τον θάνατό του, το έτος 1847.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Νύχτα Χριστουγέννων

Από τον Ριζοσπάστη

Το σύνταγμα της ΕΣΣΔ (1936)

Σοβιετικό πόστερ για το Σύνταγμα
του 1936
Το κείμενο περιλαμβάνει εισαγωγικά ένα άρθρο της ΚΟΜΕΠ που αναφέρεται σε ζητήματα που έβαζε το σύνταγμα της ΕΣΣΔ του 1936, και το ίδιο το σύνταγμα του '36 σε μορφή pdf.
________________
[...]
Η περίοδος από τα τέλη της δεκαετίας του 1920 μέχρι το 1936 χαρακτηρίζεται από σημαντικές κοινωνικοοικονομικές αλλαγές. Κυρίαρχη θέση σε αυτές έχει η πραγματοποίηση της κολλεκτιβοποίησης στον αγροτικό τομέα και η εκμηδένιση της τάξης των κουλάκων. Υλοποιήθηκαν οι στόχοι του πρώτου πεντάχρονου πλάνου της οικονομίας και ξεκίνησε η υλοποίηση του δεύτερου, πάρθηκαν μέτρα στην κατεύθυνση της εξάλειψης των ωφελημένων κοινωνικών δυνάμεων από τη ΝΕΠ, προχώρησε με σημαντικά βήματα η εκβιομηχάνιση και ο εξηλεκτρισμός της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα για διεύρυνση λαϊκών δικαιωμάτων και καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η πείνα. 
Ο Στάλιν με τον άνανδρα δολοφονημένο Κίροφ
Την ίδια περίοδο έγινε ακόμα πιο φανερή η προετοιμασία ενός νέου πολέμου από τα ιμπεριαλιστικά κράτη που μέσα στους στόχους του ιεραρχούνταν η συντριβή της ΕΣΣΔ. Παράλληλα εκδηλώθηκαν με μια σειρά γεγονότα, όπως π.χ. το βιομηχανικό σαμποτάζ, η δολοφονία του μέλος του ΠΓ του ΠΚΚ(μπ) Σ. Κίροφ το 1934, σημάδια οργανωμένων σχεδίων υπονόμευσης του σοσιαλισμού.

Antonio Gramsci-Επιστολή στην ΚΕ του ΚΚΣΕ, Οκτώβρης 1926

Ιστορικό υπόβαθρο: Την άνοιξη με καλοκαίρι του 1926, οι Κάμενεφ, Ζινόβιεφ και Τρότσκι ένωσαν δυνάμεις ενάντια στην πλειοψηφία Στάλιν-Μπουχάριν στην ΚΕ και το ΠΓ του ΚΚΣΕ και ανακοίνωσαν επίσημα, μέσω του Τρότσκι, την ίδρυση της Ενωμένης Αντιπολίτευσης. Ο Ζινόβιεφ απομακρύνθηκε από το ΠΓ. Στις 4 του Οκτώβρη του 1926, και σε έναν ελιγμό της απέναντι στην πλειοψηφία, η Ενωμένη Αντιπολίτευση ανακοίνωσε πως δεν θα επεδίωκε να οργανώσει φράξια μέσα στο κόμμα και ζήτησε ανακωχή, που κράτησε όμως ελάχιστα. Ο Γκράμσι συνέταξε την επιστολή εκ μέρους του ΠΓ του Ιταλικού ΚΚ, και την παρέδωσε στον Παλμίρο Τολιάτι για να την μεταφέρει στη Μόσχα. Ο Τολιάτι δεν μετέφερε την επιστολή. Αντ' αυτού, έστειλε απάντηση στον Γκράμσι στις 18 Οκτώβρη 1926 για τους λόγους που δεν συμφωνεί με την επιστολή, προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, το επιχείρημα ότι αυτή τείνει να κρατά εσφαλμένα ίσες αποστάσεις μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης. Σε απαντητική του επιστολή στον Τολιάτι με ημερομηνία 26 Οκτώβρη 1926, ο Γκράμσι αντιτείνει για το συγκεκριμένο σημείο ότι ο Τολιάτι ερμηνεύει την επιστολή αποσπασματικά, και ότι θα μπορούσε να είχε προβεί σε δομικές αλλαγές αν δεν θεωρούσε το μήνυμα αρκετά σαφές από την αρχή. Ο Γκράμσι συνελήφθη στις 8 Νοέμβρη του 1926. Ακολουθεί το απόσπασμα της επιστολής που θέτει το ζήτημα των θέσεων του ΠΓ του ΙΚΚ σε σχέση με το διαγραφόμενο σχίσμα στο ΚΚΣΕ.
Το ΠΓ του ΙΚΚ μελέτησε με την μεγαλύτερη προσοχή και σημασία που μπορούσε να δώσει όλα τα προβλήματα που τίθενται σήμερα υπό συζήτηση στο ΚΚΣΕ. Τα ζητήματα που τίθενται για σας σήμερα, μπορεί να τεθούν για το δικό μας κόμμα αύριο.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η ιστορία της Μαρίας (2 τραγούδια)

Η ιστορία της κατοχής, του ΔΣΕ και του μετεμφυλιακού κράτους, μέσα από την ιστορία μιας κάποιας Μαρίας, σε ένα τραγούδι, και ένα δεύτερο με τον επίλογο της ιστορίας της.

Αν απέφευγε και τουλάχιστον ένα αντικομμουνιστικό κλισέ (περι "τροτσκιστών" και Ζαχαριάδη), θα ήταν μια εξαιρετική μουσική σύνοψη των ταραγμένων εκείνων χρόνων, δοσμένη και με την σωστή δόση χιούμορ και σεβασμού στην τραγικότητα των γεγονότων, που θα άγγιζε σχεδόν το τέλειο...

Αυτό μας τσίγκλισε και να τα παρουσιάσουμε:

Οι Βαλκανικοί πόλεμοι και το σοσιαλιστικό κίνημα στα Βαλκάνια

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ανασκόπηση για την γέννηση και τα πρώτα βήματα του σοσιαλιστικού κινήματος στα βαλκάνια, όπως αυτό αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες των βαλκανικών και του παγκόσμιου πολέμου. Αναφέρονται και κάποια όχι και τόσο γνωστά στοιχεία, όπως η κατ'αρχήν "αυτονόητη" για τους τότε σοσιαλιστές της περιοχής θέση, περί "Βαλκανικής Ομοσπονδίας", κ.α.
Το βρήκαμε σε δύο συνέχειες (εδώ και εδώ) στο μπλογκ "Αριστερά και πολιτική" και το αναδημοσιεύουμε, λόγω μεγέθους, σε μορφή pdf.

Αίγυπτος: το Κομμουνιστικό Κόμμα αναλύει την παρούσα κατάσταση στη χώρα

Χωρίς να ταυτιζόμαστε με τις απόψεις τους, πιστεύουμε πως πάντα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανάλυση των Αιγύπτιων κομμουνιστών για το τι συμβαίνει στην χώρα τους

Έχουν περάσει λίγοι μήνες από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης της 30ης Ιουνίου, που είχε ως στόχο να ανακτήσει την επανάσταση που κατέστειλε η ισλαμο-φασιστική δεξιά. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του λαού έμειναν με τις ένοπλες δυνάμεις για να δημιουργήσουν ένα «οδικό χάρτη» με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έλαβαν μέρος στην επανάσταση.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιφυλάξεις μας σε ορισμένα σημεία, αλλά και τη φύση της κυβέρνησης, και παρά το σεβασμό μας προς τα μέλη της, δεν μπορούμε να την θεωρήσουμε ως μια επαναστατική κυβέρνηση, αλλά μάλλον ως μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ειδικά επειδή τα περισσότερα από τα μέλη της αντιπροσωπεύουν υποστηρικτές της οικονομίας της αγοράς και οι μεταρρυθμιστές δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο ελιγμών, ούτε το αναγκαίο θάρρος προκειμένου να δώσουν μια απάντηση στις επείγουσες ανάγκες των μαζών και τους δεδηλωμένους στόχους της επανάστασης.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ

Με αφορμή μία αρκετά περίεργη αιτίαση πως το ΚΚΕ τάχα "καταδικάζει" (επί λέξη) αγώνες εργαζομένων, και με αναφορά για το πιο πάνω σε πρόσφατο κείμενο της ΚΟΜΕΠ που αναφέρεται στην περίπτωση της ΒΙΟΜΕ, ανεβάζουμε (σε pdf γιατί είναι 25 σελίδες word), το κείμενο της ΚΟΜΕΠ προκειμένου να μπορεί να κρίνει ο καθένας εάν, τα όσα ειπώθηκαν σε σχέση με αυτό, ειπώθηκαν από άνθρωπο που το είχε ...έστω διαβάσει!

Το άρθρο το βρήκαμε στο μπλογκ parafonix

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. Το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ by Trash_200

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας εμπορίου-υπηρεσιών του ΠΑΜΕ



Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ έχει μεγάλο θράσος όταν σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 23/12/2013 εγκαλεί την εργοδοσία με την οποία υπέγραψε συμφωνία προσχώρησης στην συλλογική σύμβαση του 2012 με μειώσεις μισθών κρυφά, χωρίς το σωματείο να γνωρίζει τίποτα και βεβαίως πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι.

Κατηγορεί το σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση Μαρινόπουλος ότι ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα όταν η εργοδοσία ( Γαλλική ή Ελληνική ) δεν έχει σταματήσει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
-Είναι έτσι ;

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ ξύνεται στη γκλήτσα του τσοπάνη
  • Γνωρίζει ότι η συλλογική σύμβαση του εμπορίου του 2012 με μείωση μισθών κατά 6.7% δηλαδή στα 860 ευρώ μικτά έχει λήξει μαζί με την μετενέργεια στις 31/10/2013 και εξαπατά τους εργαζόμενους λέγοντας ότι η σύμβαση λήγει στις 31/12/2013 και μαζί ότι προβλέπει ( βασικός μισθός, επιδόματα).
  • Γνωρίζει επίσης ότι παρά την αντίθετη γνώμη του σωματείου και των εργαζομένων στην Καρφούρ Μαρινόπουλος με μαζικές γενικές συνελεύσεις πανελλαδικά απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας για μείωση μισθών, η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ με μυστικές συναντήσεις με την εργοδοσία υπέγραψαν κείμενο που μείωσε τελικά τους μισθούς εκτός από τους εργαζόμενους στην Καρφουρ και στις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου ( Σ/Μ ΞΥΝΟΣ, EXPRESS, ΠΕΙΡΑΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ).
  • Γνωρίζει επίσης ότι αυτή την κατάπτυστη σύμβαση την έχουν υπογράψει και σωματεία των εργοδοτών όπως το κλαδικό σωματείο τροφίμων και ο ΠΑΣΥΕ που στηρίζουν την Αυτ. Παρέμβαση στα συνέδρια εξασφαλίζοντας της την πρώτη θέση δίνοντας της απλόχερα δεκάδες αντιπροσώπων.
Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ για να καλύψει της δικές της πομπές επιτίθεται και ρίχνει λάσπη στο επιχειρησιακό σωματείο που παρά της δικές της προσπάθειες αλλά και της εργοδοσίας δεν έχει καταφέρει να το βάλει στο χέρι.

Ο λαός πρωταγωνιστής ή ο λαός ζητιάνος;

Το Δεκέμβρη, πρώτο μήνα του χειμώνα αρχίζουν τα κρύα και τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων επιδεινώνονται. Τα έξοδα της οικογένειας μεγαλώνουν, χρειαζόμαστε ζεστά ρούχα και μποτάκια για τα παιδιά, θέρμανση στο σπίτι, κ.α. Στις γιορτές η αντίθεση ανάμεσα στις πλούσιες βιτρίνες και στις άδειες τσέπες μας γίνεται ακόμα πιο έντονη. Τώρα βγαίνουν στο γυαλί οι πλούσιοι φιλάνθρωποι (με τα τεράστια κέρδη, τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια), με τις συζύγους τους για να προσφέρουν ψίχουλα στα άρρωστα παιδιά. Τώρα η εξαθλίωση γίνεται θέαμα και διαφημιστικό τρικ, (αγοράστε το προϊόν που δίνει χρήματα σε ένα ίδρυμα). Η υποκρισία των κυβερνώντων βάζει τον μανδύα της φιλανθρωπίας και αυτοί που υπηρετώντας το κεφάλαιο, εξαθλιώνουν το λαό, δίνουν τώρα ελεημοσύνη στα θύματά τους, χειραγωγώντας τις αντιδράσεις τους. Θα το ανεχτούμε;

Πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού

Στον αντίποδα αυτής της υποκρισίας και της προσπάθειας χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων το ΚΚΕ έχει πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής παρέμβασής του, τα ζητήματα που ταλαιπωρούν την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Το ΚΚΕ και στη Βουλή ανέλαβε πρωτοβουλίες για:
  • Την προστασία των ανέργων και των απλήρωτων εργαζομένων. Με Επίκαιρη Ερώτηση, το ΚΚΕ απαίτησε έκτακτη ενίσχυση 1.000 ευρώ, σε όλους τους άνεργους για τις γιορτές. Σταθερά διεκδικεί: επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και για όσο είναι άνεργοι. Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και ΟΤΕ. Μείωση των τιμολογίων τους. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και τις οικογένειές τους. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός σε κατοικία ανέργου. Πάγωμα των δόσεων των δανείων. Δωρεάν μετακινήσεις στις συγκοινωνίες. Να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος το διάστημα της ανεργίας. 

"ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ" ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ & ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΜΙΝΗ ΜΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ψώνιααααά... Αγορεεεές...
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας και τον Δήμαρχο Αθηναίων, Καμίνη, που με αίτημα τους εκμαίευσαν απόφαση από το Περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοικτά το Σάββατο 28 Δεκέμβρη ως τις 11 το βράδυ.

Η κυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες "ξηλώνουν σιγά σιγά το πουλόβερ" στοχεύοντας ίσως στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο που έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών,
εκ περιτροπής εργασία, απληρωσιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλούνται εκβιαστικά από την εργοδοσία να ξεχάσουν την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουν ως δούλοι για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Οι παρατάξεις που ψήφισαν στο Περιφερειακό συμβούλιο υπέρ της εξαθλίωσης των εργαζομένων, είναι οι γνωστές κυβερνητικές (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και κάποιοι κυβερνώντες αριστεροί) που στήριξαν τον "γνωστό προοδευτικό" Δήμαρχο Αθηναίων, και είναι και πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

Ο Δημητράτος της «Ελλάδας του καημού»



Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή

   Σήμερα, που οι λέξεις έχασαν πια τη σημασία τους, η λέξη «λαϊκός» βρίσκει ακόμα το αληθινό της νόημα στη φωνή του Νίκου Δημητράτου.

   Η φωνή του σίγησε χθες το πρωί, 26 Δεκέμβρη, οι κυματισμοί της όμως ανακαλούν στη μνήμη όχι μόνο τις μελωδίες και τους στίχους που τραγούδησε, αλλά και την ατμόσφαιρα της Ελλάδας, της «Ελλάδας του καημού», της Ελλάδας που όλοι τραγουδήσαμε.

Δεν έχω σπίτι πίσω για να `ρθώ
ούτε κρεβάτι για να κοιμηθώ
δεν έχω δρόμο ούτε γειτονιά
να περπατήσω μια Πρωτομαγιά.

Δωρεάν διανομή τροφίμων στα ΜΑΤ ενόψει Χριστουγέννων



Πηγή: Κονσερβοκούτι
Προσέξτε τους χορηγούς στο κάτω μέρος της εικόνας:
Αρχιεπισκοπή, ΕΣΠΑ(ΕΕ), Αστυνομία, Στρατός και ...ΣΚΑΪ!
Μόνο η Φρ(ειδερ)ίκη λείπει... 

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Νίκος Πουλαντζάς/Προς ένα δημοκρατικό σοσιαλισμό(απόσπασμα)

[...] η ιστορία δεν μας έχει δώσει ως τώρα επιτυχημένο πείραμα δημοκρατικού (σ.σ. διάβαζε αστοδημοκρατικού) δρόμου προς τον σοσιαλισμό: απεναντίας μας έδωσε αρνητικά παραδείγματα προς αποφυγήν και σφάλματα για μελέτη, πράγμα όχι αμελητέο. Ασφαλώς, μπορεί κανείς ν' αντιτείνει, στο όνομα φυσικά του ρεαλισμού (του ρεαλισμού της δικτατορίας του προλεταριάτου ή του ρεαλισμού των άλλων, των υγιώς σκεπτόμενων νεοφιλελεύθερων) πως αν αυτός ο δημοκρατικός σοσιαλισμός δεν υπήρξε ακόμη πουθενά είναι διότι είναι ανέφικτος. Ίσως: δεν έχουμε πια τη χιλιαστική πίστη, τη βασισμένη σε μερικούς σιδερένιους νόμους* μιας αναπόφευκτης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής επανάστασης. Ένα όμως είναι βέβαιο: ο σοσιαλισμός θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα είναι σοσιαλισμός. Επιπλέον, η αισιοδοξία μας για τον δημοκρατικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό δεν θα πρέπει να μας κάνει να τον θεωρούμε σαν μια "βασιλική ατραπό", ευκολοδιάβατη και δίχως κινδύνους. Κίνδυνοι υπάρχουν, αλλά κάπως μετατοπισμένοι: τελικά, οι κίνδυνοι είναι να πάρουμε το δρόμο που οδηγεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις σφαγές και να είμαστε εμείς τα διαλεχτά τους θύματα.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

«Πρότυπος βιοκλιματισμός» η απάντηση Σαμαρά στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης!



Δια χειρός Αλιθέρση

Και ενώ όλα βάδιζαν κατ’ ευχήν  και όλοι τους ήταν ευχαριστημένοι, που έθεσαν την πατρίδα εις τροχιάν σωτηρίας, ξαφνικά και πάλι το νέφος της αιθαλομίχλης, που πλανάται πάνω από τον ουρανό της χώρας,  ήρθε να διασαλεύσει την ηρεμίαν  των κρατούντων και μάλιστα μεσουσών των εορτών.
Όση προσπάθεια και αν έγινε από μεριάς Κυβέρνησης, για να περάσει το εν λόγω φαινόμενο απαρατήρητο, ύστερα και από την  τελευταία παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,  αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Το πρόβλημα είναι  σοβαρό και οι επιπτώσεις σοβαρότερες.  Όχι τόσο  επειδή απειλείται η υγεία των πολιτών -μήπως μόνο από την αιθαλομίχλη απειλείται;- αλλά επειδή  απειλούνται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. 

Πλήττεται η βαριά βιομηχανία της χώρας!  Η ελπίδα μας ο τουρισμός!  Ποιοι τουρίστες θα έρθουν να μας επισκεφτούν  υπό την σκέπην της δολοφονικής αιθαλομίχλης; Έπειτα  τα δάση μας! Αυτά  άρχισαν να αποψιλώνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ποιος «επενδυτής»  θα έρθει να αγοράσει τα φαλακρά βουνά μας;  Το ένα φέρνει το άλλο.  Η…  «ανάπτυξη»(!)  που ευαγγελίζεται η  Κυβέρνηση

Ναζιστικές ευχετήριες κάρτες στο Ναύπλιο με παραποιημένη φωτό του Κολοκοτρώνη

Η τοπική οργάνωση σφραγίδα των ναζί στο Ναύπλιο φυτοζωεί,αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τους έχει πάρει στο ψιλό. Σε μια από τις ελάχιστες φορές που βγήκαν απ΄τις τρύπες τους απευθύνθηκαν στους παππούδες και τις γιαγιάδες των ΚΑΠΗ.
Εκεί μοίρασαν στα μουλωχτά ευχετήριες κάρτες και τσάι του βουνού.

Οι κάρτες που μοίρασαν παρουσιάζουν τον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη που βρίσκεται στο Ναύπλιο (έχει προσωρινά ξηλωθεί για συντήρηση) να χαιρετάει ναζιστικά.

Antonio Gramsci: Για τους Μπολσεβίκους, τη δυαδική εξουσία, και την κομματική οργάνωση

Μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά κειμένων σε μετάφραση του Lenin reloaded όπου με τα λόγια του ίδιου του Gramsci ξεμπροστιάζονται οι οπορτουνίσκοι που τολμάνε να τον επικαλούνται στο σήμερα, για να προάγουν ιδέες που καμμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την σκέψη του μεγάλου ιταλού επαναστάτη. Ή μάλλον έχουν: Είναι απόλυτα εχθρικές προς αυτήν...
Παραθέτουμε και τα τρία κομμάτια συγκεντρωμένα σε μορφή pdf.

[...]
Οι διάφοροι τομείς πρέπει να προάγουν την δημιουργία κομμουνιστικών ομάδων σε όλα τα εργοστάσια, τα συνδικάτα, τους συνεταιρισμούς και τους στρατώνες, οι οποίες να προπαγανδίζουν ασταμάτητα τις ιδέες και την τακτική του Κόμματος και να οργανώνουν τα βιομηχανικά συμβούλια ώστε να ασκούν έλεγχο πάνω στην βιομηχανική και αγροτική παραγωγή. Αυτές οι ομάδες θα αναπτύξουν την προπαγάνδα που είναι αναγκαία για να καταληφθούν τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα, και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών με οργανικό τρόπο, κι έτσι θα γίνουν τα αξιόπιστα στοιχεία στα οποία οι μάζες θα αναθέτουν την δημιουργία πολιτικών Σοβιέτ και την εφαρμογή της προλεταριακής δικτατορίας. Η ύπαρξη ενός συνεκτικού και πολύ πειθαρχημένου κομμουνιστικού κόμματος με εργοστασιακά, συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά τμήματα, τα οποία να μπορούν να συντονίζονται και να συγκεντρώνονται κεντρικά από την κεντρική εκτελεστική του επιτροπή, αυτη είναι η βασική και αναντικατάστατη προϋπόθεση κάθε πειράματος με τα Σοβιέτ. Αν δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, κάθε πείραμα που προτείνεται πρέπει να απορρίπτεται ως παράλογο και ως χρήσιμο μόνο για αυτούς που θέλουν να συκοφαντήσουν την ιδέα των Σοβιέτ. Με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να απορρίψουμε την ιδέα ενός μικρού σοσιαλιστικού κοινοβουλίου, διότι θα γινόταν ραγδαία εργαλείο στα χέρια της ρεφορμιστικής και οπορτουνιστικής πλειοψηφίας στην κοινοβουλευτική ομάδα, σπέρνοντας δημοκρατικές ουτοπίες και αντεπαναστατικά εγχειρήματα.

8. [...] Το Κόμμα πρέπει να εκδόσει Μανιφέστο στο οποίο να τίθεται ρητά η επαναστατική κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας, να καλείται το βιομηχανικό και αγροτικό προλεταριάτο να οργανωθεί και να οπλιστεί, και να σκιαγραφούνται τα στοιχεία κομμουνιστικών λύσεων στα σημερινά προβλήματα:

 προλεταριακός έλεγχος στην παραγωγή και διανομή, αφοπλισμός των μισθοφορικών ένοπλων σωμάτων, έλεγχος της τοπικής διακυβέρνησης από εργατικές οργανώσεις.
[...]

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

-Τι είναι τελικά η καπιταλιστική οικονομική κρίση;

Το πρώτο που πρέπει να σκεφτεί κανείς στις παρούσες συνθήκες είναι η ουσία της λέξης που πολλές φορές χρησιμοποιεί για να περιγράψει την κατάσταση και τις εξελίξεις: η ΚΡΙΣΗ. Τι είναι τελικά η καπιταλιστική οικονομική κρίση;

Ανατρέχοντας απλά στην Πολιτική Οικονομία, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν όλοι όσοι θέλουν μια επιστημονική εξήγηση για τους νόμους κίνησης της καπιταλιστικής οικονομίας θα βρει κανείς χοντρικά και απλοποιημένα τα παρακάτω.

Σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου όλα φαινομενικά δουλεύουν ρολόι, τα μονοπώλια επιδίδονται σε έναν ατέρμονο ανταγωνισμό για το ποιος θα υπερισχύσει και θα …μονοπωλήσει την αγορά, ώστε να την ελέγξει.

Από πότε γίνεται αυτό;
Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε με την ίδια την καπιταλιστική οικονομία, ο ανταγωνισμός για το μεγαλύτερο κέρδος.

Πώς ξεκίνησε και πώς λειτουργεί;

Χριστουγεννιάτικες κάρτες από την ΕΣΣΔ

Ινστιτούτο Γκάλοπ: Η πλειοψηφία στις πρώην σοβιετικές χώρες νοσταλγεί την ΕΣΣΔ!

Μία από τις τελευταίες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν
στην ΕΣΣΔ
Είκοσι και πλέον χρόνια μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης και την ανατροπή του σοσιαλισμού στις πρώην χώρες της ΕΣΣΔ, η καπιταλιστική παλινόρθρωση (και όσα αυτή έφερε μαζί της), δημιουργεί ένα μέτρο σύγκρισης αλλά και ένα αυξανόμενο κύμα «νοσταλγίας» για τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις που γνώρισαν οι λαοί του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από αλλεπάλληλες έρευνες και δημοσκοπήσεις, με πιο πρόσφατη αυτή που δημοσίευσε, πριν λίγες μέρες στον ιστότοπο της, η αμερικανική εταιρεία δημοσκοπήσεων «Gallup».

Αρνητική η διάλυση της ΕΣΣΔ

Andrzej Wyszyński: Ανακεφαλαίωση της υπόθεσης προδοσίας

Ο Βισίνσκι στο κέντρο απαγγέλει τις
κατηγορίες
Οι εγκληματικές δραστηριότητες του Μπουχάριν και των προδοτών συνεργατών του, όπως συνοψίζονται από τη Σοβιετική εισαγγελία κατά τη σύνοδο του στρατιωτικού σώματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της ΕΣΣΔ στις 11 Μαρτίου του 1938.

Μια κάρτα για τα χριστούγεννα


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ « ΑΧΩΝΕΥΤΟ» ΚΥΡΙΟ ΠΑΣΧΟ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση σε ένα άρθρο -μνημείο εμπάθειας και ταξικού μίσους, του κ.Πάσχου Μανδραβέλη που καταφέρονταν ενάντια στους εργαζόμενους της εταιρείας "Χαλυψ -Δομικά υλικά- Α.Ε."
Δημοσιεύουμε σήμερα και την απάντηση των εργαζομένων στον κύριο Πάσχο, αφού τους ευχαριστήσουμε που μας την γνωστοποίησαν. (Οι υπογραμμίσεις έγιναν από εμάς)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε.
(κλάδος τσιμέντου - λατομικός κλάδος -κλάδος σκυροδέματος)
Π. Ασπροπύργου  20/12/2013
αριθ. πρωτ #313# 
Πρώτα απ΄ όλα, κύριε, διακρίνουμε μια τσιγκουνιά στην ενημέρωση που παρέχετε στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας Καθημερινή, από τις στήλες της οποίας ασχοληθήκατε μαζί μας. 

Αναφερόμαστε στο πικρόχολο ρεπορτάζ με τίτλο “κακοχωνεμένος μαρξισμός” που κάνατε αποκλειστικά και μόνο σε ανακοίνωσή μας σχετική με επένδυση της εταιρίας που εργαζόμαστε. Από τη στιγμή που βρίσκετε αξιοπρόσεκτη την ανακοίνωση του σωματείου μας, διότι όπως λέτε αποτελεί μνημείο σύγχυσης, γιατί δεν κάνετε και τον κόπο να αναφέρετε ποιοι είμαστε και ποιους ξεμπροστιάζετε; Γιατί δεν δίνετε τη δυνατότητα στον αναγνώστη σας, που δεν θα πειστεί να ανατρέξει ο ίδιος στο κείμενό μας και να το κρίνει από μόνος του;

Είμαστε λοιπόν το σωματείο εργαζομένων της εταιρίας ΧΑΛΥΨ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Α.Ε. και προς εμάς εκσφενδονίζετε τόση εμπάθεια και όχι προς κάποιο άλλο από τα τόσα σωματεία του κλάδου.

Χριστούγεννα πάνε Χριστούγεννα έρχονται...

Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.
Ζοζέ Σαραμάγκου
Θυμάστε που είχαμεν μια σόπα του πετρελαίου, τζαι επέρναμεν την που την κουζίνα στο μπάνιο, τζαι που το μπάνιο στην κάμαρη να ντυθούμεν τζαι που την κάμαρη στο χολ να βράσει ουλλη η οικογένεια; τζαι που εψήναμεν καπήρες με τον βούτυρο για βραδινό; ύστερα επήαμεν αλλού, αλλά εν μας εκάθετουν καλά η "καταπίεση" να μεν κουβαλούμεν τη σόπα, ο κώλος μας εθεώρησεν κεκτημένον την δωρεάν βράστην, το τεμπερχανιόν να μεν πλερώνεις τίποτε τζαι να απολαμβάνεις τα πάντα, εν μας κάμνει εμάς το ρεμπελιόν που εν σύμφυτο του σοσιαλισμού, σαν την Κύπρον εν ήσιεν ρε κουμπάρε...ακόμα τζιαμέ είμαστεν σημειωτόν...απλά τωρά εν πουλούμεν δυτικά στερεοφωνικά των απολιθωμένων κάμνοντας τους πλουσίους, πουλούμεν Κράτη, πουλούμε Χρυσάφκια, πουλούμε Φυσικά Αέρια, πουλούμεν Πολιτικές...εμεγαλώσαμεν τζαι εκσυγχρονιστήκαμεν...να πάω να πιάσω τζαι το κρισμας κέικ που τον Ζορπάν που το επήρα να μου το στολίσουν με χριστουγεννιάτικα κουκλάκια...

δαμέ εφτάσαμεν στα κουκλάκια...

διότι ο Κυπραίος και όχι μόνο ο Κυπραίος, εν γενικό το κακό, έσιει μεγάλη ανάγκη να παίζει κάποιου άλλου τον πλούσιο...αναλόγως της περίπτωσης θα έβρει έναν τρόπο...τότε ο τρόπος ήταν να κουβαλούν οι Κυπραίοι που θκυο στερεοφωνικά έξτρα ο καθένας, 5-6 παντελόνια Lee, κάποιοι εκάμναν μαύρη αγορά ακόμα τζαι με σιαμπού, σαπούνια τζαι σιοκολάτες....

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Πέθανε ο Μιχαήλ Τιμόγιεβιτς Καλάσνικοφ

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 94 ετών, ο σχεδιαστής όπλων Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Ήταν ο εφευρέτης του ομώνυμου πυροβόλου αυτόματου όπλου, ΑΚ-47.

Ο Καλάσνικοφ νοσηλευόταν επί έναν μήνα έχοντας διαγνωστεί με γαστρική αιμορραγία.
Ο κατασκευαστής το φονικότερου όπλου ξεκίνησε τον σχεδιασμό του το 1947 και τον ολοκλήρωσε το 1949. Το αυτόματο τουφέκι του έγινε ένα από τα πιο γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα όπλα του κόσμου με πολλούς στρατούς να το χρησιμοποιούν ενώ τα χαρακτηριστικά του το κατέστησαν και το αγαπημένο όπλο των ανταρτών όλου του κόσμου.

Ο Μιχαήλ Καλάσνικωφ γεννήθηκε στα περίχωρα του Κουρίνσκι στο ρωσικό Αλτάι Κράι.

Στην παιδική του ηλικία ήταν αρκετά ασθενικός και μάλιστα κόντεψε να πεθάνει γύρω στα έξι του χρόνια. Είχε από μικρός πάθος με την μηχανική και την ...ποίηση!

Μικροαστικός και αστικός (urban) κυνισμός ή, χιπστεριά

"Αθηναίοι έντυσαν με πλεκτά τους κορμούς των δέντρων και τα παγκάκια των στάσεων στο πλαίσιο
της δράσης Yarn Bombing.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μία ομάδα πολιτών «βομβάρδισε» ή αλλιώς έπλεξε και έντυσε παγκάκια, στάσεις λεωφορείων, φανάρια και …νεραντζιές στη Σταδίου στο ύψος από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι και την πλατεία Κολοκοτρώνη (στην Παλιά Βουλή).

Η συγκεκριμένη δράση, όπως γράφει το popaganda, λέγεται Yarn Bombing και είναι μία μορφή public art με τρομερή επιτυχία σε όλο τον κόσμο"

"Το Χιπστερ, μέρος του θεάματος, ”αν γίνει κατανοητό στην ολοτητα του, ειναι το αποτέλεσμα και συναμα το σχεδιο του υπάρχοντος τρόπου παραγωγής…..ειναι η πανταχού παρούσα επιβεβαίωση της επιλογής που ήδη εγινε μες την παραγωγή, και η κατανάλωση που της αντιστοιχεί."

Γιατί ο εγκέφαλος προτιμά το χαρτί


Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα βίντεο των δύο τελευταίων ετών στο YouTube είναι εκείνο που δείχνει μωρό ενός έτους να παίζει με iPad και στη συνέχεια όταν περιεργάζεται ένα περιοδικό να προσπαθεί μάταια να σύρει το δάχτυλό του ή να κάνει κλικ στις εικόνες. Ο πατέρας που έδωσε το iPad στο παιδί του σε τόσο απίστευτα πρώιμη ηλικία βγάζει μάλιστα το συμπέρασμα ότι "τα περιοδικά είναι τώρα άχρηστα και αδύνατο να γίνουν κατανοητά» από όσους γεννήθηκαν στην ψηφιακή εποχή".

Τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980 ερευνητές στην ψυχολογία, στην επιστήμη των υπολογιστών και τη βιβλιοθηκονομία έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 100 μελέτες σχετικά με τις διαφορές στο πώς διαβάζουν και κατανοούν οι άνθρωποι κείμενα σε χαρτί και στην οθόνη. Πριν από το 1992 τα περισσότερα πειράματα συμπέραιναν ότι οι άνθρωποι διαβάζουν πιο αργά στην οθόνη και θυμούνται λιγότερα. Καθώς η ανάλυση των οθονών σε όλες τις ψηφιακές συσκευές βελτιωνόταν, άρχισε να εμφανίζεται ένα πιο ανάμεικτο σύνολο ευρημάτων. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αν και οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμα προτιμούν το χαρτί, ιδίως όταν χρειάζεται να μείνουν συγκεντρωμένοι για πολλή ώρα σε κάποιο ανάγνωσμα, υπάρχει τάση αλλαγής της ισορροπίας, καθώς οι υπολογιστές τύπου τάμπλετ και η τεχνολογία ανάγνωσης κειμένων εξελίσσονται και διαδίδεται η αναζήτηση ψηφιακών πληροφοριών και ψυχαγωγικού υλικού. Στις ΗΠΑ πάνω από το 20% των βιβλίων πωλούνται σε ψηφιακή μορφή. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις τάμπλετ ξεπέρασαν φέτος τις πωλήσεις όλων των άλλων ειδών υπολογιστών (αν και ο κύριος λόγος αγοράς τους δεν είναι το διάβασμα βιβλίων).

Ο Ενγκελς στον Στάρκεμπουργκ

Λονδίνο, 25 του Γενάρη 1894

Αξιότιμε κύριε,

Ιδού η απάντηση στα ερωτήματά σας!

1. Με τις οικονομικές σχέσεις, που τις θεωρούμε σαν καθοριστική βάση της ιστορίας της κοινωνίας, εννοούμε τον τρόπο που οι άνθρωποι μιας ορισμένης κοινωνίας παράγουν τα μέσα συντήρησής τους κι ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα προϊόντα (εφόσον υπάρχει καταμερισμός της εργασίας). Δηλαδή, εδώ περιλαμβάνεται ολόκληρη η τεχνική της παραγωγής και των μεταφορών. Η τεχνική αυτή κατά την αντίληψή μας καθορίζει επίσης τον τρόπο της ανταλλαγής καθώς και της διανομής των προϊόντων και, επομένως, ύστερα από τη διάλυση της κοινωνίας των γενών, καθορίζει και το διαχωρισμό των τάξεων, επομένως και τις σχέσεις κυριαρχίας και υποδούλωσης, επομένως και το κράτος, την πολιτική, το δίκαιο, κτλ. Ακόμα, στις οικονομικές σχέσεις περιλαβαίνεται και η γεωγραφική βάση που πάνω της ξετυλίγονται αυτές οι σχέσεις, και τα πραγματικά κληρονομημένα υπολείμματα από προηγούμενα στάδια ανάπτυξης που διατηρήθηκαν, συχνά μόνο από παράδοση ή με τη δύναμη της αδράνειας, και επίσης περιλαβαίνεται φυσικά και το περιβάλλον που περιβάλλει απ' τα έξω την κοινωνική αυτή μορφή.

Αν η τεχνική, όπως λέτε, εξαρτιέται στο μεγαλύτερό της μέρος από την κατάσταση της επιστήμης, πολύ περισσότερο ακόμα εξαρτιέται η επιστήμη από την κατάσταση και τις ανάγκες της τεχνικής. Οταν η κοινωνία έχει μια τεχνική ανάγκη, η ανάγκη αυτή προωθεί την επιστήμη περισσότερο από δέκα πανεπιστήμια. Ολη η υδροστατική (Τορικέλι κτλ.) γεννήθηκε από την ανάγκη να ρυθμιστούν οι ορεινοί χείμαρροι στην Ιταλία το XVI και XVII αιώνα. Για τον ηλεκτρισμό ξέρουμε κάτι το θετικό μόνο αφότου ανακαλύφθηκε η δυνατότητα της τεχνικής εφαρμογής του. Στη Γερμανία όμως έχουν δυστυχώς συνηθίσει να γράφουν την ιστορία των επιστημών έτσι σαν να είχαν πέσει οι επιστήμες απ' τον ουρανό.

S\M «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Νέα αντεργατική επίθεση εξαπολύει η εταιρεία «Μαρινόπουλος», η οποία κόβει αυτή τη φορά τα επιδόματα από τους μισθούς των εργαζομένων, αρχής γενομένης από το Δώρο των Χριστουγέννων.

Ανακοίνωση Κλαδικών Σωματείων Εμπορίου Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας, Ηρακλείου Κρήτης


Η υψηλή κερδοφορία της εταιρείας εκτός των υψηλών τιμών πώλησης των προϊόντων, των εξευτελιστικών τιμών που τα προμηθεύεται, στηρίζεται ταυτόχρονα και στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων σημειώνουν τα Κλαδικά Σωματεία Εμπορίου Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Καρδίτσας, Ηρακλείου Κρήτης.

«Στην πλειοψηφία τους δουλεύουν ως ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες εργασίας, με κλεισίματα καταστημάτων και εκατοντάδες απολύσεις, με ατομικές συμβάσεις που τους "έπεισαν" να υπογράψουν και να δεχτούν να απασχολούνται στη διανομή φυλλαδίων, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις εργασίας.

Η μεγαλοεργοδοσία "Μαρινόπουλος" αποφάσισε να επιτεθεί στις έτσι και αλλιώς πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων εφαρμόζοντας τη μονομερή περικοπή των επιδομάτων στους μισθούς των εργαζομένων μειώνοντας τους από 50 έως και 200 ευρώ».

Χαράτσι μοχλός εξαθλίωσης

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Το χαράτσι παρουσιάζεται από τους κυβερνώντες   σαν  μια αναγκαία πηγή κρατικών εσόδων, για να…  «ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως χώρα έναντι των δανειστών μας». Οι όποιες υποσχέσεις, που  δόθηκαν από τους  κυβερνητικούς εταίρους προς το λαό περί της καταργήσεώς του, έπεσαν στο κενό.  Έτσι όχι μόνο δεν καταργείται αλλά επεκτείνεται, εκτός από τις κατοικίες που μέχρι τώρα ίσχυε, σε αγρούς, σε οικόπεδα οικοδομήσιμα η μη, σε κάθε είδους ακίνητης περιουσίας!

Η αλλαγή ονόματος αυτού του  ληστρικού «εργαλείου» σε ΕΝΦΙΑ, οι όποιες  αλλαγές  στους εισπρακτικούς συντελεστές που θα το εμφανίσουν ως…  «δικαιότερο», οι κατευθυνόμενες συζητήσεις  που παρουσιάζουν  ως πρόβλημα  τον  τρόπο είσπραξής του και όχι τις πραγματικές του διαστάσεις, αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης,

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Είναι η αστική δημοκρατία άκρο;

Χρόνια πολλά, Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς!


Δεν μπορεί να ελπίζει κανείς στην ευημερία όσο θα ανασαίνει και ο τελευταίος εχθρός της λευτεριάς. Πρέπει να τιμωρήσετε όχι μόνο τους προδότες, αλλά ακόμα και τους αδιάφορους. Οφείλετε να τιμωρήσετε τον καθένα που είναι παθητικός μέσα στη Δημοκρατία, και δεν κάνει τίποτα γι' αυτήν. Γιατί από τότε που ο γαλλικός λαός εκδήλωσε τη θέλησή του, κάθε τι που είναι αντίθετο ή έξω από την κυριαρχία, κάθε τι που είναι έξω από τον κυρίαρχο είναι εχθρός.

Αν οι συνωμοσίες δεν είχαν ταράξει αυτό το κράτος, αν η πατρίδα δεν είχε πέσει χίλιες φορές θύμα των επιεικών νόμων, θα ήταν ευχάριστο να κυβερνά κανείς με τις αρχές της πραότητας και της φυσικής δικαιοσύνης. Οι αρχές αυτές είναι καλές μεταξύ των φίλων της λευτεριάς. Αλλά ανάμεσα στο λαό και στους εχθρούς του δεν υπάρχει τίποτα το κοινό πέρα από τη ρομφαία. Πρέπει να κυβερνιούνται με το σίδερο αυτοί που δεν μπορούν να κυβερνηθούν με τη δικαιοσύνη· πρέπει να κατασταλούν οι τύραννοι.

Δημοσκοπικά παράδοξα...

Τρεις πολιτικές δημοσκοπήσεις, που έγιναν την ίδια περίοδο από τρεις διαφορετικές εταιρείες.
Τις παραθέτουμε γιατί εντυπωσιαστήκαμε από τις τεράστιες μεταξύ τους αποκλίσεις (δεν θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν κάτι ανάλογο).

Τις βρήκαμε στο μπλογκ του Γιώργου Σαρρή (εδώ και εδώ), και αφήνουμε τα συμπεράσματα, για το αξιόπιστο των δημοσκοπήσεων γενικά, στους αναγνώστες μας...

Ακολουθεί ο συγκριτικός πίνακας:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Το άγαλμα του Στάλιν θα δεσπόζει ξανά στο Γκόρι, ανήμερα των γενεθλίων του;

Την αποκατάσταση ενός μνημείου αφιερωμένου στον ηγέτη της  Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν αποφάσισε η κυβέρνηση της Γεωργίας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Πολιτισμού της πρώην Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.

Το άγαλμα του Στάλιν θα επανατοποθετηθεί στη γενέτειρα του, την πόλη Γκόρι, την 21η Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου γεννήσεώς του, σύμφωνα με δήλωση εκπρόσωπου του γεωργιανού υπουργείου Πολιτισμού.

Το άγαλμα είχε αποκαθηλωθεί πριν από τρία χρόνια, το 2010, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης εκστρατείας κατά μνημείων της σοβιετικής περιόδου που διενεργήθηκε υπό την ηγεσία του φιλοδυτικού προέδρου Μιχαίλ Σαακασβίλι.

Η θητεία Σακασβίλι στην προεδρία δεν λήγει έως τον Οκτώβριο. Ωστόσο, οι αρμοδιότητες της προεδρίας έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω συνταγματικών αναθεωρήσεων, που έχουν μεταφέρει εξουσίες στην πρωθυπουργία.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Παρατηρητήριο γεγονότων:

Φαιό νταμάρι που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι

Διεθνείς μισθοφόροι θα φυλάνε τις Σκουριές: Εντονη ανησυχία γεννούν οι καταγγελίες των σεκιουριτάδων της «Ελληνικός Χρυσός» και της «Eldorado Gold», που χάνουν τη δουλειά τους στο τέλος του μήνα, ότι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων χρυσού στη Χαλκιδική αναλαμβάνει από την 1η Γενάρη 2014 η γνωστή και ως ιδιωτικός στρατός εταιρεία «Blackwater».

Ηθικά ζητήματα (τροφή για σκέψη)

(Το κείμενο είναι από το ιστολόγιο oldboy)

Somewhere in the course of eternal justice


Συνολικά για την ταινία μπορείς να δεις εδώ, αλλά τώρα θέλω να μιλήσω για μια συγκεκριμένη σκηνή της. 

Mαστιγώνει λοιπόν αλύπητα ο δουλοκτήτης τη δούλα και γυρνάει ο άλλος και του φωνάζει ότι, αργά ή γρήγορα, κάπου στην πορεία της αιώνιας δικαιοσύνης θα λογοδοτήσει για αυτήν του την αμαρτία. Και είναι πραγματικά ανυπόφορο να μην έχεις το αποκούμπι της θρησκευτικής πίστης.
Γιατί ο πιστός έχει τουλάχιστον να λέει αυτό: πως η αδικία και η βαρβαρότητα δεν θα μείνουν ατιμώρητες.

Ο μη πιστός πώς την παλεύει αυτή τη γνώση της ατιμωρησίας; 
Πώς γίνεται να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς αιώνια δικαιοσύνη; Τι μπορεί να υποκαταστήσει αυτό το βάλσαμο του νου; 
Η εμπιστοσύνη στους θεσμούς της ανθρώπινης δικαιοσύνης; Ο αγώνας για έναν λιγότερο βάρβαρο κόσμο; 

Ακόμα κι έτσι τι γίνεται με τα καθάρματα που μαστιγώνουν αλύπητα είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά; 
Τι γίνεται με αυτούς τους αληθινούς θριαμβευτές της ζωής που θα γεράσουν κυριαρχώντας και θα πεθάνουν από βαθιά γεράματα, ολότελα ατιμώρητοι, πιθανότατα και δοξολογούμενοι και αποθεωνόμενοι; 

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η 18η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Η ημερομηνία αυτή ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, γιατί την 18η Δεκεμβρίου του 1990, υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ η «Διεθνής Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους». Υπολογίζεται ότι το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, γύρω στα 150 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν σε δύσκολες συνθήκες μακριά από την οικογένεια και την πατρίδα τους.

Απύθμενη η υποκρισία των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους

Η Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, «γιορτάζεται» φέτος, μέσα σε κλίμα έντασης και όξυνσης της καταστολής και του κυνηγητού σε βάρος των μεταναστών σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης. Εκατομμύρια είναι τα θύματα αυτής της καταστολής. Αυτό επιβάλλει η πολιτική του κεφαλαίου μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης. Απύθμενη είναι η υποκρισία των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους, μπροστά στους θαλασσοπνιγμένους, τους οποίους αφού διασώσουν, ξαναστέλνουν πίσω στην πείνα, τον πόλεμο και τη δυστυχία. Με την «επιλεκτική μετανάστευση» που προωθούν, το διαχωρισμό ανάμεσα σε «νόμιμους» μετανάστες και «λαθρομετανάστες», όλοι οι ξένοι εργάτες πέφτουν θύματα της εργοδοτικής εκμετάλλευσης, ενώ οι επονομαζόμενοι «λαθρομετανάστες» αντιμετωπίζουν ακόμα άγρια καταστολή και ανθρωποκυνηγητό.

Τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα οδηγούν τον κόσμο στην ξενιτιά

Το επαγγελματικό και εισοδηματικό “προφίλ” των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ (2013)

"κλικ" για μεγέθυνση
Mε μια γρήγορη ματιά

-Μόλις το 12% των συνέδρων ήταν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
-8% άνεργοι

Την ίδια στιγμή που,
-28% (η μεγαλύτερη επαγγελματική ομάδα των συνέδρων) ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, και
-27% ήταν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης, με το 27% των Ελλήνων στην ανεργία και σχεδόν 1 στους 3 (3,4 εκατομμύρια) να ζει στα όρια της φτώχειας:

-πάνω από 1 στους 10 συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε οικ. εισόδημα πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα

-25% δήλωσε οικ. εισόδημα από 2.001 έως 3.000 ευρώ το μήνα

Τα στοιχεία είναι του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: left.gr
Από το ιστολόγιο erodotos

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

SYRIZA-τα "χρυσά" μου...

Στις 7 Νοέμβρη 2013, δημοσιεύτηκε εδώ
Χρυσά παιδιά-χρυσές δουλειές (σε μαυρόβραχο φόντο)
(σ.σ. στο Lenin reloaded) το κάτωθι άρθρο:

Τη Δευτέρα, 4 Νοέμβρη 2013 αναδημοσίευσα εδώ μια είδηση που αλίευσε το ιστολόγιο Red Attack, και η οποία αφορούσε τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σταθάκη και Στρατούλη μαζί με επιχειρηματίες και εκπροσώπους της συγκυβέρνησης σε ένα σεμινάριο που γίνεται για στελέχη επιχειρήσεων από την εταιρεία Capital+Vision, ήτοι Κεφάλαιο και Όραμα.

Οι αναρτήσεις του Lenin Reloaded "αναμεταδίδονται" αυτόματα στο twitter. Έτυχε λοιπόν, για μία και μοναδική φορά ως τώρα, η ανάρτηση να φτάσει σε εξω-ΚΚΕ κύκλους και να τους προβληματίσει. Πιο συγκεκριμένα, έτυχε να φτάσει σε χρήστη του twitter που είναι ενεργός στο κίνημα των Σκουριών, και από κει, στο ιστολόγιο Anti-Gold Greece(Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων), το οποίο δημοσίευσε την είδηση που δημοσίευσε το Red Attack μέσω της δικής μου αναδημοσίευσης.

Λίγο μετά, το Left.gr ανήρτησε ανακοίνωση απόσυρσης της συμμετοχής των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απ' το συνέδριο. Αναπαράγω επακριβώς την δημοσίευση αυτή:

O "αντιμνημονιακός" κύριος Δασκαλόπουλος

«Νέα κανάλια χρηματοδότησης» απαιτεί ο ΣΕΒ


Με «αντιμνημονιακή» ρητορεία εμφανίστηκε σε χτεσινή ημερίδα ο Δ. Δασκαλόπουλος


Φορολογικές ελαφρύνσεις, παροχή ρευστού από το κράτος, μείωση ενεργειακού κόστους, κατάργηση «περιττών» δημόσιων οργανισμών, αλλά και ένταση των «διαρθρωτικών αλλαγών» στην οικονομία, περιλαμβάνει το μενού του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, όπως το παρουσίασε ο πρόεδρός του, Δ. Δασκαλόπουλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε χτεσινή ημερίδα του ΣΕΒ με τίτλο «Παραγωγική ανασυγκρότηση με καινοτομία, μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική για την Ελλάδα».

Χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του Δ. Δασκαλόπουλου αποτέλεσαν η αναφορά του στην «αδυναμία της μνημονιακής συνταγής να προσφέρει λύσεις» καθώς και η επισήμανση ότι «το μονότονο πλέον θρίλερ των ανά τρίμηνο διαπραγματεύσεων με την τρόικα (...) πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει».

Είναι φανερή η προσπάθεια των βιομηχάνων να πιέσουν για να εμπλουτιστεί το μείγμα της διαχείρισης με περισσότερα επεκτατικά μέτρα, χωρίς βέβαια να παραλειφθεί καμιά από τις προσυμφωνημένες «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», που αφορούν στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις «απελευθερώσεις» επαγγελμάτων και άλλα μέτρα.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Π.Α.ΜΕ.:Ανοιχτή επιστολή-Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο

Προς: - Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Η κυβέρνηση, για να επιβάλει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και πιο συχνά στην καταστολή των εργατικών και λαϊκών αγώνων, εφαρμόζοντας το αυταρχικό δόγμα «νόμος και τάξη».

H επιβολή του «νόμου» που επικαλείται η κυβέρνηση ισοδυναμεί με την υποταγή των εργαζομένων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, της νεολαίας στην εξαθλίωσή τους, στη σφαγή των δικαιωμάτων τους, στις απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία, τους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Στην όξυνση του κυβερνητικού αυταρχισμού συμβάλλει σοβαρά και η Δικαιοσύνη, που στέκεται, όλο και πιο απροκάλυπτα, μεροληπτική με το μέρος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Αυτό προκύπτει κυρίως από τα εξής :

Πρώτο, την κλιμάκωση της ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία σημαντική κινητοποίηση κλάδου εργαζομένων ή άλλων λαϊκών στρωμάτων, για δίκαια αιτήματα που υπερασπίζονται ακόμη και την ίδια την επιβίωσή τους, εναντίον της οποίας να μη στρέφονται οι μηχανισμοί των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

Συγκεκριμένα παραδείγματα:

H σούμα

Κάτσε να στα κάνω σούμα να τα έχεις πρόχειρα [...]. Λοιπόν το κκε αποκατέστησε τον Ζαχαριαδή και τον Στάλιν, και έτσι έγινε σταλινο-
ρεφορμιστικό που για χρόνια κοίταγε μόνο τα ψηφαλάκια του και τις χρηματοδοτησούλες του. Επίσης έφερνε σαν τον σταυρό του μαρτυρίου την βρωμερή κυβέρνηση τζανετάκη. Μετά όμως έγινε αριστερίστικο, σταλινοτροτσκικό, και αποκαθήλωσε τόσο τον Ζαχαριάδη όσο και τον Φλωράκη, ενώ πέταξε και στα σκουπίδια το εαμ ως οπορτουνιστικό (δεν ξέρω αν είναι καινούριο αυτό, έχει γραφτεί τόση σκατίλα που πλέον δεν ξέρεις τι εμφανίστηκε και πότε).

Ποιός τα λέει όλα αυτά; Όλοι. Μα ποιοί όλοι; Οι συριζαίοι που την έκαναν το 91 θέλοντας να διαλύσουν το κόμμα βρισκόμενοι απέναντι από τον χαρίλαο, οι ανανήψαντες πασόκοι που έσκουζαν τόσα χρόνια για το "βρώμικο 89", και τα "παιδιά" που είπαν (επιτέλους!) "ποιός τον χέζει τον τζανετάκη στην τελική; το πουλί της μέρκελ δεν τον βλέπει κανένας;".

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αυγή: Aπό το ροζ στο κίτρινο και από εκεί στο μαύρο.

Για την «Αυγή» και πάλι ο λόγος, που θέλουμε να αγιάσουμε και δεν αφήνει.

Γιατί δύο εντελώς αυθαίρετα και ανυπόστατα αντικομμουνιστικά «ρεπορτάζ» σε μόλις δύο ημέρες, είναι πολλά ακόμη για τα δικά τους στάνταρντ.

Το πρώτο πιάτο μας ήρθε το Σάββατο με ένα «ρεπορτάζ» για την Λ.Δ.Κορέας που θα μπορούσε να έχει γραφτεί και απευθείας από το αμερικάνικο ΥΠΕΞ (ψέμματα, αυτοί ήταν πιο συγκρατημένοι).

Το τμήμα διεθνούς ρεπορτάζ της Αυγής εν ώρα εργασίας
Για την «εγκυρότητα» της ανάλυσης και την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας (διασταύρωση κλπ) δεν έχουμε να πούμε και πολλά παραπάνω από όσα είπαμε σε προηγούμενο άρθρο μας για το ίδιο ζήτημα και την παρουσίαση του από τις ροζ cheerleaders του MAO.gr. Η «αυγή» βέβαια κάνει και ένα βήμα παραπάνω στην τερατολογική προπαγάνδα αφού μας παρουσιάζει ως πραγματικό και άνευ αμφισβήτησης τον λιμό που σκότωσε 1.000.000(!!!!!!!!) ανθρώπους υποτίθεται, στην Λ.Δ.Κορέας την δεκαετία του ’90.

Σιγά τα αυγά θα μου πείτε, και που το νέο. Λες και δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια τα συνασπιστήρια. Το νέο στην περίπτωση μας είναι πως αυτή την φορά η «αυγή» ομολογεί απροκάλυπτα και τις «αντικειμενικές (αφού η φυλλάδα δεν δείχνει να αμφιβάλει στο παραμικρό για την αξιοπιστία τους) πηγές» των αναλύσεων της.

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική «Πρωτοβουλία» στο Ιντερνετ

«Ανέβηκε» στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα της «Πρωτοβουλίας των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη και επεξεργασία των ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης», στη διεύθυνση http://initiative-cwpe.org/.

Σκοπός της ιστοσελίδας, που είναι στα Αγγλικά, είναι η ανάδειξη των κοινών θέσεων, πρωτοβουλιών, δράσεων της «Πρωτοβουλίας».

Στην αρχική μορφή της, η ιστοσελίδα θα παρουσιάζει την είδηση της συγκρότησής της, την Κοινή Διακήρυξη, το προσωρινό πλαίσιο λειτουργίας της, καθώς και τα κόμματα που συμμετέχουν στην «Π». Η ιστοσελίδα θα συμπληρώνεται όσο θα αναπτύσσεται και εκτυλίσσεται η δράση της.

Να υπενθυμίσουμε πως η «Πρωτοβουλία», συγκροτήθηκε με προσπάθεια του ΚΚΕ, στην οποία ανταποκρίθηκαν άλλα 28 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, την 1η Οκτώβρη 2013 στις Βρυξέλλες και αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, το οποίο υπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες. Πρόκειται για κίνηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών - μελών της ΕΕ, των κρατών συνδεδεμένων με αυτήν και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που στηρίζονται στις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και τους ενώνει το όραμα μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δίχως φτώχεια, κοινωνική αδικία και ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Διαφορά οράματος (2 εικόνες)

Σφηνάκι #35

Στο περιοδικό Crash που κυκλοφορεί υπάρχουν συνεντεύξεις του Γιώργου Ρούση και του Αλέκου Αλαβάνου.
Πηγή: "Βαθύ κόκκινο"

Barbie Goes Communist!

Αν δεν είχε στα αξεσουάρ και την αφίσσα του Τρότσκι, θα την προτείναμε για χριστουγεννιάτικο δώρο στα κοριτσάκια σας...
Ακολουθεί ξεκαρδιστικό βίντεο...

Ευπόληπτοι άνθρωποι και κατώτερες τάξεις

(Η ανώτερη τάξη λέει:)
-Δεν είναι ευυπόληπτοι άνθρωποι όσοι καταπολεμούν την κοινωνία.

Όχι, για αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς. Η ανώτερη τάξη που μοιράζει την υπόληψη, την παρέχει μόνο σε εκείνους, που υπερασπίζονται την κοινωνία (=την ανώτερη τάξη). Αν καμμιά φορά ένας ευυπόληπτος επιτεθεί στην ανώτερη τάξη, η ανώτερη τάξη του αφαιρεί την υπόληψη και έχει το δίκιο με το μέρος της.

Οι κατώτερες τάξεις έχουν παραπλανηθεί από τα λόγια της ανώτερης σε τέτοιο βαθμό, ώστε πάντα, μόλις κανείς πάει με το μέρος τους, του ζητάνε υπόληψη, έναν ηθικά άμεμπτο τρόπο ζωής, [...] και άλλα παρόμοια.

Γιατί ζητάνε κάτι τέτοιο από τους φίλους των κατώτερων τάξεων;

Ζητάει κανείς από έναν βασιλιά ή από τους ανθρώπους του έναν άμεμπτο τρόπο ζωής ή τιμιότητα; Και πόσο συχνά βρίσκει σε αυτούς τούτες τις ιδιότητες;

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

MAO.gr: Χυδαίος αντικομμουνισμός

Ο Γιάνγκ Σονγκ Θαέγκ οδηγείται στο δικαστήριο
Πριν δύο ημέρες καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε ο εκ των ηγετικών στελεχών του Εργατικού Κόμματος της Λ.Δ.Κορέας Γιανγκ Σονγκ Θαέκ, με βαρύτατες κατηγορίες, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν αυτήν του «προδότη του έθνους».

Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το τι ακριβώς συμβαίνει, ούτε εάν ο Γιανγκ Σονγκ Θαέκ είχε υποπέσει όντως ή όχι στα παραπτώματα που του προσάφθηκαν καθώς από την μία οι τερατολογίες που ακούγονται στην δύση σχετικά με την Λ.Δ.Κορέας είναι υπερβολικές σε βαθμό γελοιότητας, και από την άλλη εάν όντως η εκτέλεση του αφορούσε «την νομή της εξουσίας», δεν είναι κάτι που οι αρχές της χώρας θα ήταν λογικό να το παραδέχονταν. Από αυτές λοιπόν πληροφορούμαστε απλά πως: